Před dvěma lety jsme s Atalantou měli problémy, ale od té doby jsme vyrostli, nemělo by se to opakovat, doufá Tah

22.05., 12:59
Aktuality
Jonathan Tah v letošní sezoně nastoupil do 46 zápasů a vstřelil šest gólů. (© AFP)

Leverkusen už se s Atalantou jednou setkal. A shodou okolností to bylo v Evropské lize. Tehdy, v roce 2022, byl součástí osmifinálového dvojzápasu i Jonathan Tah (28). Německý reprezentant před středečním finále zavzpomínal na zmíněné duely a uvedl, že se Bayer poučil a podobný vývoj už by se tak neměl opakovat.

Ve středu večer se fotbalový svět dozví jméno prvního vítěze evropského poháru UEFA v rámci ročníku 2023/24. Finále Evropské ligy začne ve 21:00 v Dublinu, kde se střetne Bayer Leverkusen s Atalantou. Oba týmy za sebou mají fantastické tažení, jen jeden se však na jeho konce bude radovat.

Svěřenci trenéra Xabiho Alonsa mohou dosáhnout historického úspěchu. Pokud zvítězí v duelu proti Atalantě, pořád budou mít šanci vyhrát všechny soutěže, kterých se v letošní sezoně zúčastnili a to bez jediné porážky.

Leverkusen v této sezoně zatím nenašel přemožitele. Ve středu večer se tento fakt bude snažit změnit tým z Bergama, další pokus pak bude mít už v sobotu v rámci finále Německého poháru Kaiserslautern.

Na Atalantu nemají Němci dobré vzpomínky, narazili na ni už totiž v roce 2022 a shodou okolností to bylo také v Evropské lize. Tehdy se však jednalo o osmifinále. Atalanta ukázala velkou sílu, v obou zápasech Leverkusen porazila a na celkové skóre zvítězila 4:2. Hlavní tváří osmifinálového dvojzápasu se stal kolumbijský útočník Luis Muriel, jenž vstřelil v prvním zápase dvě branky a zařídil tak svému týmu výhru.

Tah, který je aktuálně nedílnou součástí defenzivy Leverkusenu, působil v německém klubu i v roce 2022. Sám urostlý stoper do obou zápasů nastoupil a byl tak svědkem dvou porážek. "Všichni si ty dva zápasy pamatujeme, bylo to velmi intenzivní a agresivní. Brutálně nás napadali a my jsme měli problémy," řekl německý obránce na úterní tiskové konferenci.

Od nepříjemného vypadnutí uběhly už více než dva roky, Leverkusen přebral kouč Alonso a vybudoval nové impérium. "Jako tým jsme vyrostli, jsme dobře připraveni a dokážeme najít řešení," zdůraznil Tah. "Už by se to proto nemělo opakovat, udělali jsme všichni mnoho kroků správným směrem a dokážeme se podobným chybám vyvarovat," uvedl osmadvacetiletý Němec.

Článek byl původně publikován pro Livesport Zprávy.

Autor: Livesport.cz / Simon Lindgren

Komentáře (5)

Přidat komentář
DidusIneptus

Bayer dotoho!

Reagovat
Pharrell

Reagovat
O.Giroud

Vyrostla i Atalanta

Reagovat
St. Pauli

Reagovat
Pharrell

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele