Olomoučtí remizovali s Austrií Vídeň a vyhráli turnaj na Maltě

15.01., 18:53
Aktuality

Olomoučtí remizovali na závěr přípravného turnaje čtyř mužstev Tipsport Malta Cup s Austrií Vídeň bez branek. Sigma zůstala ve třech zápasech na ostrově ve Středozemním moři neporažená a s pěti body za vítězství a dva nerozhodné výsledky díky lepšímu skóre šestý ročník tamního podniku ovládla. Hradec Králové porazil Trnavu 2:1 a obsadil třetí místo poté, co Austria při shodné bilanci vyhrála los.

Olomouc navázala na předloňské prvenství na Maltě. K triumfu jí dnes stačila bezbranková remíza, neboť při bodové shodě tří týmů měla o gól nejlepší skóre. Závěrečné utkání s Austrií nenabídlo příliš pohledných akcí a šancí, oba celky v druhé půli trefily brankovou konstrukci.

"Byl to velmi těžký zápas. Austria byla lepší v kombinaci, my jsme měli více šancí. Celý turnaj nás skvěle prověřil, byla to pro nás výborná zkušenost, každý soupeř byl z jiného soudku. Důležité pro mě je, že jsme prošli soustředěním bez jediného zdravotního problému," řekl na tiskové konferenci trenér Sigmy Václav Jílek.

Také Hradec zůstal na Maltě i po souboji s Trnavou neporažený. O vítězství Východočechů nad účastníkem podzimní skupiny Evropské konferenční ligy se zasloužili brankami Danielové Vašulín a Horák.

"Byla to pro nás další kvalitní příprava na přírodní trávě. Mohli jsme tento zápas vyhrát i vyšším rozdílem, měli jsme i další šance. S celým pobytem na Maltě jsem spokojen, ideálně jsme odstartovali přípravu na ligu," řekl královéhradecký trenér Václav Kotal.

Sigma Olomouc - Austria Vídeň 0:0.

Sestava Olomouce:

I. poločas: Stoppen - Vraštil, Beneš, Pokorný - Chvátal, Ventúra, Zorvan, Langer, Elbel - Singhateh, Juliš.

II. poločas: Stoppen - Křišťál, Matys, Novák - Zifčák, Breite, Pospíšil, Sláma - Vodháněl, Fortelný (79. Růsek) - Fiala. Trenér: Jílek.

FC Hradec Králové - Trnava 2:1 (1:0).

Branky: 19. Vašulín, 56. Horák - 65. Djuricin.

Sestava Hradce: Bajza - Harazim, Čihák, Leibl - Čmelík, Kodeš, Kučera, Horák - Šašinka (69. Hlaváč), Pilař (77. Boniš) - Vašulín (85. Juliš). Trenér: Kotal.

Autor: ČTK

Komentáře (6)

Přidat komentář
Pablos

Doma jízda otevřeným autobusem po městě doufám

Reagovat
Kily

bude stačit okolo zimáku, jestli chtějí, aby tam byli taky fanoušci

Reagovat
Pablos

ale musí se zdržet a přijet až 17.1. po extraligovém kole s K. Vary.

Reagovat
Thelvin

Ani takovej Sulejman I. na Maltě vyhrát nedokázal, nechápu ten výsměch

Reagovat
Nieuwendyk

A to byl nějakej trenér!

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele