Proti Turkům potěšili Sionko a Koller, zklamali Jarolím a Čech

16.06.2008, 20:55
Aktuality
Zaujalo nás
Češi včera po neuvěřitelném dramatu podlehli Turecku a přišli tak o postup do čtvrtfinále. Jak si podle čtenářů vedli jednotliví reprezentanti? Nejlépe hodnocenými byli opět Libor Sionko a také Jan Koller, nejhůře na tom byli David Jarolím a také obvyklá opora Petr Čech.

Záložník FC Kodaň Libor Sionko má za sebou opravdu vydařený turnaj. Proti Švýcarům nepropadl, s Portugalskem zazářil a i duel s Tureckem mu vyšel. Výsledkem je nejlepší známka ze všech, čistá dvojka. V těsném závěsu za ním se ve svém posledním reprezentačním zápase umístil Jan Koller s průměrnou známkou 2,09. V prvním poločase si vynutil několik faulů, zkrotil většinu dlouhých pasů, dal první gól, jak jinak, než hlavou. Po přestávce bohužel trochu odpadl a také neproměnil jednu stoprocentní šanci. Poměrně dobře, se známkou 2,32, si vedl i stoper David Rozehnal, kterého jste po zápase s Portugalskem hodnotili nejhůře a pak jej téměř nenominovali do základní sestavy rozhodujícího duelu.

Nejhůře hodnoceným hráčem se díky známce 3,35 stal David Jarolím. Ten v prvním poločase vystřídal zraněného Matějovského, nahradit jej ale nedokázal, v zápase moc vidět nebyl. Jen o jednu setinku lepší známku pak má jinak opora týmu, brankář Petr Čech. Chytal spolehlivě, selhal však v tu nejméně vhodnou chvíli, neudržel centr, pustil jej přímo k nohám Nihata a ten, tři minuty před koncem, vyrovnal na 2:2...

Petr Čech (90 min.)3.34  
Zdeněk Grygera (90 min.)2.62  
Marek Jankulovski (90 min.)3.01  
David Rozehnal (90 min.)2.32  
Tomáš Ujfaluši (90 min.)2.99  
Tomáš Galásek (90 min.)3.25  
Marek Matějovský (38 min.)2.78  
Jaroslav Plašil (79 min.)2.59  
Jan Polák (90 min.)2.67  
Libor Sionko (83 min.)2.00  
Jan Koller (90 min.)2.09  
Střídající hráči
Michal Kadlec (11 min.)odehrál méně než 15 minut, neznámkuje se
David Jarolím (52 min.)3.35  
Stanislav Vlček (7 min.)odehrál méně než 15 minut, neznámkuje se

Autor: Petr Starý

Komentáře (21)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Krom toho jednoho zákrok Čech chytal velice dobře .. stále dokazuje ,že je jeden z nejlepších i když by se tohle nemělo stát...

Reagovat
smazaný uživatel

Je smutné, že Čech málem vyhrál tuto anketu.

Čech udělal jednu chybu za šampionát, uvědomte si ale, kolik jich udělají jednotliví hráči za několik minut?

Že třeba Koller při nájezdu ani netrefil bránu, to nikdo nezmiňuje, i když to byla obrovská chyba a jakýkoliv útočník na euru by si to dovolovat neměl. To je právě ta nespravedlnost. Útočník udělá chybu a nic se nestane, zatímco když jí udělá brankář, je z toho gól. Opravdu brankářům jejich roli v týmu nezávidím. Čech ale zachytal výborně, každý zápas, i ten včerejší... Takže známku má nezaslouženě asi :)

Reagovat
smazaný uživatel

mám stejný názor

Reagovat
smazaný uživatel

no jo Koller už není nejmladší =) ještě před pár lety by proměnil takových 5 šancí co měl s Tureckem =)

Reagovat
smazaný uživatel

Ja souhlasim s Vali Spezzou. Cech to ma tezky. Byla to jen smula, nic vic. Cely sampionat hral jako jeden z nejlepsich brankaru. Vcera udelal chybu, ktera bohuzel rozhoda o zapase. Ale co Koller. Co kdyby promenil? Treba by to take rozhodlo. Bohuzel ale tato anketa poukazuje jen na zapas s Turky, coz znamena, ze Ceh se Cech umistil az takhle dole. Stve me, ze sme skoncili uz vcera, a myslim, ze jsme meli navic. Pro me to bylo osklive, protoze pred par tydny skoncila Chelsea druha v PL a prohrala i v LM. Chudak Cech.No jo, je to smula, ale to uz nezmenime.

Reagovat
smazaný uživatel

"co kdyby Koller promenil svoji sanci?" -- to je ono proklate omilani toho, co by se stalo, KDYBY... dle meho nazoru by to ale nezmenilo skoro nic, protoze gol na 2:0 padl vzapeti po Kollerove sanci, takze by to tak i tak bylo 2:0 a prubeh zapasu by se nezmenil... to je ale jen cista spekulace

ad brankar - samozrejme ze fotbaliste chybuji, jsou to jenom lidi, ale brankar SVETOVE urovne, za ktereho spousta lidi Cecha (nepravem) ma, by si takovouhle minelu mel odpustit... videli byste snad ze by se neco podobneho stalo Casillasovi, van der Sarovi, Buffonovi...? Navic, je velky rozdil kdyz chybuje hrac v poli a brankar, ktery ma nejvetsi zodpovednost kvuli tomu, ze je tim poslednim... kdyby se Plasil s micem otocil a omylem prihral souperovu utocnikovi, ktery by dal gol, taky bychom asi Plasilovi nedavali pekny znamky... Petan ma tu 3.35 zaslouzene...

Reagovat
smazaný uživatel

Čech že chytal velice dobře,to si děláš srandu ne???Hochu co nešlo na Čecha to nechytil .Chytal prach obyčejnej průměr obyčejného golmana co nešlo na Čecha to nechytil!!!!Podívej se na zápasy,kde chytá Bufon tomu říkám,že golman chytá velic dobře.

A podle mě se dal chytat i první gol,když to je jeden z nejlepších golmanů!!!Podívejte se na záznam,Čech skoro neskočil,takže známka akorát.

A vy co říkáte,že má známku nezaslouženě takovou,tak asi moc fotbalu nerozumíte!!!

Reagovat
Sosi

Pravda, Buffon je u mě jednička, a to už definitivně od doby, kdy nás vychytal na MS...

Reagovat
cerwi

seš chytrej jak rádio co? ten první gol moch chytit asi jen težko dyž musel přebehnout celý malý vápno a hned jak dobehl tak na nej šla střela!!

Reagovat
Sosi

Lidi, mě hlavně zklamala úroveň vysílání TV Prima... Konkrétně teda ti komentátoři, ti lidi ve studiu, stupidní otázky... To už je lepší se na ten fotbal koukat bez zvuku...

Dnes už mě Nikodým dorazil: "Nevím proč, ale když je na hřišti Korkmatz, tak na něj všichni bučí, nikdo mi ještě neřekl, proč jej fanoušci tak nenávidí..."

Bejbl:"To není bučení, oni ho naopak mají rádi, tak proto tak hučí"

To je skoro jako by se Nikodým učil komentovat na Nově.

Reagovat
cerwi

jojo:-D ti komentátoři netuší, ty videli fotbal možná tak na PC dyž hráli FIFU....

Reagovat
Sosi

Reagovat
smazaný uživatel

phasE89 souhlasím Buffon Van der Sar to je už teď úplně jiná třída než Čech

Reagovat
cerwi

zásadně nesouhlasím s ohodnocením čecha!!! nebýt jeho bylo by to este víc... a proste nechápu to, že když náš podržel se švýcarskem tak se bralo jako samozřejmost a ted udelá jednu chybu a každej ho hned odsuzuje, že by si to profík nemel dovolil a takový další novinářský keci!!! Proste nebýt čecha tak sme tenle zápas taky mohli hrát jenom jako formalitu, páč by sme prohráli už první zápas!

Reagovat
Tomekcz

jenze ty asi nechapes ze kdyz udela golman chybu tak je to gol, proto je na nich nejvetsi zodpovednost. V tomhle zapase podal jen prumernej vykon nechytil nic navic navic udelal chybu co nas stala zapas, takze ta znamka je odpovidajici!

Reagovat
Sasha

mozna nekteri hodnotili tento zapas ne ten se svycari, proti turkum nechytil nic tezkeho a jeden gol sam dal takze si myslim ze lepsi nez 3 to ani byt nemuze, kdyby se hodnotilo cele ME tak by to bylo neco jineho

Reagovat
smazaný uživatel

zapas se svicarskem zkoncil s nulou,proti portugalsku nas podrzel a s turkama az na tu jednu chybu,kdy ten mic opravdu podcenil ,nas taky drzel.Proste udelal chybu v ten nejnevhodnejsi moment a kazdy to videl.Ale zrovna tak za to muzes odsuzovat levou stranu,ktera tam ten centr pustila.

Reagovat
smazaný uživatel

Cech jednoduse nezachytal.Co v turnaji chytl proste chytit mel.Ma vyborny vyber mista a tak k zakroku nema daleko.Nebyl tam zadny reflexivni super zakrok,nebo jinak ten stezejni co by soupere dorazil.Mohl byt pri tom prvnim golu od Turku,bohuzel prselo a to nas beze srandy stalo postup.Pred zapasem s Chorvaty doporucuji sledovat predpoved pocasi.

Reagovat
smazaný uživatel

stane se, podle me nebyt Cecha, tak mozna na EURU ani nejsem presne tohle jsem cekal, ze ho pak kazdy serve...jeste ze nejel Nedved, dopadlo by to stejne...

Reagovat
smazaný uživatel

navic kdo videl Portugalce, tak kolikrat ho nechali obranci na holickach? posrali to nekolikrat, Cech to posral jednou...nejhorsi je, ze kdyz to projede obrana, zachrani to snad jeste Cech, kdyz on, tak je to bohuzel gol

Reagovat
smazaný uživatel

Sionko Čech, Jarolím a Galásek

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele