O podíl v Baníku se zajímá podnikatel Světlík

21.06.2011, 16:42
Aktuality
Největší tuzemská strojírenská skupina Vítkovice Machinery Group podnikatele Jana Světlíka se zajímá o kapitálový vstup do Baníku Ostrava. ČTK to potvrdil samotný Světlík, který je generálním ředitelem společnosti. O námluvách Světlíka s většinovým majitelem Baníku Tomášem Peterou se v zákulisí hovoří dlouhodobě už řadu měsíců. Nyní se však jednání posunula do pokročilejší fáze a skupina mapuje finanční situaci v klubu.

"Běží analýza podkladů, které nám klub dodává. Dělá to ale jen po částech a dosud jsme nedospěli ani do fáze, že bychom tedy viděli veškerou potřebnou dokumentaci," řekl Světlík ČTK.

Podle něj zatím není vůbec jasné, zda do klubu vstoupí. "Nejsme ani tak daleko, abychom mohli říct, že známe jeho celkovou situaci. Jsme úplně na začátku. Žádné rozhodnutí teď není na stole," konstatoval Světlík.

Skupinu Vítkovice Machinery Group tvoří tři desítky firem, které mají roční obrat zhruba 20 miliard korun.

Ostravský klub patří podnikateli Tomáši Peterovi, který získal většinový podíl od bývalého tenisty Daniela Vacka, a nyní v něm ovládá 75 procent akcií. Podle výroční zprávy hospodařil Baník v sezoně 2009/2010 se ztrátou osm milionů korun, předcházející sezona naopak skončila ziskem 13,4 milionu korun.

Vedení celku, který v uplynulé sezoně skončil až na čtrnáctém místě, na nadcházející ligovou sezonu vyhlásilo šetření. Jen náklady na provoz prvoligového mužstva chce snížit o patnáct milionů korun.

"Mohu jen potvrdit, že momentálně probíhají jednání se silným partnerem. Ale jsme dohodnuti, že průběh nebudu nijak komentovat," řekl Petera.

Baníku se dlouhodobě nedaří získat silného a stabilního generálního partnera, který by plnil rozpočet. Klub je tak odkázán především na prodej hráčů. Dusí ho i nepřehledná situace se stadionem na Bazalech, který od příštího roku přes

Autor:

Komentáře (42)

Přidat komentář
Kepy_FCB

Světlík Petera

Reagovat
Puskas

Jen aby to u Světlíka platilo pořád...

Reagovat
Kepy_FCB

Spíš aby to vůbec platit začalo.

Reagovat
smazaný uživatel

Ten poslední se mi nezdá, město spíše sype do hokeje na opravy ČEZ areny a Bazaly peněz neviděli, takže jiné schůdné řešení ani moc není

Jinak u dalších věcí nemůžu soudit

Reagovat
Kepy_FCB

Lojzu Hada musíš brát s pořádnou rezervou, i v tom článku povída nepřesnosti do nebe volající.

ale Petera

Reagovat
iamek

Hadamczik je smejd ... Stacilo mi jak od opavy Koupil Kozaka za pet mega a za dva tydny ho prodal do lazia

Reagovat
smazaný uživatel

Byznys je byznys, něco podobného s Vydrou udělal i Petera.

Reagovat
Radar

Vydru byl nakoupen z peněz Světlíka

Reagovat
Radar

*Vydra

Reagovat
smazaný uživatel

Jo a Hadamczik není šmejd, je to borec.

Reagovat
twerp

Kozák šel přímo z Opavy ne? Aspoň co vím, tak hráč nemůže během jednoho přestupového období 2x přestoupit.

Reagovat
Kepy_FCB

Ale Opava z toho neměla téměř nic.

Reagovat
smazaný uživatel

Nedavno byl na toto téma rozhovor a článek v novinách. Koupil ho pul roku před přestupem za x milionu, jelikož Opava neměla peníze, atak odkoupil práva (jako Pelta Slavii Hlouškovy, ale ne všechny). Opava byla ráda a spousta lidí se smála, že kupuje hráče, který si nekopl vůbec v GL, ale pak ho prodal za x milionu a mohl to považovat za dobrý obchod. kdo umí, umí a kdo neumí, tak čumí!

Reagovat
smazaný uživatel

tak hlavně, že ty víš kde je pravda

Reagovat
Kepy_FCB

Nevím ale zato si pamatuji výsledky pod Lojzou.

Reagovat
smazaný uživatel

Na Světlíka bacha, potopil Vítkovice a stejně se vykašle i na Baník když mu to nic neposype... nemá vztah ke kraji ani k místnímu sportu :(

Reagovat
Kepy_FCB

Kecy , Vítky potopil jakejsi Zátorský.

Reagovat
smazaný uživatel

Rodák z Ostravy,vystudoval báňskou a celou profesní karieru strávil v podnicích spojených s Vítkovicemi a nemá vztah ke kraji? člověče Vítkovice potopil Zátorský. Světlík je kvůli jeho machinacím přestal sponzorovat

Reagovat
centos

nemá vztah ke kraji

Reagovat
smazaný uživatel

Vítky potopil Zátorský a myslím, že firma GEOFIN kde on je většinovým vlastníkem..

Světlík pro Vítkovice byl sponzor a sponzoroval je duhou ligu kdy neměli peníze ale jakmile spadly do MSFL je přestal podporovat...

Zátorský a spol. udělali tunel ve Vítkách..

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
goodbay

Jak nakonec skončili Vítkovice? Budou pokračovat s fotbalem nebo to skončilo úplně?

Reagovat
goodbay

Tak jsem našel na webu Vítkovic tohle: Ve středu 22. června od 16:00 proběhne v prostorách Restaurace na Městském stadionu schůzka insolvenčního správce p. Tetery s rodiči. Přítomni budou i členové správní rady FC Vítkovice. Předmětem jednání bude vyjasnění současné situace v klubu, budoucnost veškeré mládeže, žen a A-týmu FC Vítkovice. Všichni rodiče jsou srdečně zváni! O výsledku schůzky budete všichni informováni prostřednictvím webu.

Reagovat
smazaný uživatel

borciiii, kdyz o tom vite hovno, tak tady nepiste p*coviny :D :D pry Svetlik potopil Vítky :D

Reagovat
frankiefcb

Tak já taky něco přidám do zdejší diskuze. bavil jsem se včera shou okolností s se svým výborným kamarádem o Světlíkovi a Baníku. Říkal jsem mu, že možná Světlík nemá vztah k sportu, když klidně nechal potopit hokejový Vítky, jestli by to pro Baník bylo dobré. A kamarád mi odpověděl toto: Kámo Světlík je fotbalový nadšenec ten fotbalem dýchá a na bazaly si taky zajde, že je tam pečený vařený. Jsem se ho ptal odkud to ví a říká mi. tatík zná Světlíka a často s ním o tom mluvil (vím, že tatík od kámoše je nějaký strojní inspektor a zdejší regionální průmyslové firmy má prolezlé skrz naskrz). Pak i vím ze školy, jelikož tady v Ově studuji regionální rozvoj, že Světlík do Ostravska a do Ostravy investuje nemalé peníze a že je opravdu regionální patriot. když si člověk vezme všude ve všem, kde se objeví Ostrava a Ms kraj je, že Světlík tam dál prachy, Světlík zaštítil svými penězi výstavbu auly atd. atd. Tak si říkám, ten Světlík doufám a věřím by byl výhra pro Baník

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kepy_FCB

hokejový Vítky nikdo nepotopil naopak se jim daří, jinak doufám že máš pravdu.

Reagovat
centos

Světlíkův projekt Nových Vítkovic je asi to nejlepší, co tady vůbec mohlo vzniknout.

Reagovat
smazaný uživatel

Hlavně ať se vrátí fotbal dospělých do Vítkovic!!!

Reagovat
smazaný uživatel

hlavně ať už se kormidla ujme někdo, kdo to posune směrem kupředu...nebo aspoň ve směru, který bude prospěšný pro klub a ne jen pro kasu (viz. šetření aj.)...začíná se mi dělat zle, jak je vše proti Baníku (výsledky počínaje a stadiónem konče)

Reagovat
doNny

škoda, že takové potíže mají takové kluby co mají lize co nabídnout, ale takovým nýmandským týmům nic

Reagovat
Kepy_FCB

Krbeček začínal v Chebu a jeho otec chytal první ligu za Union takže já mu budu hodně fandit!

Druhá věc je koho zase Plzeň výměnou získá (Řezník?, ...?)

Reagovat
smazaný uživatel

do defenzivy má přijít hráč ze zahraničí, jinak se o nikom dalším nemluví (a ještě bych uvítal, kdyby k vám šel opět Daněk)

Reagovat
smazaný uživatel

sakra, tak nic - jsem se do těch Krbečků nějak zamotal...

Reagovat
soukup

no ale hrál i za Brno, přeneseš to přes srdce?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

OT: tak v sobotu hromadný Hardbass po celé ČR

Reagovat
Radar

Jsem pozván do Havru

Reagovat
smazaný uživatel

Kubys posílá pozvánky?

Reagovat
Radar

Ni ni, ještě pochybnější člověk.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele