Portugalské okénko (5.) - souhrn

09.12.2012, 01:45, aktualizováno 10.12.2012, 23:08
Komentáře a souhrny
Lisabonské derby dopadlo příznivěji pro lépe postavenou Benfiku, ta na Estádio José Alvalade obrátila vývoj zápasu z 1:0 na 1:3. Braga s velkým přehledem vybrakovala Coimbru, naopak žádný válec se v sobotu nekonal na Dragãu. Tam rozhodla jediná branka spolehlivého Jacksona Martíneze...

Sporting CP - SL Benfica 1:3

10.12.2012 21:15

Góly: 30. Ricky van Wolfswinkel - 59. Marcos Rojo (vl.), 81. Óscar Cardozo (pen.), 86. Óscar Cardozo

Ať už to byl spíše nedostatek sil po páteční dohrávce zápasu Evropské ligy, špatné taktizování trenéra Vercauterena nebo "den blbec" obránce Marcose Roja - právě tohle všechno se nejvýrazněji podepsalo pod skvělým obratem Benfiky v rámci ostře sledovaného lisabonského derby. Lvi vedli 1:0 brankou koho jiného než Rickyho Van Wolfswinkela; nakonec ale prohráli 1:3.

Franky Vercauteren ani jeho protějšek Jorge Jesus nijak neexperimentovali, což se samozřejmě před derby dalo čekat. Hostující Benfica nicméně nastoupila bez zraněného kapitána Luisãa a v jedné z nejofenzivnějších variant rozestavení 4-4-2, jaké kdy spatřily světlo světa (na krajích spíše křídelní útočníci Salvio s Johnem, uprostřed vedle držáka Matiće veskrze ofenzivní záložník André Gomes); na druhé straně opět prohrál svou minibitvu s fyzičkou Rus Izmajlov, kdežto teprve za měsíc 20letý bek Eric Dier pokračoval ve sbírání zkušeností s velkými zápasy (hrál už proti Braze i béčkům Porta nebo Benfiky).

Úvodní pasáže se nesly ve znamení pečlivé kombinační hry Benfiky a naopak spíše cílevědomého projevu Sportingu. Právě ten se v úvodní čtvrthodině odhodlal k nějaké hrozbě. Díky Wolfswinkelově houževnatosti protáhl Artura z přímého kopu Insúa, přičemž ten samý brankář později divně váhal při boxování jiné standardky. Centr kompletně minul, k jeho štěstí za ním ovšem nikdo v pruhovaném nehlídkoval.

Jak už jsem výše naznačil, Benfica nastoupila v mimořádně ofenzivní sestavě, především tedy co se krajních prostor týče. A přesně tenhle "detail" hrál dnes klíčovou roli. Šikovní křídelníci v zelenobílém, Carrillo zprava a Capel zleva, nonstop mohli vyhlížet ary volných prostorů, rozebíhat se do nich a snažit se něco vymyslet. O tom, že to alespoň jakž takž fungovalo, vypovídá mimo jiné hrstka faulů pravého beka Maxiho Pereiry a nakonec i brzká žlutá pro toho samého hráče (ve 20. minutě).

Vzhledem ke všemu napsanému potom nebyl způsob otevření skóre žádným překvapením; stejně jako skutečnost, že se o to postaral Sporting, přesněji řečeno tandem Van Wolfswinkel-Capel. Prvně jmenovaný vůbec odvedl dokonalou práci, zrovna to, co si od svého osamoceného hroťáka představuje každý trenér na světě. Nizozemský forvard si zaběhl za krutě vytaženou obrannou linii pro kolmý balon, před šestnáctkou míč umně podržel, včas zaregistroval náběh Capela, vrátil se na osu hřiště a nakonec Španělův centr v obtížné pozici neskutečně usměrnil do sítě. Zřejmě patou, potažmo chodidlem.

Po půlhodině hry tedy lisabonské derby dostalo nový náboj; náboj, který bodnul zejména příznivcům Benfiky. Ti se totiž okamžitě mohli těšit na alespoň nějaké střelecké pokusy svých miláčků - svými levačkami pokoušeli štěstí oba elitní útočníci Orlů, Lima s Cardozem. Ve 43. minutě dále Salvio dokonce i v obležení tří protivníků úspěšně hledal čelo paraguayského ostrostřelce, jenže ten poměrně výrazně minul. Což bylo od hostí do poločasu úplně všechno.

Jestliže se zatím letos Orli mohli na své dva střelce stoprocentně spoléhat, dnes ani jeden z nich neměl bůhvíjaký, ba standardní den. Rodrigo Lima v 52. minutě po chybě kapitána Rinauda znovu ani nevtěsnal svůj projektil do cíleného prostoru. To SCP odpovědělo zajímavěji. Carrillo si to v 54. minutě zase jednou v rychlosti namířil zprava do středu pole a byla z toho více než stoprocentní šance osiřelého Eliase. Artur ale včas vystartoval z čáry a umně se před soupeřem rozložil.

Ke srovnání a zároveň rozpačitému probuzení Óscara Cardoza nakonec Benfica opětovně potřebovala precizní donášku Oly Johna. Jeho dodávka z levé strany letos bývá bez nadsázky prvotřídní a situace z 57. minuty nebyla výjimkou. Johnův centr na malém vápně našel Cardoza, který za vydatné pomoci Rojovy pravé ruky a levé nohy přeci jen dohlédl na dosažení cílového bodu - balon vskutku překročil brankovou čáru a začínalo se odznova.

S lepší Benfikou. Chvíli po změně skóre koneckonců stoper Garay solidní hlavičkou orazítkoval pravou tyč Patríciovy klece. A kdo že centroval? Hádáte správně, Ola John, ačkoliv tentokrát z druhé strany. Sporting byl v těchto chvílích docela dobře válcován, dva dny regenerace navíc šly Benfice k duhu. Navrch Vercauteren nehodlal přispět kupříkladu posílením středu pole (Gelsonem) nebo stažením nestíhajícího stopera Roja (na úkor Xandãa); místo toho stáhl relativně vlivného Carrilla a nahradil jej Violou, čili provedl ryze ofenzivní střídání.

Každopádně SCP to ještě nějakou chvíli nijak zvlášť nevadilo. Ba naopak se brzy k další střele nadechl zadák Insúa - a to se pro změnu dala do zpěvu branková konstrukce na opačném konci hrací plochy. Červení se napříště zmohli pouze na nečekaně slabou koncovku Salvia, což ale měl být akorát předkrm vskutku vydatného hlavního jídla. Po pár vteřinách totiž argentinský křídelník pálil znovu, Ruie Patrícia už tentokrát překonal, a neslavil pouze vinou pohotového zásahu Boulahrouze. Pohotového, avšak poznamenaného jedním velkým háčkem - šlo o zákrok pěstí pravé ruky.

Óscar Cardozo posléze s přehledem sobě vlastním proměnil pokutový kop (letos v lize už čtvrtý!) a Orli se mohli uklidnit. Nejzkušenější obránce Sportingu totiž zákonitě musel pod sprchy; a navrch paraguayský kanonýr evidentně nehodlal polevovat. Ze zajímavě rozehrané standardky jej našel Salvio a vzhledem k přetrvávajícímu "masochismu" domácích (projektil, který patrně mířil vedle, ztečoval nešťastník Rojo) bylo definitivně hotovo. Sám smutný hrdina zápasu, argentinský stoper Rojo, vše vzápětí korunoval inkasovanou žlutou kartou...

Více informací k zápasu

Académica Coimbra - SC Braga 1:4

10.12.2012 19:15

Góly: 86. Salim Cissé - 9. Ismaily, 17. Rúben Amorim, 63. Márcio Mossoró, 80. Carlão

Académica zklamala na celé čáře. V minulých dvou zápasech na vlastním hřišti Braze nepovolila skórovat; teď jí pustila rovnou čtyři kousky. O žádný z nich se přitom nepostaral kdokoliv z tandemu Alan-Éder. Hochy z univerzitního města si rozebrali jiní, v případech Carlãa a Ismailyho šlo rovnou o premiérové ligové zásahy v sezoně.

Tím pádem můžeme dále konstatovat neuvěřitelnou věc: Académica sice vedle Bragy potrápila všechny tři zbylé členy "velké čtyřky", ovšem s devíti body zůstává předposlední (což s předsezonními prognózami zcela nekoresponduje) a hlavně dál čeká na domácí vítězství! Válečníci z Minha přitom odmítli veškeré spekulace již během úvodní 17minutovky, kdy svého soka dopředu uzemnili dvěma zásahy. Pak už to byla brnkačka.

První gól jde na vrub brankáře Académiky Ricarda. Ismaily jej totiž po devíti minutách a krásné kolmici Amorima nachytal v očekávání centru místo střely. To s další gólovou akcí, jež následovala zajímavou šanci Édera, již Ricardo nemohl příliš nadělat. Braga tehdy soupeřovu obrannou a záložní řadu rozebrala dvěma přihrávkami cik-cak, až Rúben Amorim zakončoval zcela sám, v sólovém "úniku".

První šanci domácích měl až ve 24. minutě Edinho, kterého vychytal Beto, ovšem to byla vskutku ojedinělá událost. Zato na druhé straně neustále uspokojivě kombinovalo duo Mossoró-Amorim, leč prozatím s chabou koncovkou. Tento nedostatek napravila až invence jiných borců; a teprve po přestávce. Ještě do ní mimochodem stihl domácí kouč dvakrát vystřídat, čistě z výkonnostních důvodů.

Každopádně, jak známo, ani to Académice nepomohlo - takto nekonvenční tah zabíral maximálně 17 minut po přestávce, pak přišel třetí hurikán. Tentokrát si ve vápně Éder perfektně zpracoval dlouhý míč, udržel ho na kopačkách, včas jej přepustil Mossoróvi a tomu stačilo jen projít kolem dvou statických obránců a zavěsit do šibenice.

Právě 29letý Brazilec byl dnes největším tahounem Bragy, což potvrdil i v 75. minutě. Tehdy na zlatém podnose nabízel balon Hélderu Barbosovi, ten však jedině potvrdil, že se letos loňské formě ani zdaleka neblíží. Nicméně Mossoró, ten si z toho nic nedělal, a při chuti byl i nadále. Carlão už byl navíc vzorným kolegou, když si šikovně odstoupil od svého strážce a z výskoku odhlavičkoval spoluhráčův centr k pravé tyči.

Académica už našla pouze zdvořilou odpověď, aby se neřeklo. V 86. minutě si takto talentovaný Salim Cissé mezi dvěma protivníky doskočil pro centr z levé strany.

Více informací k zápasu

FC Porto - Moreirense FC 1:0

08.12.2012 21:30

Góly: 71. Jackson Martínez

Porto prohrálo proti Braze a PSG, což byly první dvě po sobě jdoucí porážky od roku 2009, a proto dnes nutně potřebovalo vyhrát. To se sice povedlo, ale výsledné skóre 1:0 správně naznačuje, že to byl pořádný boj..

O sestup hrající Moreirense do utkání vstupovalo z pozice jasného outsidera, a taktika tedy byla jasná - zaparkovat autobus a doufat, že se domácí nedokážou prosadit. Málem se to povedlo - nebýt vynikajícího Jacksona Martíneze, který nastoupil od začátku společně se svými hvězdnými útočnými kolegy Rodríguezem a Varelou. Není pochyb o tom, že kouč Vítor Pereira nechtěl ponechat nic náhodě.

Porto sice mělo (očekávatelně) výraznou převahu v držení míče, ale jeho hráči vypadali unaveně a jen těžko se dokázali propracovávat do jasných šancí. První gólovka nicméně přišla už po 55 sekundách hry, kdy poprvé zakombinovali Rodríguez s Martínezem a druhý jmenovaný opřel svůj volej těsně vedle Ribeirovy brány.

Moreirense se v první půli dostalo k jediné střele - neškodné navštívence Pintassilga, která přelétla Héltonovu klec. V obraně se jim nicméně dařilo výborně, působili zkonsolidovaně a dobře nabourávali útočnou hru domácích. Jedinou větší šancí první půle tak byl pokus Moutinha, jehož jedovatou levačku vytáhl Ribeiro nad břevno.

Fanoušci dávali svoji nespokojenost najevo bučením, a Porto do druhé půle nastoupilo přece jen aktivněji. James Rodríguez mohl skórovat krátce po opětovném rozehrání, ale Ribeiro jeho krátkometrážní střelu fantastickým zákrokem vykopnul. To už se však schylovalo k prolomení obranného zámku hostů, což se nakonez povedlo druhé kolumbijské hvězdě Martínezovi, jehož hlavička po jednom ze 17 (!) domácích rohů zapadla přesně do růžku brány - 1:0.

S vedením v kapse se Porto rozhodlo hrát údržbu a posledních 20 minut hrálo na co nejvyšší držení míče; Hélton na hřišti ani nemusel být. V jediné větší šanci na zvýšení náskoku se po Danilově přihrávce ocitl opět Martínez, ale Ribeiro dobře vyběhl a snížil mu střelecký úhel. Moreirense tak sice prohrálo, ale domů může jet s hlavami nahoře - Dragoes se dnes zapotili více, než by bylo zdrávo.

Více informací k zápasu

Další výsledky

09.12. 21:15
Vitória SC
2:0
SC Olhanense
Góly: 21. Amido Baldé, 62. André André
09.12. 17:00
Gil Vicente
1:2
SC Beira Mar
Góly: 61. Cláudio (pen.) - 20. Serginho, 86. Javier Balboa
09.12. 17:00
CS Marítimo
2:0
CD Nacional
Góly: 47. Fidelis, 67. Sami
09.12. 17:00
Rio Ave FC
0:0
Ferreira
Góly: -
07.12. 21:15
Estoril
3:0
Vitória FC
Góly: 28. Luis Leal, 53. Evandro, 79. Jefferson
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.SL Benfica1192028:729
2.FC Porto1192027:629
3.SC Braga1162324:1520
4.Rio Ave FC1153315:1318
5.Paços Ferreira1137113:916
6.Estoril Praia1143418:1415
7.Vitória SC Guimarães1143412:1815
8.CS Marítimo113449:1613
9.Sporting CP1125410:1411
10.CD Nacional1132615:2211
11.Vitória FC Setúbal1125411:2011
12.SC Olhanense1124513:1810
13.Gil Vicente FC1124510:1610
14.SC Beira Mar1124515:2210
15.Académica Coimbra1116413:189
16.Moreirense FC1114612:177

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (82)

Přidat komentář
fantomas

Martinez bude lepší než Falcao za pět let si na mě vzpomeňte.

Reagovat
miky10

Snad ho neskolí zranění, jinak proč ne.

Reagovat
FC Porto FC

Martínez by mohl do 30ti u nás vydržet a pak by ho už nikdo nemusel chtít

Reagovat
fantomas

Dávám mu u vás tak dva roky maximálně.

Reagovat
FC Porto FC

28letýho typka prodát za 40 mega to není špatný

Reagovat
Pipo123

To Porto to robí dobre, ale nechápem že si ho nikto nevšimne skôr, myslím tie silnejšie kluby z PL, Serie A či Primery to isté aj Falcao

Reagovat
fantomas

Protože takovej skauting v LA jednoduše nemaj no.

Reagovat
Pipo123

Nj já keď som videl Falcaa ešte v River zopár zápasov tak sa mi nijak extra nepáčil a štatistiky tiež nemal nijak výnimočné, ale v Porte sa skvele rozohral, možno mu to dvihlo sebavedomie a rázom je z neho top útočník. A Martinez sa mi tiež v Porte moc páči, škoda dúfam že raz aj Lazio bude tak dobre nakupovať ako Porto

Reagovat
fantomas

Ale zas Jackson to parádně šutil už v Mexiku, měl tam statistiky zhruba gól na dva zápasy, toho asi šlo odhalit (taky se kolem něho měl motat Liverpool)..Falcao je jinej extrém, když teda řikáš (já ho neviděl).

Reagovat
Pipo123

Martineza som pred tým nikdy nevidel, to priznávam, ale je skvelý a príde mi že dáva ešte krajšie góly ako Falcao. A Liverpool ? to by bol pre nich kauf ako svina ale tak ono je kopec skvelých hráčov v JA ale mám pocit že mieste kluby si to začínajú uvedomovať a ich cena je rok čo rok vyššia.

Reagovat
fantomas

Martinez je určitě komplexnější no, proto v něm vidim o něco větší potenciál. Uvidíme ještě co Falcao v opravdovym velkoklubu.

Reagovat
smazaný uživatel

Statistiky ma fantasticke i z Medelinu, na tradicne malo golovu kolumbijsku ligu je to ukaz.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak ty máš nato čuch, o tom žádná... Zaměstnal bych tě jako fotbalového skauta do Hošťálkovic, tam se uplatníš .

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
miky10

Reagovat
smazaný uživatel

Jak jinak, než Porto opět utrápeně.. No nic, v pondělí se porazí Sporting .. Vamos SLB!

Reagovat
miky10

Reagovat
FC Porto FC

Jo Moreirense zaskočilo všechny. Sporing vám dá čočku ted se zvednou

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Han střelil první

Budete brečet, až vás vyklepeme

Reagovat
FC Porto FC

K zápasu. Toto sem opravdu nečekal. Čekal sem že je rozstřílíme a bude ale tohle bylo i na mě moc jinak to není poprvý co sem si myslel že to budde klidnej zápas a bylo to drama zdá se mi že soupeři v portugalský lize jsou čím dal tím lepší oproti minulým ročníkům ted už všechno nejde tak hladce proti nim jak dřív. I když se zdá že Porto v lize většinou všechny ty zápasy vyhraje tak někdy to sou fakt zápasy o fous. Například zápasy v této sezoně s Gil Vicente, Olhanense, Rio Ave, Estoril Praia

Reagovat
Han střelil první

Estoril zatím velkým překvapením.. Ještě teď težko vydýchávám ten jejich klepec v poháru z před dvou let.

Reagovat
smazaný uživatel

Fakt to není Jeffrén na tý fotce?

Reagovat
fantomas

Neměl by bejt.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak tam je abnormální podoba, nebo je to dobrá momentka.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak jsem si našel toho vašeho Marcose, a jsem si skoro jistej, že na fotce je Jeffrén.

Reagovat
fantomas

Nj, Jeffrén mi přišel podstatně snědější. Hloupej google.

Reagovat
smazaný uživatel

A jako správnýmu Liga Sagres(?) nadšenci ti to mělo dojít hned, podle čísla. I když ty se na tréninkovejch věcech často neshodujou.

Reagovat
fantomas

Což je přesně tenhle případ :-* http://www.abola.pt/jogodirecto/ficha.aspx?id=153933

Reagovat
FC Porto FC

17 je číslo Jeffréna

Reagovat
fantomas

Teď už má 7, ne? A Rojo měl 17 v repre.

Reagovat
FC Porto FC

tak to nevim ale toto Rojo není

Reagovat
fantomas

Je.

Reagovat
FC Porto FC

ted

Reagovat
smazaný uživatel

Jak říkám, čísla na teplákovkách a ostatních věcech se i na takovýhle úrovni často neshodujou s těma, který maj hráči napsaný na soupisce. Takže podle toho jsem se raději neřídil.

btw, jak hraje?

Reagovat
smazaný uživatel

Dík! Hlavně, že máte furt co říct o nějaký Boavistě, ale abyste zrekapitulovali aktuální dění, to ne.

Reagovat
miky10

Njn, aktuální dění holt nemá pantera.

Reagovat
smazaný uživatel

Jde vám fejsíčko?

Reagovat
miky10

Ne.

Reagovat
smazaný uživatel

Zrovna teď jsem ho z toho celýho dne pár minut potřeboval. Proč to nemůže vypadnout, když nudně celej den ve škole na mobilu refreshuju novinky?

Reagovat
smazaný uživatel

Mně ne.

Reagovat
miky10

To bych neřek čoveče.

Reagovat
smazaný uživatel

Když jsem to psal, tak tu ještě nebyla tvoje odpověď.

Reagovat
miky10

To je zrovna fakt nepodstatný no.

Reagovat
smazaný uživatel

To teda není.

Reagovat
miky10

Reagovat
fantomas

Však skoro nehraje, tak co bys chtěl.

Reagovat
smazaný uživatel

Co je to trénuje za blázna, že nenechá Jeffrénka hrát? Ještě řekni, že místo něj hraje Capel?(hrajou ve stejnym týmu, ne? )

Reagovat
fantomas

Hraje na LW, Jeffrén hrává zprava, ne? To místo něj hraje Carrillo.

Reagovat
smazaný uživatel

Jeffrének může hrát z obou stran, nebo aspoň v Barce hrával. A ptát bych se měl ptát já tebe, ty jsi tu expert a hlavní skaut, ne?

Nějakej Carillo.

Reagovat
fantomas

Reagovat
FC Porto FC

Jeffrén byl zraněnej a Capel je ohodně prospěšnější pro Sporting než Jeffrén, A momentálně je lepší i ten Carrillo

Reagovat
miky10

Už i ty tý Sagres rozumíš líp než místní rádobyexpert, to je fakt strašný.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fantomas

Za mě mluvěj výsledky ve FM.

Reagovat
miky10

Nj, to se ti to hraje, když sprostě odmítáš prodat Hulka a získáváš tak neoddiskutovatelnou a výraznou výhodu.

Reagovat
fantomas

No kdyby ses ty řídil realitou, seš nahnanej už uplně.

Reagovat
miky10

Espíček s Adryankem by to zvládli, to tobě by neměl kdo dávat góly.

Reagovat
fantomas

Džeksn!!!

Reagovat
miky10

Reagovat
smazaný uživatel

Benfica

Reagovat
FC Porto FC

To byl Rojo fakt otřesný? a co pak byl Boulahrouz? :D

Reagovat
miky10

Benfaaaa!

Reagovat
fantomas

FC Porto FC: According to Maisfutebol, Fikret Orman, Besiktas president, shot down the rumours of Quaresma making a return to Porto.

Reagovat
FC Porto FC

V lednu odejde na 100% když je v trestu a nehraje a plat si nesníží. Porto snima zatím nejdená proč taky ještě ¨není leden ale myslím si že Quaresma bude chtit do Porta

Reagovat
smazaný uživatel

pekny clanocek

zrovna si to na FM hram za Vitoriu Guimaraes a je to dost zaujimava liga plna talentov asi ju zacnem sledovat pozornejsie

Reagovat
miky10

Fantomasi, nepřiberem ho do party?

Reagovat
fantomas

Reagovat
Carlos Juan Pablo

Balboa jinej válec :)

Reagovat
FC Porto FC

z Beira Mar? :D

Reagovat
smazaný uživatel

Co jsem říkal.. Vamos Benfica♥... Porto nemá šanci

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
FC Porto FC

pokud bude dál Benfica kopat penalty tak orpavdu ne

Reagovat
Hiko

Myslím, že pro představu je zajímavé udělat souhrn návštěv na zápasech tohoto kola:

Estoril - Setúbal 877!

Porto - Moreirense 24 610

Gil Vicente - Beira Mar 2 061

Rio Ave - Paços Ferreira 1 551

Marítimo - Nacional 4 203

Guimarães - Olhanense 8 154

Académica - Braga 2 741

Sporting - Benfica 35 114

Btw. Boavista - Varzim 1:1 - sestřih: http://youtu.be/krN8PXFeP1I

Reagovat
domingo

Ten Estoril je docela zahada, hrajou vyborne, sice je to maly mesto, ale tim spis by tam mela fungovat nejaka fotbalova atmosfera.. zvlast v novackovsky sezone..

Reagovat
smazaný uživatel

Mimochodom, ako si v Benfike vedie Ola John?

Reagovat
fantomas

Úžasně. Musí mít už nejmíň šest áček za tu relativně krátkou dobu. Strašně žeru jeho centry - pravou levou, je mu to fuk, takřka vždycky z toho je nebezpečí. Momentálně má neotřesitelný místo v základu, to vypadá.

Reagovat
smazaný uživatel

Vlastne preco nehral prve zapasy? Od nas odisiel hned po sezone, a ani ta suma nebola az tak mala, na druhej strane je velmi mlady a progres do buducna pravdepodobny. Strasna skoda, ze sme ho neudrzali.

Reagovat
FC Porto FC

Měl tam nějaké problémy je možný že s trenérem něco se mu na Johnovi nelíbilo

Reagovat
Han střelil první

Bolely mě z toho oči. Hra na brejky? Od Sportingu? To už jsme opravdu hodně klesli a strašně mě to mrzí, protože včera byla Benfica rozhodně k poražení, ale naše neschopnost poslat si přesný míč způsobila to, že jsme zase v řiti. Někteří hráči nemají v základu vůbec co dělat. Pranjič byl naprosto neviditelný. Zato jeho opakem byl Carillo, který byl zase vidět hodně, ale spíše by se uplatnil jako komik než fotbalista. Obranu zase prohodit CELOU!! Je to tragédie a hnus se na ty jejich chyby dívat. Možná Insúa je strávitelný. Těžko říct, jak je to s tím Carricem, ale mám strach, že je nadobro odepsaný. Takže asi takto by to mohlo vypadat ideálně:

Rui Patrício - Arias, Ilori, Carrico, Insúa - Schaars, Izmailov - Capel, Rinaudo, Jeffrén - Ricky

Reagovat
FC Porto FC

Obranu má Sporting opravdu strašnou. A co je s Carricem? Máš pravdu že jedinej kterje za něco stojí je Insúa. A co ten Xandao?Pranjič je lempl nevim proč je v základu. A co je s Labyadem a Eliasem?A ten Dier není dobrej?

Reagovat
fantomas

Dier si další šance zaslouží zase. Kraje bych nechal, ti stopeři sou tragédie.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele