Premier League v kostce (30. kolo)

22.04.2016, 21:23
Názory a komentáře
V každé sezóně Premier League je jedno či dvě kola rozhozené kvůli anglickým pohárům. V té letošní padl "černý Petr" na třicáté kolo, jež v půli března ovlivnilo čtvrtfinále FA Cupu. Proto se ten víkend odehrálo pouze pět zápasů a zbytek byl odložen. Tři klání připadly na tento "midweek", díky němuž si fanoušci elitní britské soutěže užili šest fotbalových dnů v kuse.

Vzhledem k tomu, že 30. kolo nenabídlo ucelenou sadu zápasů, které by posunuly děj Premier League o krůček k cíli, nemá význam v článku shrnovat, jaká je na čele či dně tabulky aktuální situace. Místo toho bych si dovolil v první řadě připomenout, jaké zápasy do této kostky vlastně vůbec (ne)spadají.

Z nedávno odehraných duelů do ní náleží střetnutí West Hamu s Watfordem, Manchesteru United s Crystal Palace a West Bromwiche na půdě Arsenalu - takže žádné Merseyside derby (dohrávka 27. kola) nebo Man City s Newcastlem (taktéž 27. kolo).

Výše zmíněné mače se pak připojily k těmto březnovým utkáním: Norwich - Manchester City, Stoke - Southampton, Bournemouth - Swansea, Aston Villa - Tottenham a Leicester - Newcastle.

Pokud jste napočítali pouze osm duelů, počítáte správně. V rámci 30. kola totiž stále zbývá dohrát zápasy Liverpoolu s Chelsea a Sunderlandu s Evertonem. Ty jsou však na programu v další sérii dohrávek pouhé čtyři dny před velkolepým finále Premier League - a na ně už se s kostkou čekat nebude.
Zápas 30. kola: Bournemouth vs. Swansea

To byl zápas! Bournemouth je od začátku sezóny jedním z nejpříjemnějších překvapení Premier League, které si získalo sympatie mnohých fanoušků. V utkání proti Swansea se k jejich pozitivnímu výkonu navíc přidali i Velšané, kteří dokázali dvakrát využít lehké nekoncentrovanosti Cherries po vstřeleném gólu.

Bournemouthu výrazně pomohl Lukasz Fabianski, jenž neměl čisté svědomí hned u dvou gólů. Skóre otevřel Max Gradel; po centru Smithe dostal míč na kopačku právě od Fabianského. Za Swansea však během dvou minut odpověděl Modou Barrow. Po obrátce vrátil domácím vedení Joshua King, který Fabianského překonal na přední tyči. I další vyrovnání - tentokrát od Sigurdssona - vyšlo vniveč, čtvrt hodiny před koncem totiž definitivně rozhodl parádní hlavičkou Steve Cook.



Gól 30. kola: Shinji Okazaki

Vzpomínáte? "Dřevák" s odzbrojujícím úsměvem před více než měsícem rozzářil tváře dalších desítek tisíc fanoušků Leicesteru po celém světě. Shinji Okazaki v utkání s Newcastlem zastínil Mahreze i Vardyho a chopil se střeleckých otěží sám. A jak! Albrightonův centr posunul do ohně hlavičkující Vardy, no a pak už to jen zastříhalo. Parádní Okazakiho nůžky ostatně opanovaly i rubriku Gól měsíce března.



Zákrok 30. kola: Julian Speroni

V zápase Crystal Palace na hřišti Manchesteru United pochytal hned devět střel; nejvíc se však blýskl po hodině hry, kdy na něj utíkal Marcus Rashford. Julian Speroni tváří v tvář nejprve zlikvidoval gólovku Lingarda, aby vzápětí uspěl i proti dorážce teprve osmnáctileté komety.



Hráč 30. kola: Graziano Pellé

Přes čtyři měsíce nedal branku, a pak se konečně probudil. Graziano už je nyní na dvojciferné gólové hodnotě, za což výrazně vděčí březnovému utkání na hřišti Stoke City. Do třicáté minuty sestřelil Potters dvěma góly a zasloužil se o vítězství 2:1. První branku dal hlavou po rohu Davise, při druhém si narazil s Tadićem a využil drobného zaváhání Jacka Butlanda.



Břídil 30. kola: Lukasz Fabianski

Zápas s Bournemouthem gólmanovi Swansea vskutku nevyšel. Při prvním gólu Gradela nezvládl centrovaný míč a vyrazil jej pouze před zmíněného střelce. Stoprocentní pak nebyl ani při střele Joshuy Kinga, který jej překonal na přední tyčce. Fabianski za celý zápas chytil jen jedinou střelu, zatímco inkasoval hned třikrát.

Video s Fabianského zaváháními naleznete v rubrice Zápas kola.

Sestava 30. kola

obrázek

Grafická podoba sestavy bohužel není k dispozici.
Vedle jména každého hráče je umístěn počet nominací v sestavě kola.


Premiéra v této sezóně vyšla zkušenému Argentinci na výbornou. Julian Speroni v této sezóně jen kryl záda Waynovi Hennesseymu, ale první šanci v základní sestavě ihned využil. Dostal sice dvě branky, ale pochytal hned devět střel Manchesteru United a vytáhl hned několik senzačních zákroků - včetně nejlepšího (dvoj)zákroku 30. kola.

Norwich už před měsícem udržel čisté konto proti Man City a nominaci to vyneslo hned dvěma obráncům. Russell Martin z pravého beku neúnavně větral defenzivu hostí a dobře si odvedl i své defenzivní povinnosti. Spolehlivý stoper Timm Klose pak odpaloval jeden míč za druhým a velkou porci práce zastal ve vzdušných prostorech.

Ani výrazně zlepšená obranná hra Steva Cooka - jednoho z nejlepších stoperů jarní části PL - nepomohla Bournemouthu k čistému kontu. Cook však k velmi solidnímu výkonu přidal ještě vítězný gól. Obrovskou službu směrem do útoku předvedl v utkání Manchesteru United s Crystal Palace Matteo Darmian. Italský zadák jeden gól nádherně vstřelil a na druhý "přihrál" Delaneymu.

Nejčerstvějším nominovaným je Alexis Sánchez, střelec dvou gólů a strůjce výhry Arsenalu nad West Bromwichem. Dvakrát se prosadil taky Mark Noble, v obou případech z penalty. Záložník Hammers však proti Watfordu nezahálel ani v obranné práci, útok soupeře přerušil hned jedenáctkrát.

A opět se vraťme v čase. Výborný zápas, korunovaný prvním gólem v dresu Bournemouthu, měl za sebou Max Gradel, jenž navíc na další branku nahrál. Hned dvě asistence si před více než měsícem připsal jeden z nejlepších mladých hráčů světa Dele Alli, který tak výrazně přispěl k výhře nad Aston Villou.

Obě branky v onom utkání vstřelil Harry Kane - a právě v onom utkání začala gradovat jeho střelecká forma. Od utkání s dnes již jistě sestupující Aston Villou nasázel v pěti utkání úžasných sedm gólů. No a dvakrát se onehdy v březnu trefil i Graziano Pellé, hráč 30. kola, o jehož výkonu se dočtete výše.
Statistické okénko 30. kola

- v utkání West Hamu s Watfordem nařídil Mike Dean hned tři pokutové kopy; stalo se tak poprvé od října 2014 (v duelu Man City s Tottenhamem byly nařízeny dokonce 4; proměněny dvě - a i tehdy pouze jedním hráčem)

- v říjnu roku 2014 se zároveň naposledy přihodilo, že by Watford nastoupil od první minuty do ligového utkání bez Odiona Ighala i Troye Deeneyho; tentokrát se však střelci Hornets šetřili na víkendové semifinále FA Cupu

- Norwich v utkání s Man City nedokázal ani jednou vystřelit na bránu (Bamfordovo břevno se dle ofic. statistik nepočítá); to se mu stalo poprvé od dubna 2013

- Modou Barrow dal v utkání proti Bournemouthu svůj první ligový gól; záložník Swansea se tak stal vůbec prvním Gambijcem, který skóroval v Premier League (doplnil tak národnostní paletu na 95 zemí)

- Arsenal je teprve druhým týmem v historii Premier League, který vyhrál 500 zápasů; jubileum dovršil při výhře nad West Bromwichem (2:0)


To nejlepší ze světa Premier League, včetně odkazů na články, naleznete i na naší Facebookové stránce. Staňte se fanoušky a žádná zajímavost z anglického fotbalu už vám neunikne!

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (174)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1. pre Ustyho

Reagovat
Hyrax

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

pro tady ty souhrny..

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
Swarley

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Busby babes

vubec sekce PL tady nema konkurenci.

Reagovat
Counter

Pf, PD sekce je úplně jinde, akorát to nikdo nečte.

Reagovat
Busby babes

Reagovat
Counter

Třeba nedávno jsem dal na zápas Socek s Getafe jako tip EF ostrou dvojku, kurz cca 6 → easywin 2:1. Pár lidí to pak v komentářích i ocenilo! A když říkám pár, tak jako že fakt dva

Reagovat
božský John

To sice jo. Ale musel sis hodit koment pod souhrn kola, kde nikdo nereagoval i pod souhrn zapasu, kde ti na to dva lidi zareagovali

Reagovat
Swarley

Reagovat
Counter

ano, to už jsem raději zatajil.

Reagovat
Zaschrona

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
vladis271

Reagovat
smazaný uživatel

to už jste na tom tak špatně, že si musíte vyrábět dílčí úspěchy? PL sekce je lepší, ou je...

No, je no. Škoda, že to, o co tu jde, je fotbal.

Reagovat
pawelFCB

Reagovat
jacobT

Reagovat
Harakan

Reagovat
kvasha16

Reagovat
Mada

Reagovat
pawelFCB

Reagovat
smazaný uživatel

Bez výhrad pěkné připomenutí Dřeváka Darmian + Alexis

Reagovat
smazaný uživatel

Alli>Ozil

tuto sezonu

Reagovat
Hachim Mastour

Reagovat
Heisenberg

Sezonu nebo rok? U první varianty rozhodně ne, u druhý bych souhlasil. Spurs nás letos jak tým celkově přehráli, a i ta přední čtyřka funguje výborně. Ale Mamut pořád hraje velice dobře, jenom se musí kvůli naší neschopný rozehrávce stahovat hodně dolů, tudíž se nedostává tak často do tak dobrých pozic.

Pro nás je hlavní problém Poche > Wenger.

Reagovat
Hachim Mastour

To, že sa musí sťahovať dole je super, aspoň nestojí pred Alexisom a môže mu zo zadu posielať kolmice a rozdávať prihrávky do krídla.

Reagovat
Heisenberg

Já bych byl radši kdyby mohl tvořit až za zálohou soupeře, přece jenom je to lepší výchozí pozice, překonal jsi už druhou vlnu, stojíš už jenom proti obraně + někdy DM. Tím, že si až moc často musí sbíhat dolů pro balon, stojí proti 2 zformovaným vlnám soupeře a šance něco vytvořit se snižuje. Což ale není Ozilův problém, to je problém naší neschopnosti dostat k němu balon.

Reagovat
Hachim Mastour

Samozrejme.Len niekedy to vyzerá ako keby bol second striker a Alexis len nejaký záložník.

Reagovat
kiciN

Mesut porad vytvori v prumeru nejvic sanci za zapas v PL, to ze to ty kopyta neumi doklepat do branky je dalsi vec

Reagovat
smazaný uživatel

Zdravím, jestli máte rádi bojové sporty a umění, pomozte mi prosím vyplnit dotazník k absolventce, je to minutka, děkuji moc, vážím si Vaší pomoci!!

http://www.survio.com/survey/d/R0Z9A1I1G7X0O6Q1E

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
jenage

Jaká je tohle podoba sestavy, když ne grafická?

Reagovat
Usty

hnusná

Reagovat
smazaný uživatel

Ramos: "I had a formal offer from United and I did consider it"

Reagovat
Busby babes

tak to bylo loni hodne propirany, takze se dalo predpokladat, ze jsme ho fakt oslovili.

Reagovat
smazaný uživatel

Manchester City an interesting option for Hummels, says his father and agent

Reagovat
Busby babes

Twitter is going to see the biggest spike in 'Fuck off' tweets in its history when that tweet announcing Wenger's extension is posted.

Reagovat
fantomas

Já se rozhodně zapojim do řetězu

Reagovat
Lacko_Boh

super

Reagovat
fantomas

Viď

Reagovat
Mastný Chobot

AW might sign a 3 year contract extension in June during the Euro when the pressure from the fans eases

už len to, že s tým chcú počkať, kým tlak zo strany fans poľaví, by mal Wengerovi značiť, že asi niečo nie je ok... ach, mohol odísť ako totálna legenda, najlepší manažér histórie klubu, a nakoniec ho budú hnať vidlami a búchať šampusy, keď odíde.

Reagovat
jacobT

kde píšu o tom, že by mal predĺžiť?

Reagovat
Counter

Nikde.

Reagovat
jacobT

Ok, už som sa zľakol. To by bola momentálne slušná provokácia.

Reagovat
fantomas

Na L'Équipe, nelži mu.

Reagovat
Counter

Máš nějaký odkaz?

Reagovat
fantomas

Hmm, to mě zkontrolovat nenapadlo. Asi si někdo špatně vyložil nadpis "Arsenal à nouveau 3e"

Reagovat
Counter

Jediná možnost je, že o tom něco napsali v tištěné formě, ale i tak bych čekal, že to třeba někdo vyfotí nebo to přejme jiné zavedené médium apod.

Takhle tomu (zatím) nevěřím, protože na stránkách L'Equipe nic nevidím, na jejich twitteru nic nevidím, nepíše o tom nikdo, kdo by stál za pořádnou zmínku...

Reagovat
Mastný Chobot

alebo proste hoax... našťastie som sa nenechal osrať sám, osrala sa so mnou aj persóna EF a redaktor v jednom a navyše Cunter nám nemôže nič vyčítať po jeho Wilshere setbacku #zahojený

Reagovat
fantomas

Já to teda popravdě zaregistroval jen u Sama ( https://twitter.com/samuelJayC - a ten už to, koukám, taky smazal), jinak se o tom nikdo z těch, co sleduju, nezmínil, takže mě to asi mělo trknout. Ale moje první přirozená reakce holt bylo pohoršení. O:-)

Reagovat
Counter

It’s good news for Wilshere as reports of potential setback 10 days ago were not completely wide of the mark. The midfielder had an issue with his ankle that might have required treatment which would put him out for longer, but obviously further assessment has concluded it’s not necessary at this point.

Prostě to nakonec lehce riskli a zdá se, že je všecko ok. (Jinak rozdíl mezi Jackiem a tímhle případem je v tom, že já aspoň uvedl nějaký zdroj.)

Reagovat
Mastný Chobot

L'Equipe vraj písal

Reagovat
jacobT

A kto píše, že L'Equipe písal?

Reagovat
Mastný Chobot

neviem, došiel som, otvorím twitteri a vyjebalo sa to na mňa odvšadiaľ, možno je to keketina, nechaj ma tak

Reagovat
jacobT

sakra, len tu šíriš paniku. Nechceš ísť do politiky?

Reagovat
Mastný Chobot

moje najbližšie plány sú založiť Boring Aaron Ramsey twitter acc, ale politike sa nebránim

Reagovat
jacobT

Tomu vravím budúcnosť. A navyše Boring Aaron Ramsey môže byť aj názov strany. Alebo ešte lepšie Smer Boring Aaron Ramsey, skrátene Smer BAR.

Reagovat
Busby babes

ja toho mel jednu chvili plnej twitter a tohle mi prisla jako vtipna reakce. nic vic. takze jestli podepise nebo ne, netusim.

Reagovat
Counter

Koho prosímtě sleduješ na twitteru, že ti tam spamujou o Wengerově prodloužení smlouvy?

Reagovat
Busby babes

koukam, ze to byly v zasade tri ucty, co parkrat retweetly obdobnou zpravu...

Reagovat
Busby babes

stejne bych tu puvodni hlasku celt jako: pokud to Arsenal v budoucnu fakt potvrdi, tak...

Reagovat
Counter

To bys to četl špatně

Reagovat
Busby babes

ani ne. proste twitter zazije nejvetsi fuck off (spike, to fakt nevim, jak bych prelozil) AZ Arsenal zverejni zpravu o tom, ze Wenger prodlouzil...

semantika.

Reagovat
Counter

Je to konkrétní, ne hypotetické (going to, that tweet), a je fuk, jestli to when přeložíš jako když nebo až.

Spike třeba nárůst.

Reagovat
jacobT

Reagovat
Counter

Až to oznámí po suverénní unbeaten sezoně s treblem v kapse, tak asi těžko

Reagovat
jacobT

S treble to bude náročné, Emirates Cup tento rok zrušili.

Reagovat
Counter

Markus Liebherr Trophy to jistí

Reagovat
jacobT

Jedine, že by sme dostali trofej za každé slovo v tom názve.

Reagovat
Busby babes

Reagovat
vladis271

Reagovat
smazaný uživatel

NITRIČKA! Dali sme to spolocnymi silami! Dakujeme chlapci. TROGARI, to sme MY!

Reagovat
smazaný uživatel

pekne , ale najazdy v PO to je riadna jeba teda

Reagovat
smazaný uživatel

Suhlas, ze to by nemalo byt. Najvacsia vyhoda pre KE .

Reagovat
monkej

Gratulácia, tento rok som Vám to prial

Reagovat
smazaný uživatel

Dakujem. Fanusikovia sa uz nevedeli dockat ... a vidis, bez naj. hviezd sme to dali. Neskutocny pocit euforie a zadosucinenia, kt. prajem kazdemu fanusikovi...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
jacobT

Reagovat
Kovi81

Gratulujem ale najazdy su seriozne najvacisa picovina na svete. A este vacsia ked si vypijes.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
cristiano.K.

Reagovat
wild

Reagovat
wild

ten pocit po poslednom najazde Handzusa, cesta domov a 3000ludi o 2hej rano pred zimakom..NEZABUDNUTELNE momenty

Reagovat
smazaný uživatel

V dobrom zavidim, P A R A D A .

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Lacko_Boh

"can it play CDM?".... Aaron,na toto je instagram

Reagovat
Lacko_Boh

omg, už som jak diskutéri na youtube čo napíšu hlášku z videa pod video

Reagovat
Hachim Mastour

čožee? Ja som sa už tešil, že niekto spravil twitter account Boring Aaron Ramsey.

Reagovat
Mastný Chobot

ale on sa oveľa viac hodí na Boring acc ako Milner

Reagovat
Lacko_Boh

+ Theo a Arteta

Reagovat
Mastný Chobot

Theo je srandista náhodou, len v rozhovoroch je to boring role model. Arteta má svoje vlasy, ale Aaron by bol ideál, károvaná košieľka, baretka, poobedný golfík s čajom a večer piecť #homemade chlebík s partnerkou a zavŕšiť to Gossip girl

Reagovat
Lacko_Boh

a boring fff, šak ten sa tu s nikym nehada poriadne, vzdy realisticky zhodnoti situaciu, ked sa pomyli tak si prizna chybu...nudny kkt.

Reagovat
jacobT

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Azazelo RD

Asi se chystá o víkendu mazat hejtry.

Reagovat
Busby babes

Arsenal je teprve druhým týmem v historii Premier League, který vyhrál 500 zápasů; jubileum dovršil při výhře nad West Bromwichem (2:0)

Predpokladam, ze prvnim jsme my?

Reagovat
Lacko_Boh

ano, Dominik to tu nedávno dával, mate cca o 86 víťazstiev viac 3

#wengerout

Reagovat
Lacko_Boh

ta trojka tam je zbytocna ako Coq proti WBA.. Malo tam byt "ako my"(Arsenal, nie Leicester)

Reagovat
Busby babes

Reagovat
Mastný Chobot

o 84

#lacoout

Reagovat
Lacko_Boh

uplne som vedel ze číhaš doma na moju chybu a nejdeš ani von. Psycho.

Reagovat
Mastný Chobot

boring domino

Reagovat
Lacko_Boh

greasy domino

Reagovat
smazaný uživatel

vy ste ujebaní chlapci

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
TaylorAFC

Reagovat
vladis271

Maďari majstri slovenskej ligy.

Reagovat
vladis271

aby tých sterreotypov nebolo na Slovensku málo.

https://www.youtube.com/watch?v=-I10EA2RPn8

Reagovat
adalbertus

Reagovat
Swarley

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kowe

Reagovat
Lacko_Boh

to už čo za sranda kluby vyhravaju ligu Ako to mohla Dukla dovoliť

Reagovat
wild

sranda klub je Dukla posledne roky

Reagovat
smazaný uživatel

To nie je, ukludni sa..

Reagovat
smazaný uživatel

V porovnaní s NR za posledné roky áno... () .. Ale ak sa na to pozriem z objektívneho hľadiska, tak ani jeden klub nie je "sranda"...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Mrvinho

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
cristiano.K.

Reagovat
cristiano.K.

přišel,viděl,zvítězil......neskutečný příběh

Reagovat
Zaschrona

Reagovat
smazaný uživatel

ach Kofolka naša ♥.

Reagovat
Mastný Chobot

tebe to dnes výdatne jeboce na tú hlavu, pozerám

Reagovat
smazaný uživatel

Heh .

Reagovat
vodka

Reagovat
I am Mancunian

Reagovat
raduinho

Reagovat
Rarášek

Reagovat
wild

co slubil, to splnil

Reagovat
Mada

Reagovat
adalbertus

Reagovat
Spasitel

Si v Nitre asi v živote nebol. Vyhral skvelý tím s najlepšími fanúškmi

Reagovat
smazaný uživatel

Nebol no... V matke slovenskych miest, kde som mal cest sa narodit. Jednom z najstarsich miest v strednej Europe a najstarsom v SR. Postavenom na siedmych pahorkoch ako Rim s malebnym vyhladom na centrum mesta a hrad, kde sa pisali pociatky slovenskych dejin.

Reagovat
Mastný Chobot

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
adalbertus

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Kua, čo je tu smiešne? Takéto základné info. sú aj na wikipédii.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
cristiano.K.

praotec čech se v hrobě obrací......mimojiné je řipská pout

Reagovat
smazaný uživatel

Lol .

Reagovat
fenixLFC

toto je vzorovy priklad ceskeho nacionalizmu

Reagovat
smazaný uživatel

*šovinizmu. ale Cristiano nie je ...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Mada

Reagovat
smazaný uživatel

V rámci severního Uherska si nemáte co vyčítat.

Reagovat
smazaný uživatel

Ani vy ako chudobná časť Nemeckej ríše

Reagovat
Lacko_Boh

wow,si im dal

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
CubONE

Reagovat
SunFells

Reagovat
Rišty

Reagovat
Rarášek

Reagovat
Ritchie

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Mimalu

Reagovat
Mada

Reagovat
wild

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele