ONLINE: Než se v Anglii dochumelí...

31.01.2019, 14:07
Aktuality
Deadline Day bývá na ostrovech velké pozdvižení. Kluby vytahují z kapes peníze v panické hrůze, že do konce sezóny neseženou potřebnou posilu, a tak se předhání ve zbytečných investicích do fotbalistů, kteří neodpovídají cenovce jim určené. A někdy jsme taky svědky skvělého přestupu, samozřejmě. Letos to sice na žádné dostihy nevypadá, naděje však umírá poslední.

Už letní deadline nuda je určitou předzvěstí toho, že se celky Premier League možná poučily a svoje intence k utrácení jakž takž rozprostřely do celého ledna. Anebo na posilování rezignují. A co nás tedy dneska čeká? Zatím se spekuluje o zájmu PSG o Williana, Real Madrid se zase údajně ptá na Marcuse Rashforda. Největší bombou se tak jeví potenciální přestup Petera Crouche do Burnley.

Zrekapitulujme si raději uplynulé dění. V posledních dnech a týdnech se výrazně činila jenom Chelsea. Na Stamford Bridge přišel Gonzalo Higuaín, směrem z klubu se naopak pakovali Álvaro Morata a Cesc Fábregas. Blues utráceli i směrem do budoucna, doposud nejdražším nákupem ledna je Christian Pulisic, jenž se bude ještě na jaře loučit s Dortmundem.

Poměrně zajímavě posílil i Bournemouth. Z Liverpoolu si koupil Dominica Solankeho a v balíčku s ním získal na hostování do konce sezóny pravého obránce Nathaniela Clynea. Defenzivu posílil i Chris Mepham. Naopak Southampton zažívá překvapivý odliv - Cédric Soares odešel hostoval do Interu, na přestup Saints pustili Manola Gabbiadiniho i Stevena Davise.

Jinak se toho ale zas až tolik nestalo. West Ham získal dopingového hříšníka Samira Nasriho, defenzivně trápící se Fulham posílil útok Ryanem Babelem a uvidíme, jestli Arsenal udělá terno s hostováním Denise Suáreze z Barcy. Wolves přetavili Jonnyho hostování z Atlética v přestup. No... a to je vlastně všechno. V rámci ligy si ještě Huddersfield vypůjčil z Crystal Palace Jasona Puncheona, jenž se tak z nevyužitého náhradníka stal v mžiku oka oporou.

Fotbalisté Premier League spíš opouštěli. Talentovaný Brahim Diaz vyměnil Man City za Real Madrid, bývalý "Lišák" Vicente Iborra bude od nynějška oblékat dres Villarealu. Navíc jsme svědky hromadného belgického exitu směr čínské peníze. Mousa Dembélé už se nechce dělit o minuty v Tottenhamu a po Mourinhově vyhazovu už nekvete pšenka ani Marouaneovi Fellainimu v Manchesteru United.

Ať už se dnes dočkáme čehokoli, věřme, že všechny helikoptéry a letadla docestují na místo určení v pořádku. Další tragédii, jako se stala v říjnu v Leicesteru, nemluvě o ještě citlivé nehodě dosud stále ještě pohřešovaného Emiliana Saly, si nepřeje vůbec nikdo.

Teď už se ale pohodlně usaďte, v následujících zhruba 10 hodinách vás budeme provázet tím nejzajímavějším, co Premier League, ale i nižší anglické soutěže, na přestupovém trhu nabídnou.

14:09 A začneme jednou už několika minutami zaprášenou aktualitou. Fulham se přece jenom jal vyztužit defenzivní řady a zhlédl se při tom v české nejvyšší soutěži. Novou posilou Cottagers by se měl stát stoper Michael Ngadeu ze Slavie - ta by měla za osmadvacetiletého Kamerunce inkasovat okolo 4 milionů liber.

14:19 OFICIÁLNĚ: Taky Newcastle posiluje zadní řady, na hostování do konce ročníku přichází z Monaka levý bek Antonio Barreca.

14:24 Na hostování Charlieho Austina se ptají hned čtyři celky z Premier League. Southampton ho však půjčit odmítá - buď trvalý přestup, nebo nic. Komu by vytáhlý útočník vytáhl trn z paty? Že by Cardiff?

14:32 Fanoušci Chelsea může po bezprecedentní porážce od Bournemouthu těšit alespoň setrvání Calluma Hudson-Odoie. Definitivní tečku za již smeteným zimním transferem právě učinil trenér Bayernu Niko Kovać, podle nějž se v souvislosti s anglickým mladíkem "nic víc nestane".

14:38 Claudio Ranieri připomněl, že Fulham na závěr letního přestupového období přivedl hned pětici hráčů. Věří, že "něco dobrého" se stane i dnes.

14:40 Vezměte si styl hry Burnley. Vezměte si tuhle statistiku. Můžou Clarets na příchodu Petera Crouche vůbec tratit? Pro připomenutí, Crouch v Premier League nasázel 108 gólů - víc zvládla jen třiadvacítka vyvolených. Hlavou ale legendární dlouhán vstřelil úplně nejvíc branek v historii PL. 53.

14:56 THROWBACK: Dnešní Deadline Day vypadá vcelku nudně a nic se na tom patrně nezmění. Proto si připomeňme poslední den přestupového období zpřed 8 let, který byl naopak dost možná nejdivočejší v historii. Chelsea koupila za 50 milionů Fernanda Torrese a vytvořila britský rekord. Liverpool si za utržené peníze pořídil hned dva útočníky - Andyho Carrolla a Luise Suáreze. Chelsea kromě toho z Benficy vykoupila Davida Luize.

15:00 - Do konce přestupového období zbývá 9 hodin.

15:05 Napilno bude mít agent Michyho Batshuayie. Maurizio Sarri o jeho jarní služby nemá zájem, a tak si belgický útočník musí za každou cenu najít jiné angažmá. O hostování se uchází West Ham a Real Betis, přičemž Chelsea proti vypůjčení svého hráče nic nenamítá.

15:15 Co se momentálně honí hlavou Lazaru Markovićovi? Před čtyřmi lety kroutil v Liverpoolu svou jedinou obstojnou sezónu, načež vystřídal čtyři kluby při hostování. Letos je ale v roli aktivního hráče pod smlouvou, avšak bez angažmá. Něco jako Danny Drinkwater. Reportér liverpoolského Anfield Wrapu Josh Sexton se nyní nabízí, že srbského fotbalistu odveze až na tréninkové hřiště týmu, který by o něj měl zájem.

15:21 OFICIÁLNĚ: Obránce Tyrone Mings opouští Bournemouth, do konce letošní sezóny bude oblékat dres druholigové Aston Villy. Urostlý zadák na podzim odehrál jen pět ligových zápasů - a pouze jedinkrát vydržel na hřišti od první do poslední minuty.

15:27 Newcastle už si dnes zajistil služby obránce Antonia Barrecy, ale to není všechno. Za rekordních 21 milionů míří na sever Anglie Miguel Almíron. Přestup ofenzivního záložníka Atlanty United by měl být potvrzen každou chvíli.

15:33 OFICIÁLNĚ: No a je to tady. 21 milionů liber putuje do Atlanty a čtrnáctiletý rekord Michaela Owena je pokořen. Newcastle získal Miguela Almírona.

15:42 A kdo tenhle Miguel Almíron vlastně je? Čtyřiadvacetiletý ofenzivní záložník reprezentuje Paraguay a umí zahrát i na obou křídlech. Pro Newcastle by tak mohl fungovat na pozici spojky v systému 3-4-2-1 i pod útočníkem v defenzivnější variantě 5-4-1. Minulý rok pomohl Atlantě k vítězství v MLS - v základní části nastřílel 12 gólů a u 13 asistoval. V play-off se prosadil jedinkrát.

15:49 Tak jo, králem Deadline Day bude asi Newcastle... kde ale sakra vázne ten Peter Crouch?

15:59 OFICIÁLNĚ: No a poraženým Deadline Day bude nejspíš Tottenham. Nejenže na White Hart Lane (ehm) tradičně nikdo nepřijde, kádr se naopak ještě zúží. Do Monaka putuje na hostování do konce sezóny Georges-Kevin Nkoudou.

16:00 - Do konce přestupového období zbývá 8 hodin.

16:08 V Monaku bude asi dneska hodně živo. Youri Tielemans je od rána v Leicesteru, kde kompletuje smlouvu na hostování do konce sezóny! Opačným směrem by měl zamířit Adrien Silva, který za Foxes letos stejně prakticky nehraje...

16:17 Fulham chystá podpisové dostihy. Kromě Ngadeua, který už je na cestě do Londýna, hodlá aktuálně sestupující celek přivést další dva obránce - Youssoufa Sabalyho a Havarda Nordtveita! Tihle dva by přitom mohli projít zdravotní prohlídkou i mimo tréninkové centrum Fulhamu - aby se vše stihlo včas.

16:34 Tottenham má hráčů pořád moc a rád by se ještě zbavil Vincenta Janssena. Za holandského útočníka a jeden z nejméně povedených nákupů v Premier League za poslední léta žádá 15 milionů liber. Schalke má o forvarda zájem, ale nemůže si ho dovolit. Totéž platí o Betisu.

16:38 ...Crouchy?!
16:42 Manažer Burnley Sean Dyche potvrdil, že Peter Crouch je na cestě do Lancashire. Do Stoke City opačným směrem zamíří Sam Vokes, který se s Clarets rozloučí po šesti a půl letech.

16:48 OFICIÁLNĚ: Jeden den naštvete Claudia Ranieriho, druhý už si pakujete kufry. Aboubakar Kamara opouští Fulham, zbytek sezóny stráví na hostování v tureckém Malatyasporu.

16:53 Že Anthony Martial podepsal v Manchesteru United novou smlouvu do roku 2024, už asi víte. Možná ale nevíte, že francouzský reprezentant bude na Old Trafford pobírat 250 tisíc liber týdně. Tak to alespoň uvádí Sky Sports.

17:00 - Do konce přestupového období zbývá 7 hodin.

17:04 Sean Dyche se nechal slyšet, že kontrakt Petera Crouche bude krátkodobý a potrvá pouze do léta. Více informací se prý brzy dovíme z oficiálních stránek Burnley.

17:13 Jedna z Championship: Tom Huddlestone by si mohl na stará kolena vyzkoušet Serii A, zájem o něj má Udinese. Že by Frank Lampard přišel v Derby o jednoho z důležitých středopolařů?

17:23 Michymu Batshuayimu se krátí čas. Pro jeho zájemce jsou problematické jeho platové požadavky, Belgičan prý nehodlá jít pod 160 tisíc liber týdně, což je pro Everton i Real Betis nepřijatelné. Seriózněji vypadá zájem Tottenhamu, který by zřejmě adekvátní smlouvu poskytl - tuto variantu však téměř jistě zamítne sama Chelsea.

17:36 OFICIÁLNĚ: Leandro Bacuna, kterého si možná pamatujete z Aston Villy, posiluje Cardiff. Pravý obránce podepsal ve Walesu smlouvu do léta roku 2023.

17:42 Reece Oxford je blízko nového angažmá. Defenzivní univerzál West Hamu hraje v letošní sezóně pouze za rezervu, a tak se Kladiváři nebrání poslat ho na hostování do konce ročníku do německého Augsburgu.

17:49 Peter Crouch je momentálně 17. nejstarším střelcem v historii Premier League, v květnu minulého roku se trefil ve věku 37 let, 3 měsíců a 13 dnů. Kdyby se gólově prosadil letos v Burnley, posunul by se v této tabulce do TOP 10. Květnový zásah by ho zařadil na sedmou příčku.

17:54 Cestu z Chelsea si rozmyslel Gary Cahill, o něhož měl zájem Fulham, Juventus a, překvapivě, Monako. Zatímco s Fulhamem si vítěz Premier League, Ligy mistrů či Evropské ligy neporozuměl po finanční stránce, do zahraničí se mu momentálně asi zas až tolik nechce. V létě mu na Stamford Bridge končí smlouva a bude k mání zadarmo, což zvýhodní jeho vyjednávací podmínky.

18:00 - Do konce přestupového období zbývá 6 hodin.

18:16 Na západní frontě klid, a tak si zatím můžeme zrekapitulovat oficiálně potvrzené transfery z lednového Deadline Day. Která posila se podle vás chytí nejlépe: Suárez v Arsenalu? Almíron či Barreca v Newcastlu? Nebo snad Bacuna v Cardiffu?

18:20 Peter Crouch dorazil do tréninkového centra Burnley, kde už brzy podepíše smlouvu do konce sezóny.

18:38 Když někdo přijde, musí taky někdo z kola ven. Křídelník Newcastlu Jacob Murphy má před podpisem hostování do konce sezóny ve West Bromwichi.

18:50 OFICIÁLNĚ: Reece Oxford už je hráčem Augsburgu. Z West Hamu bude v 15. týmu německé Bundesligy hostovat do závěru letošní sezóny.

18:55 Ohledně Reece Oxforda se vynořily zajímavé spekulace. Zatímco West Ham oznámil, že mladíka uvolnil do konce letošního ročníku, Augsburg zveřejnil, že si Oxforda zavázal až do konce sezóny 2019/20.

18:58 Velkou posilu hlásí Salford City, z většiny vlastněný hráči z legendárního ročníku 92' z Manchesteru United. FA schválila, aby se ředitelem klubu z 5. anglické soutěže stal David Beckham!

19:00 - Do konce přestupového období zbývá 5 hodin.

19:06 OFICIÁLNĚ: Záložník Leicesteru Adrien Silva stráví jarní část letošní sezóny v Monaku.

19:13 Přestože je německé přestupové okno už zavřené, hostování Emile-Smith Rowea z Arsenalu do RB Lipsko bude prý brzy oficiální.

19:19 OFICIÁLNĚ: Obránce Evertonu Cuco Martina na podzim hostoval ve Stoke City, zbytek sezóny ale stráví jako host ve Feyenoordu.

19:22 OFICIÁLNĚ: Jak slíbili, tak i učinili. Emile-Smith Rowe bude po zbytek sezóny hostovat z Arsenalu v Lipsku.

19:37 Tottenham smetl ze stolu hostování Vincenta Janssena v Realu Betis.

19:40 OFICIÁLNĚ: Brighton získal zajímavou posilu do ofenzivy. Dvacetiletý útočník Jan Mlakar přichází na přestup z Mariboru, kde na podzim nasázel 9 gólů.

19:59 Agent Michyho Batshuayie má asi telefon horký od samého telefonování. Tottenham, West Ham i Real Betis jsou definitivně ze hry - a teď se hledají další zájemci. Pořád platí klíčová podmínka, 160 tisíc liber týdně pro Basthuayie.

20:00 - Do konce přestupového období zbývají 4 hodin.

20:05 OFICIÁLNĚ: Peter Crouch je hráčem Burnley! U Clarets podepsal smlouvu do konce sezóny. Tweety už bůhvíproč do článku vkládat nejdou, tak si skvělé oznamovací video užijte aspoň tady.

20:16 OFICIÁLNĚ: No a opačným směrem se stěhuje Sam Vokes. Ve Stoke City podepsal smlouvu do léta roku 2022.

20:29 OFICIÁLNĚ: Vydělat si katarské peníze? Pro Bonyho Wilfrieda jasná volba - alespoň do konce letošní sezóny. Přesně tak dlouho bude hostovat ze Swansea v Al Arabi.

20:39 OFICIÁLNĚ: Křídelník Tottenhamu Anthony Georgiou bude do konce sezóny hostovat ve španělském Levante. Jednadvacetiletý fotbalista hrál na podzim pouze za rezervu.

20:48 OFICIÁLNĚ: Lucas Piazón doplnil více než čtyřicetičlennou armádu hostujících hráčů Chelsea. Brazilec bude hrát do konce sezóny v Chievu - zoufale posledním týmu Serie A.

21:00 - Do konce přestupového období zbývají 3 hodiny.

21:03 OFICIÁLNĚ: Youri Tielemans bude do konce sezóny hostovat v Leicesteru.

21:12 Maurizio Sarri přišel o Cesca Fábregase, ale náhradu nezískal. Chelsea se zajímá o Abdoulaye Doucourého z Watfordu, ale času jí už moc nezbývá. Hornets se navíc k prodeji úplně nemají.

21:46 Dvacetiletý záložník Evertonu Beni Baningime bude ve zbytku sezóny hostovat ve Wiganu, právě prochází zdravotní prohlídkou. Já vím, ale nic zajímavějšího se fakt neděje...

21:55 Fulham má pořád v plánu podepsat tři obránce - nejblíž je prý momentálně přestup Håvarda Nordtveita z Hoffenheimu.

22:00 - Do konce přestupového období zbývají 2 hodiny.

22:11 Mimo ostrovy: Barcelona dokončila přestup Jean-Claira Todiba. Devatenáctiletý záložník přichází z Toulouse, v katalánské metropoli podepsal smlouvu do léta roku 2023.

22:22 Andy King také odchází ze svého kmenového klubu za větší porcí minut. Velšský záložník Leicesteru City právě podstupuje lékařskou prohlídku v Derby County.

22:26 Paris Saint-Germain nevzdává boj o Idrissu Gueyeho z Evertonu. Původní nabídku 21,5 milionu liber zvýšili Pařížané na 26 milionů.

22:41 Michy Batshuayi se podle Sky Sports dohodl s Crystal Palace. Eagles mají zájem dokonce i o trvalý přestup.

22:52 S Lucasem Piazónem má Chelsea na hostování neuvěřitelných 42 hráčů. Složili byste z těchto hráčů základní sestavu? Tady je ta moje: Eduardo - Aina, Kalas, Zouma, Kenedy - Moses, Bakayoko, Mount, Pulisic - Abraham, Morata

22:58 OFICIÁLNĚ: Trvalý přestup z toho nakonec není, Michy Batshuayi však alespoň bude mít kde hrát. Crystal Palace si zavázala jeho služby do konce letošní sezóny.

23:00 - Do konce přestupového období zbývá 1 hodina.

23:02 S Batshuayiem se modrá hostující horda rozšířila na číslo 43. Moje ideální sestava se ale nemění...

23:05 OFICIÁLNĚ: Obránce číslo jedna už je v Chalupě. Fulham potvrdil příchod Havarda Nordtveita na hostování do konce sezóny.

23:23 Hostování Michyho Batshuayie v Crystal Palace nakonec ještě oficiální není, jak tvrdilo Sky Sports. Belgičan je ve Valencii a podrobnosti kontraktu s Eagles stále ještě dolaďují.

23:27 Novinky o přestupu Michaela Ngadeu do Fulhamu od zdroje z nejpovolanějších.

23:33 Will Grigg by měl v nejbližších minutách dokončit přestup z Wiganu do Sunderlandu.

23:39 Ve zbývajících minutách to bude hlavně o Ngadeuovi a Batshuayim. Situace belgického forvarda je podle Davida Ornsteina 50 na 50.

23:49 OFICIÁLNĚ: Hvězda ME U21 v roce 2017 Jeremy Toljan na čas opouští Borussii Dortmund, jarní část letošní sezóny stráví na hostování v Celticu.

23:57 OFICIÁLNĚ: West Bromwich zkompletoval hostování Jacoba Murphyho. Anglický křídelník stráví na Hawthorns zbytek sezóny.

00:00 BIM BAM! Přestupové období skončilo! Pro týmy Preimer League to však klid neznamená. V případě, že se na transferu celky dohodly již před půlnocí, mohou ještě s hráči vyřizovat individuální podmínky i nyní. Jako třeba v případě Michaela Ngadeua.

00:04 OFICIÁLNĚ: Z Newcastlu putují také Rolando Aarons a Achraf Lazaar. Oba dva budou na jaře hostovat v Sheffieldu Wednesday.

00:11 Crystal Palace oznámilo, že odeslalo FA potřebné dokumenty k vyřízení hostování Michyho Batshuayie. Teď už se jen čeká na schválení.

00:14 OFICIÁLNĚ: Na podzim hostoval v Aston Villa, ta o něj však ztratila zájem. Proto bude Yannick Bolasie na jaře hostovat v Anderlechtu.

00:16 To jsou věci! Jaroslav Tvrdík právě na Twitter napsal, že i přes vstřícné kroky Slavie Praha nakonec Fulham Michaela Ngadeu nezíská!

00:20 Tak teď už se čeká jen na toho Batshuayie...

00:33 OFICIÁLNĚ: Namísto posílení obrany opouští Fulham jeden ze záložníků. Stefan Johansen bude po zbytek sezóny hostovat ve West Bromwichi. Norský reprezentant odehrál na podzim ve Fulhamu 12 zápasů, poslední však v polovině prosince - důvěru Claudia Ranieriho nezískal.

00:40 OFICIÁLNĚ: Také Tom Carroll mění na poslední chvíli působiště. Ze Swansea odchází hostovat do Aston Villy, ta má navíc možnost v létě přetavit hostování v přestup.

00:52 Představitelé Crystal Palace, Chelsea i Michy Batshuayi jsou momentálně v Cobhamu, kde pracují na posledních podrobnostech hostování. Tak šup, šup...

00:56 Podle informací Sky Sports Fulham aktivoval výstupní klauzuli Youssoufa Sabalyho ve výši 12 milionů a dohodl se i s hráčem. Poté už se však manažerům Cottagers nepodařilo spojit s vedením Bordeaux. Přestože to zkoušeli 4 hodiny. Lídři francouzského celku prý nereagovali na e-maily ani telefonní hovory.

01:15 OFICIÁLNĚ: Tak teď už to snad oficiální je. Michy Batshuayi je sice nakonec stále ve Valencii, přesto se Crystal Palace podařilo zkompletovat jeho hostování do konce sezóny. Součástí smlouvy však není možnost trvalého odkupu z Chelsea - Belgičan se tak v červnu vrátí zpět na Stamford Bridge.

Fulham se údajně pokouší "pět minut po dvanácté" získat z Liverpoolu Lazara Markoviće, ale to už snad raději bez mé přítomnosti. Já se s vámi po více než jedenáctihodinovém maratonu loučím, děkuji za pozornost a u dalšího - snad záživnějšího - Deadline Day z Premier League na viděnou!

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (467)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele