Nevím, jestli jsem hrdina, ale mám velkou radost, zářil Joselu po utkání s Bayernem

09.05., 13:14
Aktuality
Joselu (© AFP)

V německé lize odehrál v minulosti tři sezony, ale proti Bayernu Mnichov se španělský útočník Joselu střelecky prosadil až v dresu Realu Madrid. Čtyřiatřicetiletý hráč, který ve slavném klubu hostuje z Espaňolu Barcelona, zařídil ve středu večer v roli střídajícího hráče Bílému baletu dvěma góly postup do finále Ligy mistrů proti Dortmundu.

"Bayern už byl unavený, to bylo vidět," řekl Joselu po svém galapředstavení podle listu Bild. "Ani v nejlepším snu jsem si něco takového nepředstavoval. Nevím, jestli jsem hrdina, ale mám velkou radost. Bylo to neuvěřitelné, velkolepé," rozplýval se bývalý hráč Hoffenheimu, Frankfurtu a Hannoveru.

Joselu přišel na hřiště v 81. minutě místo Federica Valverdeho a v závěru hrací doby vyrovnal na 1:1. Brankář Manuel Neuer neudržel Viníciusovu skákavou střelu a tradiční žolík trenéra Carla Ancelottiho dorazil míč do odkryté branky. Na začátku nastavení vrátil po závaru míč před branku stříleným centrem Antonio Rüdiger a Joselu přidal svou pátou trefu v soutěži.

Postup Realu do finále vystřelil Joselu (©Opta by Stats Perform / AFP)

"Při prvním gólu šlo o to udělat to chytře. Už nemohli, byli v hlubokém bloku," konstatoval Joselu. Jeho druhou branku musel potvrdit videorozhodčí. "Modlil jsem se, aby to uznali," řekl po vypjatém závěru. Na konci nastavení ještě skóroval i Bayern, ale polský sudí Szymon Marciniak po signalizaci asistenta odpískal ofsajd, o který se možná ani nejednalo, místo aby nechal akci dohrát a dal možnost posoudit situaci videorozhodčímu.

Joselu s pěti góly dorovnal nejlepší střelce Realu v Lize mistrů Viníciuse Júniora a Rodryga. Přitom jen dvakrát nastoupil v základní sestavě, obvykle odehrál pouze několik minut. Svými středečními trefami překazil opakování německého souboje ve finále Ligy mistrů z roku 2013, kdy Bayern porazil ve Wembley Dortmund 2:1. Real s Borussií se utkají rovněž na londýnském stadionu 1. června.

Autor: ČTK

Komentáře (25)

Přidat komentář
JeséRodriguez

Tohle byl naprosto skvělý kauf.

Reagovat
janinho

ja nechapem preco sa stale riesi ci ho mame vykupit. sak stoji par supov, on nema velky plat, je ochotny cakat na minuty a aj s mbappem a endrickom druheho takeho hraca typologicky nemame. zapasov bude vela, ak by mu nevadilo zahrat za sezonu 700-800 minut, tak musi ostat. navyse je to odchovanec (do kvot) a velky srdciar.

Reagovat
zidane78

Reagovat
misinho7

Reagovat
JeséRodriguez

pořád lepší, než s touhle minutáží brzdit někoho mladého. Hlavně ti někdo vypadne a máš tam útočníka, na kterého se relativně můžeš spolehnout. A do toho závěrečného tlaku, kdy musíme hrát, je taky super...jasně, třeba presing je jeho hodně slabá stránka, spálil i nějaké šance (kdo z útočníků ne), ale za ty peníze to je prostě jackpot

Reagovat
janinho

presne. pomer cena/vykon ma vyborny. viem ze vela pozahadzoval, ale nemozes mat v kadri 24 cristianov. taki ako joselu, lucas, nacho a pod. su velmi doleziti. a pride mi, ze on si bude vazit vzdy kazdu minutu.

a presne ako si povedal, radsej toto nez ma mat malo minut nejaky talent, ktory sa praveze potrebuje vyhrat.

Reagovat
JeséRodriguez

Reagovat
Kucka

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
Pharrell

Reagovat
Mass

Četl sem, že si Joselu dokonce ochotnej tu výkupku zaplatit sám, aby mohl zůstat v Realu

Reagovat
janinho

tak snad az taky lakomec by Flo nebol

Reagovat
El Matador

Pošle mu to bokem v čistým

Reagovat
MarcoBanco

Reagovat
Kucka

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
teenz

Reagovat
nani92

tak hrdina je jasne Marciniak

Reagovat
MystycMac

Nedať Kimmichovi kartu za tu ruku po prieniku Viniciusa bolo šialenstvo+ Neuer každú loptu vykopával sekund celkovo bol skúpi na karty...

Reagovat
vladino10

Čiže dve žlté karty pre dvoch rôznych hráčov by si menil za gól, keď to pritiahneme za vlasy?

Reagovat
MystycMac

Nachovi by som to asi neuznal aj keď Kimmich sa tam dobre že nerozplakal ... Ten offside neriešim De light bol proste Off a mal záujem o hru nestal ako stlp, tam proste cesta nevedie niekedy sa za také jastrabie oko rozhodca chválil teraz karha lebo väčšinou nechajú dohrať potom ruši...Hnevaj sa radšej na Neuera a Mullera ktorý to pokakali...

Reagovat
vladino10

Ja sa nehnevám na nikoho, len mi príde funny, že niekoho tvrdenie, že niečo mal byť gól vyvracias tým, že ale ved kimmich mal dostať zltu

Reagovat
Alf14

jako gol kterej by stejně neplatil pro ofside ?

Reagovat
vladino10

Nebodaj ten gól skúmal var keď vieš ci by platil alebo nie?

Reagovat
vladino10

frajer

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele