Prandelli o rezignaci: Valencia mi nebyla schopná přivést ani Zazu

05.01.2017, 11:02
Aktuality
Koncem prosince Cesare Prandelli náhle skončil v čele španělské Valencie a nyní se odhodlal dodatečně vyjasnit okolnosti jeho rozhodnutí. K němu prý italského trenéra dotlačilo nevypočitatelné vedení, které mu nebylo schopné včas zajistit byť jen jednu vysněnou posilu...

"Ve Valencii jsem nemohl zůstat, klub mě podkopával ve vztahu k týmu i fanouškům," spustil Prandelli v rozhovoru pro Gazzettu dello Sport, se kterou se prý rozhodl mluvit pro přemíru adrenalinu. Situace na Mestalle se ho zjevně hluboce dotkla.

"Bylo mi slíbeno posílení, investice ve výši 30 milionů, což bylo následně výrazně sníženo. Tak jsem se vydal do Singapuru hovořit s vedením. Řekl jsem jim: 'Máme problémy, potřebuji aspoň jednoho útočníka, dva záložníky a silného obránce.' Odpovědí bylo prosté 'Dobrá'," vykládá Prandelli.

Prioritou 59letého trenéra byl útočník Juventusu Simone Zaza, kterého označuje za "ideální projekt". O současném hostovi ve West Hamu se Prandelli zdárně bavil s Juventusem i s fotbalistovým otcem Antoniem, vše bylo domluveno.

"Má charakter, osobnost, měli jsme dohodu a bylo rozhodnuto, že 28. (prosince) přijede na první trénink. Nemohl jsem ztrácet čas. Místo toho vedení vše zablokovalo a 29. mi viceprezident přes videohovor sdělil: 'Máte 24 hodin na výběr záložníka a útočníka'," kroutí hlavou Prandelli.

Na připomínku, že si útočníka už dávno vybral, se bývalému trenérovi italské reprezentace nedostalo žádné odpovědi, a tak po oněch 24 hodinách přemítání namísto seznamu vysněných posil předložil vlastní rezignaci.

I přes veškeré klacky pod nohama nicméně Prandelli od vedení Valencie nebude požadovat žádné odstupné. Zaplaceno prý dostane za pouhé tři měsíce práce, ačkoliv v září dle svých slov podepsal lukrativní dvouletý kontrakt. "Kdybych na to šel chytře, počkal bych, až budu vyhozen, ale to jsem neudělal."

Autor: Tomáš Daníček / football-italia.net

Komentáře (516)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele