Nizozemská Eredivisie - souhrn 7. kola

24.09.2011, 20:40, aktualizováno 25.09.2011, 18:31
Komentáře a souhrny
Alkmaar se osamostatňuje na vrchu tabulky Eredivisie. Díky včerejší remíze Twente s Ajaxem má dnes po přemožení houževnatého Feyenoordu v čele náskok dvou bodů. Hráči PSV si jinak v sobotu s chutí zastříleli, když Rodě uštědřili debakl 1:7. Doma uspěly i Den Haag a Breda, Heerenveen remizoval s Heraclesem, Wilfried vystřílel výhru Vitesse.

SBV Excelsior - SBV Vitesse 0:2

25.09.2011 16:30

Góly: 12. Wilfried Bony, 22. Wilfried Bony

Bony Wilfried pokračuje ve střelecké fazóně a tentokrát svými dvěma brankami rozhodl o vítězství Vitesse na půdě Excelsioru. Bývalému útočníkovi pražské Sparty stačilo na dvě branky prvních dvaadvacet minut.

Už v 11. minutě si Bony zpracoval míč, pohrál si s obranou Excelsioru a zakončil - 0:1. Za dalších jedenáct minut už vedli hosté 2:0. Wilfried si tentokrát vychutnal obranu domácích zpoza vápna, kdy posléze nechytatelnou střelou k tyči překonal De Ruitera. Excelsior nebyl směrem dopředu příliš nebezpečný, o největší rozruch se staral Roland Alberg, ve 35. minutě se jeho střela neujala.

Vitesse mělo několik příležitostí i ve druhém poločase, Wilfried dokonce mohl zkompletovat hattrick. Po centru Gurama Kashii byl v čisté gólovce, jenže nedokázal trefit branku. Ani čtvrthodiny před koncem se skóre nezměnilo, po přihrávce Proppera střílel Giorgi Chanturia, ale neúspěšně.

V samotném závěru mohl zdramatizovat utkání obránce Leen van Steensel, nicméně brankář Piet Velthuizen svůj celek podržel. Hosté si výsledek pohlídali a ze hřiště Excelsioru si vezou nejen tři body, ale také čistý štít.

Více informací k zápasu

RKC Waalwijk - NEC Nijmegen 2:0

25.09.2011 14:30

Góly: 37. Geoffrey Castillion, 77. Ricky ten Voorde

Waalwijk si po soustředěném výkonu a koncentrované obranné činnosti poradil s Nijmegenem a zakotvil tak na sedmém místě Eredivisie, naopak NEC zůstává v neklidném pásmu okolo sestupových vod.

Domácí byli již od začátku zápasu pány na hřišti a svou herní převahu poprvé zúročili ve 37. minutě, kdy míč do šestnáctky Braber zatáhl míč do šestnáctky, tam si poradil s Nuytinckem, přesným centrem našel hlavu Geoofreyho Castilliona, jenž jej už pouze posunul za záda bezmocného Babose.

Definitivní zúročení přišlo v 77. minutě a opět se jednalo o branku po centru takřka od postranní čáry. Alakmak po dvou minutách pobytu na hřiště našel křížem prakticky přes celé pokutové území Nijmegenu nabíhajícího Rickyho ten Voordeho, jenž střelou podél Babose rozhodl o tom, že tři body zůstanou na Mandemakers Stadionu.

Více informací k zápasu

BV De Graafschap - FC Groningen 2:3

25.09.2011 14:30

Góly: 70. Yuri Rose, 83. Vito Wormgoor - 65. David Teixeira, 90+1. David Teixeira, 90+2. Dušan Tadić

De Graafschap sice domácí utkání s Groningem prvně otočil, následně však v samotném nadstavení před vyprodaným stadionem výhru ztratil a nakonec zůstal bez bodu.

První poločas příliš fotbalové krásy nenabídl. Jedinou výraznější příležitost měl po dvaceti dvou minutách hry David Texeira, domácí brankář Yves De Winter se ovšem vyznamenal.

Druhý poločas byl ovšem o poznání jiný. Nejprve ve svých šancí neuspěli Leandro Bacuna a Virgil Van Dijk, jemuž k příjemné oslavě dobře kopnutého přímého kopu chybělo pár centimetrů. Krátce nato se ozvali i domácí, Rydel Poepon ovšem v nadějné příležitosti branku přestřelil.

První branky se tak diváci dočkali až v 65. minutě. Dušan Tadić potáhl míč, naservíroval jej pod sebe v pokutovém území na Césara Texeiru, jenž překonal De Wintera. Odpověď domácích ale byla velmi rychlá. Střídající Jussi Kajala se odhodlal k třicetimetrové střele na van Loovu branku, ovšem než míč vůbec doletěl po šestnáctku, došlo k teči Yuri Roseho, jenž šťastně a nechytatelně uklidil míč k pravé tyči.

Nakopnutý De Graafschap toho neměl dost. V 83. minutě taktéž ze třiceti metrů vypálil z volného kopu Vito Wormgoor a Brian van Loo tentokrát bez teče kapituloval podruhé.

To, co se ovšem stalo v první a druhé minutě nastavení bude domácí tým strašit ještě hodně dlouho. César Teixeira nejprve z podobné pozice jako při první brance vyrovnal a následně vybojoval gól pro Dušana Tadiće, jenž do prázdné branky zařídil vítězství Groningenu.

Více informací k zápasu

AZ Alkmaar - Feyenoord Rotterdam 2:1

25.09.2011 12:30

Góly: 60. Rasmus Elm, 85. Brett Holman - 35. Otman Bakkal

V nedělním šlágru si AZ Alkmaar poradil s Feyenoordem Rotterdam 2:1, a to i přestože po první půli prohrával brankou Bakkala. AZ se totiž ve druhém poločase zmohlo na obrat, nejprve srovnal z přímáku Elm a pět minut před koncem rozhodl o výhře Holman. Rozhodující branka přišla v době, kdy už hrací plochu opustil vyloučený Leerdam.

Zápas na stadionu DSB začal pořádně zhurta a šance střídala šanci. Už ve 2. minutě pálil těsně vedle domácí Holman a na druhé straně pořádně provětrával pravou stranu Schaken. Po jeho prvním průniku nedokázal trefit odkrytou branku Guidetti. Útočník Feyenoordu byl v čistém gólovém zakončení několikrát, o chvíli později pro změnu trefil boční síť. Hosté z Rotterdamu si málem vstřelili vlastní branku, prudký centr do vápna zasáhl hlavou jeden z obránců a brankář Mulder měl co dělat.

Další šance patřila Feyenoordu, do dlouhého centru se položil Guidetti a znovu nezasáhl hlavní cíl, totiž branku. Ve 35. minutě přišla první branka zápasu a postarali se o ní hosté. Schaken udělal po pravé straně další průvan a uvnitř pokutového území vyzval ke skórování Bakkala, ten na rozdíl od Guidettiho neměl problém prázdnou branku trefit a Feyenoord jeho zásluhou vedl. AZ se do poločasu na odpověď nezmohlo.

Hosté začali lépe i druhý poločas, ale po chybě ve středu hřiště málem inkasovali. Rychlý protiútok se domácím nakonec nepovedl. Nicméně po hodině hry už byl důvod k radosti, k volnému přímému kopu, z velmi solidní vzdálenosti, se postavil Rasmus Elm a vynikající střelou překonal brankáře Muldera - 1:1.

Feyenoord si celý zápas výrazně zkomplikoval v 68. minutě, Leerdam ostře zajel do protihráče, byť jak se ukázalo, Leerdam protihráče příliš nezasáhl, a rozhodčí ho obdaroval červenou kartou. Hosté tedy hráli v oslabení a to se mělo ukázat jako fatální. Alkmaar totiž ihned převzal otěže zápasu a pět minut před koncem zužitkoval dlouhatánský nákop do pokutového území Holman - 2:1 pro Alkmaar. Domácí si výsledek udrželi a mají tři body.

Více informací k zápasu

AFC Ajax - FC Twente 1:1

24.09.2011 20:45

Góly: 10. Miralem Sulejmani - 86. Luuk de Jong

Ještě před výkopem byla nejpravděpodobnějším výsledkem remíza a souboj titánů vskutku dopadl dělbou bodů. Ajax totiž v domácím prostředí vstřelil pouze jednu trefu, a to na vítězství nestačilo. Díky tomu stále zůstává na třetí pozici s patnácti korálky na kontě a za Alkmaarem je pouze o skóre. K tomu domácí jako jedni z mála v celé Eredivsii ještě neprohráli a určitě budou chtít tuto sérii protahovat i nadále.

Nicméně domácím chyběly k zisku plného počtu bodů jen tři minuty. Už v 10. minutě totiž poslal Ajax do vedení Miralem Sulejmani, avšak těsně před závěrečným hvizdem dokázal srovnat hrdina poslední doby Luuk de Jong, který srovnával také třeba v pohárovém duelu ve Fulhamu. V Amsterdam Aréně začali hrát od začátku mnohem aktivněji domácí a do první akce se dostal Sulejmani, ovšem jeho projektil skončil vedle branky Twente.

Nicméně krátce na to se Sulejmani dočkal. Po neskutečném úniku obránce Derka Boerrigtera a následné jeho zpětné nahrávce stačilo Sulejmanimu jen se podívat, kam zamířit. Poté mohl navýšit skóre Ajaxu po centru Dwighta Tiendalliho aktivní Gregory Van Der Wiel, jenže pálil nad branku. Svěřenci kouče Co Adrianseho se v první půli ozvali pouze ranou Emira Bajramiho, kterou lehce tečoval obránce Toby Alderweireld do zámezí.

Po přestávce příliš atraktivních momentů k vidění nebylo a Ajax se snažil především hrát zodpovědně odzadu. Nicméně i v druhé polovině se propracoval do úvodní šance, přízemní střela Kolbeinna Sigthórssona skončila těsně vedle tyčky. Na druhé straně to hlavičkou zkusil Denny Landzaat, ovšem skvělý zákrok nyní předvedl gólman Kenneth Vermeer. Zajímavý byl ale hlavně závěr zápasu.

Ve dvou solidních šancích totiž selhal Sigthórsson, když u té druhé vykopával obránce Douglas balón až z brankové čáry, proto přišel v nejnehodnější moment trest. Po nádherném centru Petera Wisgerhofa dokázal naprosto přesně hlavičkovat De Jong a gólman Vermeer byl bez šance. Ajaxu už v závěru utkání nezbyly síly na opětovné vedení a proto získává jen jeden bod, v příštím kole si bude chtít spravit chuť na půdě Groningenu.

Více informací k zápasu

SC Heerenveen - Heracles Almelo 1:1

24.09.2011 19:45

Góly: 29. Oussama Assaidi - 72. Samuel Armenteros

Heerenveen doma nedokázal potvrdit zlepšující se formu a proti Heraclesu uhrál pouze remízu 1:1.

Domácí skvěle zachytili začátek utkání. Heerenveen se již od prvních minut dral kupředu a hráči Almela se pouze bránili. Na první šanci si však diváci museli celkem dlouho počkat. Ta totiž přišla až teprve ve 29. minutě. Útěchou mohl být akorát fakt, že to byla hned šance branková. K míči se dostal domácí Filip Djuričič, pohrál si s bránícími hráči a přesným pasem vybídl ke skórování Assaidiho. Ten svou šancí nepohrdl a střelou do levého rohu otevřel stav zápasu.

Domácí mohli své vedení pojistit těsně před koncem poločasu, když se skvěle uvolnil Sven Kums a přesným míčem do pokutového území hledal Base Dosta. Ten si skvěle naběhl, avšak zpracování a následná střela postrádala klid a potřebné parametry. Poločas tedy skončil vedením domácích 1:0.

Hostující Heracles se projevil až ve druhém dějství. Hned zpočátku se do skvělé šance dostal Everton, avšak jeho střela těsně minula břevno. Almelo však svůj tlak navyšovalo a branka prakticky visela ve vzduchu. Domácí jakoby přestali hrát a čekali, s čím že přijdou hosté. Ti se však osmělili a v 72. minutě se parádní individuální akcí prosadil Armenteros, který tvrdou střelou dokázal překonat padajícího Vandenbussche a srovnal tak na konečných 1:1.

Více informací k zápasu

ADO Den Haag - VVV Venlo 2:0

24.09.2011 19:45

Góly: 20. John Verhoek, 40. Gábor Horváth

Den Haag se konečně zmátořil a dokázal proti VVV Venlo vybojovat cennou výhru 2:0.

Domácí začali v utkání proti Venlu aktivněji, avšak na hráčích ADO šla znát značná nervozita. Den Haag se však brzo oklepal a začal na svého soupeře dotírat mnohem více než zpočátku. První velká šance přišla ve 20. minutě, když se skvělým centrem prezentoval Christian Supusepa. Na jeho centrovaný míč si v pokutovém území nejlépe naběhl aktivní John Verhoek. Jeho následná střela znamenala vytoužené vedení domácích 1:0.

Hostující celek v průběhu prvního poločasu jakoby neexistoval. Domácí tlačili a bylo jen otázkou času, kdy padne druhá branka. Ta přišla ve 40. minutě, když se Wesley Verhoek chopil rohového kopu a přesným centrem našel osamoceného Gábora Horvátha, který přízemní střelou k pravé tyči nedal Gentenaarovi v brance hostí žádnou šanci.

Druhý poločas začal opatrněji. ADO si hlídalo náskok a VVV jakoby nestálo o vyrovnání. Za zmínku stojí akorát dobrý centr Lexe Immerse z volného přímého kopu, který našel volného Wesleyho Verhoeka. Ten následně posouval hru na svého bratra Johna, který v dobré pozici neodkázal trefit branku, a tak se utkání pouze dohrálo za stavu 2:0.

Více informací k zápasu

NAC Breda - FC Utrecht 1:0

24.09.2011 19:45

Góly: 90. Kees Luijckx

Breda opět potvrdila, že jde výkonnostně vzhůru. Proti Utrechtu, který dohrával utkání v deseti lidech, se sice dlouhou dobu střelecky trápila, v samotném závěru ale udeřila a brala plný počet bodů. Jediným úspěšným střelcem se stal Kees Luijckx.

Už od úvodních minut Breda jasně ukazovala obrovskou touhu po vítězství a Utrecht dokázala pěkně zmáčknout. Největší šanci měl obránce Eric Botteghin, který hlavičkoval nebezpečně po rohovém kopu, gólman van Dijk ovšem předvedl pohotový zákrok a míč lapil.

Brzy na to zahrozil také Nemanja Gudelj. Ten výborně obešel hned dva bránicí hráče, dostal se do zajímavé střelecké pozice, jenže nakonec asi z osmi metrů nepochopitelně přestřelil. Důležitý moment první půle přišel ve 44. minutě. Po faulu na Lurlinga viděl druhou žlutou kartu Michael Zullo a svůj tým tak výrazně oslabil. Breda mohla početní výhody okamžitě využít, ale Schlaka vychytal jistý van Dijk.

Také po změně stran však pokračovala nadvláda Bredy, která cítila velkou šanci na výhru. Hned z kraje druhého dějství nejprve zahrozil Gudelj, jemuž se povedlo orazítkovat břevno, krátce na to i Jozefzoon, s jehož zakončením si pro změnu poradil van Dijk. K zakončení se dostal i Anthony Lurling, ovšem nemířil přesně.

Nakonec nechybělo zase tak moc a do vedení mohl jít nečekaně Utrecht. Mulenga vyslal zpoza šestnáctky na domácí bránu nepříjemnou dělovku, která ale skončila pouze na tyči. Závěr zápasu opět patřil Bredě. Bayram sice ještě nemířil přesně, v nastaveném čase se ale prosadil Kees Luijckx.

Více informací k zápasu

PSV Eindhoven - Roda JC 7:1

24.09.2011 18:45

Góly: 15. Ola Toivonen, 21. Dries Mertens, 33. Dries Mertens, 34. Kevin Strootman, 58. Dries Mertens, 83. Tim Matavž, 88. Dries Mertens (pen.) - 55. Sanharib Malki

Hráči PSV se s Rodou skutečně vůbec nepárali a bez jakýchkoliv problémů dokráčeli k povinnému vítězství v poměru 7:1. Výrazně na sebe opět upozornil kanonýr Dries Mertens, který navázal na vynikající formu z minulých duelů a dnes zaznamenal hned čtyři branky.

Eindhoven vstoupil do zápasu bez zbytečné bázně a už v úvodní dvacetiminutovce udělal rozhodující krok ke konečnému vítězství. První gól přišel po čtvrt hodině hry. Toivonen dostal od Wijnalduma skvělou přihrávku na malé vápno, odkud v poklidu poslal míč do prázdné brány. Zanedlouho pořádně ztížil Rodě zápas také obránce Jagoš Vuković, který se nechal vyloučit.

Početní výhody využili domácí hráči okamžitě. Z přímého kopu těsně za hranicí šestnáctky se poprvé v zápase prosadil křídelník Dries Mertens. Svůj druhý gól nakonec přidal v 33. minutě, kdy vyslal na hostující bránu další pěknou a přesnou střelu. Uběhlo však pouhých pár sekund a skóre se měnilo znovu. Po akci s Matavžem pálil do černého záložník Kevin Strootman. Do kabin tak šlo PSV po prvním poločase v poklidném vedení 4:0.

V 55. minutě přišel jediný gól Rody. Malkiho ráno mířila do pravého dolního rohu brány, kde na ní gólman Isaksson dosáhnout nemohl. Radost z gólu ale hostujícím fotbalistům příliš dlouho nevydržela. Už o tři minuty později totiž využil Strootmanova centru z pravé strany Mertens a dokonal svůj hattrick.

I zbytek zápasu Eindhoven zcela ovládl a Rodu absolutně k ničemu nepustil. Své skóre naopak navýšil ještě o další dvě branky. V 83. minutě využil přihrávky od Lense Matavž a úspěšně zakončil, poslední gól pak patřil vynikajícímu Mertensovi, který s přehledem proměnil pokutový kop.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.AZ Alkmaar760118:518
2.FC Twente751119:716
3.AFC Ajax743021:1015
4.PSV Eindhoven742123:1014
5.Feyenoord Rotterdam742116:614
6.SBV Vitesse741214:913
7.RKC Waalwijk741210:613
8.FC Groningen731312:1410
9.FC Utrecht723211:109
10.SC Heerenveen723213:159
11.Heracles Almelo714211:127
12.NAC Breda72148:117
13.ADO Den Haag72149:137
14.NEC Nijmegen72147:127
15.Roda JC72056:226
16.BV De Graafschap71247:175
17.VVV Venlo70346:183
18.SBV Excelsior70164:181

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (48)

Přidat komentář
iHawX

Roda teda letos zatim nic moc, minule 5:0, teď pro změnu dostanou 7 fíků Přitom loni hráli docela nahoře, snad ještě nebudou muset řešit sestup.

Reagovat
smazaný uživatel

Jen tak dal PSV

Reagovat
Stiksxx

Tebe jsem tu ještě neviděl. nějaký nový fanda?

Reagovat
smazaný uživatel

Nene. Na EF chodim tak 3 roky. Jen jsem nikdy nedaval prispevky

Reagovat
Stiksxx

chyba.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

mertens

Reagovat
Stiksxx

Reagovat
Radin

by měl být na hlavním obrázku a ne Toivonen :-)

Reagovat
AjaxFans

Kua,zrovna zase takový zápas a mě vypadne celá síť s netem

Reagovat
Stiksxx

mě nešel zas náš přenos v druhý půli a ještě jsem k první půli přišel pozdě, takže jsem ze 7mi golového nášupu viděl jen dva goly..zrovna když to byl prej nejlepší výkon v letošní sezoně.

Reagovat
m0rientes9

Tento rok zatial Eredivisie paradicka... 5 najlepsich (resp. najzvucnejsich) teamov na cele tabulky ( PSV, Ajax, Twente, Alkmaar, Feyenoord) a s minimalnymi bodovymi rozdielmi (1-2 body)

Reagovat
Stiksxx

začal jsi hezky od toho nejlepšího a přesně tak jak to bude na konci sezony.

Reagovat
m0rientes9

nebudem proti a ked aj nahodou nie PSV, tak nech aspon AZ... hlavne nie zidia z Amsterdamu.

Reagovat
Stiksxx

Reagovat
smazaný uživatel

žida máš v trenkách mongole

Reagovat
AjaxFans

Tys tu teda chyběl ty chuju

Reagovat
m0rientes9

??? a v com nemam pravdu ty primitiv? fandis klubu, o ktorom ani nevies jeho historiu... tu mas este krasny priklad, ze judaisticke sklony pretrvavaju aj v sucasnoti... sektor domacich fanusikov Ajaxu z roku 2008 zo zapasu Ajax - Valencia:

http://thesocietypages.org/socimages/files/2008/12/ajaxvalencia.jpg

Reagovat
AjaxFans

Já náhodou vím,proč jsme "židovský klub".I F-side mají namalovanou hvězdu ve svém sektoru,nechybí ani na vlajkách.Dokonce vím i proč je amster mokum a spoustu dalších věcí,ale to je zbytečné s takovým dobytkem řešit

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
m0rientes9

tak preco po tom ako som nazval amsterdam zidovskym klubom, si ma nazval chujom? Ked si to teraz sam aj priznal.... Serkas si do huby chlapcek

Reagovat
m0rientes9

konecne si maly soplavy chlapcek zavrel papulu a zacal sa hrat so svojim malickym obrezanym amsterdamskym pindurkom. A Radsej aj ostan pri tom, a do futbalu sa neplet

Reagovat
smazaný uživatel

Chováš se jak hovado...

Reagovat
m0rientes9

dobre si precitaj celu diskusiu este raz a zamysli sa. Nazval som Ajax zidovskym klubom. Bodka. Pretoze to tak je. (nenadaval som ani nic podobne... ci zidia su nadavka? v tom pripade to je pre mna novinka a berem spat... ale zrejme dotycny to tak pochopil...)... a za to som bol nazvany chujom.... pri com nic ine okrem pravdy som nenapisal... tak kto je tu debil?

Reagovat
afc ajax

sa cítiš ako neaký NADČLOVEK už sa zobuď a nepleť sem svoje pripečené názory!

Reagovat
smazaný uživatel

tak ty si dobrý manták!

Reagovat
afc ajax

Reagovat
iHawX

Takový blb jako si ty se jen tak nevidí

Reagovat
smazaný uživatel

takový komentář nechápu... kdybys viděl Pianistu nebo Schindlerův seznam, tak mluvíš SNAD jinak..

Reagovat
m0rientes9

hej hej, aj ako nadclovek sa chovam preto v kazdom druhom americkom filme su vyvisovani zidia... vid DEN NEZAVISLOSTI s Willom Smithom, kde zaznela legendarna odporna hlaska: Já nejsem žid... a druhy mu na to: NIKDO NENI DOKONALY

Reagovat
smazaný uživatel

AZ

Reagovat
m0rientes9

Reagovat
smazaný uživatel

Bony

Reagovat
zelda

30. pro Bonyho

Reagovat
smazaný uživatel

nony je borec příšti rok do chelsea místo drogby

Reagovat
zelda

Reagovat
smazaný uživatel

Od toho tam uz je Lukaku.

Reagovat
osobnostx

Kalas v základu? To čumim.

Reagovat
Stiksxx

už hrál i před tím...

Reagovat
smazaný uživatel

Bonyyyyyy

Reagovat
smazaný uživatel

dobře se prosazuje v průměrným klubu.. myslím, že tohle nebude zdaleka jeho poslední zastávka :-)

Reagovat
fantomas

Brutus! Groningen v závěru neztratil zápas, ba ho dokonce v nastavení získal...já čumim!

Reagovat
AjaxFans

Já to měl vsazené,bohužel plzen a i včera afca mi to postrali

Reagovat
fantomas

No možná buď rád, že ti už předtim něco nevyšlo, protože kdyby o osudu mý sázenky měl rozhodovat takovej zápas...

Reagovat
Stiksxx

Texeira zřejmě slušný oddíl.

Reagovat
fantomas

Teixeira a Tadić se jednou střelej za podobný prachy jako Suárez nebo Berg.

Reagovat
smazaný uživatel

AJAX JOUDEN SUPER JOUDEN VOOR AJAX AMSTREDAM !!!!!!!!!! :::: ::::

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele