PREMIER LEAGUE – PREVIEW 13. KOLA

17.11.2006, 15:22
Previews
O tomto víkendu je na programu již třinácté kolo anglické Premier League. Mezi zápasy tohoto kola se jen těžko může vybrat ten, který by měl být nejatraktivnější. Lídr tabulky Manchester United se představí na půdě Sheffieldu, Chelsea hostí West Ham, Arsenal "Straky" z Newcastlu, Liverpool zajíždí na stadion nevyzpytatelného Middlesbrough.

Nejprve se ale podívejme na sobotní zápasy. První zápas kola se odehraje zítra od 13:45. Je jím souboj Manchesteru City proti Fulhamu. Hráči City letos doma zatím neprohráli, ze šesti zápasů vytěžili dvanáct bodů a navíc ještě v domácím prostředí neinkasovali. V tomto zápase by měli být mírným favoritem, neboť Fulham ze šesti venkovních zápasů zvítězil jen jednou. Dalších šest sobotních zápasů je na programu od 16:00. Mezi nimi je i souboj obhájce titulu Chelsea s West Hamem. Tento zápas bude pikantní hlavně pro dvojici odchovanců West Hamu – J. Colea a Franka Lamparda. Chelsea by v domácím zápase neměla mít s West Hamem problémy a v podstatě se nedá očekávat nic jiného, než její vítězství.

Arsenal hostí Newcastle, který v této sezoně prochází obrovskou krizí, jejímž důsledkem je v tabulce až na předposledním místě. Arsenal v domácím prostředí neprohrál od začátku února, jeho ligové výsledky na novém Emirates Stadium mají ovšem jen dvě podoby. Třikrát doma remizoval 1:1, rovněž třikrát zvítězil 3:0. Fanoušci netrpělivě čekají, kdy se probudí kanonýr a kapitán "Kanonýrů" Thierry Henry, který neskóroval již pětkrát v řadě. Arsenal ztrácí na vedoucí Manchester jedenáct bodů, a pokud chce bojovat o titul, nesmí v takovýchto zápasech ztrácet body. V zápase stále nebude moci nastoupit zraněný Rosický, naopak na soupisku se vracejí Lehmann, Ljungberg i Baptista. Zajímavý by měl být i souboj sedmého Evertonu s pátým Boltonem. Bolton po skvělém startu nevyhrál třikrát v řadě, Everton minulý týden v domácím prostředí překvapivě podlehl Aston Ville. Domácím bude chybět zraněný Cahill a suspendovaný McFadden, hostům naopak Gardner a O'Brien. V dalším zápase se představí Portsmouth proti nováčkovi z Watfordu. Watford stále čeká na první venkovní vítězství po návratu do Premier League.

Vedoucí "Rudí ďáblové" z Manchesteru zavítají v sobotním programu na hřiště nováčka z Sheffieldu. Manchester vyhrál v lize šestkrát v řadě a v tomto zápase je jasným favoritem, neměl by se tedy opakovat remízový výsledek ze hřiště jiného nováčka - Readingu. Nejistý je start trojice G. Neville, R. Giggs, C. Ronaldo. V posledním sobotním zápase začínajícím od 16:00 se představí poslední Charlton na hřišti jedenáctého Readingu. Reading minulý týden zvítězil nad zlepšujícím se Tottenhamem a tento výsledek bude jistě chtít potvrdit i v zítřejším zápase. Charlton v letošní sezoně nastoupil k šesti venkovním ligovým zápasům, ukořistil z nich jediný bod a ani skóre 5:12 není ke chlubení. Poslední sobotní zápas se odehrává od 18:15 a je jím souboj Middlesbrough s Liverpoolem. Venkovní bilance Liverpoolu je přímo ostudná, z šesti zápasů nasbíral pouhý jeden bod a vstřelil jediný gól, ještě k tomu z pokutového kopu. Domácím by měli chybět Viduka, Parlour, Christie, McMahon či Parnaby, v dresu "Reds" se nepředstaví Aurelio, Luís García, Kewell a dlouhodobě zraněný Sissoko.

V neděli jsou na programu zbývající dva zápasy. První je na programu od 14:30 a střetne se v něm domácí Wigan s hostující Aston Villou. Domácí Wigan se po neúspěšném startu výsledkově i herně zvedl, výsledkem jsou i čtyři vítězství v řadě, "Villans" ovšem dokáží zaskočit nejednoho favorita. V barvách Aston Villy zřejmě opět v základní sestavě neuvidíme Milana Baroše, který od manažera O'Neilla dostal dvouměsíční ultimátum, ve kterém mu musí dokázat, že stále ještě birminghamskému klubu má co nabídnout. No a konečně v posledním zápase třináctého kola přivítá patnáctý Blackburn hosty z Tottenhamu, kteří jsou po dvanácti odehraných kolech dvanáctí. Rovers prohráli poslední čtyři ligové zápasy, jestliže nechtějí mít problémy s bojem o záchranu, musí v tomto zápase bodovat.

Autor: Michal Štěrovský

Komentáře (6)

Přidat komentář
HOST*

Bude hrát už Rosa?

Reagovat
smazaný uživatel

"V zápase stále nebude moci nastoupit zraněný Rosický, naopak na soupisku se vracejí Lehmann, Ljungberg i Baptista."

Stačí si to přečíst, pak se nemusíš ptát.

Reagovat
HOST*

to by to musel umet

Reagovat
jenage

Reagovat
HOST*

Arsenal-Newcastle 2:0

Blackburn-Tottenham 1:1

Everton-Bolton 1:0

Chelsea-West Ham 3:1

Manch.City-Fulham 2:2

Middlesb.-Liverpool 2:1

Portsmouth-Watford0:0

Reading-Charlton 2:0

Sheffield Utd.-Manch.Utd. 0:2

Reagovat
HOST*T-80U

Pochybuju, že Chelsea dostane od West Hamu gól.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele