Prezident Zenitu Djukov obhajuje přestupovou politiku klubu

17.03.2009, 22:33
Aktuality
Zaujalo nás
Zenit Petrohrad v posledních měsících svými tahy na přestupovém trhu vzbudil rozpaky. Nejbohatší ruský klub, který v posledních letech přivedl na svět mnoho šikovných odchovanců, nyní kupuje hotové fotbalisty za velké peníze. Nepříjemným otázkám na toto téma musel čelit prezident Zenitu Alexandr Djukov.

Italské Udinese Calcio, které v Poháru UEFA jasně přehrálo Zenit 2:0, hodně sází na své odchovance z nejrůznějších koutů Itálie i různých zemí. Zenit řeší své problémy nákupy drahých fotbalistů "Chtěli bychom jít také touto cestou. Otevřeli jsme internát pro fotbalisty z různých koutů. Pravda, prozatím nemáme nemáme skauty, kteří by zmapovali Latinskou Ameriku. Zaměřujeme se na Rusko a země bývalého Sovětského srazu," prohlásil prezident Zenitu Djukov.

Štědrý strýček Gazprom kormidelníkovi Zenitu Dicku Advocaatovi splní prakticky vše, co mu na očích vidí. Zářným příkladem je koupě portugalského ofenzivního záložníka Dannyho, který v létě přišel za rekordních třicet milionů eur (nejdražší přestup léta). Holandský Napoleon zkrátka potřeboval fotbalistu, který v klíčovém období sezony pomůže nastartovat unavenou mašinu, Gazprom přispěchal s dárkem

Vrcholem všeho pak byl nákup francouzského obránce Sebastiena Puygreiera za šest a půl milionů eur, po pouhém půl roce ho Zenit poslal na hostování do Boltonu a jak už šéfové ruského celku naznačili, o jeho služby už nestojí. "Je to dobrý hráč, jednoduše se nehodí do našeho stylu hry, proto byl poslán na hostování do Boltonu. Anglický klub má možnost koupit Puygreniera, kterému se v Premier League daří. Za tutéž částku, jakou jsme za něj vynaložili my. Pokud Bolton odmítne, máme dalšího uchazeče o tohoto fotbalistu. Dokonce jsme souhlasili s jeho nabídkou," argumentoval Djukov.

V zimním přestupním období přivedl Zenit 25letého Husztiho a dva třicátníky Igora Semšova a Fernanda Meiru. Druhý jmenovaný přišel z Galatasaraye za šest milionů eur turecký klub v létě čtyři a půl milionů eur), navíc jeho agent před přestupem uvedl, že jen lukrativní nabídka smlouvy ho přesvědčí o odchodu do Ruska. "Za Meiru jsme dali méně než Turci," namítá však Djukov. Věříte mu?

Posledním tématem je odchod Alejandra Domíngueze, hrdiny "zlatého" zápasu na hřišti Saturnu v roce 2007. Do Petrohradu přišel za velké peníze z Rubinu Kazaň s vizitkou jednoho z nejlepších legionářů v Rusku, ale nikdy se výrazně prosadit nedokázal. Teď se do Kazaně vrací zpátky, prakticky zadarmo. "Fotbalista měl kázeňské problémy a trpělivost hlavního trenéra přetekla. Je to špičkový hráč a mohl by pomoci našemu týmu. Ale překročil danou mez. Dá se mluvit o finanční ztrátě, ale někdy je lepší přistoupit na takový krok, aby se zachovala dobra atmosféra v kabině."

Jak se zdá, počínání Zenitu na přestupovém trhu ještě nedosáhlo svého vrcholu, už teď generální ředitel Zenitu Maxim Mitrofanov vyhlašuje do světa: "Dosáhli jsme dohody se silnými hráči ze špičkových evropských klubů, kteří se v Zenitu mohou objevit v létě"

Autor: David Kubáň / gazeta.ru

Komentáře (37)

Přidat komentář
smazaný uživatel

čau, prosím když jsem zaregistrovanej na tiplize, tak kde mám jako sázet?Já vim, že jsem asi úplný dřevo, tak ale místo blbých keců mi prosím poraďte..Děkuju a omluva za blbost:)

Reagovat
smazaný uživatel

už nic..bože já jsem vůl

Reagovat
One-Real
Reagovat
smazaný uživatel

A hraci jako Ignatovic porad smrdej v dublu .....ale mam pocit, ze v tom vsem ma hodne co docineni i sam Advocaat. Za Petrzely se tohle nedelo a vubec je vec az posledniho roku - a proto: je*at Gazrpom...... snad se to zase zlepsi a budeme mit dal dalsi vlastni novy Arsaviny, Kerzakovy, Denisovy atd

Reagovat
$dolar$

Hlavne ty druhy 2

Reagovat
smazaný uživatel

Že tě to pořád ještě baví. Vždyť už si musíš jako idiot připadat i sám sobě...

Reagovat
j_mrazik

Chybí mu sebereflexe.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Já teda nevím, ale prostě je to evropský velkoklub, tak si kupuje hráče odjinud. Ty částky jsou (vyjma 30ti mega za Dannyho) ještě v evropském měřítku naprosto v pohodě. Víc na přestupech vyplácá průměrný tým PL ... Neznám poměry v ruským fotbale, ale z mýho pohledu se dělají problémy, kde nejsou

Reagovat
smazaný uživatel

Přeplácet třicátníky ti přijde v pohodě?

Reagovat
smazaný uživatel

Asi máš na mysli Meiru, který ale, dle mě Zenitu pomůže, to zaprvé a za 6 mega zase není tak přeplacený. Zase si uvědom, že ikdyž jsou v Rusku prachy, tak ti tam většina TOP fotbalistů nepůjde, protože je to prostě Rusko ...

Reagovat
smazaný uživatel

Zenit situaci se středními obránci podcenil, když se jim zranilo několik hráčů v obraně, začali to hasit Meirou. A pokud Meira přestupuje po půlroce, musí to stát více peněz než normálně. Už jeho agent říkal, že pokud ho Zenit chce, očekává lukrativní nabídku smlouvy. Navíc Meira za své působení ve Stuttgartu a Galatasaraye byl často terčem kritiky.

Taky jsem nepochopil nákup průměrného třicátníka Semšova, který podle všeho stejně bude jen náhradník.

K Dannymu za třicet nemusím nic dodávat a Puygrenier, který odejde za půl rok s tím, že se nehodí do koncepce Zenitu, je absolutní vrchol.

Ještě mě mrzí, že s příchodem Gazpromu začali zanedbávat mládež, která dříve byla jejich chloubou, což se projevilo na výsledcích "dublu" a počtu hráčů, kteří se prosadili do prvního týmu. Teď snad pracují na nápravě.

Ať kupují kvalitní zahraniční fotbalisty, ale ne "hvězdy", které mají pár let před koncem kariéry, jdou si především pro velký výdělek a jejich kvalita není taková, jaká by za jejich cenu + plat měla být.

Ten názor na Rusko se s přibývajícími úspěchy jejich klubů v Evropě brzy změní.

Reagovat
smazaný uživatel

já se narovinu příznám, že jsem v Rusku na "tenkém ledě". Tamní problematiku nesleduju a vím o ní govno a dívám se na to jen pohledem člověka "zvenku". Vzal jsem to obecně a to tak, že prostě pokud chce být klub e Evropě konkurenceschopný, tak nakupovat musí a suma nákupů Zenitu (zase vyjma toho Dannyho) je prostě v evropskejch intencích naprosto v pohodě. Další věcí jsou ty jednotlivé přestupy, který se asi nepovedly a to je problém.

Každopádně jsem to zde už psal - vedení ruských klubů to má těžké, protože se tam těm lepším hráčům prostě nechce (nakonec osud Maniche, Seitaridise a Costinhi budiž pro ně strašákem), tak musí kupovat buď starší, nebo ty hráče prostě přeplatit ... Je možné, že se náhled na Rusko zlepšuje (nakonec si pamatuju, jak do Ruska prodávala před cca 5ti, 6ti lety Sparta a každý se těm hráčům smál, do jaké tramtárie to lezou ... ), ale pořád nemaj ruské kluby takový zvuk, jako západoevropské

Reagovat
smazaný uživatel

Ja myslim, ze uz se to naopak jenom zlepsuje, ze hraci do Ruska budou cim dal vic ochotni chodit (cim dal kvalitnejsi liga, uspechy v Evrope...).

Reagovat
smazaný uživatel

vždyť píšu, že se to zlepšuje

Reagovat
smazaný uživatel

Hm, diky - fakt nechci aby se ze Zenitu stalo muzstvo jako ten "prumernej tym PL", kterej akorat kupuje za penize "hvezdy" ....jde o to, ze uplne prestali zapracovavat mlady hrace, davat sanci vlastnim mladejm hracum z dublu (a to miminalme o jednom, kterej by rozhodne mel dostat sanci). A jako posili radsi nakupujou tricatniky co si prijdou do Ruska vydelat, misto aby treba perspektivni ligovy hrace, ktery navic v Zenitu vyrustali (Samsonov, Belorukov).

Posledni veci je, ze v celym kadru byli 2 (slovy dva) utocnici a 2,5 obrance (Lombaerts vecne zranenej) a na tenhle post klub nekoupil NIKOHO.Az naposled koupili jenom stopera Meiru, kterej uvidime jak bude hrat.

Reagovat
smazaný uživatel

ale tak jsem to vůbec nemyslel - jen jsem přirovnával sumu výdají na přestupy, kterou Zenit vyhodí a chtěl jsem tím i žíct, že je pořád v tomhle v Evropě ještě trpaslík, takže mě tahle histerie překvapuje.

Reagovat
smazaný uživatel

Nejde o sumy

Reagovat
smazaný uživatel

tak to už mlčím

Reagovat
smazaný uživatel

každopádně teď asi nakoupili špatně, no

Reagovat
smazaný uživatel

mě spíš udivuje,proč přes zimu zinět nenakoupil hráče do obrany,když tam má asi největší problémy..lombaerts je furt zraněnej,tragedi širokov a križanac..o nich ani nemluvně..a oni koupí zacelej zimní přestupovej termín Mieru,kterej je už starej a eště ani nemůže hrát na jaře uefu...tohle šefové od řeky Něvy podcenili

Reagovat
smazaný uživatel

Tento rok je jejich priorita titul v lize, UEFU mají trochu na vedlejší koleji, i když samozřejmě chtějí dojít co nejdál.

Reagovat
smazaný uživatel

pokud titul tak i stejně moc dobře neposílili...prostě mi chybí kvalita v obraně...co,až se zraní nebo vykartuje Meira a bůh ví,jak na tom bude lombaerts?? měli přivést aspon nějakého průměrně dobrého obrance,aby to jistli na lavici

Reagovat
smazaný uživatel

oprava...jistil

Reagovat
smazaný uživatel

Prumernejch obrancu mame plnou sestavu .....jinak jeste zapominas na Hubocana (taky zranenej).

Reagovat
smazaný uživatel

nj ale sám víš,jakou "máte" marodku a jaky "best" obránce máte...stopeři meira-lombaerts..ok ale nezapomen,co,až se zase jeden z nich zraní či vykartuje?? potom tam je korejec,co hlída šírla,ten na stopera nepujde a když tam je križanac se širokovem,to je jako by tam nebyl nikdo....

Reagovat
smazaný uživatel

To samozrejme nerikam, ale celou obranu holt ze sezony na sezonu prekopat nejde.A kdyz to vemes naopak, tak ted uz tech stoperu az tak malo neni. V plny sile mame 4 stopery + Sirokova co tam bezne muze hrat (ikdyz tragicky) a v podstate s nim sme vyhrali UEFU.

Reagovat
smazaný uživatel

uvidíš sám...každopadně by to chtělo přivést v létě ještě jednoho borce do obrany....

Reagovat
smazaný uživatel

A co jako uvidim sam? ....v jakymkoliv klubu budou mit problemy kdyz se dva stoperi zranej a treti treba vykartuje. V tomhle pripade by Zenit mel jeste jednoho stopera co v podstate hrava pravidelne + toho Sirokova. Si to spocitej treba v Baniku jak a s jakejma hracema by ti takova situace vysla

Jednoho kvalitniho, mladyho a pokud mozno domaciho stopera by to v lete rozhodne chtelo - a Ivicu pak konecne poslat z5 do Chorvatska.

Reagovat
smazaný uživatel

tak my v baníku máme tragickou dvojici neuwirth-bolfík.. a marek zaskakovat nemůže všude,my sme na tom ještě huře ale my už nemáme to lik peněz jako zenit..já bejt šéfem zenitu,tak i tak si prosadím dobrého stopera..nezapomen,hraje se liga i pohár a sem tam uefa,která nejspíš sice ve čtvrtek skončí ale to je jedno,ti 3 stopeři a 2 tragédi nemůžou vodkopat vše....

Reagovat
smazaný uživatel

Jee, tak treba na Manchesteru United .... samozrejme, ze vyresit poradne obranu je hlavni problem, ale tam uz tolik nejde o to mnozstvi ale o kvalitu. Koupit dalsi posilu aby pri normalnim plnym stavu pak za velky penize akorat sedela na tribune je podle me dost zbytecnej luxus (mozna nejenom pro tym jako Zenit).

Reagovat
smazaný uživatel

tak sedět by mohl nakej ten z dvojice tragedu a ten lepší by byl na lávce,popř. na hřišti,že jo...

Reagovat
smazaný uživatel

Jak rikam, koupit Belorukova a pryc s Krizanacem. Obrana Belorukov-Lombaerts pripadne Belorukov-Meira by byla podle me super. Za nima jeste jako ctvrtej Hubocan a v pripade nouze Sirokov. Basta, vyreseno

Reagovat
smazaný uživatel

Meira nemusi bejt spatnej nakup. U stopera tech 30 jeste neni nic hroznyho (klidne jeste 3-4 roky muze hrat na top urovni) a pohary si letos zahral kazdej lepsi klub. Najit v prumernejch klubech kvalitniho stopera co by navic sel do Ruska by bylo podle me skoro nemozny - tohle neresim.

Spis to, ze neprivedli jeste aspon jednoho kvalitniho ruskyho obrance z ligy - a budu se porad opakovat, treba Belorukova. Idealni moznost, kterou naprosto propasli...

Reagovat
smazaný uživatel

přensě 50%na50%

Reagovat
smazaný uživatel

Anketa je krásně vyrovnaná.

Reagovat
smazaný uživatel

teď jsem ji vyrovnal hlasováním pro ANO

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele