Premier League - preview 3. kola: Zůstane Man City stoprocentní?

25.08.2023, 08:17, aktualizováno 27.08.2023, 08:24
Previews
Rodri (© AFP)

Manchester City bude plnit roli favorita proti nováčkovi Sheffieldu United, a jestliže zvítězí, posune se na první místo. Zajímavý duel slibuje zápas Liverpool - Newcastle, zatímco Aston Villa se mezi zápasy 4. předkola Konferenční ligy představí na půdě Burnley...

Sheffield United - Manchester City

neděle 15:00

Nováček ze Sheffieldu zatím marně čeká na první body a ve třetím kole se střetne s nejtěžším možným soupeřem. Citizens zvládli oba úvodní zápasy a navíc ještě jako jediný tým Premier League neobdrželi branku.

Domácí byli v posledním zápase velmi blízko zisku prvního bodu v nejvyšší anglické soutěži, ale radost jim překazil novozélandský útočník Chris Wood, který v 89. minutě vystřelil Nottinghamu tři body. Ani v neděli to svěřenci Paula Heckingbottoma nebudou mít lehké, jelikož na jejich stadion zavítá úřadující šampion Man City. "Pokud chceme pomýšlet na úspěch, musíme předvést náš nejlepší možný výkon. To znamená být agresivní a rovněž riskovat, protože bez toho si nevytvoříme šance na góly," řekl na předzápasové konferenci anglický trenér.

Sheffield trápí před nedělním duelem početná marodka. Do utkání určitě nezasáhnou Brewster, Coulibaly, Fleck a Norrington-Davies. Menší zdravotní problémy mají též Baldock, Bogle, Jebbison, Lowe, McBurnie a Slimane.

Man City navázal na triumf v Superpoháru UEFA a minulý víkend vyhrál nad Newcastlem 1:0. Jedinou branku zápasu vstřelil ve 31. minutě Álvarez. Citizens tak potvrdili výbornou formu a v utkání opět udrželi nulu, zůstali tedy jediným mužstvem v PL bez inkasované branky. Hostům se mimochodem proti Sheffieldu dlouhodobě daří, v posledních pěti vzájemných utkáních ve všech soutěžích pokaždé zvítězili. Poslední vzájemný zápas se konal v dubnu v rámci FA Cupu a City v něm vyhráli jednoznačně 3:0.

Klub mimo jiné v týdnu zareagoval na brzkou ztrátu Kevina De Bruyneho a z Rennes přišel za 65 miliónů eur belgický křídelník Jérémy Doku. Ten podepsal smlouvu na pět let a poprvé by se mohl představit již v nedělním střetnutí. Na spolupráci se španělským trenérem Guardiolou si však musí ještě počkat, jelikož se zkušený stratég stále plně nezotavil z operace zad a svým svěřencům bude chybět přímo na lavičce dokonce pro dvě utkání.

Kromě belgického středopolaře bude hostující družina postrádat ještě středního obránce Stonese, který laboruje se svalovým zraněním.

Sázkové příležitosti od Tipsportu:
Man. City vyhraje s čistým kontem
Man. City dá v 1. poločase 2 a více gólů
Erling Haaland dá gól

Sheffield United - pravděpodobná sestava:
Foderingham - Ahmedhodzic, Egan, Robinson - Osborn, Norwood, Souza, Larouci - Hamer, Traoré - Osula

Manchester City - pravděpodobná sestava:
Ederson - Walker, Akanji, Dias, Gvardiol - Rodri, Kovacic - Foden, Álvarez, Grealish - Haaland

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 18.70 - 7.70 - 1.18

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací k zápasu

Burnley FC - Aston Villa

neděle 15:00

Burnley za sebou zatím po návratu mezi elitu nemá zrovna ideální začátek sezony. Na úvod přišla jasná porážka od úřadujících šampionů, druhé kolo se mu zase odložilo. Příležitost dostat se do tempa tak mají v rámci třetího kola, kdy hostí Aston Villu.

Svěřenci Vincenta Kompanyho zakončili loňskou mimořádně povedenou sezonu třemi výhrami a doufali, že se jim na to povede navázat i mezi elitou. Jenže proti Manchesteru City neměli nárok a i díky dvěma Haalandovým gólům jasně prohráli. Ve druhém kole se původně měli chytit proti Lutonu, avšak kvůli pracím na stadionu soupeře došlo k odložení zápasu.

Naopak Villans za sebou mají dokonce už tři soutěžní zápasy, přičemž všechny skončily jednoznačně. Na Newcastlu schytali debakl 5:1, v dalších dvou duelech naopak udrželi čisté konto a sami nadělovali. Nejprve Evertonu čtyři góly, o které se postarali McGinn, Luiz, Bailey a Duran. Ve středu pak v předkole Konferenční ligy vyhráli v Edinburghu 5:0 proti Hibernians, přičemž hattrickem se zaskvěl Ollie Watkins.

Clarets nemohou v zápase počítat s minule vyloučeným Zarourym, zranění zase do hry nepustí Obafemi. Na straně hostí visí otazník nad gólmanem Martínezem, který musel být ve čtvrtek vystřídán, mimo hru zůstávají Mings a Buendía stejně jako Coutinho, Dendoncker, Moreno a Ramsey. Debut si naopak může odbýt Nicolo Zaniolo.

Sázkové příležitosti od Tipsportu:
Padnou alespoň 3 góly
Aston Villa dá 1. gól
Burnley se prosadí ve 2. poločase

Burnley FC - pravděpodobná sestava:
Trafford - Al Dakhil, Ekdal, O'Shea, Roberts - Berge, Cullen - Koleosho, Amdouni, Bruun Larsen - Foster

Aston Villa - pravděpodobná sestava:
Martínez - Cash, Konsa, Torres, Digne - Bailey, Kamara, Luiz, McGinn - Diaby, Watkins

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.55 - 3.69 - 2.11

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

Newcastle United - Liverpool FC

neděle 17:30

Čtvrtý a pátý celek minulého ročníku, kdy je dělily pouhé čtyři body, na sebe narazí v rámci nedělního programu třetího kola Premier League. Loni se z Ligy mistrů radoval Newcastle, letos je na tom naopak o bod lépe Liverpool.

Magpies se v úvodu sezony, v níž se po jednadvaceti letech vrací mezi evropskou smetánku, musí popasovat s mimořádně náročným losem - vždyť ve čtyřech prvních kolech jej čekají samí účastníci evropských pohárů. Po Reds je totiž čeká ještě Brighton, za sebou už mají jednoznačné vítězství proti Aston Ville a těsnou porážku na Etihad Stadium. Tam minulou sobotu prohráli po jediné trefě Álvareze.

Ani v případě Liverpoolu se nedá říct, že by úvodní kola byla procházkou růžovou zahradou. Nejprve se utkal s dalším klubem, jemuž se minulá sezona nevyvedla podle představ, a to v podobě Chelsea. Po Díazově trefě sice vedl, ještě před pauzou však stanovil konečný výsledek 1:1 Disasi. Před týdnem při premiéře na Anfieldu naopak Reds rychle prohrávali, když Bournemouthu vystřelil vedení Semenyo. Díky obratu řízenému Díazem, Salahem a Jotou si i přes Mac Allisterovo vyloučení v klidu pohlídali plný počet bodů.

"Každý zápas v této sezóně bude výzvou, týmy jsou stále lepší a lepší, k tomu hráči, kteří přicházejí, jsou na světové úrovni. Je to Premier League, nejlepší liga na světě, takže to bude vždycky těžké. V poslední době cítím, že jsme se výrazně zlepšili a je jen na nás, abychom udrželi momentum i v zápasech, které přicházejí," vyzývá středopolař Liverpoolu Harvey Elliott.

Ačkoliv Newcastle po vstupu saúdských investorů v minulé sezoně výrazně zlepšil výkony, stále platí, že třináctkrát v řadě svého nadcházejícího soupeře neporazil a v posledních čtyřech případech dokonce pokaždé vyšel naprázdno. V minulé sezoně na Anfieldu díky Isakově brance vedl, Firmino ovšem po pauze srovnal a v osmé minutě nastavení rozhodl Carvalho. V odvetě nad řekou Tyne pak naopak během sedmnácti minut skórovali Núnez s Gakpem, po Popeově rychlém vyloučení se utkání spíše už jen dohrávalo.

Eddie Howe může i přes vynucené střídání v minulém týdnu počítat se Joelintonem, stejně jako s novou posilou Lewisem Hallem. Jürgenu Kloppovi určitě dělá radost možnost nasadit Alexandera-Arnolda i Mac Allistera, jenž po zásahu svazu nedostal trest za vyloučení v minulém zápase. Naopak otazník visí nad Konatém, jenž by tak za postranní čarou doplnl Jonese a Thiaga.

Utkání v St. James‘ Parku začíná v neděli v 17:30, jako hlavní sudí na něj bude dohlížet John Brooks.

Sázkové příležitosti od Tipsportu:
1. gól dá Liverpool
Callum Wilson dá gól
Zápas skončí remízou

Newcastle United - pravděpodobná sestava:
Pope - Trippier, Schär, Botman, Burn - Tonali, Guimaraes, Joelinton - Almirón, Isak, Gordon

Liverpool FC - pravděpodobná sestava:
Alisson - Matip, van Dijk, Robertson - Alexander-Arnold, Mac Allister - Szoboslai, Gakpo - Salah, Jota, Díaz

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.31 - 4.03 - 2.90

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

AFC Bournemouth - Tottenham Hotspur

sobota 13:30

Relativně povedený start do Premier League má za sebou pod novým manažerem Ange Postecoglouem Tottenham. Bournemouth naopak potřebuje svou bilanci zlepšit, pokud se nechce nacházet ve spodních patrech tabulky.

Cherries na úvod čelili doma West Hamu a po Bowenově trefě to dlouho vypadalo, že odejdou s prázdnou. V závěru jim ovšem cenný bod vystřelil Dominic Solanke. Proti Liverpoolu tentýž muž asistencí zařídil rychlý gól Semenya, ještě před pauzou ovšem Díaz se Salahem otočili a i v oslabení po Mac Allisterově vyloučení stvrdil vítězství Jota.

Spurs mohou být podstatně spokojenější. Po gólové první půli si odvezli cenný bod z Brentford Community Stadium, navíc jej režírovala nová posila James Maddison. Ten ve druhém zápase vyšel naprázdno, i tak Postecoglouova družina díky Sarrově trefě a Martínezově vlastním góle zdolal v jednom ze šlágrů kola Manchester United. Výhra je o to cennější, že ve vzájemném utkání přišla po téměř třech letech a pěti zápasech bez úspěchu, doma se na ni čekalo dokonce pět a půl roku!

Rovněž bilance proti Bournemouthu není v podání Kohoutů bůhvíjaká. Z posledních pěti zápasů dokázal každý tým jednou zvítězit, jednou došlo k remíze. V minulé sezoně pokaždé uspěl hostující tým poměrem 2:3; v dubnu v Londýně sice Son poslal domácí do vedení a na obrat režírovaný Vinou se Solankem dokázal zareagovat Danjuma, nicméně Ouattara v nastavení rozhodl o třech bodech pro hostí.

Právě bez Ouattary se nicméně nyní musí domácí obejít, stejně jako bez Scotta, Cooka a Taverniera. Na straně hostí to budou Bentancur, Gil a Sessegnon.

Sázkové příležitosti od Tipsportu:
Padnou alespoň 4 góly
První gól dá Bournemouth
Tottenham dá 2 a více gólů ve 2. poločase

AFC Bournemouth - pravděpodobná sestava:
Neto - Aarons, Zabarnyi, Senesi, Kerkez - Christie, Rothwell - Semenyo, Billing, Kluivert - Solanke.

Tottenham Hotspur - pravděpodobná sestava:
Vicario - Porro, Romero, van de Ven, Destiny Udogie - Sarr, Bissouma, Lo Celso - Kulusevski, Richarlison, Son.

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.40 - 4.02 - 2.06

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací k zápasu

Everton FC - Wolverhampton Wanderers

sobota 16:00

Everton hostí v zápase třetího kola Premier League Wolverhampton Wanderers. Jako by se nynější protivníci rozhodli soupeřit o to, kdo začne sezonu hůře. Oba mají na kontě nula bodů, domácí skóre 0:5, hosté 1:5.

Toffees loni do posledního kola bojovali o záchranu. A letos to zatím vypadá, že budou plynule pokračovat v nastoleném trendu. V prvním kole doma padli 0:1 s Fulhamem, ačkoliv svého londýnského soka přestříleli v pokusech na bránu v poměru 9:2. Druhé kolo v Birminghamu pak bylo ve Villa Parku strastiplnou záležitostí. Villans totiž Everton zdemolovali 4:0.

Karamelky tak v letošním ročníku stále čekají na svého prvního ligového střelce. Toffees by každopádně mohli poprvé od sezony 1990/91 nezvládnout úvodní tři ligové zápasy v řadě. Ještě nikdy ovšem neprohráli první trojici ligových klání bez vstřeleného gólu.

Wolves na tom nejsou o moc lépe, ti ale už alespoň dokázali skórovat. V prvním kole přitom prohráli po povedeném výkonu na Old Trafford s Manchesterem United jen 0:1, ačkoliv ve statistice střel na branku vyhráli 6:3. Ve druhém klání už to byla jednoznačná záležitost, Wolverhampton doma dostal od Brightonu příděl 1:4. Jediným střelcem letošní sezony tak je Hwang Hee-Chan.

Wolves však byli jediným týmem, který v minulé sezóně vstřelil v Premier League méně gólů než Everton, a to 31. Svěřenci Garyho O'Neila si na druhou stranu výjezdy na modrou polovinu Merseyside užívají, vyhráli zde oba poslední zápasy.

Poslední vzájemný duel se konal letos v květnu na půdě Wolves a skončil remízou 1:1. Skóre otevřel v prvním poločase domácí Hwang Hee-Chan, za Everton srovnal až v deváté nastavené minutě druhé půle Yerry Mina.

Sázkové příležitosti od Tipsportu:
Padnou maximálně 2 góly
Hee-chan Hwang dá gól
Bude nařízena penalta

Everton FC - pravděpodobná sestava:
Pickford - Patterson, Godfrey, Tarkowski, Young - Garner, Doucouré, Gueye, Onana, Groeneveld - Maupay.

Wolverhampton - pravděpodobná sestava:
Sá - Semedo, Dawson, Kilman, Ait-Nouri - Neto, Gomes, Lemina, Hwang - Sarabia - Cunha.

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.46 - 3.36 - 3.10

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

Manchester United - Nottingham Forest

sobota 16:00

Man Utd chce prodloužit domácí sérii neporazitelnosti, zatímco Nottingham se bude snažit navázat na domácí vítězství proti Sheffieldu.

V táboře Rudých ďáblů nepanuje ideální atmosféra. Manchesteru se v minulém kole nepovedl výlet na stadion Tottenhamu a se svým rivalem prohrál 0:2. United byli střelecky velmi aktivní, ale i tak vyšli gólově naprázdno.

V uplynulém týdnu se rovněž dořešila kauza Masona Greenwooda. I když dlouhou dobu ve vzduchu visela možnost jeho setrvání v klubu, anglický talent nakonec druhou šanci nedostane a musí si hledat nové angažmá. "Podívejte, určitě nejsme tam, kde bychom chtěli s naším týmem být. Je zde stále spousta práce a já se soustředím pouze na hráče, kteří jsou k dispozici. Chci komentovat jen naše výkony a náš kádr. V současné chvíli je očividné, že se musíme zlepšit. A já vynaložím veškeré úsilí proto, aby se to stalo," reagoval na otázku ohledně Greenwooda nizozemský manažer Erik ten Hag na předzápasové konferenci.

Ve třetím ligovém duelu Man Utd narazí na oblíbeného soupeře v podobě Nottinghamu. V posledních čtyřech vzájemných zápasech ve všech soutěžích United vždy svého soka porazili a rovněž pokaždé udrželi čisté konto. Manchester na Old Trafford neprohrál od září roku 2022, a jeho série neporazitelnosti tak trvá již úctyhodných třicet zápasů.

Do tohoto klání určitě nenastoupí Diallo, Heaton, Mainoo, Malacia, Mount a Shaw. Aspoň na lavičce náhradníků by se mohl objevit norský mladík Rasmus Højlund, který už tento týden trénoval s týmem.

Hosté v minulém kole zvládli domácí utkání s Sheffieldem a nováčka porazili těsně 2:1. Již ve 3. minutě se prosadil Awoniyi, hosté však srovnali ve 48. minutě, kdy se trefil Hamer. Když už to vypadalo, že se týmy rozejdou smírně, udeřili domácí podruhé. Tři body zařídil Nottinghamu v 89. minutě svou první trefou v letošní sezóně novozélandský útočník Wood.

Pikantní bude souboj s United pro Anthonyho Elangu, který v létě zamířil do Forestu právě z Manchesteru. V minulém ročníku svěřenci Stevena Coopera oba vzájemné ligové střety se svým sobotním soupeřem prohráli a nedokázali mu vstřelit ani jeden gól.

Nottinghamu budou v utkání chybět Felipe, Hennessey a Richards. Naopak po zranění by mohl být znovu k dispozici Gonzalo Montiel.

Sázkové příležitosti od Tipsportu:
Taiwo Awoniyi dá gól
Man. United vyhraje 1. poločas
Hosté budou mít více střel na branku

Manchester United - pravděpodobná sestava:
Onana - Wan-Bissaka, Varane, Lindelöf, Shaw - Casemiro - Antony, Fernandes, Eriksen, Garnacho - Rashford

Nottingham Forest - pravděpodobná sestava:
Turner - Boly, Worrall, McKenna - Aurier, Yates, Mangala, Aina - Gibbs-White - Johnson, Awoniyi

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.37 - 5.41 - 8.53

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Brentford FC - Crystal Palace

sobota 16:00

Brentford vstoupil do nové sezóny výborně a dobrou formu bude chtít potvrdit v domácím zápase s Crystal Palace, se kterým se v posledních čtyřech vzájemných zápasech rozešel vždy nerozhodně.

Domácí zatím v Premier League válí. Nejdříve vybojovali cenný bod proti Tottenhamu a minulý týden přejeli Fulham 3:0. Formu potvrdil kamerunský útočník Mbeumo, který Cottagers vstřelil dvě branky, a se třemi trefami tak vede v současné chvíli tabulku střelců. Svěřenci Thomase Franka hostí ve třetím ligovém utkání Crystal Palace, s nímž již čtyřikrát po sobě remizovali.

Do zápasu nenastoupí Dasilva a Toney. S lehkým zraněním se také potýká Mee.

Hosté v posledním utkání podlehli Arsenalu těsně 0:1. Jediný gól utkání vstřelil v 53. minutě z pokutového kopu Ødegaard. Eagles měli k dispozici více jak třicetiminutovou přesilovku, jenže recept na obranný val Gunners nenalezli. Roy Hodgson si tak zatím na své konto připsal jednu výhru a jednu prohru.

Známý anglický trenér mimochodem v sobotu nevyužije služeb Hughese, Matheuse Franca a Oliseho.

Sázkové příležitosti od Tipsportu:
1. poločas skončí remízou
Bryan Mbeumo dá gól
Oba týmy dají gól

Brentford FC - pravděpodobná sestava:
Flekken - Hickey, Collins, Pinnock, Henry - Janelt, Nørgaard, Jensen - Mbeumo, Wissa, Schade

Crystal Palace - pravděpodobná sestava:
Johnstone - Ward, Andersen, Guéhi, Mitchell - Doucouré, Lerma - Ayew, Eze, Schlupp - Édouard

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.18 - 3.25 - 3.83

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

Arsenal FC - Fulham FC

sobota 16:00

Jedním ze tří celků se stoprocentně pozitivní bilancí je po dvou odehraných zápasech Arsenal. Nyní ho čeká druhé londýnské derby po sobě, tentokráte na svém stadionu přivítá Fulham, který zatím má spíše smíšené pocity.

Gunners to v ani jednom zápase rozhodně neměli jednoduché. Proti Nottinghamu sice v první půli dominovali, hostům se nicméně v závěru povedlo vsítit kontaktní branku a závěr byl ještě pořádně dramatický. Totéž se dá říct i o následujícím utkání v Selhurst Parku. Tam Kanonýry poslal do vedení po pauze Odegaard, avšak následné vyloučení Tomiyasua přineslo dlouhý a vytrvalý tlak Orlů, jenž nakonec gólem neskončil.

Fulham začal sezonu vítězně, když díky penaltě vyplenil Goodison Park, domácí debut už ovšem zdaleka tak slavný nebyl. Proti Brentfordu těsně před pauzou inkasoval z kopačky Wissy, po Reamově faulu a druhé žluté kartě proměnil penaltu Mbeumo, jenž v závěru druhým zásahem pečetil vítězství. Těžký anglický týden v podobě utkání s Arsenalem, Tottenhamem a Manchesterem City tak Silvova družina potřebuje začít co nejlépe.

Mikelu Artetovi by se mohl zpět do hry vrátit Gabriel Jesus, který se v týdnu již zúčastnil tréninku. Kontroverzní vyloučení naopak zabrání nastoupit Tomiyasuovi, mimo hru zůstává pochopitelně i Timber. Postavu železného může stvrdit Bukayo Saka - když nastoupí, překoná třiaosmdesátým startem v Premier League v řadě klubový rekord. Na straně hostí pyká za červenou kartu Ream, otazník visí rovněž nad Willianem.

Cottagers jsou v poslední době oblíbeným soupeřem Arsenalu, který proti nim zvítězil v osmi z devíti předchozích střetnutí, to zbylé skončilo nerozhodně. Dokládá to i fakt, že ve třiceti venkovních vzájemných ligových zápasech Fulham nikdy nevyhrál, což je rekord anglické historie. V minulé sezoně slavil Arsenal doma po mocném obratu, který zařídili Odegaard a Gabriel, na Craven Cottage šlo naopak o jasnou záležitost, kterou třemi asistencemi režíroval Trossard. Aby toho nebylo málo, ve prospěch Kanonýrů hraje i fakt, že jejich soupeř vyhrál jediné z poslední devatenácti londýnských derby v nejvyšší soutěži.

Utkání na Emirates Stadium začíná se sobotní šestnáctou hodinou, jako hlavní sudí na něj dohlídne Paul Tierney.

Sázkové příležitosti od Tipsportu:
Padnou alespoň 3 góly
První gól dá Arsenal
Arsenal vyhraje 1. poločas

Arsenal FC - pravděpodobná sestava:
Ramsdale - Partey, White, Saliba, Kiwior - Ödegaard, Rice, Havertz - Saka, Nketiah, Martinelli.

Fulham FC - pravděpodobná sestava:
Leno - Tete, Diop, Bassey, Robinson - Reed, Palhinha - Wilson, Pereira, Decordova-Reid - Jiménez.

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.27 - 6.29 - 11.80

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Brighton & Hove Albion - West Ham United

sobota 18:30

Brighton hostí v utkání třetího kola Premier League West Ham United. Oba celky zahájily sezonu velmi solidně, o něco spokojenější mohou být Seagulls, kteří jsou se skóre 8:2 a šesti body na kontě první. Hammers patří sedmá příčka.

Brighton své soupeře zatím vůbec nešetří, ačkoliv je nutné podotknout, že los mu do prvních dvou kol žádnou "těžkou váhu" nepřisoudil. V úvodu sezony se Seagulls nejprve střetli s nováčkem Luton Town, který porazili 4:1. O góly se podělili Solly March, Joao Pedro, Simon Adingra a Evan Ferguson.

Utekl přesně týden a Brighton se vydal na výjezd do Wolverhamptonu. Skóre však zůstalo pro svěřence trenéra Roberta di Zerbiho naprosto stejné - 4:1. Tentokrát se dvakrát trefil Solly March a po jednom zářezu přidali Kaoru Mitoma a Pervis Estupiñán.

Seagulls v prvních dvou kolech zaznamenali 43 střel a z toho hned 20 na bránu, což je více než jakýkoliv jiný tým soutěže. Mohli by se tak stát teprve čtvrtým týmem v historii anglické nejvyšší soutěže, který v každém ze svých úvodních tří duelů vstřelí více než čtyři branky.

Proti však určitě budou hráči West Hamu, kteří Premier League odstartovali rovněž dobře. V prvním kole sice rozpačitě remizovali na půdě Bournemouthu po trefě Jarroda Bowena 1:1, o osm dní později však vše napravili domácím vítězstvím nad Chelsea 3:1. Za Hammers skórovali Nayef Aguerd, Michail Antonio a Lucas Paquetá.

Autor první branky však vyfasoval ve druhé půli druhou žlutou kartu a nyní si tedy kvůli trestu nezahraje. Hammers se pokusí prolomit jednu hodně nelichotivou bilanci. West Ham je bez výhry ve všech dvanácti vzájemných střetech v lize, což je v současnosti nejvyšší počet zápasů, které kdokoliv v této soutěži odehrál proti jednomu soupeři, aniž by si zajistil vítězství.

Poslední vzájemné utkání spolu Brighton s West Hamem odehráli letos v dubnu, na Amex Stadium vyhráli domácí Seagulls vysoko 4:0.

Sázkové příležitosti od Tipsportu:
Brighton dá 3 a více gólů
V 1. poločase padnou 2 a více gólů
Oba týmy dají gól

Brighton - pravděpodobná sestava:
Steele - Milner, Webster, Dunk, Estupiñán - Gross, Gilmour - March, Pedro, Mitoma - Welbeck.

West Ham United - pravděpodobná sestava:
Areola - Coufal, Zouma, Ogbonna, Emerson - Souček, Ward-Prowse - Bowen, Paquetá, Benrahma - Antonio.

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.50 - 4.83 - 6.34

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Chelsea FC - Luton Town

pátek 21:00

Chelsea navázala na trápení z minulé sezóny a po dvou ligových zápasech má jeden bod. Svěřenci Mauricia Pochettina si budou chtít spravit chuť v domácím utkání proti Lutonu, který měl v druhém kole volno kvůli stále přetrvávajícím rekonstrukcím na domácím stadionu.

Argentinský stratég Mauricio Pochettino nezačal v novém působišti ideálně a po dvou ligových zápasech je jeho tým na čtrnáctém místě se ziskem jednoho bodu. Blues v minulém kole nestačili na West Ham a na jeho hřišti prohráli 1-3. Chelsea neproměnila v prvním poločase pokutový kop, po kterém mohla jít do vedení 2-1. V druhé půlce navíc dostal červenou kartu domácí obránce Aguerd, ale ani to nezastavilo Hammers v cestě za vítězstvím 3-1.

V páteční předehrávce Premier League přijede na Stamford Bridge Luton, jehož domácí utkání s Burnley bylo minulý víkend odloženo z důvodu přetrvávajících úprav na stadionu. Blues na Luton narazili v poměrně nedávné minulosti, v březnu 2022 s ním sehráli zápas v rámci FA Cupu, v kterém zvítězili těsně 3-2. "Bude to náročný zápas. Sledovali jsme je a následně analyzovali. Myslím si, že je to silný tým. Hrají v rozestavení 3-5-2, takže jsou rychlí v přechodu do útoku. Je to mužstvo, které musíme respektovat," řekl na předzápasové konferenci 51letý Pochettino.

Spoluhráčům v zápase určitě nepomůžou Badiashile, Bettinelli, Broja, Chalobah, Chukwuemeka, Fofana, James a Nkunku.

Hosté v minulém kole odpočívali, jelikož jejich stadion stále nesplňuje požadavky pro Premier League a práce na něm pokračují. Luton v úvodním zápase nestačil na Brighton a utržil porážku 1-4. Nováček to bude mít v nejvyšší anglické lize hodně těžké a jestli chce pomýšlet minimálně na záchranu, tak musí předvádět daleko odvážnější výkony, než tomu bylo v prvním kole, kdy Seagulls duelu zcela dominovali.

Ani hostující mužstvo nebude kompletní. Velšský manažer Rob Edwards stále nemůže počítat se čtveřicí - Burke, Clarke, Osho a Potts.

Sázkové příležitosti od Tipsportu:
Padnou alespoň 3 góly
Enzo Fernandes dá gól
Bude nařízena penalta

Chelsea FC - pravděpodobná sestava:
Sánchez - Disasi, Silva, Colwill - Gusto, Caicedo, Fernández, Chilwell - Gallagher, Sterling - Jackson

Luton Town - pravděpodobná sestava:
Shea - Andersen, Lockyer, Bell - Kaboré, Mpanzu, Nakamba, Chong, Doughty - Morris, Adebayo

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.26 - 6.26 - 13.10

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Tabulka před začátkem kola

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Brighton & Hove Albion
2
2
0
0
8 : 2
6
2
Manchester City
2
2
0
0
4 : 0
6
3
Arsenal FC
2
2
0
0
3 : 1
6
4
Brentford FC
2
1
1
0
5 : 2
4
5
Liverpool FC
2
1
1
0
4 : 2
4
Tottenham Hotspur
2
1
1
0
4 : 2
4
West Ham United
2
1
1
0
4 : 2
4
8
Newcastle United
2
1
0
1
5 : 2
3
9
Aston Villa
2
1
0
1
5 : 5
3
10
Nottingham Forest
2
1
0
1
3 : 3
3
11
Crystal Palace
2
1
0
1
1 : 1
3
12
Manchester United
2
1
0
1
1 : 2
3
13
Fulham FC
2
1
0
1
1 : 3
3
14
AFC Bournemouth
2
0
1
1
2 : 4
1
Chelsea FC
2
0
1
1
2 : 4
1
16
Sheffield United
2
0
0
2
1 : 3
0
17
Luton Town
1
0
0
1
1 : 4
0
18
Burnley FC
1
0
0
1
0 : 3
0
19
Wolverhampton Wanderers
2
0
0
2
1 : 5
0
20
Everton FC
2
0
0
2
0 : 5
0

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (1330)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele