Povedlo se to se vším všudy, řekl Holeš po "gólovém" návratu do sestavy Slavie

10.12.2023, 22:14
Aktuality

Slávista Tomáš Holeš si pochvaloval, že po zranění prožil velmi povedený návrat na trávník. Dnešní kapitán Pražanů vítězným gólem nasměroval svůj tým k výhře 2:0 nad Mladou Boleslaví v utkání 18. kola první ligy a při jubilejním 100. startu za červenobílé v nejvyšší soutěži ukončil střelecký půst, který trval od 27. srpna. Třicetiletý český reprezentant zároveň na tiskové konferenci připustil, že tím, že nastoupil, trochu riskoval a v 78. minutě z preventivních důvodů raději vystřídal.

Holeš po reprezentační přestávce kvůli svalovému zranění vynechal za Slavii tři soutěžní duely. "Povedený návrat. Důležité je, že jsme vyhráli. Přispěl jsem gólem, za což jsem samozřejmě hodně rád. Jsem i rád, že vydržela ta noha, protože jsem s tím měl trochu problémy v minulých týdnech. Povedlo se to dnes se vším všudy," řekl Holeš.

Ve 49. minutě se protlačil před Tomáše Ladru a otevřel skóre hlavou po centru od Petra Ševčíka. "Nevím, jestli o mně (Ladra) věděl. Není to samozřejmě žádný obránce. Druhá věc je, že Šéva (Ševčík) dal nádherný centr. Takový oblouček, takže jsem měl čas do toho vlétnout. Bylo to zblízka, pak už nebylo o čem," konstatoval defenzivní univerzál.

V letošním roce skóroval teprve podruhé a poprvé od konce srpna. V lize má přitom na kontě už 19 branek. "Za gól jsem fakt rád, naposledy jsem ho dal na konci srpna. Od doby, co hraju na stoperu, prostě dávám gólů fakt málo. I když jsem se do něčeho dostal, tak jsem to neproměnil. Takže za každý gól jsem rád, zvlášť za tenhle, který byl vítězný. O to jsem raději, že jsme díky tomu vyhráli. Po tom gólu jsem měl trochu euforii, takže jsem si to užil," prohlásil Holeš.

Připustil, že stoprocentně zdravý ještě není. "Dnes jsem šel trochu na hranu, protože doktoři mi doporučovali, abych šel jen na lavičku. Takže jsem to risknul. Začal jsem to pak ke konci trochu cítit, protože to bylo svalové zranění. Asi to ještě nebylo úplně doléčené, ale vydrželo to," řekl Holeš.

"Když jsme měli náskok dvou gólů, tak jsem se nechal raději vystřídat. Abych to nějak neurval a mohl odehrát ještě dva zápasy podzimu, co nás čekají. Bylo dobře, že jsme měli takový výsledek, že jsem si mohl dovolit vystřídat. Jinak bych to asi rval přes závit," doplnil Holeš.

Jeho tým ztrácí z druhého místa neúplné ligové tabulky pět bodů na obhájce titulu Spartu, k dobru má ale odložené utkání ve Zlíně. "Byl bych raději, kdybychom už měli připsané tři body ze Zlína. Ale bohužel se tam hrát nedalo. Bereme to tak, jak to je. Na tabulku příliš nekoukáme, hrajeme zápas od zápasu a všechny se snažíme zvládnout vítězně," dodal Holeš.

Autor: ČTK

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele