Potvrzeno: Robinho přestupuje do Manchesteru City!

02.09.2008, 00:27
Aktuality
Zaujalo nás
Brazilec Robinho si nakonec přece jen vytrucoval odchod z Realu Madrid, jeho nové působiště ovšem nejednoho fanouška pořádně překvapí. Nejde do Chelsea, o kterou tolik stál, ale do "průměrného" anglického týmu Manchesteru City, jenž za jeho služby vyplatil 40 miliónů eur. Informaci už Real potvrdil na svých oficiálních stránkách.

Jako první přinesla Informaci jen hodinu před koncem přestupního termínu španělská média - rozhlasová stanice Cadena Ser nebo internetové servery marca.com a as.com. Robinho by si podle nich měl v City přijít na šest miliónů eur ročně, tedy třikrát víc, než pobírá v Realu.

Těsně před půlnocí informaci podle as.com potvrdil prezident Realu Ramón Calderón, po půlnoci pak s oficiálním vyjádřením přišel i samotný Real.

"Real Madrid se v pondělí večer definitivně rozhodl prodat Robsona da Souzu "Robinha" do Manchesteru City. Vzhledem k tomu, co přestupu předcházelo, byl Real rozhodnutý neprodat hráče do Chelsea, ale následný sled událostí, jako například tisková konference Robinha, názor trenéra a nová nabídka Manchesteru City nakonec změnila názor vedení. Toto rozhodnutí se učinilo na základě lidských a sportovních faktorů, svou roli hrály i názory trenéra, prezidenta a sportovního ředitele. Vedení chce ještě jednou vyjádřit svou důvěru v současný tým a v jeho schopnost dosáhnout sporotvních úspěchů. Na závěr, Real přeje Robinhovi mnoho úspěchů ve sprotovní kariéře," stojí v oficiálním prohlášení Realu.

Bílý balet se dnes také snažil jednoho hráče přivést, a ne hráče ledajakého - zajímal se o Davida Villu z Valencie. Odpověď "Ne! El Guaje zůstane na Mestalle", kterou vedení Valencie do Madridu poslalo, je však dostatečně výmluvná. Real tak, podle informací Cadena Ser, již žádnou náhradu kupovat nebude.

Autor: Petr Starý / marca.com, realmadrid.com

Komentáře (442)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele