Podle agenta je Morata jednou nohou v Juventusu

07.07.2014, 22:36
Aktuality
Álvaro Morata nedostává v Realu Madrid tolik příležitosti, kolik by si žádal, a vyhlíží odchod. Hlavním uchazečem o služby mladého střelce je Juventus, který se však dlouho nemohl dohodnout s Realem Madrid na ceně. Nyní se podle vyjádření hráčova agenta zdá, že je vše na dobré cestě.

Jednadvacetiletý útočník se stal předmětem zájmu také dalších evropských klubů, mimo jiné se na něj vyptávaly celky jako Arsenal či Wolfsburg. Moratově odchodu, i když pouze na bázi dočasného hostování, se nebrání ani samotný Real Madrid. Trenér Carlo Ancelotti médiím sdělil: "Dohodli jsme se na tom, že bude hledat klub, kde bude hrát. Když se naskytne vhodná příležitost, může někam na rok odejít."

Slova trenéra Carla Ancelottiho se zřejmě naplní, i když se pravděpodobně nebude jednat jen o roční hostování. Italský Juventus by rád mladého útočníka získal natrvalo a dokonce kvůli tomu zvýšil nabídku za hráče až na vysokých dvacet milionu eur. Morata si na své konto v minulé sezoně připsal 23 zápasů, ve kterých se mu povedlo vstřelit osm branek. Jen do tří z nich však nastoupil v roli hráče základní sestavy.

Přesto dokázal zaujmout. O tom svědčí přítomnost hráčova agenta v sídle Realu Madrid, kde podle médií projednával případný přestup do Itálie. Výsledky delšího jednání zřejmě přinesly ovoce, protože Juanma López v rozhovoru pro deník AS mimo jiné prohlásil: "Nechci být příliš konkrétní, protože není nic oficiálního, ale je pravda, že můj klient je nyní o mnoho blíže přestupu do Juventusu."

Real Madrid se však svých klenotů nikdy úplně nevzdává. Ve většině přestupů hráčů z mládežnické akademie je zakotvena klauzule o právu zpětného odkupu hráče, a pokud by Álvaro Morata do Itálie nakonec odešel, zřejmě i jeho smlouva by podobný dodatek obsahovala. Juventus hledá posily do dalšího ročníku, ve kterém by kromě domácí scény rád výrazněji promluvil také do závěrečných bojů v Lize mistrů. V Serii A nemá Stará dáma delší dobu zdatnou konkurenci, ale úspěch v evropských pohárech jí stále uniká.

K tomu by mu měl pomoci i Álvaro Morata, který by velmi rád získal větší prostor pro sbírání zkušeností. Vzhledem k malé zápasové praxi se mladý hráč nedostal do výběru trenéra Vincenta del Bosqueho a přišel o mistrovství světa v Brazílii. Pod dohledem trenéra Antonia Conteho, který je hráčovým obdivovatelem, by rád získal renomé hvězdy, aby o další šampionáty nepřišel. Stále je ale před ním ještě dlouhá cesta k přestupu, čehož se snaží využít Arsenal a zmíněný Wolfsburg, který také shání hráče do útoku a penězi šetřit nemusí.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com

Komentáře (457)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele