Rada navzdory trestu povede Duklu. Čeká se na projednání odvolací komise

28.03., 12:46
Aktuality
Petr Rada (© Profimedia)

Trenér Petr Rada povede Duklu Praha nejen v pátečním 20. kole druhé ligy v Jihlavě, ale zřejmě i v následujících zápasech. Pětašedesátiletý kouč dostal před týdnem za rasistickou urážku rekordní osmiměsíční trest, proti němuž se odvolal. Odvolací komise Fotbalové asociace ČR si vyžádala písemné odůvodnění od disciplinární komise, které ještě není hotové. Verdikt je tedy zatím nepravomocný. Radův případ se bude projednávat zhruba za tři týdny. ČTK to řekl předseda odvolací komise Jan Malý.

Rada se provinil v duelu úvodního jarního kola se Zbrojovkou Brno, který skončil na Julisce 3:3. Hostujícímu trenérovi Tomáši Poláchovi řekl "zoufalče cikánskej". Vedle osmiměsíčního trestu dostal pokutu 80 tisíc korun. S Duklou vede tabulku o dva body před Vyškovem.

"Panem Radou se dnes (na zasedání odvolací komise) nebudeme zabývat z toho důvodu, že ještě není písemné vyhotovení prvoinstančního orgánu. Myslím si, že disciplinární komise vyhotoví písemné rozhodnutí příští týden po Velikonocích. Potom vždy dáváme každému účastníkovi prostor aspoň 14 dní, aby proti tomu vyhotovil písemné odvolání s argumenty. Pak ve věci nařídíme jednání. Scházíme se tak jednou za tři neděle," prohlásil Malý.

Prohlášení Petra Rady (©Opta by Stats Perform)

Nepředpokládá, že by se se členy odvolací komise rozhodl ke svolání mimořádného zasedání. "Dnes o tom budeme diskutovat s kolegy, jestli o tom nerozhodnout dřív. Upřímně řečeno nevidím důvod, že by případ pana Rady měl být odlišný od jiných případů třeba prvoligových hráčů, klubů nebo trenérů. Myslím si, že budeme postupovat úplně stejně jako v ostatních případech. Až na úplně výjimky jsme mimořádně nikdy nezasedali," uvedl Malý.

Bývalého reprezentačního obránce a někdejšího kouče národního týmu, Teplic, Jablonce, Liberce nebo obou pražských "S" trestá disciplinární komise opakovaně. Naposledy dostal Rada v říjnu třízápasový distanc a pokutu 30 tisíc korun za to, že během utkání v Chrudimi vyhrožoval asistentovi rozhodčího Tomáši Mokruschovi.

Autor: ČTK

Komentáře (54)

Přidat komentář
milan78

dedku nedej se !!!

Reagovat
dave30

To písemné odůvodnění trvá tak dlouho?

Reagovat
$dolar$

Naprosto silenej trest. Maximalne muze dostat tak 2 zapasy.

Reagovat
didosh

Reagovat
fabec1222

2 zápasy už dostal x krát a nikdy to nezabralo. Měl dost příležitostí se naučit chovat.

Reagovat
Kucka

Reagovat
romeo351

Reagovat
doshcz

Reagovat
Mistřizbystří

Reagovat
zrzek999

Reagovat
mayday

Je to vygumovanej buran, každej další trest bych mu s recidivou jen navyšoval. Jestli se neumí chovat, tak ať jde trénovat někam do přeboru.

Reagovat
shitcool

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
81Tomas

Reagovat
icemike

Reagovat
Keboto

Reagovat
kilobyte

Kdyby nebyl Rada blbej, tak mu to mohli klidně snížit. Jenže když nejdříve lže na DK a pak ještě řekne, že nic neprovedl, tak mu to těžko sníží.

Reagovat
Uwe háže buly

Ještě když řekne, že to je komplot

Reagovat
kilobyte

Už chybí jen, aby někde (asi v nějakém podcastu) řekl, že má mezi cikány spoustu kamarádu, takže nemůže být rasista.

Reagovat
Uwe háže buly

A všichni o sobě mluví jako o cikánech, když o nich někdo mluví jako o romech tak je to uráží

Reagovat
GrimeBaller98

Nekomu se holt Dukla v lize nehodi :)

Reagovat
Shevchenko

Dukla opravdu není tak důležitý klub, aby se v lize někomu hodil nebo ne.

Reagovat
kilobyte

Poslední 2 zápasy penalty v 81. a 90. minutě. U Sparty už by se řešilo, jak jim pomáhají sudí a tady se prý Dukla někomu v lize nehodí.

Reagovat
didosh

Reagovat
Kang & Kodos

Reagovat
GrimeBaller98

A ty jsi ty zapasy videl? Protoze ja jo a obe dve naprosto jasny penalty, tak nevim co meles

Reagovat
monty25

Proti Viktorce mi teda přišla docela přísná.

Reagovat
kilobyte

Neviděl, ale když nechceš, aby někdo postoupil, tak mu nepískneš penaltu v 90. minutě i kdyby mu ukopnul hlavu.

Reagovat
ratusek

rozhodčí neviděl a VAR se rozhodl neintervenovat

Reagovat
eleven11

Reagovat
Kang & Kodos

Určitě tam všichni ze svazu radši uvidí Vyškov bez stadionu, zázemí a s deseti černochama

Reagovat
Kucka

Reagovat
mistr129

Reagovat
ratusek

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
icemike

Bez Rady bude líp

Reagovat
Shevchenko

Tenhle nerudný dědek fakt chybět nebude. Snad mu odvolání nevyjde.

Reagovat
Uwe háže buly

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
Kang & Kodos

Doufám, že mu to sníží třeba do konce sezony. Vůbec ne proto, že by mi ho bylo nějak líto. Ani proto, že mi ten trest přijde hodně. Ale jestli tenhle ultimátní buran fakt dostane takovej extrémní flastr a bude ještě za mučedníka, tak to nezvládnu

Reagovat
St. Pauli

Reagovat
Kiss Me Polka!

nesnížit ani o den

Reagovat
fabec1222

A příští rok s komoušema objíždět vesnice...

Reagovat
kilobyte

Může ještě letos kandidovat do EP za Stačilo. Petr, bývalý trenér. Fiala se ho snažil umlčet, ale on se nedal a bude vás zastupovat.

Reagovat
St. Pauli

Ja ho fakt strasne moc nemam rad, ale prece ho nemuzeme veset na lampu kvuli tomu, ze nekomu rekl cikane. To zase prrrr.

A ze je to recidivista? Tak at mu daj stopku do konce sezony a naridi do te doby navstevovat nejaky denni stacionar. To ho alespon trosku narovna. Jinak, jak psal Kang, ted z nej bude mucednik. Zrovna z takovyhohle vola...

Reagovat
mistr129

Reagovat
Kiss Me Polka!

dostal trest na nizsi hranici, lhal a je recidivista

Reagovat
Whitemedia

Petr strejda Ruckus nepříbuznej Rada

Reagovat
Uwe háže buly

Dal bych mu pět zápasů, kdy nesmí být ani na stadionu a to ani při tréninku. Místo toho bych ho nechal za trest trénovat nějaký ten Roma Děčín nebo co to bylo za tym

Reagovat
Mistřizbystří

Mít Rada nějakou čest tak spáchá seppuku.

Reagovat
Coutinho10

jak psal Vízek, že pokud mu to nesníží aspoń o půlku, tak končí, tak by byla škoda končit tímto způsobem a aby to nakonec bylo to hlavní, s čím si ho lidi budou spojovat, ale nedá se nic dělat no...sice může bejt stará škola jak chce, ale musí vnímat, že se fotbal mění

Reagovat
Witcher

Ať si Sparta se Slávií hraje s cizincema a na fotbal se tam chodí na permanentku za x tisíc.Zbytku ligy bych nechal ten náš Hobitín kde sou lidí vulgární přijdou na stadion když se jim chce lístek za kolečko,klobása,pivko nohy na protější opěradlo a čau.Cim dál víc je to zábava pro snoby všechno za paywallem ,nic v tv přitom je to pořád stejná chcanka jak před deseti lety.Rada, Pulpit, Hřídel a spol to tam patří

Reagovat
kilobyte

Ostatní týmy hrají jen s domácími hráči a zadarmo?

Reagovat
Mass

Co třeba ustanovit zvláštní ligu jako chráněnou dílnu, s trenéry jako Rada, jen s českými hráči, ale každý tým by měl jednoho černocha nebo aspoň Róma, aby každý buran, který si přijde na fotbal vyřvat flustraci , tak měl možnost zanadávat si rasisticky?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele