Odejít teď do zahraničí by byl nesmysl, ví německý talent Arp

11.09.2017, 20:49
Aktuality
Sedmnáctiletý Jann-Fiete Arp sice ještě ani nedebutoval za dospělé áčko Hamburku SV, ovšem v Německu si od něho už teď slibují mnoho. Dorostenecký útočník je čerstvým držitelem prestižní zlaté medaile Fritze Waltera a přes léto s HSV podepsal nový kontrakt, aby tak definitivně odrazil zájem Chelsea...

"Ten kluk v sobě něco má. Ne, vlastně, on má všechno. Myslím, že může HSV dotáhnout až na vrchol," rozplýval se sportovní ředitel německého svazu a legenda Hamburku Horst Hrubesch poté, co Arpovi předal individuální ocenění, které dříve obdrželi Timo Werner, Mario Götze či Leon Goretzka.

Jann-Fiete Arp je členem hráčské základny HSV od roku 2010 a původně se kvůli své výšce profiloval jako stoper, k tomu má však aktuálně velmi daleko. Mladší dorost opouští s bilancí 26 branek v jednadvaceti startech a činil se i na mezinárodní úrovni. Loni na Euru do 17 let zaznamenal nejrychlejší hattrick v historii turnaje (za 13 minut) a v říjnu pak své vrstevníky na MS vedl jako kapitán.

Arp si tak logicky už v útlém věku vysloužil pozornost doma, ale také v zahraničí, kde se ho snažila do svých řad zlákat londýnská Chelsea. "Nedávalo by smysl se k Chelsea připojit v 17 letech. Nemám za sebou téměř nic, s profesionálním fotbalem nemám vlastně žádné zkušenosti. Je to moc velký risk. Byl by nesmysl se teď přesouvat do zahraničí," prohlásil teenager otevřeně v rozhovoru pro Bild.

V polovině června přitom Arp s Rothosen podepsal nový kontrakt do roku 2019, na jehož základě si má rázem přijít na pět tisíc eur měsíčně, i přes takový pěkný výdělek se s ním však prozatím mezi seniory nepočítá. Markus Gisdol v rozhovoru pro Hamburger Morgenpost připomínal, že Arp stále může odehrát dva roky za starší dorost, a na nic nespěchá ani sám talentovaný útočník.

"Žádná z mých dovedností není vypilovaná na maximum," uvědomuje si forvard, který vzhlíží především k Angličanovi Harrymu Kaneovi. Posílit chce hlavně svou hru levou nohou a hlavou. Podle Hrubesche každopádně Arp už teď dokáže "dát gól z ničeho", přičemž mnohým imponuje hlavně jeho krytí balonu a skvělý pohyb bez míče.

Sedmnáctiletá naděje již strávila celou letní přípravu s áčkem a nakoukla i do jeho tréninkového cyklu, její progres však nedávno zbrzdil úraz kolene. I to pomohlo Arpovi uvědomit si, že fotbal není všechno. "Tohle všechno může skončit ze dne na den. Ale nikdo vám nevezme diplom ze střední školy," prohlásil rozumně obletovaný mládenec.

Autor: Tomáš Daníček / dw.com

Komentáře (25)

Přidat komentář
smazaný uživatel

"Ten kluk v sobě něco má. Ne, vlastně, on má všechno. Myslím, že může HSV dotáhnout až na vrchol,"

pro HSV je vrchol udržení se v lize, tak to by mohl zvládnout ne

Reagovat
smazaný uživatel

Sami nevedi, jak se tam porad drzi, uz davno meli spadnout.

Reagovat
smazaný uživatel

Letos bych to viděl na atak do pohárové evropy ;-)

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
lada.sp

Do zahraničí chlapče nemusíš, ale pojď k nám stejně nás berete jako vaší kolonii a Sparta a Slavia bere všechno a za těžký prachy

Reagovat
arsavin

Za rok je v Bayernu na lavičce. Jinak to nemůže dopadnout

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

klasika no

Reagovat
stas87

Vynikajuci hrac, videl som ho prave na MEU17 a tam bol najlepdim utocnikom a aj nemeckym hracom. Stale je to ale turnaj mladeze a BL je uplne inde. Na svoju vysku je prekvapivo obratny, pomerne slusna technika ale co je jeho najväcsia deviza, tak to je vyber miesta. Ta lopta si ho skratka najde. Keby sa HSV podarilo ho zapracovat do acka a to iste nam s Eggesteinom a Schmidtom, bol by som rad. Aj na severe tie talenty su, len sa s nimi nepracovalo a nepracuje tak, aby boli ti hraci schopni hrat stabilne BL a casom aj za Nationalelf.

Reagovat
smazaný uživatel

má rozum kluk

Reagovat
Nodi

Vůbec nevíš co tam je, tyhle vyjádření maj stejně vždycky napsaný od někoho z vedení. To je jak předvolební kecy

Reagovat
smazaný uživatel

Ti knírci mají nechutnou zásobárnu talentů. Že už jim to není trapný. Ne, jedině dobře. Jeden z top týmů na světě a přitom jedni z mála, koho se nevidí simulovat. Knírci jsou top

Reagovat
Ferguson6

"Tohle všechno může skončit ze dne na den. Ale nikdo vám nevezme diplom ze střední školy," prohlásil rozumně obletovaný mládenec.. Jak keby bol diplom zo strednej nejaký úspech, ktorý aj bez futbalu zaručuje dobrý život

Reagovat
FiX

Kadlec by věděl.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak zrovna v Nemecku to ma velky vyznam. Ne kazdej tu stredni udela. To neni jak u nas, kdyz to dostane uplne kazdej a tim padem to ztraci na vyznamu.

Reagovat
fantomas

Cos to vcera rikal o tom, zes nikdy neprecet nic myho?

Reagovat
Ferguson6

Prečítal som si článok na dw a sem som to pochopitelne napísal preložené... Ak sa naše preklady zhodujú, je to čisto náhoda

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

Arp scores! To bude znit dobre, az bude hrat za muj Arsenal ci Tottenham.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Ferguson6

Boha, ale v 17tich zarábať viac ako slovenský prezident alebo premiér je dosť dobré

Reagovat
smazaný uživatel

Not this shit again.

Reagovat
BBystr

never tomu oni si nakradnu tolko ze su davno za vodou

Reagovat
Ferguson6

No shit Sherlock... Ja ich preto neľutujem a hovorím o oficiáonom plate.Proste zarába viac ako oni.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele