Robinho a jeho situace v Realu Madrid

24.08.2008, 17:54
Aktuality
Brazilský míčový kouzelník Robinho šokoval v pátek veřejnost svým prohlášením, ve kterém sdělil, že by chtěl opustit Real Madrid a zamířit do aglické Premier League do celku Chelsea. Jejím manažerem se před několika týdny stal Robinhův krajan Luiz Felipe Scolari.

Slova Robinha...

"Zůstat v Realu Madrid není mým cílem na příští sezonu. Velmi respektuji klub, hráče a hlavně fanoušky, kteří se ke mně vždy chovali dobře, ale mám dobrou nabídku pro sebe a také pro Real Madrid a mým cílem na příští sezonu není pokračovat na stejném místě. Hraji tři sezony za Real Madrid, vydal jsem ze sebe maximum. Dával jsem góly, vyhrál jsem dvakrát španělskou ligu, což není jednoduché. Myslím, že můj čas v Realu Madrid dospěl ke konci. Doufám, že se vedení dohodne s Chelsea, aby co nejrychleji vyřešili moji situaci. Mám sen zahrát si anglickou ligu. Chelsea má skvělý kádr, dobrý tým, je to dobrá nabídka pro mě i pro klub. Mým cílem je zahrát si tam. Nemám nic proti Realu Madrid, jsem velice vděčný, protože mi klub dal hodně, dal mi velkou budoucnost, ale v této chvíli je mým záměrem odejít z Realu Madrid. Doufám, že se to může vyřešit, jak nejrychleji to jen bude možné," řekl Robinho.

Postoj klubu

Vedení Realu Madrid dlouho neváhalo a v tentýž den se na oficiálních stránkách španělského mistra objevilo oficiální prohlášení. Klub zaregistroval vyjádření hráče a velice jeho slov lituje. Dále jsme se mohli dočíst, že klub nikdy nedržel v týmu hráče proti jeho vlastní vůli, a proto nebude mít jinou možnost, než požádat hráče o jednostranné rozvázání smlouvy, pokud si to brazilský reprezentant bude opravdu přát.

O den později přispěchali novináři s rozhovorem prezidenta Blancos, Ramónem Calderónem:

Prominuli by jste mu klauzuli o 150 milionech?
Nemuselo by být nutně zaplaceno 150 milionů. On to rozhodne a komise určí, co mají zaplatit. Historie Madridu je nad Robinhem a ostatními. Před časem bylo otroctví zrušeno. Nikdo tady nezůstane z donucení, ale my si budeme bránit své vlastní zájmy. Měl odvahu, aby to řekl, určitě také bude mít odvahu zaslat nám oznámení.

Šel by jste k soudům?
Ne, nechci tím říct, že pokud chce odejít a měl odvahu to říct, čehož si vážím, měl by jít co nejdříve. Měl by poslat dopis, aby vyřešil svůj kontrakt, a tak to bude rozhodnuté. V tomto klubu nebude nikdo, kdo by zůstával proti své vůli.

Bude hrát Robinho znovu v dresu Madridu?
Nevím, co Robinho zamýšlí. Není jisté, že Robinho nebude hrát za Madrid. Pokud nechce hrát, nebude hrát, ale je to jeho problém. Já budu hájit naše zájmy. Není to chvíle na prohlášení, že chce odejít. To se dělá v květnu. Ale on bude mít zvážené důsledky. Můžu vám říct, že Madrid nepustí Robinha. Neprodáme ho. Jiná věc je, že by chtěl odejít, to pak ať jde. Adekvátním jednáním není vyprávět to tisku.

A pokud by Chelsea nabídla 40 nebo 50 milionů, prodal by jste ho?
Ne, protože přestupy je třeba provádět, když skončí soutěž. Ne asi pět dní, než začne sezona. To je neúcta ke klubu, k historii a k fanouškům. Chceme, aby Robinho zůstal v Madridu. Takže v této situaci nemůžeme dělat nic. Ten, kdo tak v životě rozhoduje, musí dbát důsledků.

Máte důkaz, že Robinho pošle ten dopis?
Nevím, co si Robinho myslí. Mluvil jsem s ním u mě doma. Řekl jsem mu, že není ta správná chvíle, protože zbývá jen pár dní. Kromě toho mi přišlo, že nabídka dokazuje, jak málo ho Chelsea oceňuje. Je to stejný klub, který by dal 100 milionů za Kaká nebo zaplatil 45 za Ševčenka.

A komuniké?
To je to, co veřejně ohlašujeme na webových stránkách. Měl by odejít co nejdříve, ale musí přijmout důsledky zrušení kontraktu, kde mu zbývají dva roky platnosti. Vyslechnu, že chce odejít. Musí to oznámit písemně. To je to, co si myslím, že musí udělat.

Zavírá komuniké Madridu Robinhovi dveře klubu?
Ne nutně. To, co říkáme, je, že nebudeme mít jinou možnost, než přijmout jednostranné zrušení smlouvy. Když on zítra řekne, že ne, že nechce odejít, že si jen pohrával s tou myšlenkou, tak můžeme jednat. Madrid respektuje rozhodnutí a ví, že nikdo nemůže pracovat, kde nechce.

Názor trenéra Schustera

K celé situaci se vyjádřil i trenér Bernd Schuster, který ale o jeho odchodu nechce slyšet a zařadil jej do nominace osmnácti hráčů, kteří dnes nastoupí v zápase o španělský Superpohár proti Valencii. "Robinho je součástí týmu a byl nominován, protože je ve skvělé kondici a našemu týmu pomůže. Nikdy mi neřekl, že v zítřejším zápase nenastoupí. Jsem předvědčený, že s námi i nadále zůstane. Nechci se bavit o Robinhově odchodu, ale o zítřejším utkání," prohlásil Schuster na předzápasové tiskové konferenci.

Autor: Milan Trebulák

Komentáře (62)

Přidat komentář
smazaný uživatel

pěknej souhrn všech názorů a faktů,no je pravda že robinho to řekl pozdě,ale neměl by to být problém,ale je blbé že by neměl za sebou přípravu s chelsea,a to je dost důležité,ale je dobré že mu real nebude bránit

Reagovat
smazaný uživatel

To je klubista

Reagovat
smazaný uživatel

Robinho je rozmazlenej fracek a Calderón člověk na nesprávnym místě, kterej si vůbec nevidí do huby. Něco řekne a vzpápětí to popře.

Reagovat
smazaný uživatel

Poslední dobu se tohle fakt nějak rozmáhá. Vůbec nechápu, proč fotbalista uzavírá dlouhodobej kontrakt z nějakým klubem, když za ten klub nechce po tu dobu hrát. Nesnáším takovýhle praktiky a ač jsem si nikdy nemyslel, že to řeknu (napíšu): ehm ... v tomhle jsem na straně Realu

(Brrr, fuj, to bylo hnusný, doufám, že to už nikdy nebudu muset podstoupit )

Reagovat
smazaný uživatel

Já to mam podobně, jenom bych to jinak zformuloval: nejsem na straně Robinha (tak a tím jsem se vyhnul tomu, aby řek, že jsem na straně ...)

Reagovat
smazaný uživatel

když dá klub za hráče tolik peněz tak je logický že nebude chtít aby podepsal na rok nebo dva aby pak měl možnost odejít zadarmo.

Reagovat
RMCF

jj neříkám to jenom kvuli tomu že chce odejít z Realu, ale štve mě takovej přístup vždycky i když chtěl diarra si vytrucovat přestup do Realu, to samý udělal robson a chtěl Ronaldo, prostě když to jednu podepíšou, tak a=t se smíří s tím že je klub nepustí když nebude chtít... jinak jsu ty smlouvy uplně na ho... a můžou hrát na dobrý slovo

Reagovat
madridcan

pekny clanok,nazory vsetkych stran{teda az na cfc}...chcem,aby Robinho stal

Reagovat
smazaný uživatel

ty vole chelsea da nabidky po priprave, kdy se tymy sehravaji a chcou ho jeste koupit pod cenou, kdyz uz ho tak chcou tak az daji to co real zada (zas tolik to pro chelsea neni) a odvezou si ho....a robinho pokud nechce hrat za nejlepsi klub tak az nechce, pokud si myslim ze bude zarit na ostrovech tak az si to mysli....ale nemusi delat divadla ohledne toho, jestli nastoupi proti valencii nebo ne.

Reagovat
smazaný uživatel

navic vetsina z toho co se pise ve clanku je starsiho razu...

Reagovat
smazaný uživatel

Tak on se ten clanek taky jmenuje : "Robinho a jeho situace v Realu Madrid" - takze i z toho vyplyva,ze je to spise takove shrnuti

Reagovat
smazaný uživatel

jenze to je shrnuto nejak divne, proste nektere veci uz nejsoui vubec aktualni...

Reagovat
smazaný uživatel

Tady všechny ty přestupové ságy a ty spekulace, to už je trapné jak stěrače na ponorce. To vás baví psát furt takové kraviny?

Reagovat
smazaný uživatel

Kdyby se tu mělo psát jen o hotovejch přestupech tak by tu byla pěkná nuda....Náhodou, mě to baví číst

Reagovat
smazaný uživatel

aspoň je vo čem

Reagovat
smazaný uživatel

A čteš i Blesk, Aha atd.?

Reagovat
smazaný uživatel

Proč bych měl číst Blesk nebo Aha? Samozřejmě že ne

Reagovat
smazaný uživatel

Že se toto tomu hodně podobá.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale pořád je rozdíl spekulovat nad přestupy než spekulovat nad Vondráčkovou Snad to nechceš srovnávat?

Reagovat
smazaný uživatel

To je úplně jedno, když věříš věcem z goal.com, které nejsou ani z poloviny pravda, prosím.

Reagovat
smazaný uživatel

Toto ale není překlad z goal.com. Je to souhrn rozhovorů všech tří stran a ne nějaké spekulace...

Reagovat
smazaný uživatel

goal.com si zprávy většinou nevytváří, ale když myslíš.....

Reagovat
smazaný uživatel

Jo a kde je tedy bere, odborníku?

Reagovat
smazaný uživatel

Ma pravdu, dost clanku prejima z cizich deniku.

Reagovat
smazaný uživatel

No, všechny asi těžko...

Reagovat
smazaný uživatel

Vetsinu, Lister ma naprostou pravdu, odborniku.

Reagovat
smazaný uživatel

Moment, já se bavil s Listerem, ne s Tebou. Ne, většinu těžko.

Reagovat
fantomas

Seš strašně tvrdohlavý a dětský, nic proti.

Reagovat
smazaný uživatel

Já nemůžu že máš zas náladu, že víš všechno a ostatní neví nic.

Reagovat
fantomas

Já to třeba taky nevěděl, ale Kyslik mi to vysvětlil, kdežto tobě to nevysvětlíme asi.

Reagovat
smazaný uživatel

Ano, já a Fantomas víme úplně všechno na světě. Fantomas si myslí, že ví úplně všechno, s výjimkou toho, že je ..., což zase vím já.

Reagovat
fantomas

Fíha.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

To je přece jedno, Ty si to nenecháš vysvětlit od nikoho...

Reagovat
fantomas

Přesně tak. Hlavně ze skysports.

Reagovat
smazaný uživatel

No a teď můžeme říct, že skysports si bere většinu od BBC. Takže kde je pravda? Ne, musí tam mít více vlastního, jinak je to blbost.

Reagovat
smazaný uživatel

Leda hovno. Novinky v Barce třeba berou z katalánského sportu.

Reagovat
smazaný uživatel

Leda Tvoje.

Reagovat
smazaný uživatel

Goal zkrátka většinu novinek přebírá, s tím se smíř.

Reagovat
smazaný uživatel

Mají pravdu, já už to tady vyvsětloval několikrát, jsem rád, že třeba fantomas už to pochopil. Goal má vlastní víceméně pouze speciály, které ale jsou trošku z jiného soudku.

Reagovat
smazaný uživatel

Vysvětlovat mu to nemá smysl, nesnaž se Ten si prostě mele tu svou

Reagovat
smazaný uživatel

Spratek.

Reagovat
smazaný uživatel

Asi tak... pred par lety mu dali prilezitost ukazat se ve velkem fotbale, hraje zakladni sestavu, loni patril k nejvetsim pilirum, fanousci jej miluji, na penize si asi taky nemuze stezovat a on se odvdeci takhle... novy Pele z nej asi nebude, ten mel narozdil od nej krome talentu i obrovsky charakter...

Reagovat
smazaný uživatel

přesně tak. např. viděl někdo Pelého s palcem v puse ???

Reagovat
smazaný uživatel

no, tak jestli odejde, tak REal asi bude hledat náhradu...jinak nevíte jestli dneska na nove utek z vezení jsou už nové dilíy nebo porad ty staré....?

Reagovat
smazaný uživatel

Omlouvám se autorovi,ale o Robinhovi si číst opět nebudu,tyhle spekulace jsou ubíjející a i když to vypadá na pěkný článek jako shrnutí celé kauzy,nemám do toho chut...

Reagovat
smazaný uživatel

Nemusíš se omlouvat, mě samotného už toto téma nebaví...jen jsem dostal takový úkol, tak jsem se jej snažil co nejlépe splnit, nic víc...

Reagovat
smazaný uživatel

Milánku, kamaráde, dobrý to bylo...

Reagovat
smazaný uživatel

Ironie? Pokud ne, tak díky

Reagovat
smazaný uživatel

Robinho je vynikající fotbalista, ale v hlavě má bohužel nablito. Je to škoda, má rozhodně na víc. Nedokáže si udržet výkonnost, věčné skandály. Snad se časem uklidní, teď je jak z divokých vajec.

Reagovat
smazaný uživatel

Že dělal terno za Capella, tak to jsem ještě chápal, ale teď nemá ani sebemenší důvod a vůbec bych se nedivil slovům Schustera, který řekl, že za tím stojí jeho zisku chtivý agent, což ale znovu ukazuje na Robinhovu hloupost. Robinha mám rád a nechci, aby odešel, ale ať se začne chovat jako dospělá osoba konečně. Stejně, kdyby se na konci sezóny nezranil nezranil, tak už má snad doživotní smlouvu, je nejšťastnější člověk na světě a tohoto nás mohl ušetřit...

Reagovat
smazaný uživatel

"Hraji tři sezony za Real Madrid, vydal jsem ze sebe maximum. Dával jsem góly, vyhrál jsem dvakrát španělskou ligu, což není jednoduché. Myslím, že můj čas v Realu Madrid dospěl ke konci."

Leda hovno maximum, leda hovno se vyhrálo dvakrát jeho zásluhou, leda hovno dospěl jeho čas ke konci. V Chelsea dostane čočku, že mu poleze ušima. Za rok bude prosit, aby se mohl vrátit. S Calderónem v lecčems nesouhlasím, ale ten rozhovor je OK. Jednoslovné reakce konkurence z třetího místa jsou úsměvné. Robinho aspoň hrál a nežral hamburgery horem dolem.

Reagovat
smazaný uživatel

A to, že někdo jiný je podle tebe horší, z něj nedělá spratka? A to je prosítmě co z logiku?

Reagovat
smazaný uživatel

Nechceš náhodou posuzovat výkony hamburgožrouta a Robinha za poslední sezónu, viď? Spratkové jsou oba...

Reagovat
smazaný uživatel

A podle které části mého příspěku jsi usoudil, že bych chtěl?

Reagovat
smazaný uživatel

Calderon neví co řiká jednou řekne že ho uvolní a pak ho nechce pustit co to je za vola v čele Realu.Já BYCH rOBINHA PUSTIL KDYŽ SI TO PŘEJE TAK NEVIDÍM DŮVOD PROČ BY HO NEMĚL POUŠTĚT.mAJÍ ZA NĚJ DOBROU NÁHRADU(robbena)

Reagovat
smazaný uživatel

robben je ale furt zraněný

Reagovat
RMCF

potřebuješ dva hráče na ten post...

Reagovat
smazaný uživatel

Drenthe...

Reagovat
smazaný uživatel

Robinho si nedosel pro medaili po zapase s val tak je to jasny .

Měl sem ho rád ale na 100 procent nahraditelnej

Higuain na plac

Reagovat
smazaný uživatel

Došel, byl mezi Dudkem a Marcelem.

Reagovat
smazaný uživatel

Saviola....

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele