OSTRÉ BARCELONSKÉ DERBY

14.12.2003, 17:26
Aktuality
Barceloňané mohou pravděpodobně zapomenout na štastné a veselé prožití vánočních svátků. O to se jim postarali hráči a fanoušci Espanyolu a FC ve svém derby hraném v 16. kole španělské fotbalové ligy.

Oba týmy dohrávali jen s brankáři a sedmi hráči v poli! Rozhodčí rozdal 6 červených a 12 žlutých karet. Do branky FC se po dlouhé době postavil Rustu Recber, po 6 týdnech se po zranění objevil na hřišti Ronaldinho.

Z prvního gólu se radoval Espanyol a zařídili ho bývalí hráči FC. Iván De la Pena zatočil trestný kop k Jordi Cruyffovi, ten přeskočil Cocuho a překonal Rustuho. Dlouho se ale fanoušci Espanyolu neradovali. Znovuzrozený Kluivert přihrál Ronaldinhovi a jeho střelu lehce nešťastně tečoval Soldevilla za záda bezmocného Toniho. Barca se chytila a dala ještě do přestávky další dva góly. Při druhém Gabri centroval, Kluivert hlavičkoval a trefil jednoho z obránců od něhož se míč odrazil za brankovou čáru. Při třetím neudržel gólman Toni centrovaný míč a ten mu spadl Kluivertovi k nohám. Holandský kanonýr dal svůj druhý gól v zápase. To už ale skalní fanoušci Espanyolu nevydrželi a začali vytrhávat sedačky a házet je na hrací plochu. Jiní pálili vlajky nebo se snažili prolomit plot a dostat se mezi hráče. Emoce vzpláli i na hřišti a za dohrání souboje s Reizigerem byl vyloučen De la Pena. Za Espanyol spálil dobrou šanci Lopo.

Do druhé půle vlétl Espanyol jako uragán a po druhé žluté za fauly se šli do sprch zchladit i Marquéz s Quaresmou. Síly se záhy vyrovnali, když Soldevilla nakopl Gerarda. Velkou šanci zmařil Overmarsovi včasným vyběhnutím Toni. Účet červených karet ve vypjatém zápase dokončili Cocu s Lopem. Se skórem mohli ještě pohnout Luis Enrique či Oscar García na straně druhé.

Autor: Radek Nosil

Komentáře (19)

Přidat komentář
antimadrista

Fakt to bylo vostrý.

Reagovat
PJ

To ste se zase vytáhli. Šest červenejch karet - to sem neviděl ani tady u nás, kde se hraje úplně nejnižší soutěž a skoro pokaždý se to tam porve! Styďte se...

Reagovat
antimadrista

Není za co, my sme jim to pouze oplácely.

Reagovat
PJ

Hmm a tomu jako řikáš rozumnej důvod? A vsadim se, že kdybych se zeptal fandy Espanyolu, tak mi řekne, že opláceli oni.

Reagovat
smazaný uživatel

Neumíte se chovat.

Reagovat
smazaný uživatel

Bravo David Beckham! Takhle bych já provokace od Scaloniho nezvládl

Reagovat
smazaný uživatel

Odměnou mu také bylo zasloužené skandovaní celého Bernabeu.

Reagovat
smazaný uživatel

Skvělej zápas super výkon, parada. Dnes doporučují Team Ronaldo - Team Zidane charitativní zápas. Mohlo by to být dobrý.Je to na DSF v 20:10

Reagovat
smazaný uživatel

Jo,na ty šmatlaky se budu dívat. Ten zápas podle ě nezvládl rozhodčí,ale i my a oni.

Reagovat
smazaný uživatel

Jo a mimochodem sledujete někdo MS 20 ve Spoejných Emirátech? Zrovne se Španěli v čele s Iniestou a Sergiem probojovali do finále. Iniesta je uplně super,je tahoun celého týmu!! Ve finále jim bude dost fandit!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Tady nemůžu nic namítat, Iniesta tam hraje super fotbal.

Reagovat
antimadrista

To víš... naše škola :-)

Reagovat
HOST*Yarda

Španělsko je Španělsko, ale budu fandit Brazílii.

Reagovat
smazaný uživatel

Španěli se bodou rvát,ale bude to složité! Jinak Sergio mi v mnoha věcech připomíná Kluiverta.

Reagovat
smazaný uživatel

Merenguesi - jestli se dostaneš až sem tak tě vyzývám na souboj v tiplize ve španělsku! přihlaš se! Snad budeme ve stejný skupině v druhý lize...

Reagovat
smazaný uživatel

Hm,tak to Španěli prohráli. Je hrozná škoda,že Melli dotsal už ve 4. minutě červenou! To by se nepovedlo ani Mottovi=) Ale na to,že hráli celý zápas v oslabení,tak výsledek 1-0 je velmi důstojný.

Reagovat
HOST*

No dustojny......dnesni Barca asi na vic nema ale pred par lety by to pro Figa,Rivalda aspol. byl poradnej trapas.

Reagovat
PJ

Jeden o voze a druhej o koze, co? :-)

Reagovat
antimadrista

muhehehe :-)))

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele