REAL PŘEHRÁL MARSEILLE

17.09.2003, 09:55
Aktuality
Hvězdami nabitý Real Madrid přivítal na stadiónu Santiaga Bernabeua francouzský Olympique Marseille, který během léta posílili hned dva hráči pražské Slavie – Štěpán Vachoušek a Rudolf Skácel. Druhý jmenovaný ve výpravě chyběl, reprezentant Vachoušek se posadil na lavičku…

Bílý Balet začal jak je mu vlastní, tedy útočně a hned v první minutě pěkně z dálky pálil Zidane. Na druhé straně jako první zahrozil Ahmed Hossam 'Mido', neuspěl ani Ronaldo a ve 26. minutě přišel šok pro domácí. Egypťan Hossam prošel mezi dvěma hráči Realu, nepovedenou střelou našel Didiera Drogbu a ten se v gólové šanci nemýlil – 0:1. Typická vizitka pro dnešní Real – skvělá ofenzíva, ale skřípot a mezery v obraně.

Úvodní gól Marseille ale Real povzbudil a během osmi minut bylo skóre opačné. Nejprve po Salgadově centru hlavičkoval těsně vedle Raúl, ale o chvilku později už bylo vyrovnáno. David Beckham našel ve vzdálenějším rohu pokutového území přetaženým centrem Roberta Carlose a ten parádním volejem s odrazem od země vymetl pravý horní růžek branky Chorvata Medrana Runjeho – 1:1. V následujících minutách měl Ronaldo nejprve dvě šance, aby ve 34. minutě po průniku Michela Salgada také on rozvlnil síť Marseille – 2:1. Real útočil s chutí i nadále a po kombinaci se Zidanem byl opět blízko Roberto Carlos, ale vzdálenější tyč minul ze špatné strany.

Tlak domácích po změně stran stupňoval a přestože měl na druhé straně pár příležitostí Hossam, Real si brzy pojistil vedení. V 57. minutě Roberto Carlos efektně obral Méitého, vyslal dopředu Zidana, ten tělem oklamal dva hráče a na hranici vápna přenechal míč Ronaldovi, který střelou z první přesně k tyči nedal brankáři šanci – 3:1. Čtvrtý gól Realu však byl tak trochu sporný. Roberto Carlos svůj průnik do vápna zakončil nafilmovaným pádem přes brankáře, rozhodčí ale nařídil penaltu a tu nadvakrát proměnil Luis Figo – 4:1.

Real pak ubral plyn, tříbrankové vedení bylo dostatečné. Daroval tak soupeři druhý gól, na kterém měl velký podíl Štěpán Vachoušek, který se na hřiště dostal jako náhradník. Na jeho rohový kop si naskočil nehlídaný Van Buyten a se štěstím za přispění tyče překonal Casillase – 4:2. Vachoušek si mohl v samém závěru připsat ještě jednu asistenci, když po jeho přímém kopu hlavičkoval jeden z útočníků do nohou Casillase.

Autor: Petr Starý

Komentáře (26)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Real s Beckhamem? To už je dokonalá ofenziva! Real je král postupného protiútoku- umí se lehce prosadit! A když by fakt byli všichni obsazení a nevědí co s míčem? Doprava naběhne Becks a dá nebezpečnej centr! Kompletní ofenziva! Real asi letos vyhraje všechno!

Reagovat
PJ

Útok Realu je fakt šílenej, to se vážně asi nedá bránit. Jedinou možností je snad nastřílet víc gólů, obrana je děravá, ale i to je asi dost problém. Kdyby Marseille dalo gólů pět, Real by jich dal deset...

Reagovat
smazaný uživatel

Zatím to vypadá opravdu dost dobře. Navíc má Queiroz nachystány dvě varianty zálohy, které neustále střídá. Becko přebíhá ze středu doprava, Figo z jednoho křídla na druhé, Zizou jednou nalevo, podruhé uprostřed. A do toho všeho všudybyl Raúl a na hrotu Ronie. Jestli se zapracuje Guti na štítu, tak to už bude vážně dokonalé. Ale abych nezapomněl, tak všechny tyto hvězdy v úterý zastínil Roberto Carlos. A i Míchel byl skvělý, začátek sezóny se mu opravdu povedl a Florentino si musí pospíšit s prodloužením smlouvy. Zájem už totiž projevili Manchester, Arsenal, Chelsea a Milán.

Reagovat
Mr.Jindros

Hele, Real sice dava hodne golu, ale taky dostava..... mohl by narazit az se proti nemu postavi dobra obrana s utokem hrajicim na breaky - takovy Arzenal by se proti Realu mohl prosadit a porazit ho (samozrejme v lepsi forme nez ted)

Reagovat
smazaný uživatel

Nikdo tady netvrdí, že je Real neporazitelný.

Reagovat
HOST*

No to je jasny, protoze porazitelny je kazdy, ja to taky nevyvracel, protoze to nikdo nenepsal (ehm). Jen to nevidim tak ruzove jako vy..... Madrid jeste nehral s zadnym poradnym souperem, to se pak teprv uvidi z jakyho je testa, i kdyz je to objektivne hlavni favorit CHL

Reagovat
Mr.Jindros

to jsme psal ja :-)))

Reagovat
smazaný uživatel

Pokud bude Beckham hrát hodně zezadu a bude dobře bránit!

Reagovat
smazaný uživatel

Kvalita Beckhamova bránění je na dostačující úrovni. Hlavní je, že je zodpovědný.

Reagovat
antimadrista

Není co chválit.

Reagovat
smazaný uživatel

to teda neni

Reagovat
PJ

Hmmm, zajímavej názor... A když Barca těsně porazila blbý Albacete, tak si jí vynášel do nebes, viď? Thoje názory mě fakt rozesmívaji...

Reagovat
HOST*I.M.

Prý neni co chválit...Viděl si někde na saťaku hru tvýho božskýho mužstva z Barcelony? Ale prosím tě netvrď, že Albacete je hodně kvalitní tým, půlka Barcy je zraněna,...i tenhle výkon vám bohatě stači na první místo v lize. To už jsme slyšeli mnohokrát. I kdyby Real vyhrál 10:0, ty bys suše napsal :Není co chválit

Reagovat
antimadrista

Hm... viděl sem zatim 2 ze 3 zápasů v letošní lize. A obrázek o letošní sezoně sem si už udělal. Zkus se na to podívat trochu objektivně.

Reagovat
smazaný uživatel

Realita je taková, že dokážete vyhrát max. o jeden gól a někdy ani to.

Reagovat
smazaný uživatel

Zatím to stačí ne? Ale neboj, Javier se rozjede.

Reagovat
HOST*

objektivni srovnani Barcy a Realu hovori jasne pro Real (v podstate kazdy sudy rok vyhra v CHL, poslednich pet let ve spanelske lize).... cisla sou jasna, Real je o krok napred, to nikdo nemuze poprit a jak to tak vypada nic se na tom v nejblizsi dobe nezmeni... upozornuji ze nejsem fanda ani jednoho z techto tymu. Jsem 100% JUVEFAN

Reagovat
Mr.Jindros

to jsem psal taky ja, kua proc se vzdycky neprihlasim :-D

Reagovat
Webmaster

Asi budu muset vymyslet nějaký automatický přihlašování, třeba pomocí cookies.. Co vy na to?

Reagovat
Mr.Jindros

Rozhodne dobry napad!!!!!!!!!!!!!! ste na to kapnul, to vam tady chybi.... ;-)

Reagovat
Webmaster

Uvažoval jsem o tom už když jsem spouštěl tu registraci, ale nějak na to nebyl čas... Takže hned jak bude čas, dám do nastavení možnost nechat se automaticky přihlašovat...

Reagovat
Mr.Jindros

jj, vetsina webu to ma, jsem na to zvykly a pak to tady musim opravovat........

Reagovat
antimadrista

To sou všechno fámy :-)

Reagovat
HOST*

To sou vsechno fakta - cisla :-/

Reagovat
PJ

Reagovat
PJ

Hehe, to nám tu o objektivitě káže ten pravej :-))

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele