Premier League - preview 31. kola: Liverpool se chce vrátit do čela

02.04., 08:51, aktualizováno 04.04., 08:34
Aktuality
Oslavy hráčů Liverpoolu (© AFP)

Liverpool po včerejší výhře Arsenalu opustil první místo Premier League, kam se však záhy může vrátit, pokud naplní pozici favorita proti Sheffieldu United. Program 31. kola následně uzavře souboj trápících se velikánů mezi Chelsea a Manchesterem United.

Liverpool FC - Sheffield United

čtvrtek 20:30

Zásluhou vlastního obratu a remízy ve šlágru mezi Arsenalem a Manchesterem City zakončil Liverpool víkendové 30. kolo na čele tabulky. Aby tam zůstal, svede ve čtvrtek souboj s celkem z úplně opačného konce tabulky, jasně posledním Sheffieldem.

Reds od začátku února a porážky na Arsenalu nabrali skvělou formu a sedmkrát v řadě neprohráli včetně finále Ligového poháru. Před reprezentační přestávkou už se jim to dvakrát nepovedlo, a to proti oběma celkům z Manchesteru. Ligová remíza se Citizens se i přes mnoho nevyužitých příležitostí dala považovat za úspěch, pohárové vypadnutí na Old Trafford si určitě Kloppova družina za rámeček nedá. A to i vzhledem k tomu, že o vedení přišla v závěru základní hrací doby, v prodloužení pak soupeř předvedl další obrat zakončený vítěznou trefou v nastavení.

Dobře to s nimi nevypadalo ani v neděli proti Brightonu, kdy soupeře poslal ve druhé minutě do vedení Welbeck. Ještě před pauzou nicméně srovnal Díaz a ve druhé půli vystřelil Liverpoolu tři body Salah. Plné zvratů byly i poslední dva zápasy Sheffieldu. Ten sice již nezaznamenával pětigólové debakly, zato dvakrát přišel o dvougólový náskok. Už skoro před měsícem se tak stalo v Bournemouthu, ještě více jej může mrzet domácí střet s Fulhamem. Po bezgólové první půli se Blades dostali do vedení 3:1, další gól McBurnieho deset minut před koncem základní hrací doby nebyl uznán. Naopak Cottagers ještě zvládli dvakrát udeřit a odvézt si z Bramall Lane alespoň bod.

Ve prospěch nejhoršího týmu nehraje ani vzájemná bilance s Liverpoolem při nedávných představeních v Premier League. Od návratu Sheffieldu mezi elitu v roce 2019 sehráli tito soci pět utkání, v nichž pokaždé slavili Reds, ačkoliv nikdy nevstřelili více než dva góly - sami totiž v součtu těchto zápasů inkasovali jen jedinkrát.

Jürgenu Kloppovi se navíc před zápasem hlásí zpět Curtis Jones, ve hře je i návrat Robertsona, naopak mimo hru zřejmě bude Endo. Hosté dorazí bez zraněných Baldocka s Daviesem, otazník visí nad potenciálním navrátilcem Archerem.

Liverpool FC - pravděpodobná sestava:
Kelleher - Bradley, Konaté, van Dijk, Tsimikas - Mac Allister, Endo, Gravenberch - Salah, Núnez, Gakpo

Sheffield United - pravděpodobná sestava:
Grbić - Holgate, Ahmedhodzić, Robinson - Bogle, Vinícius Souza, Arblaster, Hamer, Osborn - McAtee, Brereton

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.07 - 13.80 - 29.90

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Chelsea FC - Manchester United

čtvrtek 21:15

Kdysi spolu bojovaly o titul, nyní však půjde o střet jiného charakteru. Dvanáctá Chelsea hostí ve 31. kole Premier League šestý Manchester United, jejich střet však pořád táhne.

Chelsea dostala velkou ránu ve snaze zajistit si evropský fotbal pro příští sezonu poté, co minulý víkend dvakrát inkasovala a doma remizovala 2:2 se sestupem ohroženým Burnley, které navíc dohrávalo více než poločas v deseti. Poté, co Cole Palmer v prvním poločase skóroval jen chvíli poté, co byl Lorenz Assignon vyloučen zařídil vyrovnání dvě minuty po pauze Josh Cullen. Hvězda Chelsea ale v 78. minutě přidala druhou branku a vrátila Blues do vedení. Poslední slovo v duelu ale měl za Clarets Dara O'Shea, když o pouhé tři minuty později hlavičkou po Cullenově rohu zachránil pro hosty na Stamford Bridge cenný bod.

Mauricio Pochettino přiznal, že jeho Chelsea v zápase chybělo něco navíc. S pouhými 11 výhrami na kontě z 28 zápasů Premier League se Blues krčí na 11. místě a na první sedmičku ztrácejí čtyři body, zatímco na šestý Manchester United, čtvrtečního soupeře, mají ztrátu osmi bodů. Na nekonzistentním tažení Chelsea se podepsala především slabá defenziva. Blues v posledních pěti zápasech inkasovali vždy přesně dva góly a v žádném z posledních 11 zápasů ve všech soutěžích neudrželi čisté konto, přičemž inkasovali 22 gólů.

Pět výher v sedmi domácích zápasech Premier League je pro Chelsea dobrou vizitkou pro čtvrteční zápas, ale její nedávná bilance proti Manchesteru United není příliš dobrá, protože se ji nepodařilo vyhrát žádné z posledních 12 ligových setkání od listopadu 2017, kdy Álvaro Morata zajistil domácím výhru 1:0. V dresu Chelsea se kvůli zranění neobjeví proti United Wesley Fofana, Romeo Lavia, Christopher Nkunku, Reece James, Lesley Ugochukwu, Levi Colwill, Carney Chukwuemeka, Robert Sanchez a Trevoh Chalobah.

Manchesteru United se nepodařilo navázat na euforický čtvrtfinálový triumf v FA Cupu nad Liverpoolem 4:3 před reprezentační přestávkou dalším vítězstvím, protože minulý víkend Red Devils v Premier League uhráli s Brentfordem remízu 1:1. Zápas se dlouho odehrával bez branek, dokud v 96. minutě nevstřelil střídající Mason Mount zřejmě vítěznou branku "Rudých ďáblů". Nicméně vytrvalost Brentfordu v závěrečných minutách se nakonec projevila, když Kristoffer Ajer v 99. minutě vyrovnal.

Erik ten Hag byl k výkonu svého týmu kritický a přiznal, že si nezasloužil vyhrát, přičemž poslední neúspěch Man Utd zajistil ztrátu osm bodů na pátý Tottenham Hotspur a vážně mu hrozí, že v příští sezoně přijde o účast v Lize mistrů. United nyní čeká ligové utkání proti Chelsea a následně s vedoucím Liverpoolem, přičemž ve čtvrtek cestují do hlavního města, kde vyhráli pouze jeden z posledních devíti venkovních zápasů a prohráli čtyři z posledních šesti střetů s londýnskými soupeři.

"Rudí ďáblové" však v posledních pěti ligových návštěvách na Stamford Bridge neprohráli a poprvé od září 1965 usilují o to, aby proti Blues vyhráli tři zápasy za sebou. Proti Blues si nezahrají Victor Lindelöf a Lisandro Martínez, kteří se v minulém klání přidali na marodku k Lukemu Shawovi, Anthonymu Martialovi a Tyrellu Malaciovi. Otazník také visí nad trojicí Raphaël Varane, Altay Bayindir a Johnny Evans.

Chelsea FC - pravděpodobná sestava:
Petrovič - Disasi, Silva, Badiashile, Cucurella - Caicedo, Fernandez - Palmer, Gallagher, Sterling - Jackson.

Manchester United - pravděpodobná sestava:
Onana - Dalot, Varane, Maguire, Wan-Bissaka - Mainoo, McTominay - Garnacho, Fernandes, Rashford - Hojlund.

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.93 - 4.27 - 3.44

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

Arsenal FC - Luton Town

středa 20:30

Šlágr víkendového kola mezi Arsenalem a Manchesterem City sice nabídl kvalitní fotbal, nikoliv však oku nezávislého fanouška lahodící ofenzivní podívanou. Na tu se ovšem musí Gunners nyní přeorientovat, neboť proti Lutonu chtějí splnit povinnost.

Kanonýrům v neděli skončila neuvěřitelná série osmi po sobě jdoucích vítězných utkání v rámci Premier League, během níž hned pětkrát nasázeli soupeři minimálně čtyři góly a poradili si s Liverpoolem i Newcastlem. Venkovní zápas na Etihadu, kde muži ze severního Londýna naposledy bodovali před osmi lety, i tak představoval obrovskou výzvu. Artetova družina ji zvládla se ctí, zejména defenzivně předvedla solidní výkon a uhájila bezbrankovou remízu.

Luton naopak chce co nejrychleji zapomenout na předchozí výsledky, už v deseti soutěžních duelech v řadě totiž nedokázal zvítězit. V posledních pěti ligových zápasech navíc hned třikrát přeměnil poločasové vedení na konečnou prohru. Nejvýrazněji psychickou kondici Hatters dozajista zasáhl střet na Bournemouthu, kde dokázali prohýřit dokonce třígólový náskok.

V sezoně navíc takovýchto ztracených zápasů bylo více, a jedním z nich se stal také první střet s Arsenalem o dvaatřiceti letech. Na Kenilworth Road totiž Osho s Adebayem dokázali zareagovat na góly Martinelliho s Jesusem a Barkley dokonce následně poslal domácí do vedení. Na to ovšem bleskově zareagoval Havertz a sedmigólovou přestřelku na stranu Gunners zlomil v sedmé minutě nastavení Declan Rice.

Mikela Artetu může vzhledem k náročnému dubnovému programu dozajista těšit fakt, že se mu oproti předchozímu období dozajista vyprázdnila marodka. Mimo hru jej jen dlouhodobě absentující Timber, otazník visí také nad Sakou, jenž s problémy laboroval už před utkáním se Citizens. To Rob Edward takto spokojený určitě není, neboť mu s jistotou chybí hned desítka mužů, přičemž o startu dalšího tria Doughty, Burke a Chong se teprve rozhodne.

Utkání na Emirates Stadium odstartuje ve středečních 20:30, dozorovat na něj s píšťalkou bude Craig Pawson.

Arsenal FC - pravděpodobná sestava:
Raya - White, Saliba, Gabriel, Zinčenko - Odegaard, Partey, Rice - Saka, Havertz, Martinelli

Luton Town - pravděpodobná sestava:
Kaminski - Hashioka, Mengi, Johnson - Kaboré, Mpanzu, Barkley, Onyedinma - Townsend, Clark - Morris

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.12 - 10.30 - 24.40

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Brentford FC - Brighton & Hove Albion

středa 20:30

Ačkoliv Brentford proti Manchesteru United předvedl mimořádně zdařilý výkon, natáhl šňůru bez vítězství už na sedm zápasů. Ukončit ji může proti Brightonu, jenž se rovněž nenachází v optimálním rozpoložení.

Bees za sebou mají náročný program, když z posledních sedmi zápasů narazili na pět členů někdejší "Big 6", West Ham a Burnley. Dva body z tohoto období ovšem rozhodně nejsou něčím, co by Thomase Franka bůhvíjak rozjásalo. V táboře Brentfordu si totiž všichni uvědomují, že rychlé vyloučení je stálo všechny body v Burnley, nízká produktivita zase vítězství proti Rudým ďáblům. Ti se v šesté minutě dostali dokonce do vedení zásluhou Mounta, Ajer nicméně ještě dokázal odpovědět a zařídit konečnou remízu.

Seagulls v polovině února nasázeli Sheffieldu ve venkovním utkání pět gólů, od té doby se ale podstatně zasekli. V lize získali ze čtyř utkání stejný počet bodů, k tomu vypadli na hřišti Wolves z FA Cupu a vinou jednoznačné venkovní porážky v Říme také z Evropské ligy. Na dobré cestě vylepšit si reputaci byli v neděli na Anfieldu, kde se bleskově prosadil Welbeck. Díaz se Salahem nicméně dokázali překlopit skóre na stranu Liverpoolu a katapultovat jej tak do čela tabulky.

Poprvé od prosince by se v zápase mohl od začátku objevit Mbeumo, po trestu se Brentfordu vrací i Reguilón. Mimo hru naopak zůstávají Mee, Pinnock i Henry. Hosté dorazí i s uzdravenými Pedrem a Encisem.

Brentford FC - pravděpodobná sestava:
Flekken - Zanka, Ajer, Collins - Roerslev, Jarmoljuk, Janelt, Jensen, Reguilón - Toney, Mbeumo

Brighton - pravděpodobná sestava:
Steele - Lamptey, van Hecke, Dunk, Igor - Groß, Baleba - Buonanotte, Enciso, Adingra - Ferguson

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.53 - 3.60 - 2.83

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

Manchester City - Aston Villa

středa 21:15

Manchester City se v zápase 31. kola Premier League utká s Aston Villou. Půjde o střet tabulkových sousedů, ačkoliv třetí Citizens mají na čtvrté Villans pět bodů náskok a ještě duel k dobru.

Od nudného zápasu Ligy mistrů se Sportingem Lisabon v sezóně 2021/22 Manchester City doma nevyšel gólově naprázdno. Díky prvotřídní práci Williama Saliby a Gabriela Magalhaese ve službách Arsenalu však vítězové treble na velikonoční neděli prožili 90 minut ofenzivní frustrace a poprvé po 57 domácích zápasech ve všech soutěžích nedokázali skórovat v klíčovém souboji se svěřenci Mikela Artety. Stejně jako v tom říjnovém, neméně opatrném utkání na Emirates, viděli diváci za celou dobu napínavé taktické bitvy pouze tři střely na branku a z toho pouze jedna na tu Manchesteru City. Díky tomu zůstávají svěřenci Pepa Guardioly v tabulce Premier League na bronzové pozici.

Od druhého Arsenalu, který se ve středu večer rovněž vrátí do hry proti Lutonu Town, dělí obhájce titulu jeden bod. Ale Liverpool se nyní vyhoupl o tři body před Citizens, kteří ve středu potřebují připsat všechny tři body, aby Reds minimálně na 24 hodin sesadili z trůnu. Navzdory ztrátě vítězné série na Etihad byla nedělní patová situace s Gunners 23. zápasem City bez porážky ve všech soutěžích od prosince. Tehdy mimochodem padli právě se svým nynějším soupeřem Aston Villou 0:1.

Omlazený Moussa Diaby, který se poprvé po 12 měsících dostal do francouzského týmu, byl v sobotu katalyzátorem dvougólového vítězství Aston Villy nad soupeřem z West Midlands Wolves a v první polovině bitvy ve Villa Parku otevřel skóre střelou levou nohou. Bývalý křídelník Bayeru Leverkusen poté přihrál Ezrimu Konsovi, jehož nepovedená přihrávka nakonec oklamala Josého Sá a od zadní tyče se odrazila za čáru, čímž zpečetila dvougólový úspěch Emeryho svěřenců. Ti tak mají i nadále pod kontrolou svůj osud v první čtyřce.

Získání pouhého jednoho bodu ze dvou zápasů s West Hamem United a Tottenhamem Hotspur otevřelo druhému jmenovanému možnost narušit souboj o Ligu mistrů. Lions se každopádně stále mohou pochlubit tříbodovým náskokem před Lilywhites, kteří sice mají zápas k dobru, ale disponují o něco horším brankovým rozdílem. I páté místo může v závislosti na pořadí koeficientů stále stačit postup do Ligy mistrů, nicméně uprostřed nejistoty se Villa soustředí pouze na prodloužení své hvězdné série venkovní neporazitelnosti v roce 2024.

Emeryho svěřenci se vyhnuli porážce v každém z prvních osmi venkovních zápasů v kalendářním roce od porážky na Boxing Day s Manchesterem United. V pěti z těchto osmi zápasů si Aston Villa udržela čisté konto, což se jí podařilo i v prosincovém domácím střetu se Citizens.

Manchester City - pravděpodobná sestava:
Ortega - Lewis, Dias, Akanji, Gvardiol - Rodri, Kovačič - Doku, De Bruyne, Grealish - Haaland.

Aston Villa - pravděpodobná sestava:
Martinez - Konsa, Carlos, Torres, Digne - Bailey, Luiz, Tielemans, Rogers - Diaby, Duran.

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.22 - 7.03 - 14.00

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Nottingham Forest - Fulham FC

úterý 20:30

V úterý večer nabídne program anglické nejvyšší soutěže zajímavý duel mezi trápícím se Nottinghamem Forest a londýnským Fulhamem. Domácí fotbalisté nezažívají nejpovedenější období v sezoně a propadají se ligovou tabulkou, Cottagers naopak mohou ještě pomýšlet na postup do pohárové Evropy.

Svěřenci Nuna Espírita Santa nevyhráli soutěžní utkání od poloviny února, kdy porazili Moyesův West Ham na domácí půdě 2:0. Navíc klubu byl udělen trest ve výši čtyř odečtených bodů za nedodržení pravidel finanční Fair Play, a tak Nottingham klesl až na sedmnáctou příčku. Osmnáctý Luton pak zaostává jen o rozdíl ve skóre.

Před reprezentační přestávkou alespoň ukončili sérii čtyř porážek v řadě a získali důležitý bod za remízu právě na půdě Edwardsova Lutonu. Na bodový zisk pak navázali i v sobotním zápase s Crystal Palace, kdy o remíze 1:1 rozhodl v druhém poločase Chris Wood.

V o poznání lepším rozpoložení se nachází tým portugalského manažera Marca Silvy. Fulham totiž z posledních pěti zápasů prohrál jediný, to sice se sousedem z ligové tabulky Wolverhamptonem, po třech bodech si ale odnesl ze zápasů s Manchesterem United, Brightonem a Tottenhamem. Jejich výkony jsou ale jako na horské dráze, o čemž se jejich příznivci přesvědčili v sobotu, kdy pouze remizovali na půdě posledního Sheffieldu United.

Marco Silva může být ale spokojený se zdravotním stavem jeho hráčů. V úterý by totiž měli být k dispozici všichni, své zranění v posledních týdnech doléčil i křídelník Adama Traoré.

Oproti tomu domácí nemohou počítat se svým útočníkem Awoniyim, nejistý je také start afrických obránců Oly Ainy či Willyho Bolyho. Své zranění naopak doléčil portugalský mládežnický reprezentant Nuno Tavares.

Nottingham Forest - pravděpodobná sestava:
Sels; Williams, Felipe, Murillo, Aina; Yates, Sangare; Elanga, Gibbs-White, Hudson-Odoi; Wood

Fulham FC - pravděpodobná sestava:
Leno; Castagne, Adarabioyo, Bassey, Robinson; Palhinha, Reed; Iwobi, Andreas Pereira, Willian; Rodrigo Muniz

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.75 - 3.52 - 2.64

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

Newcastle United - Everton FC

úterý 20:30

Newcastle United se v duelu 31. kola Premier League střetne s Evertonem. Domácí jsou momentálně na osmé pozici a s jejich účastí v evropských pohárech v příští sezoně to zatím nevypadá dobře. Hosté jsou šestnáctí s náskokem pouhých tří bodů na záchranu.

V sobotním úvodním duelu se odehrál jeden z nejlepších zápasů sezóny Premier League, když Newcastle obral West Ham o vítězství. Straky prohrávaly 1:3, a navíc přišly o tři hráče kvůli zranění. Navzdory všem předpokladům a s pomocí Harveyho Barnese z lavičky však v závěru utkání vznikl pozoruhodný obrat a Newcastle před jásajícími fanoušky na St James's zvítězil 4:3.

Poprvé od roku 2019 se Newcastlu podařilo v Premier League zvítězit, i když prohrával o dvě branky, a tento předchozí úspěch se zajímavě zrodil proti nadcházejícímu soupeři Evertonu. Sobotní vítězství zmenšilo odstup Magpies od Hammers na pouhý jeden bod a svěřenci Eddieho Howea se tak přibližují týmu, který je v současné době na sedmém místě, které by mohlo zajišťovat vytouženou pohárovou Evropu.

V tomto utkání se obě strany střetnou uprostřed týdne již v sedmém zápase v řadě, neboť v prosinci se Everton ve čtvrtečním utkání zbavil na jeden večer ofenzivních potíží a zvítězil 3:0. Pod vedením Franka Lamparda však Toffees v minulé sezóně v St. James Parku prohráli 0:1 a za celý večer se jim podařilo vystřelit pouze jednou.

Zatímco v této sezóně Everton počet střel rapidně zlepšil, s počtem gólů to nevypadá o nic lépe, protože méně jich vstřelil pouze poslední Sheffield United. Nevýrazný výkon na Vitality Stadium v sobotu vyústil v nešťastnou porážku, když si v závěru utkání Seamus Coleman dal vlastní gól a Everton prohrál 1:2. Jeho vlastní trefa byla čtvrtým gólem v nastaveném čase, který Everton inkasoval v posledních čtyřech zápasech, a stál ho tak potenciálně důležité čtyři body.

Zároveň tím Toffees vyrovnali klubový rekord 12 zápasů Premier League bez výhry, který se datuje do sezony 1994/95 pod vedením trenéra Mikea Walkera. Absolutní klubový rekord v této statistice činí cifra 14, tato série se ale udála ještě před 2. světovou válkou. Evertonu stále hrozí další odečet bodů, a tak by měl se třemi body nad sestupovými příčkami zabrat.

Newcastle United - pravděpodobná sestava:
Dúbravka - Trippier, Schar, Burn, Hall - Longstaff, Bruno Guimaraes, Willock - Murphy, Isak, Barnes.

Everton FC - pravděpodobná sestava:
Pickford - Coleman, Tarkowski, Branthwaite, Mykolenko - Harrison, Onana, Garner, Doucoure, McNeil - Beto.

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.01 - 3.82 - 3.71

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

AFC Bournemouth - Crystal Palace

úterý 20:45

V úterý večer je na programu vložené kolo anglické Premier League, na Viatality Stadium se utká Bournemouth s Crystal Palace.

Cherries zažívají poklidnou sezónu a díky formě z posledních zápasů mohou ještě v posledních kolech dokonce zabojovat o místo v Konferenční lize. V březnu nepoznali svěřenci trenéra Iraoly přemožitele a díky třem výhrám proti papírově slabším soupeřům se vyšvihli na třináctou příčku, s tím že na sedmý West Ham ztrácí jen šest bodů a stále mají jeden zápas k dobru.

Naopak Eagles v březnu získali jen dva body za remízy se sestupem ohroženými týmy. Před reprezentační pauzou uhráli nerozhodný výsledek s trápícím se Lutonem a naposledy v sobotu jen remizovali na půdě Nottinghamu Forest.

V úterý nebude domácím k dispozici jen dlouhodobě zraněný Ryan Fredericks a křídelník Sinisterra. Trenér Glasner pak nemůže počítat s brankářem Johnstonem, dvojicí anglických obránců Guéhi, Holding či s důležitým záložníkem Doucourém. Nejistý je také start mladičkého Michaela Oliseho, který se pomalu vrací do sestavy po svalovém zranění.

AFC Bournemouth - pravděpodobná sestava:
Neto; Smith, Zabarnyi, Mepham, Kelly; Adams, Cook; Semenyo, Kluivert, Tavernier; Solanke

Crystal Palace - pravděpodobná sestava:
Henderson; Ward, Andersen, Richards; Munoz, Wharton, Lerma, Mitchell; Ayew, Mateta, Eze

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.90 - 3.87 - 4.11

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

Burnley FC - Wolverhampton Wanderers

úterý 20:45

V úterý večer je na programu vložené 31. kolo anglické Premier League. Na Turf Moore odehraje další důležité utkání Kompanyho Burnley, od 20:45 změří síly s nevyzpytatelným Wolverhamptonem Wanderers. Domácí neprohráli poslední tři ligová střetnutí a bojují o záchranu v nejvyšší soutěži, naopak Wolves stále ještě pomýšlejí na postup do pohárové Evropy.

Příznivci Clarets stále věří v to, že jejich oblíbenci předskočí v tabulce Luton Town i Nottingham Forest a vyšvihnou se na sedmnáctou příčku. Jejich naděje navíc zvýšily poslední výkony svěřenců Vincenta Kompanyho. Venkovní remízy v anglickém hlavním městě s Chelsea a West Hamem byly příjemným překvapením, nejdůležitějším krokem v boji o záchranu byla ale domácí výhra nad Brentfordem.

Naproti tomu Wolves nezastihla reprezentační přestávka v ideálním rozpoložení. Z posledních čtyřech zápasů třikrát prohráli, vypadli v čtvrtfinále FA Cupu s druholigovým Coventry a v sobotu nestačili na Aston Villu ve West Midlands derby.

Velkou měrou k tomu ale přispěla velká absence, vždyť v nominaci na utkání bylo jen dvanáct hráčů prvního týmu! Situace není zrovna ideální ani před utkáním s Burnley, mimo hru je totiž klíčové útočné duo Hwang Hee-Chan, Pedro Neto. Do zápasu pravděpodobně nenastoupí ani stoper Dawson či letní posila Bellegarde.

Zranění trápí i domácí celek, v úterý nenastoupí Koleosho, Ramsey ani Redmond. Kvůli karetnímu trestu pak chybí i Francouz Assignon.

Burnley FC - pravděpodobná sestava:
Muric - Taylor, O'Shea, Esteve, Vitinho - Larsen, Cullen, Berge, Odobert - Fofana, Foster

Wolverhampton - pravděpodobná sestava:
Sá - S. Bueno, Kilman, T. Gomes - Semedo, J. Gomes, Doyle, Ait-Nouri - Sarabia, Chiwome, Lemina

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.37 - 3.60 - 3.06

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací k zápasu

West Ham United - Tottenham Hotspur

úterý 21:15

West Ham United přivítá v rámci 31. kola Premier League městského konkurenta Tottenham Hotspur. Hammers jsou aktuálně na sedmé pozici, místo v evropských pohárech pro příští rok by si tak mohli zajistit. Spurs vypadli z top čtyř míst a jsou pátí. O Ligu mistrů ale jistě ještě budou bojovat.

West Ham v sobotu odpoledne vedl proti Newcastlu United na začátku druhého poločasu 3:1, ale v závěrečných 13 minutách třikrát inkasoval a prohrál v St. James Parku 3:4. Kladiváři nyní v nejvyšší anglické soutěži drží třízápasovou sérii bez výhry a z posledních devíti zápasů získali pouhé dva body, díky čemuž jsou v tabulce sedmí, o bod před osmým Newcastlem a o čtyři za šestým Manchesterem United, který má zápas k dobru.

Svěřence Davida Moyese nyní čekají ligové zápasy s Tottenhamem a Wolverhamptonem Wanderers a poté se 11. dubna vydají na první zápas čtvrtfinále Evropské ligy na stadion Bayeru Leverkusen, lídra Bundesligy. West Ham v této sezóně získal 24 bodů z 15 domácích ligových zápasů, přičemž utrpěl pouze tři porážky, a nyní přivítá Tottenham, který vyhrál pouze šest ze čtrnácti venkovních ligových zápasů.

Kladiváři budou s Tottenhamem usilovat o ligový double, když v prvním střetu v této sezóně zaznamenali v severním Londýně vítězství 2:1. Když se oba týmy utkaly na London Stadium v minulém ročníku, body se dělily po remíze 1:1. Tottenham přijede po sobotním odpoledním vítězství nad Lutonem, které v 86. minutě zajistil svou trefou Son Heung-min.

Luton vedl na stadionu Tottenham Hotspur v úvodu zápasu 1:0, ale na začátku druhé půle bylo vyrovnáno. Son pak v závěru klání rozhodl o vítězství svěřenců Angeho Postecogloua, kteří v této sezoně získali 56 bodů z 29 ligových zápasů. Spurs jsou v tabulce pátí, osm bodů před šestým Manchesterem United, zatímco na čtvrtou Villu ztrácejí tři body a mají zápas k dobru. Úterní třígólový úspěch by severolondýnskému celku stačil k tomu, aby se před středečním zápasem Villy s Manchesterem City vrátil do první čtyřky.

Tottenham v posledním venkovním zápase před mezinárodní přestávkou prohrál na hřišti Fulhamu 0:3 a je těžké odhadnout, co od Spurs očekávat, protože Luton v sobotu porazili spíše se štěstím. Postecoglouův tým nemusí v posledních měsících sezóny myslet na FA Cup ani na evropské poháry, což mu umožňuje plně se soustředit na ligu. Páté místo by navíc mohlo stačit k postupu do Ligy mistrů v příští sezoně, takže bude hlavním úkolem Hotspurs udržet se před šestým Manchesterem United.

West Ham United - pravděpodobná sestava:
Fabianski - Coufal, Mavropanos, Zouma, Emerson - Ward-Prowse, Souček - Bowen, Paqueta, Kudus - Antonio.

Tottenham Hotspur - pravděpodobná sestava:
Vicario - Porro, Romero, Van de Ven, Udogie - Sarr, Bissouma - Johnson, Maddison, Son - Richarlison.

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.48 - 4.22 - 1.99

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

Tabulka před začátkem kola

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Liverpool FC
29
20
7
2
67 : 27
67
2
Arsenal FC
29
20
5
4
70 : 24
65
3
Manchester City
29
19
7
3
63 : 28
64
4
Aston Villa
30
18
5
7
62 : 42
59
5
Tottenham Hotspur
29
17
5
7
61 : 43
56
6
Manchester United
29
15
3
11
40 : 40
48
7
West Ham United
30
12
8
10
49 : 54
44
8
Newcastle United
29
13
4
12
63 : 51
43
9
Brighton & Hove Albion
29
11
9
9
51 : 46
42
10
Wolverhampton Wanderers
29
12
5
12
42 : 46
41
11
Chelsea FC
28
11
7
10
49 : 47
40
12
Fulham FC
30
11
6
13
46 : 47
39
13
AFC Bournemouth
29
10
8
11
43 : 53
38
14
Crystal Palace
29
7
9
13
34 : 49
30
15
Brentford FC
30
7
6
17
42 : 55
27
16
Everton FC
29
8
7
14
30 : 41
25
17
Nottingham Forest
30
6
8
16
36 : 52
22
18
Luton Town
30
5
7
18
43 : 62
22
19
Burnley FC
30
4
6
20
31 : 65
18
20
Sheffield United
29
3
6
20
27 : 77
15

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (1050)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele