Nominace Maďarska na Srbsko a Česko

29.08.2023, 16:40
Aktuality
Dominik Szoboszlai (© AFP)

V nominaci Maďarska na zářijovou kvalifikaci mistrovství Evropy se Srbskem a přípravu s Českem nechybí většina tradičních opor v čele s kapitánem Dominikem Szoboszlaiem, kterého v létě koupil za téměř 1,7 miliardy korun FC Liverpool. V pětadvacetičlenném výběru, kterou dnes oznámil italský trenér Marco Rossi, jsou i tři nováčci.

Premiérovou reprezentační pozvánku dostali talentovaní záložníci Soma Szuhodovszki, Mihály Kata a Krisztofer Horváth, kteří působí v domácí soutěži. Po delší pauze zaviněné zraněním se vracejí brankář Péter Gulácsi a obránce Attila Fiola.

Maďaři jsou spolu se Srbskem se sedmi body po třech zápasech v čele skupiny G. S českým týmem se od roku 1994 utkali třikrát v přípravě, poslední vzájemný zápas skončil před deseti lety v Budapešti remízou 1:1.

Nominace Maďarska na kvalifikační zápas o postup na ME 2024 proti Srbsku a přátelské utkání s Českem:

Brankáři: Patrik Demjén (MTK Budapešť), Dénes Dibusz (Ferencváros), Péter Szappanos (Paks), Péter Gulácsi.

Obránci: Willi Orbán (oba RB Lipsko), Botond Balogh (Parma), Attila Fiola (Székésfehérvár), Ádám Lang (Omonia Nikósie), Attila Mocsi (Rizespor), Attila Szalai (Hoffenheim), Gábor Szalai.

Záložníci: Soma Szuhodovszki, Krisztofer Horváth (všichni Kecskemét), Zsolt Kalmár (Székésfehérvár), Mihály Kata (MTK Budapešť), Milos Kerkez (Bournemouth), Ádám Nagy (Pisa), Loic Négo (Le Havre), Callum Styles (Barnsley)

Útočníci: Martin Ádám (Ulsan), Kevin Csoboth (Újpest), Dániel Gazdag (Philadelphia), Roland Sallai (Freiburg), Dominik Szoboszlai (Liverpool), Barnabás Varga (Ferencváros).

Náhradníci: Dominik Kotarski, Duje Ćaleta-Car, Jakov Medić, Nikola Moro, Martin Baturina.

Autor: ČTK

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele