REAL CHYSTÁ DVĚ VÝMĚNY

24.03.2005, 18:14
Aktuality
První, méně jistou, je výměna hráčů z Arsenalu a Realu. Anglický reprezentační útočník Michael Owen ve službách španělského velkoklubu by se měl vrátit do Anglie, kde má nahradit naopak španělského hráče v dresu londýnského klubu José Antonia Reyese.

Bývalý útočník FC Liverpool se v "bílém baletu" neprosadil do základní jedenáctky jako stálý hráč, ale i přesto se mu angažmá v Realu zamlouvá. Fanoušci jasně dali najevo, že Ronaldo zdaleka nepatří k nejoblíbenějším hráčům madridského týmu a ani Raúl u nich nemá takový respekt jako před pár lety. Na fanoušcích ale nezáleží a často se měnící místo trenéra rozhodně nepřispívá k tomu, aby se nastálo dostal do zahajovací sestavy.

Naopak José Antonio Reyes, který je odchovanec FC Sevilla, si důvěru Arsena Wengera získal velmi rychle, ale i on teď musí bojovat o základní sestavu. Oběma hráčům by změna týmu asi prospěla, ale nedá se to říci stoprocentně.

Španělský deník Marca už o transakci píše jako o skoro hotové věci a odvolává se na setkání Reyesova agenta Rodrigueze de Moyi s viceprezidentem Arsenalu Davidem Dainem a šéfem Realu Florentinem Perézem. Zatím však jiné podněty k výměně nejsou známy, a tak se jedná spíše o spekulace.

Druhý přestup je o dost jistější záležitostí. Narozdíl od první výměny se jedná už o zasloužilé hráče, kteří už mají hodně zkušeností. Konkrétně o Edgara Davide z Interu Milán a portugalského kapitána z Eura 2004 Luise Figa.

Massimo Moratti, který je prezidentem italského klubu, měl o Figa zájem už v minulosti a za Portugalce nabízí náhradu, která by madridskému Realu vyhovovala. Nizozemský středopolař Interu nedostává mnoho příležitostí od začátku zápasu a pro Inter by tak jeho odchod neměl být velkou ztrátou. Celé transakci dodává na věrohodnosti i krátkodobé hostování Figa v Miláně před dvěma roky, kdy nakonec portugalský hráč kontrakt nepodepsal, kvůli dobrému postavení ve svém týmu.

Figo pobírá ročně v Realu 5 miliónů liber a v Interu by musel čekat snížení svého platu. Davids naopak pobírá 2,7 miliónů liber a může doufat ve zvýšení. Oba týmy potvrzují, že by se výměna hráčů měla uskutečnit začátkem léta.

Autor: Josef Gvoždiak

Komentáře (76)

Přidat komentář
HOST*

třicátník omlazuje tým reyes na základ nemá FORCA BARCA

Reagovat
smazaný uživatel

S Figovym odchodem naprosto souhlasim, ale vymenou za Davidse??? A pustit Owena by podle me byla chyba. Ukazuje se jako nejlepsi utocnik soucasneho Realu a na lavicce sedi, jen aby se neurazili Ronaldo s Raulem, ze nehraji od zacatku. Asi to bude tim, ze Real fakt Reyese chce a Arsenal ma zajem o vymenu jedine za Owena. Kdyz se na to divam: Figo + Owen proti Davids + Reyes tak si tim asi Real ani moc nepomuze.

Reagovat
HOST*yarda

Hm, Reyese celkem i schvaluju. Owen sice hraje dobře, ale jenom když střídá. Když má nastoupit na celý zápas, obvykle to za moc nestojí. A Davids? Nevím proč, jestli si nechce udělat Pérez oko u Morattiho pro případnou koupi Adriana Každopádně je to trochu zbytečné, Davids už má léta, u nás může hrát tak rok dva. Lepší bude koupit na def.štít někoho jiného, spekuluje se o Gerrardovi, De Rossim a dokonce Emersonovi Navíc už máme výborného Gravesena, který stejně Davidse odsoudí na lavičku

Reagovat
smazaný uživatel

Kdyz uz chce Real nakupovat, tak at radsi koupi me. Sice fotbal hrat neumim, ale sedet na lavicce zvladnu stejne jak vsechny hvezdy a spokojil bych se i s mensim platem, nez ma treba Davids

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
HOST*

Reagovat
PJ

Reagovat
smazaný uživatel

Já ted anevím. Owen sice dává hodně golů, a to i přesto, žehraje málo. Ale když hraje od začátku, tak to není od něho nic moc. pro něho je lepší, když nastoupí v 60. minutě plný sil proti unavené obraně. Arsenal dělá chybu, Owen-Henry sice vypadá slibně, ale nechal bych si od realu vyplatit aspoň 12milionů k tomu.

A Figo-Davids, to je pro Real dobré. Sice na omalzování se u Realu asi kašle, ale to je hráč, kterého potřebujete. To vám asi pomůže.

Reagovat
smazaný uživatel

Hlavne ,že keď som písal ako prvý o výmene Figo-Davids,tak yarda kecal,že to je dokonca pštros a nie kachna Takže mám ďalšie dve novinky:

1.Zabudnime na Adriana-zistil som ,že útočník Adriano je tu mimoriadne obľúbený,takže čítal som jeho rozhovor pre World Soccer a kategoricky odmietol prestup do Realu.Jeho srdce vraj bije pre Inter a ešte dlho to tak bude

2.Real kupuje v Číne 40% akcií prvoligového klubu v Pekingu za cca. 3 mil.EUR-t.j. David Beckham-zabudni,že si chcel odísť.Perez ťa potrebuje ako magnet pre Áziu.

Reagovat
smazaný uživatel

By mohl odejít hrát dotoho čínského klubu. Místo pro něj jako dělané.

Reagovat
smazaný uživatel

Možno tam majú pekné ženy-on ich má rád.

Reagovat
HOST*

tam by se neprosadil

Reagovat
smazaný uživatel

By mohl prodávat během zápasu na tribunách své dresy

Reagovat
PJ

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
HOST*Maniac

a jak by se dorozuměl? vlastně on by si ňák poradil ale jinak kyslík-dobrej nápad, kdybyb tam šel tak ho to taky určitě napadlo, chce z realu pryč kuli novinářům, kéž by tam šel

Reagovat
HOST*Maniac

pryč kvuli novinářům-asi si to vymyslely anglický novináři

Reagovat
smazaný uživatel

Tak a teď m řekněte, kdo ze současného Realu hrál v této sezoně líp než David - Gravesen, Owen, někdy Zidane. Ostatní hráli stejně nebo ještě hůř. + trenér Luxemburgo řekl, že David je nejpracovitějším hráčem týmu, musel se přeorientoat na jiný post a že nehraje proto, že se dobře prodávaj jeho trička = pokud Luxemburgo zůstane i v příští sezoně, má Dave u svýho trenéra celkem vysoký šance. Zvlášť, když odejde Figo a Becks si bude moct hrát na pravé straně.

Reagovat
HOST*yarda

Gravesen, Casillas, Guti, zbytek nevyrovnané výkony. Mazání medu Beckhamovi kolem huby je hezké, ale když je tak pracovitý, tak proč nehraje líp? Druhá věc je demence nejmenovaného trenéra stavět ho místo na kraj doprostřed zálohy "aby se vešel"

Reagovat
smazaný uživatel

Já bych spíš řekl, že by měl sedět Figo a David hrát na cvým místě, ale to je zřejmě věc názoru

Reagovat
smazaný uživatel

Figo

Reagovat
HOST*yarda

Ty aby ses neprotěžoval

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
HOST*Lampard

Ale hlavne,ze kdyz Barca taky koupila Albertiniho,tak omladila co??!!!uklidni se mladej,nebo budes semnou do lesa!!!!

Reagovat
HOST*

to koupila na půl roku,protože má zraněný blbe

Reagovat
smazaný uživatel

Jenže my si to můžem dovolit, my máme mladý tým, takže když přijde někdo starší, tak je to jen dobře, což se o Realu říct nedá. Takže nekecej do něčeho, čemu nerozumíš.

Reagovat
smazaný uživatel

Neviem,ale mne sa tie vymeny velmi nepozdavaju.No uvidime co z toho bude

Reagovat
HOST*taky nic

lamparde co to kecáš za kokotiny ty jelito??Barca má mladej tým dost,jelkož se ten tým buduje už celkem dlouho takže to nemá zapotřebí,Albertiny přišel jednak skoro zadarmo,jednak jen na půl roku a proto že sme měli hodně zraněných a taky aby dadal týmu trošku zkušenosti...a do lesa si běž sám,asi tam chodíš často,hlavně na houbičky,podle těch kravin co meleš máš asi velkou spotřebu co??

Forca Barcaaaa

Reagovat
HOST*

už ten nick...LemPRD

Reagovat
HOST*Leite

Davids za Figa... To bych bral.

Reagovat
smazaný uživatel

davids nehraje stabilně ani v Interu, tak proč ho kupovat do Realu? Podle mě by to byla další nepovedená posila, ikdyž třeba hrál v Barce i Juventusu dobře, ale teď už má svá nejlepší léta za sebou.

Reagovat
HOST*Shevchenko

ALESPOŇ TAM NEBUDE TOLIK HVĚZD

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Tak mě se naopak dá, že tyto posily by mohly Realu dost pomoct. Vždyť Reyes platil za druhého největšího talenta hned po Torresovi. A že se mu moc nedaří v Anglii? Nevadí. Vždyť se mu stalo to nejhorší, co se může fotbalistovi stát. Podle mě ho moc nepřijal tým gunners a moc se nehodil do systému. Viděl jsem několik zápasů a vždy se mi zdálo, že na hřišti hraje 10 hráčů Arsenalu a Reyes. Zdálo se mi, že mu moc nechtějí pomoct, nehledají ho přihrávkami, nehrají na něj. Za další se mu nelíbí upršenej Londýn a vůbec studení čumáci v Anglii. Tomuto se ale dalo předejít. Měl si tohle všechno prostě rozmyslet už před přestupem a basta.

Na druhou stranu by Real ztratil svého nejlepšího útočníka, kterým Owen prostě a jednoduše je. Jestli se ho zbaví, tak možná udělá další (kolikátou už ) kardinální chybu. Ještě bych ho určitě zkusil.

A Davids? To je otázka. Real může dost získat, ale také může hodně ztratit. Získá fotbalistu, který mu v minulosti dost chyběl. Tahouna, dříče, buldoka a v neposlední řadě perfektního osobního hlídače. nechápu, že ho kuují teď, když se na tomto místě chytl Gravesen. Ale jako alternativa za něj je asi dobrej. Pokud budou hrát vedle sebe, tak bude mít Real lepší obranu, ale podle mě mu dost odejde útok, protože dopředu hrát mc neumí ani jeden. Takže by Realu zbyly křídla, kde se dost trápí Figo (popř. Beckham) a Zidane (popř. Solari nebo Guti), takže může hrát podle mě jen jeden.

Na druhou stranu může Real dost ztratit. Těch pár milionů EUR (podle mě možná 3 až 4 mil. EUR ročně) ho sice asi netrápí, ale Davids bez problémů dokáže rozhádat celou kabinu, kde už teď asi není nejpřátelštější atmosféra.

Takže: uvidíme, ale myslím si, že jakákoliv změna může v této situaci jen pomoct

Každopádně se Real dostal do situace, ve které byla před 5ti letech Barca. Čeká ho omlazování kádru a bude to hooodně bolavej a možná i dlouhej proces. Já doufám, že tohoto využijeme a příštích alespoň 5 let nepustíme na španělský trůn nikoho jiného

Reagovat
smazaný uživatel

souhlasdim

Reagovat
HOST*yarda

Nooo s tím trůnem ještě uvidíme Každopádně jsi trefil dvakrát hřebík přímo na hlavičku: 1.Reyesovi se v Londýně nelíbí, nezvykl si. Ono zvykat si i třeba klimaticky, když mezi Sevillou a Londýnem je rozdíl třicet stupňů a metr srážek, je dost o hubu 2.Davids je přesně co si řekl, buldok a dříč (což je Gravesen taky), ale na druhou stranu i těžce problémovej hráč. K tomu přidejme časté vylučování a výbuchy vzteku a mám pocit, že bych ho do Realu nebral. Odhlédneme-li od toho, že Figa lákala spíše Premier League

Reagovat
antimadrista

Davidse bych hned neodsuzoval. Předtím než šel k nám, tak taky moc nehrál. Dvě změny jsou dost málo, Barca když se hledala, tak přišlo a odešlo na 7 hráčů

Reagovat
PJ

No eště abys ho ty odsuzoval, když hrál v Barceloně, ne?

Reagovat
HOST*Jano

Kto je Davids?Azda len nie ten skurveny holandsky buldog,ktory by sa hodil skor na psie dostihy,ako na fotb.travnik.Davids je prasa.Osobne by som ho do tymu nechcel.Mam pocit,ze odteraz bude Real dost casto hravat iba v desiatich

Reagovat
HOST*yarda

Ale zase když bude hrát s Barcou, tak to bude deset na deset, protože se do pěti minut od úvodního hvizdu porve Davids s Mottou a oba půjdou ven

Reagovat
alegre

No tak Real hraje tuto sezónu kolikrát ve dvou...Casillas a Yarda....

Reagovat
Mr.Jindros

Ještě Gravesen.

Reagovat
PJ

Reagovat
HOST*jiri - fcb

Reagovat
HOST*yarda

Zalez zpět do svých hlubin, jazyku zlořečený a pichlavý! Já budu hájit Real pořád, i když pokud prodá Casillase, tak možná, že nebude hrát příští sezónu nikdo

Reagovat
HOST*Desteros

Co to meleš za blbosti Davids je dobrej hráč a o hodně lepší než Gravesen.Říkáš že Davids je prase a co je pak řízek Gravesen kterej hraje ještě hůř a to samí platí i o Walterovi Samuelovi kterej je taky pořádný kopyto.

Reagovat
HOST*David

Nevím co proti němu máte... Myslím, že je jedním z nejlepších fotbalistů světa...(ne-li nejlepším)! Tak ho prosím přestaňte pomlouvat, suchaři!!!

Reagovat
HOST*Ruda

Moje řeč! Bez něj by byl Real úplně vyřízenej!

Reagovat
smazaný uživatel

jono, třeba než přišel, ta kse Real nemohl najít, o nějakém titulu ani nemluvě. Pak přišel předloni david a za ty dvě sezony je to jeden úspěch za druhým, skutečně, bez Davida budou ztraceni

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
HOST*Vláďa

Nevim, co je na tom tak vtipnýho... Sdílím Davidův a Rudův názor! Mají pravdu, Beckham opravdu táhne celý tým a je průkopníkem světového fotbalu!

Reagovat
smazaný uživatel

jj, Vláďa, Ruda a David...to si zapamatuju, jen jestli to nebude jeden a ten stejný.

Reagovat
smazaný uživatel

Takovýhle tři odborníci se tady sejdou naráz. To máme ale štěstí. Tak si kluci pokecejte.

Reagovat
smazaný uživatel

To su nejvatsi odbornici akych kedy futbal mal.Pozor na nich

Reagovat
Mr.Jindros

Hele já jsem pro každou srandu, ale všeho moc škodí.

Reagovat
HOST*

Reagovat
HOST*spanhel

Reagovat
HOST*Desteros

Davids skvělá volba Gravesen moc dobře nehraje a Reyes zatím nic moc je to ještě jenom talent ale pořádnej hráč z něho zatím jěště není těžko říct jestli se v Realu prosadí.Gravesen opravdu není nic moc kdyby tenkrát Real nepustil Makeleleho tak by měl mnohem lepšího hráče.

Reagovat
HOST*blabla

to máš pravdu, teda až na toho gravesena, kterej dobře hraje

Reagovat
HOST*

Me by se ty vymeny docela libily....

1)Real se Figa zbavi tak jako tak...kdyby mel jit do Totenhamu, Manchesteru nebo Liverpoolu tak by za nej Real dostal hovno. Takhle aspon dostane Davidse ...def zaloznika a presne na tomhle postu tlaci Real pata nejvic.

2)Davids dokazal 2 roky zpatky vytahnout ze sracek Barcelonu, na to uz asi mnozi zapomeli...verim ze by udelal kupu prace i v Madridu.

3)Reyes za Owen je vymena na ktere Real nemuze tratit takze schvaluju...Reyes je talent, spanel a CHCE hrat za Real...vic vedet nepotrebuju

NEJVIC SE MI ALE LIBI TAHLE SPEKULACE:

Essien(Lyon) do Realu

to kdyby realu vyslo, tak se asi radosti zblaznim ...podle me bude lepsi nez Viera a urcite nebude stat tolik

dalsi hotovou veci je snad Joaquin

a jestli odejde Beckham...tak bych uz kadr nechal tak a pockal co predvedou...potencial tam JE!

Reagovat
smazaný uživatel

Prý dva roky od Davidse

Reagovat
HOST*Maniac

místo essiena bych dal van der vaarta a samotnýho essiena do Aston Villy

Reagovat
HOST*Mikee

Kdo říká že by Davids Realu nepomohl,tak nerozumí fotbalu a to tvrdim s velkou jistotou. Svýho času to byl nejlepší záložník na světe. A kdyby pravidelně hrál tak bude patřit zase k nejlepším. Olítal by to tam za ty rozmazlený hvězdy z Realu. A technikou by je až na Zizu předčil

Reagovat
smazaný uživatel

Já možná nerozumím fotbalu, ale jsem si docela jistý, že s tou fyzičkou, kvůli které v Interu pouze sedí by to zajisté v Realu za všechny neuběhal a taky to tvrdím s vekou jistotou.

Reagovat
smazaný uživatel

Fans Barcy Davidse v létě dost chtěli, má u nich respekt a do Realu ho beru. Figo je na odchodu, tomu asi nic nezabrání. Reyes by byl na levé křídlo výborný, k tomu Joaquín napravo a máme dost dobře fungující zálohu! Ten střed jen tak někdo neprojde a oba navíc mají výbornou techniku.

Reagovat
smazaný uživatel

To jo, Gravesenova technika skládání protihráčů je pověstná

Reagovat
HOST*yarda

Stejně jako brilantní práce loktem jistého Tiaga Motty, už se nemůžu dočkat, kdo vyhraje na Bernabéu

Reagovat
smazaný uživatel

To máš recht, ale my tady nebásníme o báječný mottově tecnice, jako ty o technice toho hnusnýho nekopy Gravesena, ještě to beru u Davidse, ale ten je zase na štíru s fyzičkou

Reagovat
HOST*yarda

Hnusnej nekopa? Tos trochu přehnal, ne? Je to prostě brousek, co má rozbíjet hru soupeře a střed Realu se od jeho příchodu zlepšil, to snad uznáš i ty, žejo? A na rozdíl od Motty nedostal ještě ani jednu červenou

Reagovat
HOST*Real fans

Přečetl jsem si všechny předchozí názorya myslím si, že Real potřebuje :

A) Vyhodit Beckhama, Ronalda

B) Angažovat rychlé a technické hráče do útoku (býval to dřív Morientes s Raúlem, ale kdeže loňské sněhy jsou), konkrétně bych bral Essiena (Lyon) a Adriana (Inter), to by mohlo Real možná zachránit

C) Posunout Raúla na pozici podhrotového hráče spolu s Owenem

D) Prodat Casilasse (ne kvůli výkonům, ale chce to změnu) a koupit nějakého dobrého brankáře

E) Sehnat nějakého tahouna obrany (Nesta ?)

Co si o tom myslíte?

Reagovat
HOST*forca barca

mno zajimave

a)nevim nevim sefe neci dresy se prodavat musej

b)adriano z interu nechce

d)jakyho golmana zj

e)nesta?? neni trochu satrej

Reagovat
HOST*Nawri

Jediny co real potrebuje je vykopnout Florentina...

Reagovat
HOST*yarda

A) první ano, ale prodat, druhý ne

B) na tom se už snad pracuje, Essien není útočník

C) podhrotový Raúl budiž, toho stejně pryč nedají, ale podhrotový Owen?

D) BLBOST!!!

E) Nesta moc starej není, ale AC ho nedá, prý se teď Real pouští spolu s Chelsea a Barcou do boje o Kompanyho

Reagovat
smazaný uživatel

Kdyby Owen šel do Anglie tak jedině do Liverpoolu. Tam doufám žee taky pude.

Reagovat
HOST*bobr

pičo

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele