základní část, 7. kolo
25.09.2011 12:30 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

AZ Alkmaar - Feyenoord Rotterdam 2:1

V nedělním šlágru si AZ Alkmaar poradil s Feyenoordem Rotterdam 2:1, a to i přestože po první půli prohrával brankou Bakkala. AZ se totiž ve druhém poločase zmohlo na obrat, nejprve srovnal z přímáku Elm a pět minut před koncem rozhodl o výhře Holman. Rozhodující branka přišla v době, kdy už hrací plochu opustil vyloučený Leerdam.

Zápas na stadionu DSB začal pořádně zhurta a šance střídala šanci. Už ve 2. minutě pálil těsně vedle domácí Holman a na druhé straně pořádně provětrával pravou stranu Schaken. Po jeho prvním průniku nedokázal trefit odkrytou branku Guidetti. Útočník Feyenoordu byl v čistém gólovém zakončení několikrát, o chvíli později pro změnu trefil boční síť. Hosté z Rotterdamu si málem vstřelili vlastní branku, prudký centr do vápna zasáhl hlavou jeden z obránců a brankář Mulder měl co dělat.

Další šance patřila Feyenoordu, do dlouhého centru se položil Guidetti a znovu nezasáhl hlavní cíl, totiž branku. Ve 35. minutě přišla první branka zápasu a postarali se o ní hosté. Schaken udělal po pravé straně další průvan a uvnitř pokutového území vyzval ke skórování Bakkala, ten na rozdíl od Guidettiho neměl problém prázdnou branku trefit a Feyenoord jeho zásluhou vedl. AZ se do poločasu na odpověď nezmohlo.

Hosté začali lépe i druhý poločas, ale po chybě ve středu hřiště málem inkasovali. Rychlý protiútok se domácím nakonec nepovedl. Nicméně po hodině hry už byl důvod k radosti, k volnému přímému kopu, z velmi solidní vzdálenosti, se postavil Rasmus Elm a vynikající střelou překonal brankáře Muldera - 1:1.

Feyenoord si celý zápas výrazně zkomplikoval v 68. minutě, Leerdam ostře zajel do protihráče, byť jak se ukázalo, Leerdam protihráče příliš nezasáhl, a rozhodčí ho obdaroval červenou kartou. Hosté tedy hráli v oslabení a to se mělo ukázat jako fatální. Alkmaar totiž ihned převzal otěže zápasu a pět minut před koncem zužitkoval dlouhatánský nákop do pokutového území Holman - 2:1 pro Alkmaar. Domácí si výsledek udrželi a mají tři body.

Autor: Ondřej Linhart / soccernet.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Alkmaar mezi Feyenoord BUDE REMÍZA 3:3

Reagovat
jazzmaster

Otočte ty soupisky

Reagovat
AjaxFans

Paráda Az

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele