Příjemná reklama, řekl Svědík k pozici trenéra české reprezentace

26.11.2023, 20:52
Aktuality

Trenér Slovácka Martin Svědík nechtěl po vítězném zápase 16. kola první ligy s Ostravou (2:0) hovořit o svém případném angažmá u české reprezentace. Na tiskové konferenci ale připustil, že zařazení mezi hlavní kandidáty na nového kouče národního týmu vnímá jako příjemnou reklamu.

"Já už jsem jeden rozhovor na toto téma dal a řekl jsem k tomu něco, víc bych se nyní nechtěl vyjadřovat. Je to pro mě příjemná reklama, nemohu to ovlivnit. Znamená to pro mě jediné - dál poctivě pracovat ve Slovácku, kde mám smlouvu," řekl Svědík.

Podle sázkových kanceláří je největším favoritem na obsazení postu reprezentačního trenéra po Jaroslavu Šilhavém. Ten u národního mužstva skončil po pondělním závěrečném kvalifikačním utkání s Moldavskem (3:0), který stvrdil postup na mistrovství Evropy v příštím roce.

"Není to v mé moci, nebudu přeci říkat, že o tak prestižní práci nestojím. Mám nějaké zkušenosti a nějaké nastavení. Národní tým je prostě meta nejvyšší," uvedl Svědík v nedávném rozhovoru pro deník Sport ještě před českým postupem na Euro.

Nového trenéra vybere pětičlenná skupina v čele s předsedou Fotbalové asociace ČR Petrem Fouskem, jenž po úterním zasedání výkonného výboru odmítl spekulovat o jménech. Jasno by chtěl mít nejpozději na začátku nového roku, neboť v březnu čekají reprezentaci dva přípravné zápasy.

Devětačtyřicetiletý Svědík si trenérské jméno udělal především na Slovácku, kam přišel v listopadu 2018. Celek z Uherského Hradiště pak dovedl ke dvěma čtvrtým místům v lize, loňskému vítězství v MOL Cupu a následnému postupu do skupiny Evropské konferenční ligy. Předtím vedl Jihlavu, Mladou Boleslav, Ostravu a Pardubice, jako asistent působil u reprezentace do 21 let.

Problémem pro angažování Svědíka k reprezentaci může být jeho současná smlouva ve Slovácku, datovaná do léta 2025. Kontrakt totiž podle médií obsahuje klauzuli s výstupní částkou, za níž je klub povinen kouče uvolnit. Tato suma činí do konce tohoto roku 400.000 tisíc eur, od 1. ledna 2024 se snižuje na 300.000 eur, což je rozdíl zhruba dvou a půl milionu korun.

Autor: ČTK

Komentáře (14)

Přidat komentář
Remt

"pracovní skupina" nebo jak se tomu nesmyslu říká rozhodne v lednu - je to kvuli ušetřeným 100k eur za Svedika?

Reagovat
doshcz

no vlastne v to doufam

Reagovat
Mass

Netřeba otazníku

Reagovat
kilobyte

Ne. Je to kvůli tomu, aby byl Svědík volný pro Plzeň a tím uvolnil Koubka pro repre.

Reagovat
delfin

Svědík je nepumpne?

Reagovat
Remt

Bestak si následně Svedik řekne o nějakej podpisovej bonus 100k a budou tam kde byli jelita

Reagovat
Beči

Můžeme jen doufat, že to klapne. Zdaleka nejlepší volba.

Reagovat
thewall

Přirozená, logická a očekávaná volba. Jestli nejlepší, to se uvidí.

Jsem ale pro, aby to dostal, protože další jména, která se objevují (Lavička, Koubek) mi nesedí až vyloženě straší (Hašek, Csaplár ).

Reagovat
M.Vaza

Tvl Csaplár, jít každý zápas do druhé půle za stavu 0:2 by mohla být zase dobrá sranda..

Reagovat
cr7sux

Reagovat
veikko

Já rozhodně žádné zázraky neočekávám. Svědík je dobrý trenér, ale nijak excelentní. V těch hrůzách, co se zmiňují, je to ale s Lavičkou jediná rozumná volba (Koubka mám rád, ale ten o konci kariéry mluví už tak 3-4 roky). Zahraničního trenéra náš připosraný svaz určitě brát nebude, ačkoliv zrovna třeba Papszun, kterého jsme tady na EF jednu dobu probírali, má rozhodně výraznější životopis než Svědík.

Reagovat
Kucka

Reagovat
Kucka

Reagovat
PISTOLERO

Když už má odejít, tak jedině do repre. Žádná Plzeň, Ostrava nebo podobný odpad...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele