Příště odejdeme ze hřiště, varoval Ancelotti po rasistických urážkách z hlediště

27.12.2018, 09:05
Aktuality
Středeční utkání mezi Interem Milán a Neapolí poznamenaly rasistické urážky, jejichž terčem se stal obránce hostů Kalidou Koulibaly. Senegalský obránce nakonec viděl červenou kartu a kouč Neapole Carlo Ancelotti se zlobil na rozhodčí, že zápas nepřerušil. "Příště vezmeme spravedlnost do vlastních rukou," prohlásil.

Inter nakonec ve šlágru italské ligy porazil Neapol 1:0 brankou Lautara Martíneze z nastaveného času. Po duelu se ale mnohem více mluví o jiných věcech.

Obránce Neapole Kalidou Koulibaly byl po celý zápas terčem rasistických urážek z hlediště. Hlasatel na stadionu třikrát varoval fanoušky, že zápas může být přerušen, nicméně opičí skřeky a další invektivy směrem k senegalskému fotbalistovi ani potom neustaly.

"Byla to divná atmosféra. Třikrát jsme chtěli zápas přerušit, hlasatel třikrát žádal fanoušky, aby přestali, ale nic se nestalo. Kdy by byl zápas přerušen? Počtvrté? Popáté?" tázal se naštvaně zkušený kouč Neapole Ancelotti.

"Příště vezmeme spravedlnost do vlastních rukou. Asi nás to bude stát zápas a prohrajeme, ale takové věci italskému fotbalu škodí," uvedl Ancelotti.

Koulibaly zápas nakonec nedohrál. V 81. minutě byl vyloučen, když dostal dvě žluté karty během pár desítek vteřin. První za faul, druhou za sarkastický potlesk směrem k rozhodčímu.

"Jsem zklamaný z porážky, ale především z toho, že jsem v tom nechal své bratry. Jsem ale hrdý na barvu své kůže. Jsem hrdý, že jsem Francouz, Senegalec, Neapolitán i člověk," napsal později na Twitter.

"Koulibaly je obvykle velmi klidný a profesionální, ale dnes byl kvůli všem těm urážkám a zvukům z hlediště samozřejmě podrážděný," zastal se svého hráče Ancelotti. "Je smutné, viděl a slyšet takové věci,"dodal.

Autor: Jiří Fišara / football-italia.net, theguardian.com, bbc.co.uk

Komentáře (231)

Přidat komentář
Benfica

Reagovat
10

nevím, jestli jsem si toho dřív jen nevšímal, ale z Carletta se stala hrozná plačka...to je furt dokola nějakej pláč, po každý prohře v týhle sezoně za to mohl někdo jinej, než on a Neapol

Reagovat
Agent z Melmacu

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
blade115

Jako fakt mu jdeš nadávat do plaček, když se ohradį proti něčemu takovému? To snad ani nemůžeš myslet vážně...

Reagovat
10

ok, možná jsem to nenačasoval na tenhle případ ideálně, ale o tom včerejšku to ani nebylo...

Reagovat
Hristo Stoichkov

Tohle je fakt špatný příklad. Jinak Carlo, ačkoliv je to velký gentleman, dokázal i dřív občas poplakat. Ale můžeme se tomu divit? Ten tlak na trenéry ve velkoklubech je v dnešní době nezvladatelný, podobný občasný vyjádření k tomu patří. Existuje nějaký trenér, který je příjemný i po porážkách?

Reagovat
10

ono to je taky o tom, že Carlettovo vnímání nejen tady na fóru se blíží Mirkovi Dušínovi, přitom má delší dobu podobnou taktiku odvádění pozornosti jako Mourinho, kterýho naopak 99% lidí vnímá opačně

jinak obecně na tvojí otázku asi odpovědět nejde, protože na každýho trenéra "něco" najdeš, spíš si pak cením ty případy, kdy to trenér po prohře vezme na sebe a nehledá alibisticky výmluvy všude jinde

Reagovat
Hristo Stoichkov

To je trefa do černýho, ale dělá to velmi chytře, osobně bych si toho asi nevšimnul, kdyby to kdysi nepřehnal v PSG proti Barce (legendární rozdávání dárečků) a v Madridu. Jeho oblíbenost spočívá v tom, jak vypadá, chodí elegantně oblékaný a pracuje s tím, co má, čímž je hodně oblíbený u hráčů a fanoušků.

Já jsem tohle sledoval v Premier League, kde je ten tlak na okamžitý výsledky a šance na vypadnutí z pozic pro Ligu mistrů nejrizikovější a nezvládal to tam nikdo, od Guardioly, Kloppa, Mourinha, Wengera či Pochettina. Ale já se tomu nedivím, v dnešní době je kouč jeden týden génius a druhý naprostý tragéd, posledním příkladem budiž třeba Pep.

Reagovat
CHONG

Tak zrovna Guardiola je nezvládajko solidní, ten si při prohře fakt nezadá ani s mistrem oboru, Mourkem.

Reagovat
Hristo Stoichkov

O co míň prohrává, o to víc nezvládá, bohužel už to patří k jeho povaze a nikdy se nezmění.

Reagovat
CHONG

Myslím, že dopadne úplně stejně jako Mourek, úspěchů bude ubývat a žlučovitosti přibývat.

Reagovat
Hristo Stoichkov

Pep je ve vnímání času a prostoru pořád nejlepší na světě a nedovedu si představit, že by takticky zakrněl jak Mourinho, který jel neustále podle stejný šablony a nakonec nezvládal ani vyjít s hráči, což bylo kdysi jednou z jeho nejsilnějších zbraní. V nejbližších pěti letech si nedovedu představit, že by Pep šel výrazně dolů, dál asi nikdo nevidí.

Reagovat
10

dokud nenarazí na tým, kde nebude mít pro svůj fotbal materiál, případně neomezený možnosti si ten materiál nakoupit...což se asi jen tak nestane

Reagovat
valloire

Reagovat
CHONG

Trošku mi přijde, že se ta Pepova taktická vyspělost přeceňuje a tu svoji šablonu taky moc nemění, ostatně jeho výsledky v LM po odchodu z Barcelony jsou dost tristní. Pokud letos neudělá titul a v LM zase nepřeleze přes čtvrtfinále, tak bude, i vzhledem k investicím za posily, jeho dosavadni působení v City celkem průser a může začít pomalu upadat...

Reagovat
Yanek

Průserem bych to nenazval, ale přece jenom jeho výsledky a hlavně předvedená hra v LM nejde ignorovat.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Kdo sleduje PL ví, že o průseru nemůže být řeč. Jestli z tebe spíš pořád nemluví ta Madridská zášť to by bylo zbytečné...

Reagovat
CHONG

Takže jeden titul v lize a maximálně čtvrtfinále v LM za tři roky při miliardových investicích do kádru by jako nebyl průser?

Reagovat
valloire

No nebyl. Koukni na Barcelonu.

Reagovat
uff

Barca vyhrava aspon domace tituly. Teda ak si to nemyslel inak?

Reagovat
valloire

Ne nevyhrává. Není o tom jediný důkaz. Řekl by ti to bobis.

Reagovat
Visca el barca

Takže ostatní trenéři jsou v průseru skoro pořád

Reagovat
valloire

Kromě Zizua ano.

Reagovat
Visca el barca

No na Zizua jsem všude jinde zvědavej a myslím, že to bude mít na talíři ještě víc než Pep

Reagovat
CHONG

Tak vycházím z toho, že třeba takové angažmá Mourka v Realu je obecně vnímáno jako neúspěch, navíc ne za každým trenérem stojí majitel s bezedným měšcem.

Reagovat
Visca el barca

Jasně, já tě chápu. Jen LM neuděláš každej rok. A váš milovaný Zizu jí už taky nemusí nikdy dát. A jsem vážně zvědavej jak se mu bude dařit jinde, protože on je prostě horší trenda než Pep

Reagovat
CHONG

Jasně, každý rok LM neuděláš, ale problém u Pepka je v tom, že si s ním v playoff LM každý lepší klub vytřel prdel (za dva roky v City vyřadil jenom Basilej, což byl dost možná nejslabší tým loňského osmifinále). Co se týče ZZ, tak ho zatím trenérsky moc hodnotit nechci, u nás ukázal své ohromné přednosti i velké slabiny a až další angažmá ukážou, jak na tom doopravdy bude, každopádně ať už si dál povede jakkoliv, tak mu už nikdy nikdo nevezme to, že dokázal něco, co nikdo předtím a možná už ani nikdo po něm.

Reagovat
Elliasson

Toto je jeho třetí rok.

Reagovat
Visca el barca

Reaguješ na něj tak, že ho nesnášíš. Já u City vidím teda obrovský pokrok co se týče toho jak se to tam celý vede. Pokud se od něj čeká, že bude vyhrávat LM každý rok, tak to je vcelku nereálné.

Já si stejně myslím, že v lize Kloppa stáhne. LM bude těžká pro každého. Nevidím tam letos favorita.

Reagovat
Hristo Stoichkov

V LM by mu určitě pomohlo, kdyby dokázal ulevit ze svých ideálů a hrát pragmatičtěji, čehož asi není schopen. Ale já si spíš myslím, že jeho největší slabinou je výběr hráčů, tam má rezervy a třeba defenziva City je kvalitou naprosto neodpovídající investovaným prostředkům.

Reagovat
valloire

jasná věc

Reagovat
smazaný uživatel

Nepřeceňuje, on je skutečně taktický revolucionář. Dokázal se výjimečným způsobem přiblížit taktické ideji ovládání času a prostoru skrze tělesnou techniku a míč. Analogicky pochopil ty samé karteziánské mocensky vědecké principy, se kterými současně pracuje třeba studio Marvel. Nemůže být pochyb o tom, že své svěřence technicky a výkonnostně lidsky posouvá. Taktéž jeho týmy fungují v 95% času jako dokonalé systémy a stroje. To co tomuhle přístupu však chybí a to co bude dělat jeho týmy vždy zranitelné je rozměr utrpení a možnosti vůle a velikosti z něj pro člověka plynoucích. Jeho týmy jsou vždy už technicky předpřipravené, nepotřebujíc metaforicky antický lidský boj o slunce. Jeho hráči se projevují jako jím probouzené předvědomí o svých technických a univerzálně lidských kvalitách, nikoliv jako duchovní boj o opravdovost sebe samých. Jsou dostateční profesionálové, ale až na Fernandinha z nich nemám pocit, že by mohli být víc než to. Aby totiž mohli být víc než profesionálové (stejně jako kladní hrdinové Avengers), víc než ve všech ohledech nejdokonalejší mravenci, museli by toužit po úspěchu ze své nadřazenosti (Thanos, Real Madrid) anebo z konkrétně téhle fantasy se vymykající mimo dobro a zlo se nacházející vzpoury lidství proti silnější skutečnosti a lepším bohům (antické motivy krádeže ohně, takhle funguje Simeoneho Atlético proti svým soupeřům, krade jejich silnější energii, a povznešené každodenní pracovní trpělivosti, respektive Prométhea a Sisyfa). Guardiolovi a profilům jeho klubů a hráčů vesměs chybí iracionální nadřazenost velikosti nebo vzpoura. Velikost jim představuje jen syntéza tradice, ekonomiky a vědy (tomuto zdůvodnění přidává na smyslu přestup Toniho Kroose, který to odlišné vnímání velikosti viděl - hrát za Bayern = ctihodná práce versus hrát za Real = poskytnuté poslání být nadřazen - v tom je psychologický rozdíl).

Až na tuto slabost je ale Guardiola veleben oprávněně.

Reagovat
smazaný uživatel

A je asi i nejlogičtější, když měl největší úspěch s Barcelonou. Ta musela být vzhledem k přítomnosti Realu a vzhledem k tomu, že mezi nimi neprobíhá jenom sportovně ekonomický, ale i bipolárně ideologický až politický souboj, nejvíc vzpurná = měla největšího soupeře.

Reagovat
fabec1222

Založení 2006 a píše takové hovna, tos zakládal, když si byl ještě spermie?

Reagovat
smazaný uživatel

Díky! Roky jsem toužil po tom, aby mě z dětinskosti napomínal zrovna fabec, který si ještě doteď hraje s výsledkama.

Reagovat
Elliasson

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
10

No právě, to je to vnímání na základě sympatií, kde se stejná věc posuzuje naprosto opačně, na jedný straně se často přehnaně nafukuje každý slovíčko, na druhý straně se vytěsňuje z vnímání a překresluje dlouhodobej vzorec chování. Já se u toho často přistihnu taky.

Reagovat
mesyas

Carlo to někdy dost nezvládá, svoje chvilky měl už tehdy v Chelsea. Ale jak píšeš, svým vystupováním je sympaticky a pokud zrovna neztratí nervy, tak ho máš rád. Jenom v tomhle případě pláče asi správně.

Reagovat
ED91

Gattuso nemáva alibistické vyjadrenia po prehrách.

Reagovat
10

to je pravda

Reagovat
Seydou Doumbia

Taky to není trenér.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Aha, takže prostě jen čekáš na to, kdy si budeš moct do Ancelottiho kopnout. Aspoň, že teda přiznáš, že teď to nebylo úplně vhodné.

Reagovat
10

zajímavý dedukční schopnosti...ne, všímám si toho delší dobu, naposledy to předvedl třeba po zápase s Liverpoolem, kde neschopnost vlastního týmu dostat se 45 minut za půlku odvedl na téma videa a rozhodčích

Reagovat
smazaný uživatel

Spíš zajímavá vyjadřovací neschopnost na tvé straně. Reagovals Ancelottiho kritiku rasismu, že je uplakánek a následně vypustíš, že si ho vlastně nechtěl kritizovat za tohle, resp. to nebylo "ideálně načasované." Čili buď zcela účelově hledáš, jak by sis zanadával na "Mirka Dušína," nebo je podle tebe uplakánek, když kritizuje rozhodčího za to, že nezakročil proti rasistickým urážkám jeho hráče. Tím, že si ho všímáš delší dobu se tu začínáš ohánět až teď a v kontextu prve řečeného to vypadá spíš jako zoufalá snaha obhájit ty dvě předchozí hovna hozená do větráku.

Reagovat
10

uznal jsem, že pro ten první příspěvek není zrovna tohle vhodnej případ, ty pohnutky vycházející z dlouhodobějšího sledování jsem dole vysvětlil, ale ty už to ženeš trošku do extrému

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
bobis21

tady se chováš jako plačka spíš ty ...

Reagovat
el Principito

Reagovat
mastakillah

Reagovat
jk

Reagovat
Whitemedia

Carlo nikdy nepláče

Reagovat
smazaný uživatel

Presne tak vsetci posledny treneri(Mazzarri,Sarri,Benitez a teraz aj Carlo)vzdy po prehre Neapolu hladali chyby vsade len nie vo vlastnom muzstve...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
mastakillah

Reagovat
smazaný uživatel

Nesleduju jeho tiskovky tolik, ale nepřijde mi fér to hodnotit zrovna po téhle situaci. Podle mě měl plný právo odejít, když se problém opakoval. Pouze to řekl do médií, aby se s tím třeba něco dělo nebo aby měl pro příště argument: „já vám to říkal“.

Popravdě bych byl vzhledem k postavení v tabulce celkem v pohodě, i kdyby „to příště“ bylo proti Juve s tím, že by se zápas musel opakovat nebo by se dokonce kontumoval v náš neprospěch. Agnelli by aspoň konečně měl důvod ten primitivní rasizmus vytlačit mimo stadion, mimo kamery. Zbytek ligy by časem postupoval podobně. Obrázek Serie A (a potažmo Juve) ve světě by tak netrpěl po několikáté ze stejných důvodů..

Takhle Ancelottiho (podle mě opodstatněný) plakání budou publikovat stoprocentně média v Anglii, Španělsku i zbytku světa a trpí tím celá liga.

Reagovat
Eldarion

Včera to mierne spomínal aj Allegri nie s rasizmom ale tie narážky na ADL a mentalitu Talianov. Sú to tupci (taliani) a radšej sa budu dokola hádať a osočovať ako keby mali futbal niekam posunúť keď sú už tak pozadu za Španielmi a Angličanmi, Nemci sa už tiež vzďalujú.

Reagovat
10

Neapol je v Itálii nenáviděná snad nejvíc po Juve, už ta samotná rivalita sever vs. jih je na palici, ale zrovna ty řeči ADL a spol. tomu uklidnění situace moc nepomáhají, zrovna jemu tohle vyhovuje, ta role ublíženýho se mu hodí...

Reagovat
Eldarion

Jediný dôvod prečo ju sledujem je AC ktorý je jediný klub ktorému fandím xy rokov ale rok čo rok ma to už prestáva baviť jednak samozrejme tou tragikomédiou čo predvádza AC ale aj celkovou kvalitou ligy a týmito vecami čo sa tu dejú ako včera stále a dokola.

Reagovat
10

Allegri to vystihl dobře, teď jsem to teprve četl...taky mě to už unavuje, ty růžový brejle už nemají takovou sílu

btw. https://milano.corriere.it/notizie/cronaca/18_dicembre_27/calcio-morto-tifoso-interista-investito-gli-scontri-inter-napoli-aa11d1b8-09b6-11e9-a49c-4bf0b44c41d0.shtml?refresh_ce-cp

Reagovat
Eldarion

to je katastrofa kvôli futbalu toto robiť

Reagovat
10

Reagovat
Ranoth

tak on netrenuje juventus ktory je po 15 kolach majster a nemusi sa vobec stresovat... u vas sa zacne plac az vas niekto vyradi s lm

Reagovat
Agent z Melmacu

presne a začnú sa reči o smetiaku namiesto srdca

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
CHONG

Tak asi nenajdeš trenéra, o kterém se dá říct, že by si po žádné prohře nepoplakal, ale Carlo je v tomhle fakt nepatří k nejhorším, a to ani zdaleka.

Reagovat
Kokesh

Zizu.

Reagovat
Hristo Stoichkov

Může být, naprostá výjimka.

Reagovat
CHONG

Ale uvidíme, co s ním udělá případné angažmá v United

Reagovat
ED91

Gattuso

Reagovat
smazaný uživatel

On nehovorí, že prehrali kvôli rasistickým urážkam. On hovorí len o tom, že je škandálne, ak také urážky znejú, hlásateľ 3x upozorní divákov na možné prerušenie zápasu, urážky pokračujú a rozhodca zápas nepreruší. Nie neukončí, ale nepreruší. Bol to vyrovnaný zápas až do vylúčenia Kolibalyho, taký remízovy. A inak ten zákrok Koulibalyho ani nebol na žltú, ak to bol vôbec faul. Prišla však žltá a Koulibaly zatlieskal a bola červená. Koulibaly bol najlepším hráčom na ihrisku, je to pán stopér, každý by ho chcel.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
drussbarb

Chtěl bych vidět tebe, hrdino

Reagovat
valloire

teď sis krásně naběhl na ostří spravedlivých

Reagovat
10

člověk se chvíli nehlídá, v mozku má ještě 3 kg bramborovýho salátu a už ho morálně křišťálově čistý vody EF melou

Reagovat
valloire

udělám si popcorn, vypadá to na hezkou diskuzi

Reagovat
10

jedu pryč, můžeš to převzít

Reagovat
valloire

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
smazaný uživatel

Až na to, že vůbec nekomentoval konečný výsledek jsi se trefil no

Reagovat
Harakan

A sám brečíš. Na facku

Reagovat
cresposuper

Najhorsi je De Laurentiis, ktory sa este pred zapasom zacne stazovat na vyber rozhodcu . Ale Ancelottiho v tomto chapem

Reagovat
mistr129

Reagovat
exot12

Napočítať do 10 bude asi tvoje osobné maximum! Ja som si v článku nevšimol, že by sa vyhováral, kde sa vyhováral alebo hral na plačka?

Reagovat
The Krupy

Reagovat
fenixLFC

hlavne je to jeden z najprecenovanejsich manazerov na svete vzhladom na to ake kluby viedol a ako si s nimi viedol v lige

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Shevchenko

Reagovat
DelPiero137

Carlo sa v Neapolskom angazma vacsinou vyjadruje k mimo futbalovym zalezitostiam ked jeho muzstvo nezahralo dobre a nezasluzili si vyhru.

Reagovat
Agent z Melmacu

sranda liga sranda rozhodca

Reagovat
Euphael

asi tak

Reagovat
JeséRodriguez

že zrovna fanoušek Arsenalu

Reagovat
smazaný uživatel

Co to ma s cim spolecnyho

Reagovat
JeséRodriguez

Zrovna Arsenal, kterej je všem nejvíc pro srandu, ať už díky vyplakávání Wengera, nízkému počtu trofejí, atd. A v LM poslední dobou taky nic moc, anglická liga je na tom vlastně v posledních letech podobně jako italská co se LM týče, takže ten názor je úplně mimo.

Reagovat
smazaný uživatel

Ja italskou ligu respektuju, posledni roky taky dost stoupa mi prijde.. Ale ty pletes jablka s hruskama, kdyz v reakci na blbej komentar zminujes Arsenal a vysmivas se mu.

Reagovat
El Campeon

co ta fanta? vyměníl by jsi aspon ty hráče?

Reagovat
Euphael

Vymenim ti koho chces, ale radim ti, at si to vymyslis tak, aby ti to pripade nezamitla liga Ale vymenim ti koho chces.

Reagovat
El Campeon

Já jsem chtěl Subbana za Tarasenka.Sice je Subban zraněnej,ale tak snad se do konce sezony vrátí.

Reagovat
redyyz

ako vcerajsi zapas mi zrovna ako zo sranda ligi teda neprisiel

Reagovat
smazaný uživatel

Sranda tvoje rodice

Reagovat
Agent z Melmacu

k téme?

Reagovat
Hristo Stoichkov

Bohužel asi jediná šance na změnu

Reagovat
mastakillah

ani tak ta změna nepřijde, bohužel

Reagovat
Largo

Má pravdu, sudí to měl ukončit. Takový "fanoušci" škodí fotbalu.

Reagovat
mastakillah

přesně tak. Nějak nechápu proč se tím Mazzoleni nějak více nezabíval ...

Reagovat
Largo

Přišlo mi, že to včera moc nezvládal.

Reagovat
Eldarion

Reagovat
mastakillah

To jsem nechtěl otevírat, ale je to tak ... bohužel ... výsledek vem čert, byli jsme asi o chlup horší ... ale ty dvě červený (hlavně ta pro Insigneho) jsou výsměch

Reagovat
smazaný uživatel

A ví se co mu řekl?

Reagovat
smazaný uživatel

Je to divné správanie fanúšikov Interu, keď si uvedomím, že farebných majú aj oni v mužstve.

Asi išlo o snahu rozhodiť súpera.

Inak taký paradox. Pred súbojom v Manile, nazýval Ali Fraziera gorilou. Išlo o jasné zosmiešňovanie a rozhodenie súpera.

Reagovat
LokoLFC

Išlo o to, že Ali byl hroznej píčus.

Reagovat
smazaný uživatel

To teda bol...o tom žádná

Reagovat
wikingskrin

at jdou do haje, lidi v normalnim svete jsou neustale sikanovani za to, ze jsou tlusti, nebo zrzavi, nebo se strani spolecnosti a dalsich X duvodu a tihle radoby profesionalni fotbaliste co berou miliony mesicne se sesypou z par pokriku z hlediste, fakt masakr toto

Reagovat
Sm0ker

zrzky jsou super

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fabec1222

Reagovat
El-Pistolero-68

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
Ross Geller

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
LokoLFC

Nevím, jestli jsi opravdu tak hloupej nebo to jen hraješ?

Reagovat
smazaný uživatel

Kamo, pravdepodobne ses narodil jako bilej chlap nekdy v poslednich pár dekadach v CR. Rozumu jsi asi moc nepobral, tak ti jen poradim. Nezkousej srovnavat svoji pozici a pozici fotbalisty Africana/Francouze v Italii.

Reagovat
wikingskrin

Pro hlupaka kazdy hlupak, svoji pozici rozhodně nesrovnávám, ale takhle se prostě dospělý chlap nechová. On je hrdý na to ,že je černý a vadí mu huhuhu ?

Reagovat
Agent z Melmacu

a čo iné by mu malo vadiť asi?

Reagovat
drussbarb

Forreste, pro hrdinu je každý hrdinou, asi proto nechápeš, jakto, že to černoch neunesl tak, jak bys to zvládl ty na jeho místě, jako chlap

Reagovat
smazaný uživatel

To mluvíš o sobě? Kdyby si měl porovnávat pozici dnešních fotbalistů z Afriky proti jejich pozici před půl stoletím tak tohle taky nepíšeš

Reagovat
Whitemedia

bych tě chtěl vidět, jak si v klidu hraješ a nerozhodí tě, když na tebe z hlediště hučí debilní lopaty..

Reagovat
Greny

Tak ono jestli na Tebe hučí, pískají, řvou že jsi hovado je docela jedno... měl by jsi to jako profík ustát...

Reagovat
smazaný uživatel

„Hovado“ by profik ustat mel, opakovane „cerny hovado“ si podle me uz nemusi nechat libit.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
wikingskrin

hraju tak skoro každý víkend. fanoušci řvou ruzne veci, piskaji, buci, ale normalni clovek to prece přejde uplne v klidu a to za to nemam miliony. fanoušci soupeře se tě vždy snaží rozhodit to k tomu patří, ale prostě černoch neunese to, že je černoch, i když se k tomu hrdě hlasí

Reagovat
Remt

Jako trochu bych ti dal asi za pravdu v tom, že určitý věci by ty hráči mohli ustát, jasně, když na černocha hučí a nadávají mu do opic, asi to zamrzí a příjemný to není, ale hráči na týhle úrovni už jsou hádám tak velký osobnosti a natolik mentálně vyspělí, že bych čekal, že tyhle výlevy fanoušků přejdou a nenechají se rozhodit, přece jen to určitě není poprvé co na něj takhle hučeli a nadávali

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Remt

Co se ti nezdá? Kdyby šli do médií ohledně rasizmu na černé hráče pokaždé kdy něco uslyší, řeší se to každé kolo, ale jasně, pokud to v anglii řeší tím, že daným fanouškům zakáží vstup na stadion a pokud mají možnost zjistit který z nich to byl, tak proč to neudělat i zde

Reagovat
smazaný uživatel

to o těch silny velkych osobnostech, kdyz fotbalisti jsou casto retardi, nebo urcite ne nejaky intelektualni vykvet. a taky by se to melo resit kazde kolo, protoze to neni spravne a ne to bagetalizovat, ze maji byt odolni....

Reagovat
Remt

Jako já osobně byl párkrát na zápase první ligy jen, takže nemám moc šanci říct z osobních zkušeností, ale viděl jsi ty fanoušky tam? Stávám vždy v kotli a to je pomalu retard vedle retarda tam je jeden normální inteligentní člověk mezi 5 omezenýma vocasama. Zažil jsem, že nadávali rasisticky i vlastnímu hráčovi (černoch, dorostenec a podle mě v tu chvíli jeden z nejlepších na place - ztratil jednou míč a už to byla deb*lní černá opice..) Po takových fanouškách můžeš těžko chtít aby se nějak chovali

Reagovat
Remt

Konkrétně jsem byl.. už je to docela dlouho ale.. na jednom zápase kde se roztahovalo nějaký choreo.. stáli jsme pod transparentem a nějakýho trotla jednoduchýho napadlo, že bude dobrý odpálit dýmovnici přímo uprostřed pod tím choreem, než ho stihli stáhnout, tak ti co neměli šálu, aby dejchali přes ní se tam málem udusili To mi občas hlava nebere co za kretény na ty stadiony chodí

Reagovat
John Obi Mikel

Kolik fanoušků?

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Achašveróš

Tak ono se naopak v česku až moc podporuje být tlustý, ale to není zdravé ani normální

Reagovat
Azazelo RD

Kde se tady podporuje obezita?

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
Mada

Reagovat
Kepy_FCB

Jaktoze fans Interu v jinych zápasech nepiskaji na cernousky a nevadi jim ve svém kádru

Reagovat
smazaný uživatel

Děláš jak kdyby to řvali jen fanoušci Interu.. S rasismem se potýkají všude. Každý tým má takové fanoušky. Bohužel

Reagovat
Hristo Stoichkov

Jinak jsem spíš hodně zvědavý na to, jak bude Neapol vypadat bez Hamšíka. Co jsem měl možnost vidět, měl jsem pocit, že poslední rok (možná i dýl) paradoxně táhne tým výkonnostně dolů. Více času pro Diawaru či centrálnější pozice pro Zielinskiho či Ruize jim může pomoct

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
cink

Tohle je fakt trapnost

Reagovat
smazaný uživatel

komik, neudělá nic. Moc dobře ví, že by přišel o flek a prachy. majitelům je nějaký rasismus u prdele. Takže se příště znova ani neuprdne.

Reagovat
Hristo Stoichkov

Neapol bych rozhodně nepodceňoval, oni jsou toho schopní. Jednak s neustálým pocitem toho, že jim někdo ubližuje (čímž by tuto auru ještě přibarvili), navíc by to téma zvedli a medializovali. Navíc jim nehrozí žádný nebezpečí - titul tím neztratí a před slabou konkurencí mají velký náskok na pozicích pro LM. Podle mě to Carletto vyslovoval už s touto myšlenkou, AdL ho v tom stoprocentně podpoří.

Reagovat
10

Reagovat
M11

Reagovat
smazaný uživatel

Trefa do černého

Reagovat
MySch017

si tak vtipný, až mi je trápne i za teba

Reagovat
smazaný uživatel

Někdo musel

Reagovat
smazaný uživatel

Nebuď úzkoprsej

Reagovat
Remt

Naopak bych to označil za trefnej vtípek páč lidí, který se usmějou se určitě najde, jiní nemusí černý humor a přijde jim to trapný

Reagovat
juveforever

demencia. hlavne že Asamoah je árijec

Reagovat
Pinturicchio

V tomhle je PL úplně jinde, těmhle kreténům, ať už fandí komukoliv, zakázat vstup na stadion a hotovo, dvacet. Fandit a rýpat / hecovat se dá i slušně bez těhle ubohostí, jako je rasismus ... bohužel při té italské mentalitě to bude stejné i za 50 let.

Reagovat
smazaný uživatel

Já cílenej rasismus nepodporuju, ale proč je v pořádku, že jsou Afričanůi rasisti a na Evropany se blije když jimi jsou?

Pokud vymatlaný člověk X potká člověka Y a jsou rozdílné rasy a neznají se navzájem, pak bude člověk X vždy mít rasisté předsudky k člověku Y a obráceně.

Dá přece rozum, že magoři na stadionech budou mít tohle chování, ale mnozí z nich nemusí mít potom problém mít za kamaráda černocha, pokud se s ním poznají a prvotní předsudky pominou.

Reagovat
Forza_Inter

"Dá přece rozum, že magoři na stadionech budou mít tohle chování"

doooopice ...

Reagovat
Remt

Tak že by na zápasy chodily intelektuální elity... pár se jich tam asi najde, ale většinou co jsem měl možnost vidět, tak to byla spíš banda magorů, a ten efekt je ještě umocněnej tím, že jsou v davu.. Znám to u kámoše, který chodí fandit na hokej, sám na ulici by se jen tak s někým nepopral, ale jakmile je v davu fanoušků, tak klidně jde a někoho vytáhne 1na1.. Neříkám, že je to dobře, sere mě s tim, ale tohle prostě lidi v davu dělají

Reagovat
smazaný uživatel

Chceš mi říct, že na ty stadiony v Itálii nechodí hovada? Nebo proč dopíče?

Reagovat
LokoLFC

Nebude je mít vždy, to právě ovlivňuje, v jakém vyrůstáš prostředí.

Reagovat
smazaný uživatel

Samozřejmě že se výchovou formuje osobnost a když budeme tvrdě vychováváni v tom, že rozdílnost mezi rasami neexistuje, pak tomu budeme věřit a nebudeme mít předsudků. Když nás budou vychovávat jako nesnášenlivé rasisty, pak jimi i budeme.

Paklizě ale vezmeme dítě a vychováme jej naprosto neutrálně nebo dokonce v nevědomí že existují i jiné rasy, pak bude mít při prvním setkání s člověkem jiné rasy předsudky... je to pud, je to v genu.

Nehodnotín zda je to správně nebo špatně. Beru to jako fakt.

Beru jako fakt že jsem Gajdžin pro Japonce, beru jako fakt že jsem Gringo pro Latinoameričany, beru jako fakt že v Africe jsem běloch, kterýmu rostou peníze na stromě a proto musím dávat, beru i jako fakt že nejenom v celé Indočíně jsem chodící peněženka, ale beru i jako fakt, že pro lidi v Londýně jsem špína z Gipsylands, nebo Polish kurwa pro ty co neznají nebo nedělají rozdíl.

Proto zas tak moc nenadělám z toho, že pár čuráků v davu na Italských stadionech pořvává na černochy. Děje se to všude na světě a skoro všude na světě to je horší.

Reagovat
LokoLFC

Ale když vyrůstají děti různých ras mezi sebou, tak ten pud pociťovat nemusí. Berou to jako samozřejmost, že někdo je bílej, černej, atd. To není pud jako když máš hlad nebo chceš píchat.

Reagovat
smazaný uživatel

Hele nebudeš tomu věřit, ale zrovna pud potřeby píchání se dá potlačit podobně je to jako když děti různých ras vyrůstají mezi sebou a tím se jím ten pud potlačí...

Reagovat
smazaný uživatel

sociolog promluvil

Reagovat
smazaný uživatel

A jaký máš na tohle téma názor ty?

Reagovat
mastakillah

Reagovat
Koubinhor

Přesně tak Anglie ci Francie jsou mnohemvice multikulti země než Itálie... Ale zapas dobrej, koukal jsem a naboj to melo...

Reagovat
valloire

a taky na to dojíždí

Reagovat
smazaný uživatel

Italové zase dojíždí na svoji lennost a neschopnost, to si nevybereš

Reagovat
valloire

tak je to lepší dojíždět na něco svoje než na něco cizího

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
sinter

Reagovat
10

já to nechápu, tohle je podle mě spíš o totální hlouposti, protože tyhle lidi jsou pár minut na to schopný oslavovat Keitu nebo Asu...Anglie má trošku jiný základy, v Itálii 50 let nemusí stačit

Reagovat
Pinturicchio

Vymletí pokrytci, oni si to při své inteligenci nejspíš ani neuvědomujou. Bez těch základů se to nikam nepohne, jenže jak je vybudovat, když ta další generace od malička slyší tyhle sračky.

Reagovat
Pipo123

Su to Kokoti, vzdy si spomeniem na zapas Lazia (uz neviem proti komu) ked hlásateľ oznamoval mena hracov, tak pri mene Christian Manfredini pískal cely stadion, bucal a ine blbosti, potom dal gol a vsetci sa tešíli. V Taliansku sa nikdy nic nezmeni, pretoze ultras maju prilis silnu moc a kluby proti nim nikdy nepôjdu a hlavne vzdy maju potrebu sa politicky nejak deliť. Aj napriek tomu fo sa vcera stalo, tak takiansky futbal ma to najhorsie za sebou, este pred 15 rokmi to bolo podstatne horsie

Reagovat
DelPiero137

Nemoze to byt aj tym ze v Taliansku sa ta imigrantska kriza prejavuje viac? Tym padom ludia cuhylujuci sa k extremizmu to riesia/ventiluju takto?

Reagovat
smazaný uživatel

Většina je opilá a neví, co řve.. Spíš si říkám, jak na to musí reagovat takový Asamoah.. který to slyší. I vůči němu je to debilita pořvávat.. bohužel to kazí jméno klubu, což je nejhorší. Ale podobní kreteni se najdou všude.

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Largo

Reagovat
smazaný uživatel

Měli by jim kontumačně připsat výhru.

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

vyhra nevyhra. rasizmus je hnusna vec a nepatri to na stadion, nepatri to nikde. je to smutne ze v 21.storoci sa taketo nieco este stale musi riesit.

Reagovat
smazaný uživatel

respect Tu vobec nejde len o Koulibaliho podobne blbo sa podla mna museli citit aj vasi hraci Asamoah s Keitom

Reagovat
oli9

Vzdyt nebyl jediny černoch na place.....

Reagovat
snuff24

Sakra můžou být rádi, že jim je dovoleno hrát mezí normálníma a oni budou brečet, že na ně někdo volá opice? Ta doba jde fakt do hajzlu

Reagovat
smazaný uživatel

dufam, ze toto trollujes, lebo ak nie, mal by si uvazovat o samovrazde

Reagovat
smazaný uživatel

Trolluje, zase zakazovat si dělat z toho srandu taky není dobré. Problém nastává, když k někoho takto urážíš/k někomu přistupuješ jinak kvůli tomu, že má jinou barvu pleti, což mi prostě pořád nejde do hlavy, jak to dneska ještě někdo tak může mít.

Prostě život je jako šachy, každý nemůže být bílý

Reagovat
smazaný uživatel

Jako šachy ne máš tu Asiaty, Mexikance atd..

Reagovat
Azazelo RD

Stejně jako u šachu, tak i v životě není pro někoho místo.

Reagovat
smazaný uživatel

no ved ja to to ako sucast humoru chapem, to je jasne.

Reagovat
snuff24

Samozřejmě,že to je troll.. každopádně nebrat to tak vážně je podle mě ta správná cesta.Proč se musí chovat tak ublíženě?

Kdyby to ignorovali a těch uřvaných hlupáčků v hledišti si nikdo nevšímal, tak je to za chvíli přejde.Můžou být pokuty,zákazy jaký chcou, ale provokatér bude vždycky provokovat.

Reagovat
smazaný uživatel

ne neprejde, naopak se to bude brat jako norma

Reagovat
REPLIKATOR

Itálie na úrovni Ruska

Reagovat
db18

Když se Koulibaly nechal vydráždit k červené, tak fanoušci Interu zřejmě dosáhli svého a klubu doopravdy pomohli... to se pak těžko vymýtí... (ještě když to sudí ponechá bez povšimnutí)

Reagovat
smazaný uživatel

Včerejší zápas Inter-Neapol poznamenalo hned několik nepříjemných událostí:

1) Během zápasu byl hostující Koulibaly terčem rasistických urážek. Trenér Ancelotti se vyslovil, že příště jeho tým ze hřiště odejde. Zápas měl být přerušen i podle prokurátora FIGC Giuseppeho Pecorara. Rozhodčí navzdory opakovaným varováním, že zápas bude přerušen, nechal hru pokračovat. Koulibalymu už vyjádřilo podporu mnoho fotbalistů v čele s C. Ronaldem. Zastal se ho i starosta Milána.

2) Hodinu před výkopem byl sražen dodávkou patřící neapolským fanouškům jeden z

příznivců Interu. 35letý muž bohužel následkům zranění podlehl.

3) Zraněni byli i čtyři fanoušci Neapole. Údajně byli pobodáni nožem a jeden fanoušek musel být hospitalizován.

Incidenty z tohoto zápasu budou mít určitě dohru, velmi rozčílený je i šéf milánské policie Marcello Cardona: "Jsou to velmi vážné věci, a proto požádám výbor pro veřejný pořádek, aby zastavil fanouškům Interu výjezdy na venkovní utkání a uzavřel sektor pro Curva Nord na San Siru do 31. března 2019 nebo na pět zápasů."

Reagovat
Pipo123

Tie vyjadrenia politikov a inych predstaviteľov su zabavne, vzdy tvrdia nieco sa musi zmenit, no nic sa nezmenilo ani nezmeni, par týždňov budu vsetci pohoršení a pojde sa dalej

Reagovat
smazaný uživatel

Co by si chtěl měnit. Lidi se nezmění, stále budou zastávat stejné názory.

Reagovat
smazaný uživatel

zatim vedes , keby si toto vyplul tak storocie dozadu a bola by to pravda, tak dnes zeny a cernosi nemaju ani pravo volit

Reagovat
smazaný uživatel

Špatně si to pochopil.. myskel jsem konkrétní jedince.. fanoušky tvrdého jádra ultras a jim podobné.

Reagovat
smazaný uživatel

jj promin , omlouvam se, resil sem vicero veci najednou

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
smazaný uživatel

Schovavat vlastni selhani nebo neschopnost ze vselijake -ismy je dnes moderni, no

Reagovat
smazaný uživatel

nie to nie su ismy, to bol rasizmus

Reagovat
smazaný uživatel

Nposer sa. Zaujimave ze rasizmus ciernych voci bielym nikto neriesi. Ked sa neico negrom nepaci, nech tahnu tam odkial prisli. ja ich tu nepotrebujem. Vacsina sa sprava horsie ako opica.

Reagovat
smazaný uživatel

ty si pica. nic ine ako sproste debilna pica.

Reagovat
Hans82

Lepsi jak Slovensky antifacky kokot

Reagovat
smazaný uživatel

Pica je ta ,ktora ta sem vysrala a radsej ta mala hodit hned na smetisko.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Bucky

Reagovat
The Krupy

Messi "Juventus is a very strong team, it already was & with the arrival of Cristiano they are even more so. They are a strong candidate to win the CL this season. The rivalry with CR7? It was a very natural one, we both wanted & want to improve day by day & give our best."

Reagovat
Bucky

Reagovat
Bucky

měla být reakce na Cukrouška.

Reagovat
smazaný uživatel

By me zajimalo jestli by odvolal tym ze hriste kdyby mela Neapol stejne bodu jako Juventus a slo jim o hodne.Ted muze hazet ramena a klidne i tym odvolat kdyz vi ze v lize nehraji prakticky o nic a stejne budou druzi.Nakonec je budou placat po ramenou jak bojuji proti rasismu..

Reagovat
zoff

To je velmi dobrý postřeh, taky by mě zajímalo jak by se Carlo zachoval kdyby popeláři měli stejně bodů jako Juve

Reagovat
smazaný uživatel

Na 100% by je neodvolal a nechtel prijit o body.Tohle jsou jen silacke reci v jejich konfortni pozici kde nehraji o nic.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele