Potvrzeno: Eriksson v Manchesteru City skončil

02.06.2008, 10:45
Aktuality
Manchester City už nevede manažer Sven-Göran Eriksson. Po týdnech spekulací ukončilo klubové vedení se švédským trenérem spolupráci. Eriksson sice Manchester ve své první sezóně dovedl do Poháru UEFA, druhé sezóny v klubu se už nedočká.

Pod Erikssonovým vedením Citizens skvěle vstoupili do sezóny, dokonce se zdálo, že budou ohrožovat postavení velké čtyřky. Tým se však postupně propadal v tabulce dolů, nakonec skončil na deváté pozici. Evropské poháry si v příští sezóně Manchester zahraje jen díky soutěži fair-play.

Černou kaňkou na sezóně byl debakl 1:8 v posledním kole Premier League na hřišti Middlesbrough. Majitel klubu Thaksin Šinavatra už dříve dal najevo, že bude Erikssonovo setrvání zvažovat.

Postupem času sílily spekulace o Erikssonově odvolání, dnes zkušený Švéd v klubu skutečně skončil. "Práci v Manchesteru jsem si opravdu užíval. Rád bych poděkoval fanouškům, hráčům i všem lidem z klubu za jejich skvělou podporu," prohlásil Švéd, který měl smlouvu ještě na dva roky.

V podobném duchu mluvila i druhá strana. "Klubové vedení a celý Manchester City chce Svenovi poděkovat za práci, kterou v sezóně odvedl. Přejeme mu do budoucna jen to nejlepší. Rozešli jsme se v dobrém," uvedl výkonný ředitel Alistair Macintosh.

Eriksson si tak může hledat nové angažmá. Už dříve odmítl Benfiku, další nabídku má k vedení mexické reprezentace. Podle posledních zpráv k ní také zamíří.

Autor: Radim Šantrůček / skysports.com; bbc.co.uk

Komentáře (24)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Já to říkám pořád pokaď máš kvalitní hráče tak hraješ pokaď je nemáš tak uspěchy nemáš!Trener moc nezmůže záleží z 99%na kvalitě kádru z Blšan by ani Mourinho neudělal ligovej tým.

Reagovat
smazaný uživatel

to asi fakt ne no ale Mourinho by si tam prived Drogbu

Reagovat
smazaný uživatel

José Mourinho je na cestě do Interu, až se jeho koučem skutečně stane, údajně se pokusí přivést své bývalé svěřence z Chelsea. Podle zpráv z Itálie dostane od prezidenta Morattiho 100 milionů eur na nové posily. Podle deníku Sun je prioritou záložník Michael Essien. Dalšími v pořadí by měli být Didier Drogba, Frank Lampard a Ricardo Carvalho.

Doufám,že si Drogbu fakt přivede Mohli bysme s ním ještě teď podepsat nový kontrakt,aby se cena vyšplhala,Moutinho je magor a dá za něj klidně 30M liber

Reagovat
smazaný uživatel

Jinak jak na to koukám,tak 100 mil eur mu na ty čtyři bude sotva stačit

Reagovat
smazaný uživatel

jako Chelsea mám rád takže bych asi "oplakal" Drogbu i Essiena, ty hráči mi sedí v Chelsea, tak doufám, že tam zůstanou, nedokážu si představit že by měli na sobě jiný dres...ten Interu by jim neslušel a italský fotbal už vůbec ne...ale to je jen můj osobní názor, pro nás obyčejný lidi se nic nezmění, musíme jít každý den do práce atd....

Reagovat
smazaný uživatel

Drogbu at si klidně vezmou,Carvalho je sice jeden ze základních pilířů týmu,ale budiž,máme Ivanoviče a Alexe,ti ho nahradí..

Ale Lamparda nezíská Má pro tým mnohem větší marketingový potenciál než ti 3 ostatní dohromady a Abra je především obchodník,takže pokud bude aspon malá šance na podpis smlouvy,podepíše ho

Hráčsky bych ale nejvíc litoval odchodu Essiena - jeden z nejlepších DM a zbavit se ho?

Reagovat
smazaný uživatel

hele Joao Moutinho je náhodou skvělý player

Reagovat
smazaný uživatel

sakra,překlep.. Jose Mourinho,proč je sakra to T tak blízko R...

Reagovat
smazaný uživatel

v pohodě, já si zkrátka musel rýpnout

Reagovat
smazaný uživatel

já to už po sobě ani nekontroluju,nějak mě nenapadlo,že by zrovna ve jmeně mohl být překlep

Reagovat
smazaný uživatel

to taky znám, však když nic horšího

Reagovat
smazaný uživatel

další dobrá zpráva:

Hughes jedná s Mancheterem

Manažer Blackburnu projevil přání jednat o angažmá s Manchesterem City, který o něho má zájem. Rovers Hughesovi vyhověli.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

pánové, nerozebírejte tady italy, blšany, chelsea a mourinha. eriksson aspoň podle mého mínění měl zůstat. konec sezóny se mu nevydařil, to je pravda, ale on by na tu nadcházející sezónu něco vymyslel. majitel a vedení rozhodli tak, jak rozhodli. každopádně svene díky, mám teď obavy, aby se v city nestřídali trenéři každý rok. co zas jmen padá kolem nového kouče... aby se nám z toho díky šinavatrovi nestala taky thajská kolonie ! kouč musí být každopádně kvalitní a to eriksson je. kádr není špatnej, jen to dobře doplnit. čus fan city !!!

Reagovat
smazaný uživatel

Ano,Erikson je dobrej trenér,škoda pro City... doplatil na majitele - cizince jako už mnozí před ním. Majitel chce všechno hned,Erikson mu poháry nedal.

Reagovat
smazaný uživatel

a uz mu odzvonilo

Reagovat
smazaný uživatel

Hughes ? jo to by šlo !!!!

Reagovat
smazaný uživatel

a santa cruz a bentley s ním !!! good luck !!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Gratuluji,zatím nejrozumější příspěvek,jaký jsem tu kdy od tebe víděl Jen tak dál tímhle způsobem a budeme si třeba i rozumět

Reagovat
fantomas

Tak a ted šupky dupky do druhé poloviny tabulky.

Reagovat
smazaný uživatel

Pokud tam půjde hughes..

Reagovat
fantomas

Stejně by ho po pul roce Šinavatra odvelel...ted už jen čekám, až tam dosadí nakyho thajskýho kašpárka (loutku).

Reagovat
smazaný uživatel

Škoda, že lezou tyhle blbečkové do EPL. Man City je taková druhá Chelski-škůdce fotbalu. Asiat jaksi zapomněl, že si za peníze výhry nekoupíš(v PL). Bohužel, když má někdo v hlavě vyhuleno, tak se s tím těžko dá něco dělat. Kdyby to byly aspoň čisté prachy...Lituju ty pravé fans, těm musí být z Man City a Chelsea špatně.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele