Eriksson není tím pravým, po sezoně u Citizens končí

29.04.2008, 12:30
Aktuality
Sven-Göran Eriksson se prý přesvědčil o tom, jak je štěstěna ve fotbale vrtkavá. Švédský kormidelník v první polovině sezony útočil s Manchesterem City na evropské poháry, poté ovšem přišel pokles formy a ten vyvrcholí jeho letním odchodem. BBC to prozradil nejmenovaný zdroj z klubu...

Majitel Citizens Thaksin Shinawatra Erikssonovi již sdělil, že pro manchesterský klub "není tím pravým". "Sven ragoval klidně, ale byl zklamaný. Z Manchesteru se mu odcházet nechtělo. Miluje práci s hráči a jeho angažmá v Manchesteru City teprve začalo," uvedl zdroj.

Eriksson, který hráčům o svém odchodu řekl na včerejším tréninku, přišel na City of Manchester Stadium pět týdnů před začátkem letošní sezony a ještě v listopadu byl s týmem na třetím místě. V období Vánoc ovšem přišel zlom, City jsou nyní až devátí a z poslední patnácti zápasů vyhráli pouze čtyři.

"Tým nehrál tak, jak by měl. Celkově je to ale dobrá sezona. Thaksin se se Svenem před sezonou dohodl na pětiletém plánu a cílem pro letošní sezonu bylo skončit do desátého místa," pokračoval zdroj z klubu.

Shinawatra v létě uvolnil více než 46 milionů liber, za něž přišlo hned osm posil. V průběhu sezony několikrát ujistil, že Eriksson má místo pro příští sezonu jisté, činil tak ale jenom prostřednictvím médií, s bývalým koučem anglické reprezentace se nebavil.

"Několikrát se osobně sešli na začátku sezony a pak nic. Sven měl seznam posil, které chtěl získat letos v létě, ale neměl možnost ho předat. Mluvil s Alistairem Macintoshem (výkonný ředitel Manchesteru City), jenomže ze všeho sešlo po následné návštěvě u předsedy," zakončil zdroj.

Autor: Tomáš Pavlík / bbc.co.uk

Komentáře (26)

Přidat komentář
smazaný uživatel

thaksine ty blbce...dyt svoji politikou do 2 let city uplne znici

Reagovat
smazaný uživatel

Skoda na podzim meli formu jak hrom ale jaro uz je slabsi

Reagovat
smazaný uživatel

tak trochu sem to čekal, určitě mu vaz zlomil poslední zápas s fulhamem. asi nebyl tím pravým coachem, na některé zápasy se nedalo dívat, od ledna vlastně do dneška byl mančaft v útlumu, vyjma několika zápasů. srdce týmu záloha zklamala, víme, že hamann je pěšák, eláno ten úplně vyčich, přísnější kritérium snesl snad jen petrov. v útoku se dál trápíme, když dáme někdy tři branky, tak, aby fan city to slavil týden! nicméně díky za vítězná derby v letošním ročníku, králem manchesteru jsme poprávu!! jinak přeji vedení city správný výběr nového kauče, sem na to zvědavý. kapitál nato je. čus !!

Reagovat
smazaný uživatel

Zasa som mal pravdu hovoril som to ze odide dufam vsak zetam nepride taky isty trener no uvidime caff

Reagovat
smazaný uživatel

Je pravda že měnit trenéra každej rok je blbost ale Eriksson u city to byl špatnej i když jsme uhráli přes padesát bodů a to není tak špatný,hra byla příšerná!!! a proto musel jít!!!

Reagovat
smazaný uživatel

hm, nechápu co ten Hočimin čekal? Titlul? Big Four?......všichni ti kašpaři co se teď nedávno nacpali do anglického fotbalu ho těmi svými zasranými a často i špinavými penězi jen ničí...

Reagovat
smazaný uživatel

je vidět že ten Asiat nerozumí fotbalu, udělal velkou chybu že ho vyhodil. Takovouhle sezonu už možná mít nebude!!! Koho povolá na Svenovo místo?? Ňákého svého bratra ne

Reagovat
Devil

Prijde me jeho propusteni celkem predcastny a zbitecny.Myslim,ze nikdo by s MC neudelal diru do sveta behem jedne sezony.

Reagovat
smazaný uživatel

Debil, lepsiho trenera pro M city urcite nenajde. Majitel by chtel asi uz v pristim roce vyhrat Ligu mistru ;Pohar Uefa a WORLD CUP ,debil !!! , Takove mam nejradsi !!!

Reagovat
fantomas

jednoznačný krok zpět

Reagovat
smazaný uživatel

Je to skvělý trenér,přeji mu mnoho štěstí do budoucna.Řekl bych,že jej mělo vedení nechat pracovat u mužstva déle.

Reagovat
smazaný uživatel

treba mu dat cas ...

Reagovat
smazaný uživatel

TOHLE JE BULVÁR JAXV! Dyť to neni vůbec ještě jasný a tady se o tom píše jako o hotovce...

Reagovat
GEGE

tohle nechapu staci v lete posilit obranu hlavne nejakeho kvalitniho stopera nekoho do zalohy a minimalne uefa by jim nemela uniknout

Reagovat
GEGE

nechapu jak se to sem dostalo dvakrat sorry

Reagovat
GEGE

tohle nechapu staci v lete posilit obranu hlavne nejakeho kvalitniho stopera nekoho do zalohy a minimalne uefa by jim nemela uniknout

Reagovat
božský John

Pan vietkong je asi trosku blazen...s touhle politikou pude za chvili prodavat k nam ke svejm krajanum...asi ted oslovi Mourinha:D

Reagovat
smazaný uživatel

Nemyslím si, že by tie zlé výsledky boli len Erikssonova práca. Bolo tam mnoho futbalistov, ktorí ešte PL nehrali a mnoho talentovaných mladíkov, ktorí len potrebovali čas. Toto nie je správna cesta, Šinawatra.

Reagovat
smazaný uživatel

BBC to prozradil nejmenovaný zdroj z klubu...

Ehm...

Reagovat
smazaný uživatel

Bože můj, krok pravého idiota a pokud se nedohodne s Big Samem tak je to tuplovaný idiot...

Reagovat
smazaný uživatel

29.04.2008 14:38 - Erikssona by mohl nahradit Scolari

Britská média již začínají spekulovat, kdo by mohl nahradit Svena-Gorana Erikssona u kormidla Manchesteru City, jedním z prvních kandidátů je současný kouč portugalské reprezentace Luiz Felipe Scolari.

Jinak na jaké úrovni je pravdivost této zprávy?Je to nějak potvrzené,nebo to je jen,jak se v článku píše,jedna nejmenovaná bába povídala...

Reagovat
smazaný uživatel

Jo, byla to bába

Reagovat
smazaný uživatel

Jako o jiste veci o tom pise jenom BBC, ostatni o tom jenom spekuluji a jine deniky naopak vyvraceji. Tak uvidime...

Reagovat
smazaný uživatel

ještě se vrátím k tomuto článku, jestli je to pravda nevím, ale myslím si, že by eriksson v příštím ročníku určitě nebyl horší v umístění než letos. někteří hráči se zapracovávají na herní styl PL, zvykaj si, další hold odejdou (bianchi). určitě seznam posil na příští ročník je kvalitní, důležité je najít typologicky vhodné hráče pro PL. a eriksson zas takový blbec není. snad se jedná o novinářskou kachnu, pokud ne, uvidíme jaký bude jeho nástupce. pak to můžem porovnat a zhodnotit. píšou něco o scolarim, no nevím. což takhle mark hughes a vezme sebou santa cruze s bentleym !! to by šlo ! nabízí se otázka, je třeba scolari vhodný coach pro PL ? jsou jeho metody vhodné pro PL ? aby to nedopadlo ještě hůř než s erikssonem. tak zatím čus fans city i ostatní !

Reagovat
smazaný uživatel

caf Martin hovori sa aj o Rijkardovi z Barcelony tak uvidime Eriksson uz nacisto po sezone opusti City uz je to iste neni to novinarska kacica ja osobne som tomu rad lebo pri Erikssonvi by sme mozno hrali aj o zachranu cafft

Reagovat
smazaný uživatel

No s tim Fulhamem to bylo na vysoke pokuty.Jinak trenera bych tam jeste nechal min.jeden rok a pak by se videlo.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele