REAL MADRID POTVRDIL ZÁJEM O GERRARDA

19.04.2006, 14:01
Aktuality
Real Madrid by se v létě velice rád posílil o dva fotbalisty patřící do světové špičky. Benito Floro, sportovní ředitel španělského velkoklubu, dnes potvrdil, že na seznamu vytipovaných posil pro novou sezónu jsou kapitán Liverpoolu Steven Gerrard a útočník milánského Interu Adriano...

Sezóna sice ještě neskončila, už teď ji ale mohou na Santiago Bernabeu hodnotit jako nepovedenou. Real vypadl v osmifinále Ligy mistrů, neuspěl v domácím poháru a v Primera Division mu patří až třetí příčka s třináctibodovým mankem na vedoucí Barcelonu. Není proto divu, že se v Realu začínají ohlížet po letních posilách.

"Jako priority jsem doporučil získat silného středního útočníka, jakým je Adriano, a prvotřídního záložníka v případě, že odejde Zidane," prohlásil Benito Floro, který ve funkci sportovního ředitele v prosinci nahradil Arriga Sacchiho. "Gerrard je fotbalistou, kterého jsem zařadil na listinu. Je to hráč, jehož chtěl klub získat již v předchozích sezónách," nechal se dále slyšet Floro.

Adriano by v kádru Realu mohl nahradit svého krajana Ronalda, jehož dny na Santiago Bernabeu jsou zdá se sečteny. Také Gerrard by mohl zacelit mezeru po jednom velikánovi, možnost ukončit kariéru stále zvažuje Zinedine Zidane. O anglického reprezentanta je v Evropě veliký zájem, ozval se již Juventus Turín a po loňském neúspěchu se o jeho získání jistě pokusí také Chelsea.

Steven Gerrard není jediným fotbalistou z Premier League, kterého by v létě v Realu rádi uvítali. Podle portugalského listu A Bola by do španělského klubu mohli zamířit Luis Boa Morte a Wayne Bridge. Oba v tuto chvíli hájí barvy Fulhamu, druhý jmenovaný je však na Craven Cottage pouze na hostování z Chelsea.

Autor: Tomáš Pavlík

Komentáře (68)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Myslim si ze Gerrard urcite nebude chtit prestoupit do Realu byl by to krok zpet protoze Real pokud neudela velky vitr v kadru tak bude porad jen ve stinu hlavne Barcelony.. Ale zajimalo by me kde skonci Ronaldo... A velice silne pochybuju ze by Inter pustil svuj klenot Adriana tam si myslim ze je to jasny !!

Reagovat
smazaný uživatel

tak Adriano, Gerrard + nejaky tvorca hry v pripade Zidanovho odchodu je dost velky vietor.

Reagovat
HOST*Real

Podle mě je jasná volba v případě, že Zidane ukončí kariéru Juan Roman Riquelme.

Reagovat
smazaný uživatel

A za dva roky budeme hledat znova

Reagovat
HOST*

Jasnej by měl bejt Tomáš Rosický, ale neni tak slavnej, aby si ho vedení Realu všimlo

Reagovat
Mr.Jindros

Hlavně neni tak dobrej, aby o něj někdo projevil zájem... teda aspoň ne za nějaký velký peníze. Kdyby byl tak dobrej jak proklamují naše média, dávno by byl z německého Titanicu jménem Dortmund zachráněn.

Reagovat
HOST*the best...

naprosto souhlasim s riquelmem,to je mixer jak swin...

Reagovat
HOST*

adriano nikam prestupovat nebude!!!!!!!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Oveľa viac ako avizované / už snáď po x-tý krát / príchody ma desí zoznam hráčov, ktorý chce do svojich radov získať klub Getafe - Soldado, Pavon, Palencia, Mejía. Samozrejme niekto povie, že no a čo, ale ja sa pýtam : takýto scenár nesvedčí náhodou o tom, že každý čo len trochu poriadny odchovanec ide preč a momentálna hviezda na trhu ide k nám? A neni to náhodou v rozpore s vyjadrením Martína o tom, že sa bude snažiť prebudiť madridského ducha a dať väčšiu šancu aj odchovancom?

Reagovat
smazaný uživatel

Nee, Gerrarda nee...

Reagovat
smazaný uživatel

Sakra, proč jsem to napsal jako reakci..

Reagovat
smazaný uživatel

Ti poslední dva ať si klidně do Getafe jdou, ale Soldada ani Pavóna dát nesmíme...

Reagovat
smazaný uživatel

Hm, ešte je na tom pikantné aj to, že aj prezident Getafe by chcel šéfovať Realu..Zdá sa, že je do Realu správne zahľadený..

Reagovat
smazaný uživatel

To je fór, ne? Zidane je génius, Gerrard dříč, nemůže to být přece jeho náhrada! Jako silného člena zálohy by byl dobrý, ovšem pokud se bude hrát s DM, jakože asi jo (Diarra), tak kam pak fikneme kreativního záložníka typu Xabiho? Poskládají se tři vedle sebe? Nevím, nevím...

A můj názor na Adriana znáte

Boa Morte je repre útočník Portugalska a Bridge coby LB, taky nevím, jestli by byl lepší než Cole či Abidal...

Naví pan Benito Floro půjde možná na konci sezóny do pr...., takže do těch posil nebude mít moc co povídat.

Reagovat
smazaný uživatel

Pokud přijde Gerrad, tak nepotřebujeme Diarru (cena je neuvěřitelně stejná).

Z těch čtyř beru jedině Stevena

Palencia je nám na houby, na jeho místě je snad největší konkurence, Soldada a Mejíu bych dal na hostování.

Reagovat
smazaný uživatel

No to je fakt. Keď vraj vyslovil v Madride pred Martínom meno Schuster ako tréner, tak Martín dostal dvojitý kolaps..

Reagovat
smazaný uživatel

Ono se vážně vyměnilo vedení? Protože vytipované posiyl jsou úplně stejné jako loni.

Reagovat
smazaný uživatel

Úplně stejné

Reagovat
smazaný uživatel

Tak se směj no, jenže o Adrianovi se loni mluvilo pořád a Gerrard nepřišel jen díyk zázračnému obratu v Lm, můžeš mi teda vysvětlti, co je tak směšné?

Reagovat
smazaný uživatel

"úplně stejné"

Reagovat
smazaný uživatel

ok, tak mi prosímtě vysvětli, v čem se letošní Gerrard a Adriano liší od loňského gerrarda a Adriana, když se tak směješ.

Reagovat
smazaný uživatel

Asi dobře víš, o kolika hráčích se v souvislosti s Realem píše. Jen v poslední době jich bylo takových dvacet. A tak je to každý rok. Pak je opravdu osmým divem světa, že se dejme tomu 20% jmen shoduje s loňskem. Pokud vím, tak pro Péreze byl prioritou Robinho, ne Adriano. A do zálohy chtěl vždycky Vieiru.

Napsat, že jsou "úplně stejné" (navíc nevíme, co je práce bulváru a co ne) kvůli dvěma hráčům, kteří btw patří do světové špičky (a na postech, které nás jasně tlačí), to bych čekal spíš od nějakého anonyma. Takže se příště pořádně nadechni a promysli si to, než něco takového napíšeš. Tohle je jen úplně bezpředmětná kravina, která tu kazí diskusi.

Reagovat
smazaný uživatel

No to tea není, fajn, bazíruj na detailech, já reagoval an tenhle článek a je velmi zajímavé, že největšími letními přestuyp měli být ti, kteří měli btý i loni, a to se vyměnilo vedení aa vše měklo být úplně jinak. Prioritou Peréze byl Gerrard, to bys měl jako fanoušek vědět, o Vieiru byl zájem rok předtím a loni až poté, co FGerarrd oznámil, že zůstane. Robinho byla "jistota" (pak byly nečekané komplikace), o Adriana byl zájem enormní. Letos se vymění preziodent, ten chce začít úplně jinak a hlavní posily mají být úplně stejné jako loni, super no...

Reagovat
smazaný uživatel

To zase dle svého zvyku rozpitváváš, Gerrard byl ze tří čtvrtin bulvár, Adriano zcela, prioritou se stal až letos. A jelikož má Real mezery na postech CM a hrotového vysokého útočníka, je logické, jak naznačil Merengues, že se zajímáme zrovna o tyto dva

Reagovat
smazaný uživatel

Gerrard byl bulvár, pokud vím, tak žádnou konkrétní nabídku jsme Liverpoolu nedali. A Pérez chtěl opravdu Vieiru, snažil se o něho 3 roky a teprvé poté, co se domluvil s Juve, se začalo mluvit o Gerrardovi. Ale všichni víme, že hlavně na AS O Adriana jsme vůbec nestáli, jasnou volbou byl Robinho, pak se nejvíc mluvilo o Ramosovi, Ballackovi a Baptistovi. 50 mega na Adriana jsme snad ani neměli.

Ancelotti chce prý Henryho a MU nám cpe Nistelrooye. A teď si vyber, co z toho je pravda.

Reagovat
smazaný uživatel

Blbost, na Gerrarda se žádná nabídka nedala jen proto, ež se čekalo, jak se rozhodne, jinak to byla jasná volba, o Adrianovi se ve spojitosti s Realem mluví až příliš dlouho dobu na tom ,aby to byl jen výmysl.

Reagovat
smazaný uživatel

Ad Adriano byly nesmělé kontakty sice už loni, ale o jeho angažování se nahlas mluví teprve letos.

Ad Gerrard tak to sice byla jedna z priorit loňského přestupového termínu, nicméně to byla z velké části zásluha AS, například Marca o tom ani zdaleka tak nepsala...

Reagovat
smazaný uživatel

hmmm, takže loni i letos se mluvilo o těchto dvou...hlavě že to bylo hrozně směšné.

Reagovat
smazaný uživatel

úplně stejné posily = 2 hráči?

Reagovat
smazaný uživatel

Ti nejdůležitější...ale jestli chceš, tak se hádej o slovíčka.

Reagovat
smazaný uživatel

Nejdůležitější asi nebudou, když byly noviny celé léto plné Robinha a Ramose. A o slovíčka se hádat budu, protože právě tomu jsem se smál Dva z patnácti

Reagovat
smazaný uživatel

Ano nejdůležitější, noviny byly plné Ramose a Robinha proto, že tihle dva nejvyšli, stejně jako loni byli proioritou..zvláštní, prý se změnil prezident.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak asi o tom nevíš, ale Robinha jsme lanařili už od zimy, tedy v době, kdy po Adrianovi neštěkl ani pes. A Ramos jako přišel místo Gerrarda?

I kdybych přivřel obě oči a ústní otvor, tak pořád jsou to dva hráči z patnácti. Navíc jsou to plejeři, kteří patří do absolutní top. Takže se teď máme divit a být nasraní? Vždyť by je chtěl každý.

To je jako kdybych se pozastavoval nad tím, že v těch kvantech hráčů, které chtěl kdysi Sanz, byli čirou náhodou taky Owen s Henrym

Reagovat
smazaný uživatel

Vyměnil se pouze president a zbylí členové rady jsou stejní, tím to bude

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
PJ

Reagovat
HOST*Real

To NEEEEEEEEEEEE!!!!!!!!!!!!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

To jsou stejné kecy jako u toho Ericssona, Rominho...

Reagovat
HOST*notor01

gerrard do realu? nop nevim..... na to sou s michaelem (owenem) moc dobří kámoši, aby udělali stejnou chybu... myslim si, že se na celý real vysere.... a inter taky nepusti sveho druheho nejlepšího hrače..... (po martinsovi:-) ... a taky su zvedaví, jaké budou ceny po MS

Reagovat
HOST*juve

po martinsovi, si normální?

Reagovat
smazaný uživatel

Takže Gerrard určitě jo ale určitě ne jako náhradu za Zidana ....a Adriana doufám že Inter nepustí

Reagovat
smazaný uživatel

Myslím si, že by to byl dobrý krok kdyby Gerrard přišel. Moje sestava Realu by mohla vypadat takhle: Casillas - Cicinho, Ramos, Nesta(Ferdinand), Carlos(Lamh) - Joaqin(Ronaldo), Diarra, Gerrard, Baptista - Boa Morte, Adriano, Robinho - tato sestava by porazila kohokoliv.

Reagovat
smazaný uživatel

Omlouvam se Boa Morte mel byt v zavorce.

Reagovat
HOST*

No jeste tam chybi nakej vudce tymu,kterej by ten tym stmelil.

Reagovat
smazaný uživatel

A ty na ní Realu půjčíš, že pane Romane A.?

Reagovat
Marv

Co to je??Ronaldo v zaloze.Ten sotva ubeha 70min.v utoku

Reagovat
HOST*Kapřík.

Nestu vživotě nepustějí. Ani za zlatý prase.

Reagovat
HOST*

Gerrard nemůže být brán jako náhrada Zidana ,,,,, ten je nenahraditelný !!! Zizou je jen jeden!!

Reagovat
HOST*Abc

Ronaldo je lepší než Adriano!!!!!!!!!!!!!

Reagovat
HOST*xx

ak ma niekto nahradit Zidaneho, tak tam vidim Kaku

Reagovat
smazaný uživatel

Není na prodej, škoda...

Reagovat
HOST*juve

ja ronaldinha

Reagovat
HOST*Petr M.

Pokud v létě Zidane skončí a odejde z fotbalu tak to bude velká ztráta pro fotbal komplexně, pro mě a pro mnoho dalších odejde nejlepší fotbalista století.

Pokud tomu tak skutečně bude tak se budou muset najít nový hráči pro Real, mluvil o tom, že někdo nahradí Zidaneho je irelevantní, to prostě ve své podstatě nejde, Zidaneho hra je tak specifická a založena na takovém stupni fotbalové inteligence a techniky, že prostě takový hráč je jenom jeden. Už to zkoušeli s Nedvědem, že "nahrazova"l Zidaneho v Juventusu, ale to jsou jenom novinářské obraty, soudný fanoušek bude mít s největší pravděpodobností stejný názor jako já.

Poslední zprávy v tomto ohledu ale hovoří o tom, že v rodinném kruhu se Zidane vyjadřuje tak, že smlouvu do roku 2007 dodrží a ještě sezonu hrát bude, vliv bude mít asi nové vedení, které zatím přesně nestanovilo svoji vizi pro další sezony at se to týče skladby týmu a trenérů, zatím jsou k dispozici pouze spekulace.

V souvilosti s přestupy je velmi zajímavé dění posledního dnů kolem Henryho z Arsenalu, ten má momentálně na stole obrovský kontrakt od značky REEBOOK na mega sumu a zatím se hovoří o tom, že ho podepíše. Je známo, že Arsenal je suportován společností NIKE, stejně tak donedávna nejvážnější zájemce o Henryho Barcelona. Jak je známo tak REBOOK patří společnosti ADIDAS a ta má zájem na jakémsi vzkříšení této značky v Evropě, v zákulisí se šušká o tom, že ta nabídka, kterou má Henry na stole opravdu nejde skoro odmítnout a že je pouze předzvěstí přestupu Henryho do Realu, který jak je známo je suportován právě Adidasem, možná to ve finále bude všechno součást jednoho obchodu, uvidíme.

Reagovat
smazaný uživatel

"suportován", by se naši obrozenci divili.

Jinak s tím Nedvědem, no...

Reagovat
HOST*Petr M.

prof. deformace...v diskuzich myslim pripustna :-)

Reagovat
HOST*Petr M.

prof. deformace...v diskuzich myslim pripustna :-)

Reagovat
smazaný uživatel

Zaujímavá úvaha..ja som za Henryho v Reale, takže kvitujem..

Ale k Zidanovi : najlepší futbalista storočia to asi fakt nebude, ide o to, že Zidane mal veľkú výhodu, že v jeho čase vynikal a že ho silno tlačili aj médiá. Ničmenej je to veľký hráč.

Reagovat
HOST*Petr M.

Reagovat
HOST*Petr M.

Každý velký hráč musí vynikat a Zidane vynikal ve všech týmech, kde hrál.

Nesouhlasím s tvrzením, že ho tlačili média...Zidane nikdy nebyl mediální hvězda, to ste si asi spletl s Beckhamem a pod., tam můžeme hovořit o tom, že je nahoru tlačí média a prodeje dresů, u Zidaneho jsou to fotbalové kvality a to že si těmito kvalitama vybudoval slušnou image a značku na reklamním trhu je už pouze věc jiná, nicméně kdyby chtěl tak tento image využívá mnohem více...

Reagovat
smazaný uživatel

no - možno je to pravda .. len som mal dojem, že Zidaneho vyzdvihovali vždy, a to aj keď sa mu nedarilo alebo hral slabo, vždy bol tlačou aj médiami obdivovaný. Lepšie je povedať to takto : média ho vždy šetrili od kritiky, a to aj vtedy, keď mu to fakt nešlo.

Reagovat
HOST*Petr M.

Je třeba si uvědomit, že když Zidane hraje "zle" tak to pořád stačí na další průměrné hráče.

U Zidaneho jsou všichni zvyklí na vysoký standard a pokud jeho hraj vybočuje z tohoto standardu tak už hraje špatně, ale je třeba si uvědomit, že to pořád stačí na většinu playerů :-)

Reagovat
smazaný uživatel

Hm, to je fakt, u nás sa hovorí, že ten môže hrať aj so zlomenou nohou.. Každopádne teraz je to už jedno, lebo vlastne končí. Nech to už bolo ako bolo.

Reagovat
HOST*Petr M.

Myslím, že neskončí...nové vedení chce Zidaneho za každou cenu na další sezonu udržet, ikdyž se chystá čistka tak Zidane má zůstat, záleží jenom na něm jestli dodrží kontrakt který má do léta 2007

Reagovat
smazaný uživatel

Steavi G musí zůstal v Liverpoolu

Reagovat
HOST*Jarda

Zidane je ume nejlepší fotbalista všech dob!!! Pelé a ani Ronaldino nebyli tak dobří,jako byl Zizu v nejlepších letech. Bude jenom škoda když zkončí. A jestli nechcete Gerrarda,tak jako fanoušek JUVE ho bereme

Reagovat
smazaný uživatel

A kam ho dáte?

Reagovat
HOST*

juve si Gerrarda v italske serii B nebude moci dvolit

Reagovat
HOST*

zidan už je starej ale hraje dobře real by se měl ešte vic omladit

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele