Novým sportovním ředitelem Marseille je Zubizarreta

27.10.2016, 14:52
Aktuality
Olympique Marseille pokračuje v personálních změnách ve vedení. Francouzský klub už nemá pouze nového majitele a trenéra, ale rovněž sportovního ředitele - do této funkce byl dnes po obědě jmenován někdejší španělský brankář Andoni Zubizarreta...

Zubizarreta byl od léta 2010 do ledna 2015 sportovním ředitelem Barcelony a místo v Marseille mu uvolnil Gunter Jacob. Ten byl odvolán včera, pro Olympique pracoval pouhé tři měsíce.

Slavnému klubu se v uplynulých letech nedaří podle představ a zpět na špičku tabulky francouzské nejvyšší soutěže a do Ligy mistrů mu mají pomoci velké změny. Novým prezidentem se před několika dny stal miliardář Frank McCourt a jedním z jeho prvních kroků byla výměna trenéra. Na lavičce skončil Franck Passi, jehož vystřídal Rudi Garcia.

"Cílem je vyhrát ligu. Mým cílem číslo jedna je triumf v Ligue 1, druhým zisk dalšího titulu a třetím triumf v Lize mistrů," nastínil své plány americký podnikatel.

Autor: Tomáš Pavlík / espnfc.com

Komentáře (13)

Přidat komentář
smazaný uživatel

zaujímavé...

Reagovat
smazaný uživatel

Zubi

Reagovat
Josifek

Když něco dlouhodobě nefunguje, dává většinou smysl změnit vše od hlavy směrem dolů, tady ty změny vypadají smysluplně, tak se OM pozvolna začne vracet tak, kam patří.

Reagovat
Josifek

* snad

Reagovat
celeb

nacase

Francuzska liga potrebuje silny Olympique, ta dominancia PSG neprinasa nic dobre.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
pawelFCB

Reagovat
smazaný uživatel

OM sa vráti tam kde patrí. Už najbližšiu sezónu budú podľa mňa hrať minimálne o druhé miesto. Nakúpia - určite niekoho Zubi kúpi aj v zime, v tejto sezóne to však vyššie než na siedme miesto stejne nevidím...

Reagovat
Spalovač šancí

Pěkné choreo

Reagovat
kubys

Mára Vít ho zničil.

Reagovat
Israha

Zatím to vypadá (i na základě toho, co McCourt říkal o množství peněz, co chce investovat), že se půjde spíše cestou Monaca, než PSG. Dobře tak, nějaké nárazové velikášské rozhazování by mohlo být spíš kontraproduktivní. Nicméně s tou LM si teda hodně věří...domácí titul proč ne, tam se ukazuje, že PSG bez Ibry už zdaleka není tak dominantní, ale s Ligou Mistrů jde spíš o zbožné přání.

Reagovat
smazaný uživatel

moj klub....nikdy nezabudnem ako sme v 1999 boli na turnaji v Marseille ...samozrejme este "stary" stadion a prehliadka...masaker...a podavanie ruky so Zidanom....zazitok :) a vrchol celeho..ako my na karose z Bardejova dosli ...a tam pred hotelom Juventus na dvojpospochodovom buse..vsetci v kappa ...Hajduk Split to iste..a my kazdy vo svojom...spoluhrac v maskacovom...druhy danovy urad bardejov tricko...haha divocina

Reagovat
smazaný uživatel

Wow to musel byť super zážitok :)

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele