REAL ULOVIL GRAVESENA

14.01.2005, 15:17
Aktuality
Real Madrid získal dnes svou první zimní posilu. Stal se jí Thomas Gravesen z anglického Evertonu, který by měl pomoci španělskému klubu vyřešit rébus na bolavém místě defenzivního záložníka. Dánský reprezentant podstoupil ráno zdravotní testy, po nichž se Realu upsal na tři a půl roku.

Již včera vynesl informaci o dohodě mezi kluby hráčův agent John Sivebaek. “Mohu potvrdit, že Real Madrid a Everton se dohodli na odstupném za Thomase Gravesena. V následujících čtyřiadvaceti hodinách odcestujeme do Španělska doladit detaily smlouvy,“ prohlásil ve čtvrtek Sivebaek. V pátek odpoledne již mohl pouze potvrdit informaci o přestupu svého klienta do nejslavnějšího klubu všech dob.

Gravesen byl letos jednou z ústředních postav tažení Evertonu, který se zatím v anglické Premier League vyhřívá na čtvrtém místě. Manažer anglického klubu David Moyes sice dostal od vedení klubu třicet milonů liber na přestupy, nabídce Realu ohledně dánského záložníka, jemuž na konci sezony končil v Goodison Parku kontrakt a mohl by tak odejít zdarma, však konkurovat nedokázal. Everton vyinkasoval za přestup své hvězdy 3,5 milionu eur.

Odchod 28letého Dána je pro anglický klub velkou ztrátou, s níž se bude velmi obtížně vyrovnávat. Už jenom proto, že Gravesen byl letos se čtyřmi brankami společně s Leonem Osmanem a Timem Cahillem jeho druhým nejlepším střelcem. “Nikdo v Evertonu nechtěl Thomase ztratit. Udělali jsme všechno pro to, abychom ho zde udrželi, bohužel bez úspěchu. Bylo jasné, že jeho srdce touží po přestupu do Realu a my mu v tom nemůžeme zabránit,“ řekl k celé věci šéf exekutivy liverpoolského celku Keith Wyness.

Gravesen by měl být oficiálně představen jako nová posila Realu již dnes ve 20 hodin na tiskové konferenci na Santiago Bernabeu. Jeho získáním ale zimní posilování španělského klubu zřejmě končit nebude. Stále je totiž otevřený příchod brazilského talentu Robinha ze Santosu nebo záložníka Benoita Pedrettiho z Olympique Marseille.

Autor: Tomáš Pavlík

Komentáře (49)

Přidat komentář
HOST*Maniac

Nemyslim že to bylo zrovna šťastné rozhodnutí koupit hráče ze severu. Neznám jediného skandinávského hráče kdo by se tu prosadil.Bude si špatně zvykat na počasí.V Dánsku je zima v Anglii prší a tady bude mít furt slunce.Podle mě se tu neprosadí ani přes to že tuto pozici neobývá žádný ze star v Realu.

Reagovat
smazaný uživatel

To je pravda. I když Real bude hrát 4-2-3-1 tak se neprosadí, Raúl, Beckham, Figo, Zidane musej hrát, tzn. že zbejvá 1 volný místo. Pokud ho zabere Gravesen, tak bude dělat dusno Guti, nemluvě o Owenovi, kterej bude chtít hrát v útoku. Prostě budete mít v kabině dusno To se nám hodí

Reagovat
HOST*

za zasluhy musi proste hrat Salgado, Helguera, Beckham, Figo, Zidane, Raul, Ronaldo a to je to nejlepsi, co muze potkat vsechny soupere

Reagovat
smazaný uživatel

Aha. Takže tady přes rok nadáváte, že nemáme def.záložníka a když ho konečně koupíme, tak budeme mít pro změnu v kabině dusno Kam na to prosím tě chodíš?

Reagovat
smazaný uživatel

Rejpnout si musím, to bych nebyl oddanej Barce, kdybych byl ticho... Navíc Real poslední roky furt staví hráče, keří jim vydělávaj prachy, než ty, kteří uměj hrát, viz Raúl letos - 4 góly, jak slabé

Reagovat
smazaný uživatel

Hm, já bych to neviděl zrovna v počasí, už proto, že se ve Španělsku hraje často kolem osmé hodiny večer, kdy už zrovna sluníčko moc nesvítí. Spíš není na Pyrejenském poloosrově tradice angažovat Seveřany, kterým o moc více vyhovuje tvrdší styl Premier League.

Reagovat
smazaný uživatel

Myslim že si to vystihnul přesně. Konečně hráč, kterej nám opravdu pomůže! Místo defenzivního záložníka bylo už asi dva roky (možná i dýl) nejbolavějším místem v naší sestavě a Gravesen je jezdec! Přesně takovej typpotřebujem, aby mohli Zidane a Figo tvořit. Myslim že jás dost pomůže a podle mě je to jeden z nejlepších a určitě nejpromyšlenější nákup za vlády Florentina ne?!

Reagovat
smazaný uživatel

jás... myslel sem nám... v pět ráno se to píše blbě, omlouvám se. Musim se sám sobě vysmát

Reagovat
smazaný uživatel

Gravesen je vynikajcí hráč který se myslim prosadí i v Realu na počasí si podle mně časem zvykne ,možná by bylo dobrá ho spíš pomalu zavádět do sestavy a ne hned po příchodu ho do sestavy natlačit.Myslim že by mohla jeho dravost Real naburcovat na vynikajcí výsledky.

Reagovat
HOST*Luis

A co třeba Laudrup na toho si nepamatuješ????

Reagovat
smazaný uživatel

Bylo sakra na čase něco s tím dělat! Pokud jde o Robinha, tak toho chce Santos pustit až v červenci, po Copa de Libertadores. Na Pedrettiho bych se vykašlal a šetřil radši prachy na Mascherana

Reagovat
smazaný uživatel

Hm, po příchodu Gravesena se snad hra zlepší. Záležet bude na trenérovi, aby ukočíroval hvězdy, protože jedna z nich nutně musí vypadnout ze základu, pokud nechce Luxemburgo držet dál Beckhama v prostředku. Samuel bude krytý a do zálohy by mohl jít Helguera. Figo a Beckham by se mohli střídat napravo, Zizou a Solari nalevo. No a nechtěl bych být moc drzý, ale už by se KURVA mohl vykurýrovat Woodgate, aby byla dvojice "prvních" stoperů komplet. Pavón, Raul Bravo a Mejía prostě bohužel patří na lavičku. Stejně jako Aberloa. V záloze mohou střídat Celades a Borja event. Javi García. Problém bude při hře hlavou v pokut.území soupeře, protože z formy hrající Raul ani Owen zrovna výškou neoplývají a Ronaldo je sváteční hlavičkář a navíc by mu to po plešce sklouzávalo. Věčná škoda Morientese takhle se o to budou muset starat zadní řady a nemusí stíhat pak dozadu. Holt se to bude muset asi hrát po zemi, a to také nemusí platit na všechny soupeře Nicméně bychom aspoň už mohli mít na každý post dva hráče, což se už dlouho nestalo

Reagovat
smazaný uživatel

Já to nechápu každý říká že bez defenzivního záložníka nemáme šanci a když nějaký pořádný příjde tak každý říká že se nechytí.

Reagovat
smazaný uživatel

Vítej do reality přejících soupeřů

Reagovat
smazaný uživatel

No řekni že to neni dobrej nákup! Dneska my všichni kámoši (který sou převážně proti Realu) gratulovali a jenom tenhle nákup chválili!!!

Reagovat
HOST*yarda

Já si myslím, že to dobrý nákup je. Pravda se nicméně ukáže až na hřišti.

Reagovat
HOST*kareem

konecne nejaky dobry tah vedenia realu.hviezdna zaloha potrebuje niekoho kto bude robit aj ciernu robotu(beckaham sa na to evidentne nehodi a mal by sa drzat na pravej strane aj ked to znamena striedat sa najpravdepodobnejsie s figom).raula tlacit do stredu pola je zaberanie miesta hracovi ktory ma na to vacsie predpoklady.

Reagovat
smazaný uživatel

mluv cesky

Reagovat
smazaný uživatel

Jsem zvědavej jestli se prosadi. V evertonu hrál skvěle, ale spíš taklovýho playmakera, za sebou měl ještě jednoho dmc.

Na druhou stranu v realu by se neuchytil nikdo kdo neumí nic dopředu.

Reagovat
smazaný uživatel

no ta konečně jim to tam došlo, ale mohli koupit nějakou větší jistotu, peníze jsou, tak proč takhle riskovat?

Reagovat
smazaný uživatel

Ty by si měl narážky i kdyby jsme koupili Vieiru

Reagovat
smazaný uživatel

tjn, Viera by asi zazářil, ale já bych si stejěn toho našel dost, už nepředvádí to, co kdysi, je taky z ostrovů, začíná být často zraněný takže kdoví, jak by se prosadil.

Reagovat
smazaný uživatel

Napíšeš proč tak riskovat a koho by jsme měli koupit když né Vieiru? Ahá je mi to jasný, takže by jsme měli kupit toho skvělého no jak se jmenuje jo takže koupíme Radoslava Látala.

Reagovat
HOST*yarda

Hm, Dr.Kyslík by našel něco na každé posile Madridu, zajímavé je jen to, že dost posil z Barcy vychválil a ony jsou teď zraněné... Ale to mě jen tak napadlo v souvislosti s jeho komentářem k Vieirovi. Barcelona by přece hráče náchylné k zranění nenakupovala! (Zraní si je sama)

Reagovat
smazaný uživatel

Tka nevím ale tak si to vemem:

Motta, to ho jsme nekupovali, ani nenbyl dřív moc zraněný

Gabri to samé

Larsson měl akorát zulomenou nohu, ale to je úplně něco jiného

No a Edmilson, o nějakých zraněních u něj nevím.

Jediné, s čím máš pravdu je, že bych asi musel kritizovat každou posilu. I když třeba Maschera ebo Edau asi ne, pač je chci taky...

Reagovat
smazaný uživatel

Jako fanoušek Realu musim uznat (i když to de hodně ztuha), že má Dr. Kyslík pravdu. I kdyby všichni zraněný opravdu byli, tak za to přece nemůžou...

Reagovat
HOST*yarda

Hm, měls možná reagovat na tu závorku, i když to ode mě bylo hnusné, uznávám Real taky koupil Woodgatea a kdy hrál naposledy.... A bude vůbec hrát...?

Reagovat
smazaný uživatel

Musíme se s tím smířít, on už je hold takový

Reagovat
smazaný uživatel

myslim si ze gravesen je to prave pitbull a motor,to ze v evertone hral skor dopredu vychadzalo z kvalit zalohy evertonu.podla mna do zakladu bojovat o lopty a posuvat ich zidanovi ci figovi.stred pola:figo(videl som ho hrat aj z lava a slo mu to navyse nemusi sediet beckham-na kridle je platnejsi )-zidane-gravesen-beckham.

Reagovat
smazaný uživatel

Tento prestup si budem dlho pamatat.Prist o takeho hraca,za take prachy...!!! Som zvedavy ako si bude pocinat jediny futbalista medzi tymi srackami.

Reagovat
exmafie

...přečti si pořádně poslední větu ve druhém odstavci,co na to říkáš????

Reagovat
smazaný uživatel

Tak asi jen to, že s ní ani trochu nesouhlasím ale to je vám všem nejspíš jasné

Reagovat
smazaný uživatel

No to fakt je

Reagovat
HOST*

Reagovat
HOST*yarda

Konečně to někdo řekl na plná ústa Lhát se nemá

Reagovat
HOST*Hřebíček Jaroušek

SPARTA FOREVER

Reagovat
HOST*yarda

S Košťálovcema se běž bodnout, jsi trochu mimo téma

Reagovat
HOST*Mi99lan

Neprosadí se. toho bych nikdy nekoupil

Reagovat
smazaný uživatel

Gravesen bude jediny hrac,ktory tam ukaze,ako sa ma bojovat za svoj klub na ihrisku.Doteraz sa tie sracky sustredia na svoj image viac ako na futbal.Skoda,ze hrac takeho formatu prisiel medzi tieto pusinky :)))

Reagovat
HOST*deco

všimli jste si že naprostá většina hráčů-výjimky owen,woodgate,samuel..-které real kupuje mají 28 let?

HOLT ŠPATNÁ TAKTIKA SE MUSÍ DŮSLEDNĚ DODRŽOVAT, ale než real nakoupí postupně celý kádr hráčů na vrcholu, může rovnou začít znova

Reagovat
HOST*

Reagovat
HOST*Maniac

Reagovat
HOST*yarda

Hm, vtipálek jako vždy, tak se na to podívejme: ve 28 k nám přišli Figo, Zidane, Beckham, Gravesen, míň než 28 bylo: Ronaldovi, Samuelovi, Owenovi, Woodgateovi, čili pokud je většina z osmi čtyři, tak bych nechtěl vidět, kolikrát si propadnul z matiky. Navíc nevím, proč mluvíš o důsledně dodržované taktice, když jsme v posledním roce angažovali mladší hráče? Aha, tys chtěl být vtipný Hm, nevadí, možná příště, třeba až se uzdraví mladík Larsson, kterému to sám přeju.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
HOST*

Jo gravesen bude moct tak akorát nosit rucniky!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Nic lepšího tam nemáš?? Může taky zahřívat pití, ale to ti asi nic neříká

Reagovat
HOST*

Real kupuje hráče, kteří hrajou jen za sebe např. Beckham. Nehraje pro tým, hraje za sebe aby byl nejslavnější. Takový hráči sou na hovno!!!!!!!

Reagovat
HOST*

Ano souhlasim pak pořad prohravají! Trosky!

Reagovat
smazaný uživatel

kdyby si nechali makeleleho tak se nemusej starat o to co zase koupi

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele