Podolského návrat do Kölnu nabývá na reálnosti

02.07.2008, 16:07
Aktuality
Lukas Podolski, který třemi góly zazářil na nedávno skončeném Euru, by od příští sezony mohl překvapivě hrát opět v Kölnu. Jeho návrat do týmu nováčka soutěže z mnichovského Bayernu nyní nabývá konrétních forem.

"Pokud by z Mnichova přišel signál, že Poldi může jít, chtěli bychom ho získat," prohlásil Christoph Daum, trenér 1. FC. 23letý útočník odešel z Kölnu před dvěma roky, v Bayernu ale nedostává tolik příležitostí, kolik by si představoval. Pod trenérem Hitzfeldem byli jasnou útočnou dvojicí Toni s Klosem, zda se na tom s příchodem Jürgena Klinsmanna něco změní, je otázkou.

Poté, co byl Podolski na evropském šampionátu oporou Německa při cestě do finále, o něj mají zájem i Werder Brémy a kluby z Itálie a Anglie, sám hráč ale upřednostňuje Köln, kde hrál od svých deseti let a nastartoval zde svojí kariéru. "Návrat do Kölnu by pro mě byl srdeční záležitostí," řekl Podolski Sportbildu, podle kterého Bayern odchodu nestojí v cestě a naopak loví jako náhradu Maria Gomeze ze Stuttgartu.

Podolski má v bavorské metropoli platnou smlouvu ještě pro příští dvě sezóny, částka za případný přestup by se tedy mohla vyšplhat až na 15 milionů eur. Prezident 1. FC Köln Wolfgang Overath už podle všeho schání na tuto částku investory.

Autor: Petr Vaněček / Berliner Zeitung

Komentáře (66)

Přidat komentář
smazaný uživatel

do manchesteru united s nim ..

Reagovat
smazaný uživatel

tak to fakt ne-e

Reagovat
smazaný uživatel

Jj presne tak, jako by nestacilo ze mame Teveze. Jeste Villu, Podolskiho a Aguera. Hlavne zadnyho hrota......

Reagovat
smazaný uživatel

tam by se sice hodil ale pochybuju ze ho manchester koupi

Reagovat
smazaný uživatel

A k cemu by se hodil????????????? achjo proc tolik lidi odmita premyslet

Reagovat
smazaný uživatel

lukas je velice dobry na kraji v zaloze a mohl by nahradit starnuciho giggse

Reagovat
fantomas

Nani.

Reagovat
smazaný uživatel

njn ale lukas by se proste herne do manchesteru hodil

Reagovat
herbage

už tam byl naprosto stejný typ hráče Guiseppe Rossi a loni se pakoval. Podolski hrál většinu sezony tužku a povedený Euro to nezachrání, na ManU zatím nemá. Jak psal chazychaz, tak ManU potřebuje klasickej hrot, protože tam mají jen Sahu, kterej buď leští lávku nebo léčí nějaká zranění.

Reagovat
smazaný uživatel

To je politovanihodne, fantomas ti da jednim slovem jasny argument proc nehodil a ty si porad jak pribbly scum meles svou...

Reagovat
smazaný uživatel

podle me se proste do hry manchesteru hodi. je to muj nazor a ten mi nevyvratis tak si dej pohov. a urazej si nekoho jinyho .

Reagovat
fantomas

Jen tě charakterizoval.

Reagovat
smazaný uživatel

když nemá na základ v Bayernu, tak logicky nemá ani na základ v MU.....Kolín je fajn klub, tam mu bude dobře, navíc tam je doma

Reagovat
smazaný uživatel

ale herne by se proste do MU hodil.....

Reagovat
smazaný uživatel

ses trapnej

Reagovat
smazaný uživatel

Super reakce Se tady valim doma , to se ti fatk povedlo

Reagovat
smazaný uživatel

Potrebujem hrace typu(huntelaar,Santa Cruz,Berbatov,Crouch....) proste vysokeho hrotaka dopredu

Reagovat
fantomas

Reagovat
herbage

Fantome, co je s přestupem Nasriho?

Reagovat
fantomas

Já byl ted tejden mimo civilizaci, nic nového nevím. Ono to ještě neni dotažené?

Reagovat
herbage

Bylo, ale už zase není, teda ještě včera byl Nasri na transfermarktu v kádru Arsenalu a teď je napsanej zpátky v Marseille.

Reagovat
fantomas

No, je to asi tak, poslední zpráva je ta od agenta, kterej popřel, že je přestup hotov. Od té doby nic, takže furt ještě není nic hotovo.

Reagovat
matZz

sem nečekal že wenger ty prachy narve do hráče na jehož postu má minimálně 2 adekvátní náhrady

Reagovat
fantomas

Nasriho post je těžko stanovitelný, v záloze ti zahraje kdekoliv a takový hráč se Arsenalu, věčně sužovanému absencemi, může hodit. (Spíš nevim, na co ještě Bischoff.) Myslim, že takový přestup není od věci, zvlášt za takovou cenu, ale hned to chce nakého zkušeného utočnika.

Reagovat
matZz

já sem čekal odchod Silvy a příchod nějakého kvalitního DM. Nasri mi vždy přišel jako spíš ofenzivní typ kde v Arsenalu hraje Hleb a Fabregas. Příchod útočníka beru jako samozřejmost.

Reagovat
fantomas

Je ofenzivní, ale je takřka pravidlem, že minimálně jeden z trojice Cesc-Rosa-Alex je vždy zraněn, takže se Nasri bude rozhodně hodit. Hlavně Eboue na pravym křidle? Mizerie, a to je právě mimo jiné post Nasriho.

Reagovat
herbage

Cože, tohle je jediný post, kde Arsenal tlačí pata. Když se zraní Hleb nebo Rosický, tak tam není kdo za ně. Často tam suploval Eboue nebo Diaby, což bylo vyložený zaplácnutí postu. Navíc když se zraní i Fabregas, tak se může rosa šoupnout do středu a Nasri nalevo nebo napravo, to je jedno. Až ke konci tam Wenger stavěl Walcotta, ale ten může nastoupit i v útoku a je to spíš křídlo, tvořivej záložník, kterej bude krýt záda trojce Hleb, Rosa, Cesc zkrátka chybí. Jinak obrana a útok jsou v pohodě, DM jsem zjistil, že tam bude hrát Diaby, Denilson či Ramsey, u kterýho jsme si myslel, že je křídlo, ale je to spíš takovej běhavej univerzál, zkrátka náhrada za Flaminiho. K tomu přišel ještě Amauri Bischoff, což by měl být taky DM, takže už je to pěkně pojištěný.

Almunia(Fabiansky) - Sagna(Eboue), Toure(Djourou), Gallas(Senderos), Clichy(Traore) - Rosa(Walcott), Diaby(Ramsey), Cesc(Denilson), Hleb(?Nasri?) - V.Persie(Eduardo), Ade(Bedntner) + Song, Hoyte obrana, Bischoff, Gilberto(nejspíš odejde), Randall záloha, Vela útok a ještě navíc plná juniorka mladých nadějí. Takže je vidět, že schází jen opravdu Nasri a další nákupy jsou zbytečné, možná gólman.

Reagovat
fantomas

Utočnik, Bendtner mě furt nepřesvědčil.

Reagovat
herbage

Vždyť je mladej, co od něj čekáš v tomhle věku? Jako náhrada, když se Ade zraní je dobrej, nemůžeš mít na lávce nějakou hvězdu, Bendtner ji snese a bude trpělivě čekat na svoji příležitost. Navíc útočník jeho typu má svá nejlepší léta kolem třicítky, Ruud, Drogba a i jinačí střelci nepředváděli v jeho věku bůhvíco, ale jak se pěkně vyhráli. Ade věkem může jen ztratit rychlost, ale Bendtner se s věkme bude jen zlepšovat.

Reagovat
matZz

jak už sem psal mě Nasri příjde ne jako univerzál ale jako typickej ofenzivní hráč, něco jako Ribery, kterýho střídá v repre. Tenhle post hrál doposud Fabregas. Určitě mi nepřišlo že by tady zrovna Arsenal tlačila pata. Pochybuju že na DM bude hrát Denilson tak jako Flamini, proto sem spíš čekal příchod někoho na jeho post. obrana je v pohodě. V útoku podle mě chybí hráč kterej je schopnej střílet goly celou sezonu ne jako Ade, kterej to dokázal pulku a pak utrum, nebo Van Persie, kterej je větší část sezony zraněnej. Bendtner určitě nemá hrát základ a spolíhat na Eduarda jako střelce po tom když nehrál víc jak pul roku asi taky nejde. Vela by mohl překvapit to je ale pořád si myslim že kvalitní útočník by měl přijít.

Reagovat
fantomas

Nasri je rozhodně univerzál, sice ofenzivní, ale je. Když dokáže zaskočit nalevo, ve středu i napravo tak je to snad jasný. Jinak ten utok je dost problematickej - s návratem Vely přibyl utočnik, ale neprověřenej, kterej ale přitom nebude chtít celou dobu vysedávat na lavičce. Proto se nabízí varianta s hostovačkou Bendtnera či Thea (spíš Big Dane at jde, Theo je lépe využitelnej), jinak bychom měli ve předu neskutečnej přetlak a dřív nebo později by někdo vystoupil s prohlášenim, že chce pryč. Jinak holt musíme spoléhat na spolehlivějšího Adeho, odolnějšího RvP a slušného žolíka Eduarda.

Reagovat
matZz

Jestli je Nasri tak univerzální tak ok, já sem ho v OM nikdy hrát neviděl. Theo na křídle by teoreticky moh hrát i základ, kdyby mu to vyhovovalo a kdyby mu to taky šlo jako tuhle sezonu ( i když jen střídal). RvP si myslim že by měl odejít. Je věčně zraněnej, nedá se spolehnout na to že bude hrát v základu vedle Adeho. Kdyby vydržel cellou sezonu tak není co řešit. Vela by mohl bejt ten dobrej žolík a Eduardo by určitě neměl spěchat s návratem na hřiště.

Reagovat
fantomas

Robin musí zustat, škoda tech zranění, ale to bys pak mohl to samé říct o Rosovi. Když sou oba na hřišti je to zase o třídu lepší Arsenal, je to prostě znát. Letos se to blbě sešlo, Rosa si prožil nejhorší sezonu v kariéře, která se ale těžko bude opakovat.

Reagovat
herbage

radši to nezakřikni, letos největší posilou musí být pevné zdraví hráčů.

Reagovat
fantomas

Hned sem klepal, ale opravdu věřim, že takle smolná sezona nemuže hned následovat.

Reagovat
matZz

zdraví hráčů si ale nekoupíš. U RvP by bylo teda sakra drahý. Já bycg se byt Wengerem teda na něho nespolíhal. Adebayor se může zranit, nebo se ukáže že tahle jedna sezona byla jen náhoda a kdo bude střílet goly?

Reagovat
fantomas

Tak náhoda těžko.

Reagovat
matZz

náhoda je špatný slovo. myslel sem tím že prostě tahle sezona byla výjmečná, klidně se může stát že dá 10 golu a konec.

Reagovat
herbage

Do útoku nikdo nepřijde, to jsme si jist. Vela totiž už dostal číslo a nikam na hostovačku už nepůjde, to o úmyslech Wengera hodně řiká.

Reagovat
matZz

Ted je otázka zda je to správný rozhodnutí. Já si myslim že ne.

Reagovat
herbage

To je taky tak všechno co můžeš, maximálně poslat Wengerovi nesouhlasný e-mail.

Reagovat
matZz

nebo se o svůj názor podělit, rozšířit si obzory, seznámit se s názory s ostatními, změnit nebo naopak pomoct změnit názory ostatních k lepšímu v téhle diskuzi.

Reagovat
herbage

To jo, to můžeš, ale já reagoval na to, že je to stejně na Wengerovi a tvůj nesouhlas to nezmění.

Reagovat
fantomas

Vela ne, třeba Bendtner by mohl.

Reagovat
herbage

Bendtner zůstane

Reagovat
fantomas

Bohužel.

Reagovat
herbage

Ribery a Fabregas hrajou úplně jiný posty, Fabregas je klasickej střed, ten by byl na kraji k ničemu. Nasri zvládně hrát i od lajny, zkrátka náhrada Rosy s Hlebem, když se zraní. Už jsem tu psal, že tu náhrada není, kdyžtak mi řekno koho? Diaby a Eboue prosím ne. Dm bude hrát Diaby, ne Denilson, kterej je spíš náhrada za Cesca. A dvojak bude Ramsey, s kterým Wenger počítá už tuto sezónu. Dřív byl Viera nenahraditelnej, pak přišel Flamini, teď přijde novej Viera, tedy Diaby a po něm novej Flamini, tedy Ramsey(běhavej univerzál). Zkrátka na DM pata netlačí, chce to Nasriho a v útoku taky nikoho. Uvažoval jsem nad Aršavinem, ale to je z říše snů a navíc na jeho postě může nastoupit Walcott, taky rychlej a až se vyhraje, bude hodně dobrej.

Reagovat
fantomas

No...Wenger mě zase dostal s těmi defenzivními záložníky. Diabyho mám sice rád, umí zahrát i kupředu, ale ta jeho hra na zlomeniny je fakt odporná. Dosadit ho do základu dle mě neni ideální a zajistit ho mladíky Ramseym, Bischoffem a Denilsonem je taky blbost. (Počítáme-li tedy, že odejde Gilberto, jinak je to ok - ale on samozřejmě nebude chtít sdílet post s dalšími 4 hráči.) Prostě Wenger, už se asi těžko změní, tohle se mi ale zdá fakt špatné..

Reagovat
herbage

Njn, ale lepší než koupit někoho za 20mega. Napadá mě Toulalan či Cana, jenže je spravedlivé dát šanci hráčům, kteří léta čekají. Diaby už dorostl, je s týmem sžitý a tu šanci zaslouží víc než právě Toulalan či Cana. Nejhorší na odchodu Flaminiho není že odešel kvalitní hráč, ale že odešel s týmem sehraný hráč, právě souhra je základ úspěchu, ne velká jména. Diaby je už sehraný a čekat u posily rok dva, než jí to sedne je dlouhom proto Wenger kupuje mladé. Gilberto možná ještě rok zůstane, bude jim krýt záda a předá zkušenosti, Ramsey podle mě hodně překvapí, bude dobrou náhradou za Flamse.

Reagovat
fantomas

No, nejmenoval si zrovna zkušené borce. Když Wenger hovoří o zkušenostech, tak proč je namísto otráveného Gilberta nedodat právě na tenhle klíčovej post. Co si budem povídat, sehranost zrovna u DM neni až tak klíčová, leč duležitá je. Arsenal byl vždycky moc hodnej tým (po tom, co odešel Vieira) a i Flams neni žadnej brusič, to bych změnil. Diaby je sice právě ten hráč, ale nevim, nejsem si u něj zkrátka uplně jistej.

Reagovat
herbage

Flamster dobře brousil a hlavně nejvíc z celýho machaftu běhal, to bude chybět. Jinak Diaby byl možná přemotivovanej, chtěl se ukázat. Když bude hrát v základu, tak určitě bude hrát ohleduplnějš.

Reagovat
fantomas

Právě že Flams je spíš ten dříč, všechno oběhá, ale žádnej zlej muž alá Vieira to neni.

Reagovat
herbage

Uvidíme v sezóně, já myslím, že to bude dobrý

Reagovat
fantomas

Snad máš pravdu.

Reagovat
Langi

se zbláznil ne ...každej kdo se na EURU předvedl tak půjde do lepšího klubu, tak proč Podolskej bude přestupovat do týmu který ještě loni hrál druhou ligu...

Reagovat
Sosi

Aspoň bude hrát a zase střílet góly... Já mu to schvaluju, i když bych mu samozřejmě přál něco lepšího...

Reagovat
smazaný uživatel

"Návrat do Kölnu by pro mě byl srdeční záležitostí," možná proto

Reagovat
Sosi

A nebo by mohl do Turecka za Filipem, Tomem a Tomem

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to by nebylo dobré kdyby sel do kolína nad rýnem. mel by podle mne přestoupit do itálie, do juventusu. nebo mozna ze klinssmann není takovy blbec jako hitzfeld a bude mu davat hodne sanci. protoze toni nehral na euro uplne nic a klose sice dal dve branky, ale podolski nasazel tri, takze by se meli v bayernu vzpamatovat.

Reagovat
smazaný uživatel

v juve by nebyl spatnej

Reagovat
Arne

Ty byses měl hlavně vzpamatovat... Hitzfeld je jedním z nejlepších trenérů novodobé historie BL a ne blbec, tím seš zcela evidentně ty.

Reagovat
herbage

Zřejmě nesleduje Bundesligu. Já se vůbec divil, že Podolski hraje v základu, bejt zdravej Deisler, tak sedí na lávce. Škoda té smůly na zranění.

Reagovat
Arne

Njn, Deisler, škoda ho, v Hertě bejval zřejmě fantastickej, i když ho zas až tolik nepamatuju...

Holt Podolski v lize a v repre jsou dva jiní hráči... Uvidíme, co Klinsmann, teď na transfermarktu čtu, že na úvodní tiskové konferenci v Bayernu řekl, že Podolski zůstane... Uvidíme, podle mě je to jen taková taktika a nic definitivného, proto tento článek kvůli tomu měnit nebudu.

Reagovat
herbage

Já si ho pamatuju jen z Bayernu a to ještě po tom, jak se vrátil po tom psychickym problému. On a Šimák totiž měli ve stejnou dobu unvavový syndrom a přestali hrát. Desiler se zmátořil, hrál pak opravdu skvěle, pak zranění, pak hrál zae skvěle a pak před MS zranění a před Vánoci konec, ale má pořád platnou smlouvu a může si to kdykoliv rozmyslet, ale pochybuji. Tak ještě zbejvá Šimák, dávám mu rok, dva, než zase někam uteče

Reagovat
Arne

Deisler byl asi před třema měsícema opět v Berlíně na tý klinice... To už je uzavřená kapitola.

Co se týče Šimáka, tak uvidíme, jak se bude vyrovnávat s tím, že bude jen sedět... Teda nejsem Veh, kdo ví, co má v hlavě za plán, ale upřednostňovat ho před Bastürkem a Khedirou by byla hloupost.

Reagovat
smazaný uživatel

NVM NVM......myslim že ukaže že ma lepší klub než koln kde by moh hrat ligu mstrů

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele