Postecoglou: Musíte akceptovat verdikty rozhodčích, jinak nemají žádnou autoritu

07.11.2023, 10:17
Aktuality
Ange Postecoglou (© AFP)

Vyhrocené utkání 11. kola Premier League mezi Tottenhamem a Chelsea (1:4), které ukončilo neporazitelnost Spurs v aktuální sezoně, bylo plné kontroverzí a chaosu. Navzdory tomu, že svěřenci Angeho Postecogloua (58) v utkání obdrželi dvě červené karty, australský trenér po zápase vyzval k většímu respektu k rozhodnutím rozhodčích.

Spurs po šesti minutách vedli, ale duel dohrávali s devíti muži poté, co byli vyloučeni Cristiano Romero a Destiny Udogie. V době, kdy závěrečný hvizd ukončil bláznivý duel, byli na hřišti už jen čtyři hráči jejich základní sestavy.

Pět neuznaných gólů, několik rozhodnutí VAR, celkem 21 minut nastaveného času a dvě zranění klíčových hráčů způsobily, že Postecoglou vypadal stejně vykolejeně jako všichni na stadionu, když jeho tým promarnil šanci vrátit se na první místo tabulky.

"Je dost těžké to zpracovat. Analyzovat zápas je téměř nemožné, protože se zdálo, že jsme to z velké části neměli pod kontrolou," řekl Sky Sports Australan, který se Spurs zažil nejlepší vstup do sezony mezi elitou od roku 1960. "Výsledek byl zklamáním, ale jsme na hráče opravdu hrdí, dali do toho všechno a to je pozitivum, které si z toho vezmeme," dodal kouč Tottenhamu.

Po úvodní brance Dejana Kulusevského byl následně kapitánovi Tottenhamu Son Heung-minovi odebrán gól kvůli ofsajdu. Vše se však změnilo poté, co byl po kontrole VAR pro ofsajd odvolán vyrovnávající gól Moisese Caiceda. Během stejného incidentu byl Romerovi odpískán příliš agresivní zákrok na Enza Fernándeze, za který dostal domácí obránce červenou kartu.

Po sedmi minutách zmatků proměnil penaltu Cole Palmer, přestože brankář Guglielmo Vicario nebyl daleko od jejího chycení. Po víkendových kontroverzích ohledně systému VAR, včetně projevu trenéra Arsenalu Mikela Artety, se Postecoglou snažil dát všemu smysl.

"Každé rozhodnutí bude podrobně prozkoumáno. To je cesta, kterou se hra ubírá, a mně se to nelíbí. Když se podíváte na všechno to postávání během čekání, možná se lidem takové věci líbí, ale já bych raději viděl, jak hrajeme fotbal," nechal se slyšet Postecoglou.

"Musíte přijmout verdikt rozhodčího, tak jsem vyrůstal. Neustálé podkopávání autority rozhodčích je to, kam hra směřuje - nakonec nebudou mít žádnou autoritu," prohlásil populární Australan.

I s devíti muži zůstali Spurs věrni Postecoglouově útočné filozofii, ale Nicolas Jackson nakonec poslal Chelsea v 75. minutě do vedení, ačkoli VAR měl opět prsty v potvrzení gólu. Obránci Spurs Ericu Dierovi opět nebyl uznán gól pro ofsajd, zatímco Roberto Sánchez vychytal Sona těsně předtím, než Jackson v nastaveném čase zkompletoval svůj hattrick.

"Takoví prostě jsme a takoví budeme, dokud tu budu. I kdybychom hráli jen v pěti lidech, stejně se budeme snažit," dodal Postecoglou v narážce na dvě červené karty.

Přestože porážka bude bolet, ještě větší starosti dělá nedávnému lídrovi fakt, že Romero nyní bude čelit trestu a jeho defenzivní partner Micky van de Ven si pravděpodobně dá delší pauzu poté, co utrpěl vážně vypadající zranění stehenního svalu. Nepříjemně vypadá i fakt, že James Maddison, který se výrazně podílel na skvělém startu Tottenhamu, si poranil kotník a musel na konci prvního poločasu střídat.

Autor: Livesport.cz / Reuters

Komentáře (208)

Přidat komentář
DavorSuker

Romero si o vylouceni rika temer kazdej zapas.. za me jsou v PL ti rozhodci hodne slaboucci, ale zrovna tento zapas bych rekl, ze vse v poradku..

Reagovat
masly008

no v pořádku.Nebýt VARu tak dali spurs na 2:0 z ofsidu a romero neměl ani žlutou a nebyla by penalta.

Na druhou stranu myslím že chtěli uznat Sterlingův gol, ale i tak už by to bylo dle rozhodčích 2:0 a bez rudé.

Reagovat
Miguel19

Nedali by na 2:0, však mával offside.

Reagovat
masly008

u toho Sonova golu? Aha to jsem si nevšiml, jsem se díval první poločas na mibilu.

Reagovat
fenixLFC

ale ten mavali presne kvoli tomu aby to var skontroloval

Reagovat
Mimalu

Var kontroluje regulérnost každého gólů, to jestli to pomezní mávne nebo ne nemá na VAR vliv, pomezní tím dává pouze najevo svůj názor na situaci. Kdyby nastala nějaká zvláštní situace, třeba výpadek komunikace, tak bude záležet na rozhodnutí pomezního

Reagovat
SunFells

Reagovat
fenixLFC

nie, nezalezi na rozhodnuti pomedzneho, vzdy to musi aj v takom pripade rozhodnut hlavny. point ale je ten, ze neplati ze by nedavali na 2:0 lebo rozhodca maval ofsajd. maval ofsajd prave kvoli tomu ze to bolo sporne a mal to posudit VAR (vid ako nechaju dohrat aj dvojmetrovy ofsajd a az potom mavaju, prave kvoli tomu aby to var posudil). keby tam var nie je tak nevieme ci by to ciarovy posudil ako ofsajd alebo nie

Reagovat
SunFells

Reagovat
Banikovec7

Co to je za blbost, VAR by to posuzoval úplně stejně, ať by pomezní zvedl nebo nezvedl.

Reagovat
vitasrp

Ne, čárový rozhodčí udělá svoje rozhodnutí a je úplně jedno, jestli mávne ofsajd, nemávne ofsajd nebo tam začne mávat praporkem křížem krážem. VAR to stejně vždycky zkontroluje, ale tady prostě asistent sudího situaci vyhodnotil jako ofsajd a proto to mávnul.

Reagovat
Talker

Jak sis to nakonec užil?

Reagovat
vitasrp

Bezva, byl jsem pěkně potichu, zápas měl pěknou atmosféru, fandové Tottenhamu hnali hráče, i když hráli o těch devíti lidech, je vidět, že ta letošní sezóna jejich diváky baví, takže fajn.

Když jsme dali gól na 2:1 a předvedli ten neskutečnej, deset minut trvající kolaps, tak jsem myslel, že se poseru, ale nakonec konec dobrý, všechno dobré.

Reagovat
jk

Reagovat
Talker

Asi nejlepší možnej zápas na návštěvu letos, zpětně řečeno.

Byť těch 15 minut po druhém golu a po těch všech failech před brankou bych asi urval sedačku a začal s ní mlátit, jak bych byl nasranej v tu chvíli

Reagovat
Mimalu

Reagovat
Mimalu

Co? Pomezní má u sporné situace za úkol nechat dohrát akci a pak buď zdvižením či ponecháním praporku dát najevo svůj názor. To že o ofsajdu rozhoduje hlavní je sice pravda, ale de facto vždy dá na názor pomezního (s výjimkou někde na vesnici kde mu to mává pupkatý ožrala).

To co píšeš je blbost, VAR zkoumá všechny góly a fakt nepotřebují ke svému zkoumání to, jestli jim pomezní zvedl praporek.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Busby babes

i kdyby carovej nemavnul offside, tak to VAR bude kontrolovat.

Reagovat
Kucka

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Front hell

Reagovat
Edgar Davids

Reagovat
jk

Uznat sterlingův gól? Wtf

Reagovat
Miguel19

Tak pokud vím, Oliver to jako ruku nepískal. Ale kdo ví, kdyby neměl za prdelí VAR.

Reagovat
jk

A přišlo ti to v pohodě?

Reagovat
Miguel19

No neuznaný to bylo správně, ale o tom ten příspěvek nebyl ne?

Reagovat
jk

Mě překvapilo, že někdo vůbec uvažoval o tom, že by to mohli nechat.

Reagovat
masly008

však právě si myslím že to Oliver hned nepískal, ale zase je možné že prostě věděl že se to bude zkoumat tak to neřešil.

Reagovat
Svatej

Reagovat
Amon

Romero za 10 zpasov mal 4 fauly. Teraz mu preplo ale drzal sa.

Reagovat
jk

Ale je fakt, že i v těch 10 závodech jsem si několikrát řekl, že do souboje jde hrozně agresivně ve snaze po odehrání míče trochu přebrousit i soupeře. Nic z toho nebylo, což se spam divím, ale teď ho to doběhlo.

Reagovat
Cobra

Reagovat
Greny

Noo a to měli jak Udogie tak Romero dostat červenou dříve než dostali.

Nakonec tím že nejprve nás poškodil a nevyloučil Romera tak nám pomohl jinak by možná penalta na 1:1 nebyla

Reagovat
Talker

Co si budeme povídat, i když dostali oni dvě červené a vyhráli jsme 1:4, tak stěžovat jsme si mohli spíš my na rozhodčího, protože ty červené mohly/měly být dány už v nějaké 21. minutě, místo toho oba dostali druhou šanci a Romero zůstal na hřišti jen pár minut navíc, Odegie pak nějakých 40 minut.

Takže logicky si moc stěžovat nemůže, respektive může - ale na své hráče, že jsou to dementi.

Reagovat
masly008

Reagovat
Golasso

Reagovat
Greny

Reagovat
J0EL

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
fff

Presne toto som isiel pisat .

V kontexte tohto zapasu je to vyjadrenie skor pre efekt.

Reagovat
janinho

no ja by som chcel vidiet ci by sa napr. arteta po takom priebehu k tomu postavil prave takto. ten gol sona rozhodovali centimetre, gol diera tiez nebol uplne 100% jasny, takze keby chcel tak to moze spomenut (a podla mna napr. taky Kloppo by to tam minimalne medzi recou povedal).

ale inak suhlasim, udogie kludne mohol za tie sane ist von hned a picus romero tiez za to oplacanie na zemi. ale aj s 10 aj 9timi hracmi sa spurs snazili stale hrat futbal. ja by som povedal ze hrat s kadrom do ktoreho majitelia najebali vyse pol miliardy za 1,5 sezony proti superovi co ma v poli 8 hracov, tak by som bol nasraty za kazdy jeden raz kedy sa super dostane na dostrel nasej brany, resp. kontroluje loptu na nasej polovici. to v studiu canal+ rozoberali velmi dobre. proste mna ta chelsea vcera uistila ze na boj o spicu nema ani len nahodou. keby sonov gol nebol z ofsajdu tak si myslim ze je to uplne iny zapas a kludne to mohlo skoncit 5:0 a Pocche by si pomaly riesil CVcko pre dalsie ponuky.

Reagovat
Greny

To je kdyby kdyby....

Realita je takova... lídr tabulky PL před tímto kolem Tottenham doma prohrál a obdržel čtyři góly od trápícího se týmu z druhé poloviny tabulky

Reagovat
jk

Tohle bych ti dal na tričko

Reagovat
jk
Reagovat
M0rb1D4S

Tak tohle by si tam asi mohli dát fanoušci více mužstev. Arsenal, United, Chelsea.

Reagovat
jk

U něj mi ale fakt přijde že mu to nefalšovaně zlepšilo náladu a konečně mu ten fotbal po těch stačkách udělal radost.

Reagovat
Greaber

Tvůj argument taky není úplně fér, nepamatuji si normální zápas mezi Spurs a Chelsea

Reagovat
jk

Za mě třeba Udogie červená vůbec. I komentátoři říkali že je to lucky boy, ale mě vůbec nepřekvapilo že za to konkrétně Oliver dal jen žlutou.

Tenhle zápas sme promrdali ale jedem dál, i vzhledem k reakcím na stadioně to víc řeší soupeři než my, naštěstí.

Reagovat
Talker

Jak říkám, mohli/měli dostat. Neříkám, že ji musí dát, ale regulérně by se nemohli divit.

Reagovat
jk

Já bych se třeba divil a byl bych nasranej. Za mě to čk není.

Reagovat
Talker

Záleží. Z prvního pohledu bych to taky nepískal, ale když se koukne člověk na opakovačku...

u té první situace byl hráč absolutně bez kontroly a letěl tam vzduchem podrážkou napřed. Tam rozhodovaly max centimetry, jestli zlomí Sterlingovi kotník. Tam to bylo vyloženě nebezpečné.

Romero oplácení, kopl soupeře bez toho, aby byl poblíž míč. Vidět to hlavní rozhodčí, tak podle mého okamžitá červená.

Podle mého minimálně jeden měl jít prostě ven, protože to byly 2 situace v rychlém sledu na oranžovou.

Nakonec to dopadlo tak, jak mělo, každopádně dvěma hráčům od vás dal šanci, kterou jim dávat vůbec nemusel a mohl je oba poslat ven.

Reagovat
jk

Pokud bys poslal ven Romera za to kopnutí, tak bys úplně stejně musel poslat ven Colvilla za tu strkanici. Pro mě je to ve stejným ranku tyhle fighty po odpískání. Obojí mi přijde jako blbost. Je to derby, ať se trochu pobijou, to říkám vždycky.

Udogie pro mě ne. Jeslti centimetry rozhodovaly od zlomené neobyčejně, tak stejně rozhodovaly od toho aby trefil jen balón. Žlutá ok no.

Reagovat
bbbauch

To Romera kopnuti bylo debilnejsi v tom, ze to oproti Colwillovi neni tak castej prohresek. Ale vzhledem k tomu, ze to melo malou silu bych to taky prirovnal ke Colwillovi. Oboji nesportovni chovani, ketry do fotbalu nepatri, ale uolne bych to nevidel na tak silnej violent conduct, abych ho za to rovnou vyhodil.

Reagovat
masly008

a dostal Cilwil za to žlutou? A dostal ji Romero?

Zajímavé že to oba řadíte na stejnou úroveň, ale kartu dostal jen jeden a Romero oplácel ve hře ne po přerušení.Něco jako Backham na MS.

Reagovat
bbbauch

Wtf?

Colwill dostal zlutou a podle me ji mel dostat i Romero. Jak rikam, osobne mi to na cervenou prijde malo (vzhledem k sile toho kopnuti), nebo jestli cervena, tak ale davat cerveny i za ty strkanice, kdy jeden hrac vybouchne a jde si prilepit celo na druhyho napriklad. A to se vzdycky, pokud to neni vyslovene hlavicka, resi zlutou. Konec koncu to kopnuti VAR urcite taky kontroloval a cervena se nekonala.

Jen prosim upresnit, jakej je rozdil, kdyz oplacis ve hre nebo po preruseni.. to nejak nechapu.

Reagovat
Neutron

Beckham sa Simeoneho takmer nedotkol vsak sam Simeone priznal, ze to prifilmoval

Reagovat
masly008

No a byla z toho redka byla.

Reagovat
Neutron

Tak ako bola ale za mna teda nemala byt a Beckham si taky hate nezasluzil.

Reagovat
masly008

Už když jsem to viděl tehdy tak jsem nechápal.

Ale teď se vše posuzuje ještě úzkostlivěji a proto mohl dostat romero červenou.

Reagovat
Talker

Tak strkanice je něco jiného. Tam by musely být ruce v ksichtě, aby to byla červená. Oproti tomu nakopnout hráče, když je míč mimo klidně může být odměněn červenou.

Udo - hele pravidla jsou jasná v tomhle - hráč neměl kontrolu a letěl do toho jak blázen. Tam fakt mohla být červená. Tam nehraje roli, zda hraje míč nebo ne.

Za mě vám zase klasicky prošly nějaké prasárny, které by obvykle neprošly, naštěstí to dopadlo spravedlivě, oba dostali červenou následovně a vyhráli jsme.

Reagovat
PP

souhlas s tím prvním odstavcem..

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
jk

Prošly prasárny? WTF..

Reagovat
masly008

Přesně jako u Haverze, taky chyběly centimetry

Reagovat
jk

Muže bejt.

Reagovat
Nizzie

Reagovat
Busby babes

tak tohle jsou presne ty situace, kdy pak poskozenej manager nadava.

Reagovat
EZ

ved to bola sialenost

Reagovat
janinho

ja som napisal ze udogie mohol ist von, nie ze to bola jasna CK. ale nebojim sa, ze by si ju oliver neobhajil. dneska som videl clanok s nadpisom, ze spurs maju porazenecku mentalitu, lebo fanusikovia oslavovali prehru 1:4... kks, tomu curakovi co pisal ten clanok by som asi kladivom prejebal po prstoch to ze fans ocenili dobry vykon v oslabenom pocte je pre niekoho looser mentality... nemam slov fakt.

Reagovat
Nizzie

Reagovat
Registrujisejenproto

Ale redka Jonese ti nevadila co pokrytci

Reagovat
Mimalu

Za mě má Ange výhodu, že je nový a zatím jede nad plán. Můžeme si říct za rok jestli bude podobně nad věcí. Třeba jo, ale i Mourek byl v podstatě takové koťátko na počátku svého druhého působení u nás a rozjel to až v druhé sezóně "kde o něco šlo".

Reagovat
jk

Tam by se chtělo podívat do minulosti jak se choval JM a jak Ange no.

Reagovat
Mimalu

Tak já nečekám že se bude chovat jako Mourek, byť ho teda neznám a třeba v sobě temperamentního řeka jenom dusí . Spíš mi šlo o to, že Ange je nový, atraktivní a na co sáhl, to mu zatím vyšlo. Zatím co Arteta už je u kormidla několikátou sezónu, už by to chtělo tu super sezónu, ale zatím mu to neklape jak loni

Reagovat
jk

Jasně. On to ukáže až čas. Až bude Ange pod větším tlakem tak to třeba bude jiný, uvidíme. Ale on nevypadá jako ten typ.

Reagovat
Bakary3

Zajímavý, že když to samý napsal hned pod tebou golasso, tak jsi to označil za strašnou sracku.

Reagovat
jk

Oba asi víme kam to směřuje a nevěřím tedy tomu, že ze špatných výsledku bude Ange obviňovat rozhodčí.

O tom prvním odstavci se bavit nemusíme vůbec.

Reagovat
Bakary3

No, první odstavec mi mimo nepřišel, nevidím důvod něco akceptovat, když to někdo dělá blbe. Samozřejmě na hřišti respekt být musí, ale abych pak fungoval jako "je to přece autorita, totálně zesral zápas, ale musím to akceptovat jako správný", o tom se asi bavit musíme...

A neříkal vyloženě, že bude z výsledku vinit rozhodčí, ale že je zvedavej, asi jestli bude pořád takhle nad věcí.

No ani jedno jako sracku nevidím, a je přitom zajímavý, že sám napises něco dost podobnýho

Reagovat
jk

No tak sme se neshodli.

Reagovat
Bakary3

Reagovat
Talker

Tak nám neuznali kolik, 3 goly?

Za mě tam byly 2 "období", kdy to bylo na píču - prvních 15 minut (kdy jsme i tak měli šanci dát gol, ale Jackson to zahodil/golman vychytal) a pak po druhém golu (a dvojitém střídání), kdy jsme byli nervozní, nebyli přesní a dělali stupidní fauly, když jsme měli dominovat.

Jinak jsme tam měli fakt kotel šancí, kdy jsme mohli/měli dávat goly a byli jsme lepší.

Každopádně to bylo cca nějakých 10-15 minut na začátku a pak nějakých 15 minut od 75.-90. minuty.

Ten tým je prostě mladý, nezkušený, nesehraný, sestavený v posledních 9 měsících prakticky. To se podle mého bude v průběhu sezony zlepšovat a s tím i ta kontrola a výsledky.

Reagovat
janinho

tak to ze curcurella neda sterlingovi micudu pred prazdnu branu a radsej to v pade napali po sole do brankara... s tym mladost a neskusenost nic nema keby som tam bol na sterlingovom mieste tak ho poslem do takej pice ze by na to nezabudol

ved jasne ze ste mali kotel sanci, ale tvl pri hre proti 9tim (ktori sa navyse stale snazia utocit) je take nieco snad povinnost. tie CK spurs neboli vobec take ze by vyplynuli z velkeho tlaku, to boli proste blikance 1 oberkokota a 1 chlapca ktory je na razcesti a moze sa stat bud top bekom alebo tiez slusnym kokotom. este aj v 10tich verim tomu ze by chelsea mala co robit aby vyhrali zapas, proti 9tim to uz bolo len o tom ci sa postavia vsetci hraci spurs na 16tku a budu odkopavat alebo sa budu aj o nieco pokusat.

Reagovat
Talker

Jak říkám, prostě tam byla nervozita, stupidní chyby, nepřesnosti. Můžeš si přidat chyby v rozhodování. To prostě u týmu, který je mladý, nezkušený a není ve formě, bude.

Nemáme v týmu tahouna, který by to fakt drtil, rozhodoval zápasy a byl absolutní špička ligy.

Co se týče těch šancí, tak jsme měli 3 neuznané goly v první půli, kdy většinu času hráli v 11 (a pak v 10) - Jackson mohl dát gola kolem 10. minuty, pak tam mohl dát gol po tom vyloučení hlavou a je toho více. I ta situace, kdy byl vyloučený 2. hráč byla 3x2, kdy jsme měli dát gol a místo toho to zadrbali a těsně předtím tam pádili Sterling s Jacksonem sami na branku.

Takže jo, vypracovali jsme si toho před druhým vyloučením celkem dost a minimálně 2 goly z toho padnout měly. Jen jsme to prostě zahodili.

Reagovat
Svatej

Reagovat
Svatej

Reagovat
Svatej

Reagovat
8lampard8

Reagovat
Registrujisejenproto

Slepicim se tlaci kárka jako prase, nastesti uz se budou pakovat tam, kam patri

Reagovat
Golasso

Verdikty rozhodčích se musí poslouchat na hřišti, ale akceptovat (nebo dokonce respektovat) se nemusí vůbec nic. Autoritu na hřišti mají z titulu funkce, zbytek není samozřejmost.

Jinak fakt jsem zvědavý na vývoj Angeho psychické stability s rostoucí dobou v PL. Cítím v kostech, že se k tomuto ještě jednou rád vrátím

Reagovat
SunFells

Reagovat
jk

To je strašná sračka. Oba odstavce.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Golasso

Ok.

Reagovat
Busby babes

Reagovat
Busby babes

Reagovat
Registrujisejenproto

Reagovat
LyEX

Neviem ani ktorý hráč Spurs mi je sympatický, ale Romero je vyložene pekne povedané "záporák", vylúčenia oprávnené, ale že TT hrajé pekný futbal, neverím vlastným očiam, že po Mourinhoch a Conteoch aj tam pochopili, že prežitky v podobe autobusu sa nenosia a už ani nič nevyhrávajú, za mňa plus pre atraktivitu ligy

Reagovat
dantetomas

No tuchel rozhodne pekny futbal nehra…

Reagovat
M0rb1D4S

A příští zápas Chelsea - City píská Taylor po tom, co ho přeřadili do Championshipu a tam se opět ukázal v negativním světle, bude ten plešatý zmrd zase pískat náš zápas. To už do prdele FA nemyslí ani vážně.

Reagovat
SunFells

Viděl jsem to ráno, myslel jsem, že to je hoax ....wow

Reagovat
TopinB

Jdu si naplánovat něco dělat v tu dobu, ať mám důvod se nedívat na ten cirkus

Reagovat
Nizzie

Zase nechají toho idiota dokundit potenciálně pěkný zápas.

Reagovat
VTID94

V Sports are reportedly set to finalise a partnership between #AVFC and Spanish club Real Unión, which Unai Emery has a majority stake in.

Emery's father and grandfather both played for the team based in Irundarra, just three miles from where the Villa boss grew up.

Reagovat
Petr.Petr

Docela kontrast proti nezvládojkovi artetovi, ne?

Reagovat
fff

Talker 07.11.2023 10:41

Co si budeme povídat, i když dostali oni dvě červené a vyhráli jsme 1:4, tak stěžovat jsme si mohli spíš my na rozhodčího, protože ty červené mohly/měly být dány už v nějaké 21. minutě, místo toho oba dostali druhou šanci a Romero zůstal na hřišti jen pár minut navíc, Odegie pak nějakých 40 minut.

Takže logicky si moc stěžovat nemůže, respektive může - ale na své hráče, že jsou to dementi.

Reagovat
$dolar$

Ange je neskutecnej frajer. Nejlepsi moznej kouc pro Spurs od dob Redknappa a Jola

Reagovat
trywii & TOTTENHAM

Sterling měl být vyloučen, 2x simulace ve vápně bez žluté.

Romero měl jít ven už dřív za to nakopnutí Collwila (nebo kdo to byl).

Udogie červená taky jasná.

Reagovat
jk

Za to nakopnutí mi přijde strašná kravina dávat červenou. Je to derby, ti hráči se jebou furt i mimo záběry kamer. Sarr s Colvillem se normálně požduchaj, dostanou po žlutý.

Reagovat
icemike

Že Sterling nedostal aspoň jednu žlutou, to je mi taky záhadou

Reagovat
$dolar$
Reagovat
vilp

Nakonec to byl stejně ofsajd, ne?

Reagovat
Kucka

To je možná ještě horší

Reagovat
kissak

dobrej strom

Reagovat
fff

Paul Tierney will take charge of Liverpool's visit from Brentford on Sunday. Will be his first match refereeing the Reds since the 4-3 win over Tottenham in April. Stuart Attwell the VAR.

Uz sa tesim

Reagovat
fff

Big chances missed the PL this season -

Darwin - 10

Haaland - 11

Watkins - 11

Haaland has 13G/A in the PL in 934mins, works out at 1.25 G/A per 90.

Watkins has 13 G/A in the PL in 950mins, works out at 1.23 G/A per 90

Darwin has 9G/A in the PL in 506mins, works out at 1.60 G/A per 90.

Reagovat
kilobyte

Takže skoro za polovinu času dokázal spálit stejně šancí.

Reagovat
bbbauch

Reagovat
dantetomas

Reagovat
TopinB

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Nizzie

Reagovat
fff

Reagovat
SixtoRodriguez

Reagovat
Svatej

Reagovat
MystycMac

Darwin a Hojlund najväčšie polena v PL

Reagovat
fff

Reagovat
avicii

Budu obaja v pohode

Reagovat
John Obi Mikel

Jackson kde?

Reagovat
martin.b

Sympaťák, ale ty ovace na tw na jeho vyjádření jsou strašně přestřelený, nebylo nic, co by mohl rozhodčím vyčítat. Uvidíme jak se bude vyjadřovat v dalších měsících/letech, až půjde nějaký rozhodnutí proti nim

Reagovat
fff

Reagovat
mr.Silver

Od nás solidní trapárna s tím seznamem, ale je až podivuhodné, jak často se nám dosere zápas, kvůli do očí bijící chybě rozhodčího, kterou pak VAR prostě neopraví.

Já bych teda byl pro zavedení úplné právní úpravy používání VARu, klidně bych zavedl něco na styl jestřábího oka v tenise (3 použití VARu každým týmem na základě žádosti trenéra/kapitána, při prvním přerušení hry). Rozhodčí by měl povinnost checkovat tyto situace přímo u videa. Offside bych ponechal jak jsou nebo zavedl ten systém z MS.

Pokud bude VAR používán čistě na základě rozhodnutí těch diletantů u videa, tak se vůbec nic nezmění a VAR se bude používat u naprosto random situací, což bude pramenit v další nepochopitelné chyby.

Reagovat
fff

Ange je pre mna sympatak a co som si o nom posledne mesiace nacital tak sa podla mna da povedat, ze vseobecne nema uplne vo zvyku stazovat sa na rozhodcov.

No v kontexte tohto zapasu, nakolko Spurs neboli poskodeny tim, tak to vyjadrenie mi pride trochu mimo. Navyse je podla mna potrebne vziat do uvahy aj to, že Spurs mozu iba prekvapit a v tejto sezone sa od nich po odchode Kanea nic necakalo.

https://www.scotsman.com/sport/football/celtic/ange-postecoglou-questions-celtics-lack-of-penalties-as-he-hits-out-at-var-theatre-after-win-over-hearts-3890192

"Look I thought we had a clear cut handball and penalty but apparently that's not good enough - what do I know? We haven't had a penalty all year and I keep hearing opposition managers saying we get everything. The only penalties we have taken so far this season have been in training."

Po zapase Celtic-Rangers, ked Celtic mal mat podla Angeho penaltu za ruku.

Postecoglou had said: "It is just really confusing now for players in the box to know what they can or can't do.

"It seems that it changes depending on who is in charge of the decision-making process.

"There has been zero consistency in the decisions being made. Over the course of a season these things usually even themselves out.

"I look at the introduction of VAR and the decisions that have gone against us in particular, there is zero chance that is going to even up by the end of the season.

"It is just remarkable that we have had at least three major decisions go against us.

"Again we can just say it comes down to interpretation or whatever people want to say.

"But I guarantee you if that game had finished 2-2 and it was Rangers that were denied that decision, the talk would be that that was a title defining decision.

"Now it wasn't because we still got a result, as we have in all the other games, whether that was at Tynecastle, here at home when decisions have gone against us.

"It does not mean we should ignore it because that could be a team that gets relegated on a decision like that.

"I still think it needs to be highlighted, it still needs clarification, but it is a penalty in my mind.

"Before we even started introducing VAR it has always been a penalty. To be honest with you there was only two saves made in the game, one by Joe Hart and one by Connor Goldson.

Za mna asi tolko, ze je lahsie byt "nad vecou", ked nie si aktualne tou poskodenou stranou a ked realne od tvojho timu nie su nejake velke ocakavania. Ked pojde o postup do finale alebo velky zapas o titul a tvoj tim bude znacne poskodeny a potom das taketo vyhlasenie, potom fair play. Po vcerajsom zapase mi to pride skor usmevne.

Reagovat
jk

I po zalpase s woolwichem řekl, že už vlastně neví co je hsndball. A bylo vidět že je to hodně salty, ale taky furt v pohodě.

Reagovat
SunFells

Klasika

Reagovat
Registrujisejenproto

Reagovat
Noke

"Anthony Taylor si během víkendu odpykal jednozápasová trest v Championship, kde během utkání Prestonu s Coventry předvedl několik velmi sporných rozhodnutí a byl mu oficiálně přidělen nedělní zápas Premier League, kdy se na Stamford Bridge střetne Chelsea s Machesterem City."

vyskočilo to na mě na fb, nevíte někdo, jestli je to pravda?

Reagovat
Talker

Reagovat
EZ

inak ti hraci spurs boli nejaki nazhaveni nie? To je nieco, co priniesol Ange? Alebo to bol specialne na Chelsea? Videl som len zostrih ale to nasadenie bolo obdivuhodne, to sa casto nevidi.

Reagovat
Miguel19

Romero je kripl furt.

Reagovat
EZ

To ano. Toho by som chcel vidiet proti prime Diego Costovi

Reagovat
Talker

Zápasy mezi námi bývají brutální celkem pravidelně.

Reagovat
PP

za mě snad nejzábavnější zápasy posledních let.. Dycky je to řežba. Ještě škoda, že tam nemáte někoho typu Ballacka nebo Costy, aby to dostalo super grády. Souboje Romero - Costa by byli epické..

Reagovat
Svatej

Reagovat
jk

Pod Contem to bylo celkem nudný, ta jiskra tam vůbec nebyla.

Reagovat
Talker

Conte u vás? Nebylo to jak se tam málem porvali s Tuchelem?

Reagovat
jk

Jj. To jsem vůbec nepochopil ten jejich beef

Ale přišlo mi, že už to nemá ten náboj co pod Pochettinem ty derby kdy to byly fakt řežby. I kdyz možná jsem to tak vnímal pod vlivem únavy z Mourinha a Conteho no…

Reagovat
janinho

tam vtedy tusim sudi riadne poskodil chelsea a tuchel si potom setril tu milostnu scenu na podanie ruk

Reagovat
M0rb1D4S

Další zápas, bravurně zvládnutý Taylorem.

Reagovat
fenixLFC

tak pod contem ste obecne boli uplne letargicky v tomto ohlade. pamatam si lednove derby s arsenalom a tam to aj hraci, aj fanusikovia na stadione uplne vzdali, totalne ziadny naboj okrem mozno troch- styroch minut

Reagovat
jk

Pravda.

Reagovat
factor

Jeden z najvzrušujúcich zápasov sezóny. Najskôr som bol neutrálny, ale potom som fandil Chelsea ako outsiderovi

Reagovat
EZ

ja by som teda fandil za to nasadenie spurs. Keby im fandim, tak ma takyto vykon potesi aj pobavi viac jak 3 body.

Reagovat
PP

Netrénoval on rugby nebo není aspoň jeho fanda? Ono by se tohoto fakt měly kluby chytit a společně se snažit o podobný přístup. Rozhodčí ten krok vstříc evidentně neudělají, tak budou muset kluby. Jasně, je to na začátku jeho angažmá v PL, kde se mu navíc nebývale daří, ale přeju si ( i mu), aby byl v tomto konzistentní i do budoucna a nesklouzl k fňukání a stěžování si na všechno proti nim..

Reagovat
Busby babes

a jakej vstricnej krok by meli udelat rozhodci? kdyz hlavnim pricinou nadavani an rozhodci je naproste nepochopeni toho, jak rozhodovani funguje a v tom, ze jsou pravidla v hodne vecech subjektivni.

Reagovat
PP

No úplně domyšlené jsem to neměl, ale místo přezíravého pokutování se s těmi kluby bavit, nastolit jasný metr co bude přípustné a co se bude trestat. Upozornit na to kluby a jedem..

Jeden příklad za všechny - shlukování se či dokonce strkání do rozhodčího. Každý hráč, který nebude kapitán prostě bude mít zákaz se přiblížit či mluvit / gestikulovat na rozhodčího - hned žlutá. Nebo odhalená jasná simulace či prasárna typu plivanec i po skončení zápasu - trest na několik utkání. Nechat se ošetřovat a vzápětí se hlásit do hřiště a skákat jako srneček - paušál 5 minut za lajnou, apod..

Reagovat
Pipo123

Prečo by sa mali snažiť kluby? Veď nech majú rozhodcovia rešpekt, tak ako to funguje v iných športoch, máš pravidlá, nikto okrem kapitána by nemal osloviť rozhodcu. V každej lige na sa na rozhodcu vrhne xxx hráčov a idú do neho bomby. Nikdy to ten rozhodca netrestá, mal by dať každému žltú kartu, len za oslovenie a nejaký protest. Aký má potom význam kapitán vo futbale? Veď kapitán by mal ten team reprezentovať počas zápasu, on má možnosť komunikovať, spýtať sa rozhodcu, osloviť ho, takto má kapitán počas zápasu jedinú úlohu a o to je hodiť si mincou a vybrať stranu. Inak je úplne jeho úloha na trávniku k hovnu.

Treba ísť po vzore NFL, Rugby atd kde proste rozhodca má istú pozíciu a chráni ho samotná liga, tiež pískajú často krát sračky, lenže futbal je tak toxické prostredie, že aj fanúšikom je jedno ako ich team vyhraje, či už po vymyslenej penalte, simulácii, alebo evidentnom pomáhaní rozhodcu. Má to sledovasť, má tak prečo niečo meniť.

Reagovat
Talker

Já bych byl pro, aby se hráči neshlukovali. Každopádně už rozhodčí za tohle dává žluté, že někdo gestikuluje za žlutou. Pozdě ale přece.

Oni jsou (byli?) "chránění", za vyjadřování k rozhodčím jsou/byly tresty, ale občas je to takový průser, že se ti hráči/trenéři neudrží. A není se moc co divit, protože občas předvedou úplnou píčovinu.

Nevím, jak jsou pravidla nastavená v rugby/americkém fotbale a jestli jsou tam tak kontroverzní věci, ty sporty úplně nesleduju.

Reagovat
Busby babes

no to jim vydrzelo prave asi 3 kola, ne? ted uz to zas moc netrestaji...

Reagovat
Busby babes

v rugby casto davali karty jen za to, ze na rozhodciho promluvi a neni kapitan nebo se ho rozhodci na nic neptal.

Reagovat
Talker

Tak mě jde spíš o to, jak často tam máš kontroverzní věci.

Reagovat
fff

už rozhodčí za tohle dává žluté, že někdo gestikuluje za žlutou.

Rychlo na to zabudli, ze to maju robit.

Reagovat
PP

Trochu jsem narážel na to, že jakákoliv ostřejší kritika rozhodčích po zápase je "odměněna" max omluvou a jistou pokutou pro trenéra, místo hledání nějakého konsensu.

Jinak já s tímto můžu jen souhlasit! Jsem dlouhodobý propagátor respektu k pravidlům, rozhodčím a soupeřům jako v rugby, o VARu nemluvě.

Reagovat
fenixLFC

lenze je hrozne nefer ked "mas respektovat rozhodcov" ale oni robia tragicke chyby za ktore realne nie su nijak potrestani. vid taylor- vysere zapas, ide "za trest" piskat champ, ktory posere taktiez a daju mu slager kola. wtf? ja viem ze ich je malo a nemozu si vyberat ale preboha, to nemoze fungovat ako argument. v PL su ti rozhodcovia chraneni neskutocne bez ohladu na to co urobia. vazne by ich mala hodnotit nejaka komisia a ked dajme tomu 3 alebo 5 (dopln random cislo) spravia chyby tak nebudu piskat a nie iba PL, ale vobec v krajine. nech su o hlade, nech vyhodia, je mi to fuk. ked si svoje povinnosit nezvladne plnit ktokolvek iny, tak je trestany. tu su tie tresty vyslovene smiesne. budu chybat rozhodcovia? aspon to FA alebo kto ich ma na starosti donuti venovat cas priprave novych aby ich mali dostatok. nie je proste mozne ich tam drzat len preto lebo nema kto piskat....

takze rozhodcov kludne chranit, ale len ked si to zasluzia a pred neopravnenou kritikou. ked nieco pokaslu a manazeri sa k tomu vyjadria, maju pravdu a trestat rozhodcov. a nie ze si ich budu chranit ako spominal dean, budu si vymyslat stupidne vyhovorky ako pred tym zvukovym zaznamom nas proti spurs atd...

Reagovat
Talker

Tak on je problém, že fotbal je prostě byrokratická organizace, ze které neodejdeš, pokud nechceš. To je to samé jako úředníci, prostě mají jistotu zaměstnání a jsou prakticky nevyhoditelní.

Takže FA má jen minimální motivaci něco měnit. Jinak by už dávno vyrazili některé rozhodčí.

Reagovat
SunFells

https://twitter.com/eurofootcom/status/1721603300993208335

Gary Neville by mohl mít kariéru na TV Nova

Reagovat
Jardin

Vzhledem k tomu, kolik lidí vidí ten balon mimo a jaký shitstorm kvůli tomu byl, tak to je dobrá reportáž a osvěta.

Reagovat
SunFells

Právě, pro ty lidi osvěta jako v reportáži o vodě v - stupních celsia.

Reagovat
Jardin

Furt si myslím, že na úroveň reportáží "na podzim padá listí" a "v zimě v -15 se za 2 hodiny změní voda v led" to nemá. Věřím, že hodně lidí vidělo ten míč off a nedocvakla jim ta perspektiva jak to ukazuje Neville.

Reagovat
SunFells

Pro mě je to teda stejné, ale ok.

Reagovat
Busby babes

Jinka v tomhle ma pravdu. pokud si nekdo mysli, ze tohle neustale nadavani na rozhodci, kdykoliv se mi nelibi to, ze nejakej subjektivni rozhodnuti nebo 50:50 call jde proti memu tymu nejak pomuze zlepsit cokoliv, tak je to naivni. Fans at nadavaj na netu jak chtej, to je fuk, ale tyhle statementy klubu (btw zrovna dvou klubu, co dva roky zpatky chtely celou soutez znicit, ale ted se stavi do role ochrancu kvality, dojemne) jsou detinske.

Jen tim snizuji respekt k tomu rozhodcimu, hraci si pak dovoli vic a tak. Navic to ma pak vliv i na zbytek te fotbalove pyramidy. Kde uz je videt problem, neni kdo by piskal zapasy nizsich soutezi a deti...

Cisla a statistiky jsou navic celkem jasne, rozhodci delaji mene chyb i VAR k tomu pomohl. jen se pak dejou jine chyby nez driv. btw lidi by si taky meli uvedomit, co presne znamena to R... klidne dejte vic pravomoci rozhodcimu u videa, ale jen dosahnete toho, ze to subjektivni rozhodnuti bude delat nekdo jinej no.

Reagovat
Bakary3

Kdo a jak chtěl soutěž zničit?

Reagovat
Busby babes

Super liga, anyone?

Reagovat
Bakary3

Hm... A to znamená, že teď jim tedy na kvalitě ligy záležet nemůže?

Tím neobhajuju breceni Arsenalu a netvrdím, že jsou v tom v první řadě jejich zájmy, ale tenhle argument je dost blbej.

Reagovat
Busby babes

jen v tom je pokrytectvi, nic vic. pred rokem jim byla liga ukradena a chtely odejit a nebyt fans tak to udelaly. Ted svoji nespokojenost s tim, ze nesla vsechna rozhodnuti rozhodcich v jejich prospech ramuji touhle dojemnou starosti. tak jen rikam, ze to je pro me absolutne neduveryhodny i z tohodle duvodu.

Reagovat
Bakary3

Tak jako zas to nevidím jako důvod, proč by teď měli držet hubu a nechat si všechno líbit (v obecnosti, tímhle způsobem se mi to taky nelíbí), ale ok

Reagovat
Busby babes

nerikam, ze si maj nechat vsechno libit, ale tohle podle me neni ten pripad. a ty reci okolo o tom, jak jim jde jen o dobro cele souteze jsou pro me smesny z tohodle duvodu, je to pro me takovej vtipnej kontext...

Reagovat
Kinky7

narazi na superligu

Reagovat
SunFells
Reagovat
Busby babes

hehe, Keys zas ukazal proc je jeden z nejvetsich kretenu co se okolo PL mota.

Reagovat
SunFells

To je, asi ještě větší a proti Arsenalu vyhraněnější vemeno než Neville, ale to není podstata, což tobě klasicky zdá se uniklo.

Reagovat
Busby babes

neuniklo, jen celej ten clanek je totalni bulshit no.

Kdyz pominu takovy ty nepodstatny srandy jako ze o vobode projevu kaze kaspar, co ho plati rezim, kterej svoodu projevu potlacuje nebo vyhrozuje oponentum, co maj jinej nazor, tak nejlepsi bylo tohle:

At beINSPORTS we produced evidence to suggest that Willock kept the ball in play during the build-up to the Newcastle goal by a millimetre. So erring on the side of caution was probably right but would anyone have complained if that ball had been called out?

mame dukaz, ze to bylo spravne odpiskane, ale vadilo by nekomu, kdyby to odpiskali opacne? no rekl bych, laickym odhadem, ze treba fanouskum Newcastlu by to asi vadilo, ze jim nekdo neuzna regulerni gol.

Reagovat
SunFells

To jsem tomu druhému čecháčkovi opravující ti čecháčštinu křivdil.

"Neuniklo a teď ti potvrdím, že uniklo" ty jsi fakt jediný svého druhu.

Reagovat
Busby babes

enlighten me, co presne je podstate toho rantu?

Reagovat
Čenda

Přece s tebou nebude ztrácet 30 sekund, googli kluku

Reagovat
bbbauch

Prece se clen Mensy nebude zahazovat s chranenou dilnou.. jenom si nahoni ego a konec

Reagovat
Busby babes

no ja jsem ten clanek od Keyse cetl. hroznej blabol. tak by me zajimalo v cem tam vidi tu dobrou pointu...

Reagovat
SunFells

*podstatu

Že se nad tím zadrhnete právě vy 4 není náhoda.

Reagovat
Busby babes

porad cekam na to vysvetleni. jinak tvoje slovickareni na tema pointa vs podstata je dojemna.

Reagovat
SunFells

*instruktivní

Tak nečekej, ten příspěvek není určen nikomu, kdo zápasí s jednoduchým porozuměním obsahu, významu slov a skloňováním.

Reagovat
Busby babes

tvl, kdy se z tebe stal takovej kreten?

Reagovat
bbbauch

Při porodu

Reagovat
Neutron

Reagovat
Edgar Davids

Reagovat
jk

Raya is not an upgrade on Ramsdale.

Tohle je pro mě red flag, přestal jsem číst.

Reagovat
Busby babes

tak jako nema taky moc dobrej zacatek angazma...

Reagovat
jk

Tjn, ale letos jim zatím krom Rice ten tým nijak extra nevyčnívá. Hlavně ale Ramsdale je letos úplná katastrofa.

Reagovat
Čenda

Rozhodně nesouhlasím. Je samozřejmě o dost horsi než loni(Aaron), ale katastrofa ani náhodou. A že nemá dobrý procenta v dlouhejch balonech např? No bože. Jako na pohled, Raya udělal mnohem víc "viditelných" kiksu, jistotou rozhodně neoplývá..ani jeden z našich brankářů bohužel pro nás nemá uplne formu, to bez debat, ale katastrofa určitě ne. A Aaron si zase zaslouží šanci, jestli je ovšem v klidu po narození dítěte.

Reagovat
jk

Jako chápu, že fans pro jeho shit formu budou mít pochopení a prominou. Ale za mě prostě katastrofa. Bottom 5 ligy klidně, stejnej rank jak Flekken nebo Trafford letos.

Klidně ho dejte do brány, může se jen zlepšit.

Reagovat
Čenda

Reagovat
Whitemedia
Reagovat
jk

Stalo se mezi nima vulbec něco v zápase krom ty strkačky kde byl Gallagher spíš ten co to klidní? Bissouma asi měl po zápase mrzení…

Reagovat
nafukovaci.tucnak

Ten Postecoglu vypadá jak Kašpárek z Master Chef

Reagovat
MystycMac

Kludne mohol dostáť karty Colwil James za lakeť Sterling za simulaciu atd ... ak chceli kompenzovať Spurs za zapasy z Live a United tak mali to robiť vo vzájomných zápasoch nie takto zbytočne potlačia čelzy a tupci od United a Live jaky sú spokojný že Spurs stratil body Ale to že s podporov Rozhodcov bude Chelsea onedlho pred nimi ked pozerám jaky úbohé výkony ma Live a United. Ešte si pamätám na podobný zarez United proti Spurs ked Martial bol vylúčení a Lamela nie ked si dali obaja facky.

Reagovat
fff

Reagovat
fenixLFC

Nereaguj

Reagovat
kissak

Ange vystupuje jako velký sympaťák, uvidíme zdali mu to vydrží až přijde krize a Slípkám to nepůjde tak dobře jako doposud. Pondělní zápas hodně provětral a oslabil základní sestavu.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele