základní část, 7. kolo
25.09.2011 14:30 CET
2 : 3
(0:0)

Reportáž

BV De Graafschap - FC Groningen 2:3

De Graafschap sice domácí utkání s Groningem prvně otočil, následně však v samotném nadstavení před vyprodaným stadionem výhru ztratil a nakonec zůstal bez bodu.

První poločas příliš fotbalové krásy nenabídl. Jedinou výraznější příležitost měl po dvaceti dvou minutách hry David Texeira, domácí brankář Yves De Winter se ovšem vyznamenal.

Druhý poločas byl ovšem o poznání jiný. Nejprve ve svých šancí neuspěli Leandro Bacuna a Virgil Van Dijk, jemuž k příjemné oslavě dobře kopnutého přímého kopu chybělo pár centimetrů. Krátce nato se ozvali i domácí, Rydel Poepon ovšem v nadějné příležitosti branku přestřelil.

První branky se tak diváci dočkali až v 65. minutě. Dušan Tadić potáhl míč, naservíroval jej pod sebe v pokutovém území na Césara Texeiru, jenž překonal De Wintera. Odpověď domácích ale byla velmi rychlá. Střídající Jussi Kajala se odhodlal k třicetimetrové střele na van Loovu branku, ovšem než míč vůbec doletěl po šestnáctku, došlo k teči Yuri Roseho, jenž šťastně a nechytatelně uklidil míč k pravé tyči.

Nakopnutý De Graafschap toho neměl dost. V 83. minutě taktéž ze třiceti metrů vypálil z volného kopu Vito Wormgoor a Brian van Loo tentokrát bez teče kapituloval podruhé.

To, co se ovšem stalo v první a druhé minutě nastavení bude domácí tým strašit ještě hodně dlouho. César Teixeira nejprve z podobné pozice jako při první brance vyrovnal a následně vybojoval gól pro Dušana Tadiće, jenž do prázdné branky zařídil vítězství Groningenu.

Autor: Daniel Polách / degraafschap.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele