Nizozemská Eredivisie - souhrn 20. kola

30.01.2009, 22:39, aktualizováno 01.02.2009, 16:25
Komentáře a souhrny
Alkmaar zvítězil na hřišti Sparty Rotterdam a míří k zisku titulu. Druhý Ajax totiž doma podlehl Heerenveenu a ztrácí již devět bodů, nevyhrálo ani třetí Twente, které si doma rozdělilo body s Utrechtem. I nadále se trápí Feyenoord...

Roda JC - Heracles Almelo 3:1

30.01.2009 20:45

Góly: 26. Eric Addo, 50. Andres Oper, 52. Sekou Cissé - 88. Vojtěch Schulmeister

Díky skvělému vstupu do druhé půle bylo rozhodnuto o vítězi již necelých čtyřect minut před koncem zápasu. Před propadající se Heracles se v sobotu teoreticky mohou dostat tři celky, což by zapříčinilo pád na 14. příčku právě před Rodu.

Hosté začali aktivně a také si vypracovali první šanci. Jenže střelu Mark-Jana Fleederuse ze čtrnácti metrů pokryl Castro. V 15. minutě našel na druhé skvělým centrem Bodor obránce Adda, kterého si ve vápně nikdo nevšímal. Střela levečkou však dala znát, co je jeho hlavním povoláním na hřišti. Když o pět minut později vychytal Castro Hakolu, přišla pro domácí veledůležitá první trefa. Předtím neúspěšný Addo tentokrát místo nohy volil hlavičku a zblízka nedal žádnou šanci brankáři Pieckehagenovi. To pro diváky bohužel znamenalo vše z první půle.

Nástup do druhé půle byl v podání domácích opravdu drtivý. Hned v páté minutě rozehrával Hadouir rohový kop, ze kterého vybídl k hlavičce Opera a ten se nemýlil. Uběhly pouhé tři minuty a právě Oper společně s Janssenem dostal míč do vápna, kde Cissé usměrnil míč do branky potřetí. Šanci na snížení a vrácení jiskřičky naděje odmítl po hodině hry Van der Bergh, když zblízka nedokázal překonat domácího brankáře. Roda nemusela nikam spěchat a Heracles byl v útoku často bezradný. Až minutu před koncem řádné hrací doby uběhl po pravé straně Paddy John a svým centrem našel českého útočníka Schulmeistera, který po dvaceti minutách na hřišti alespoň snížil hrozivou porážku.

Více informací k zápasu

ADO Den Haag - FC Groningen 0:1

31.01.2009 18:45

Góly: 75. Gonzalo García

V zápase 20. kola holandské Eredivisie přivítal domácí Den Haag favorita z Groningenu, ten svou roli potvrdil a vydřel těsnou výhru 0:1.

Začátek zápasu patřil jednoznačně hostujícímu celku. Hned v úvodu se blýsknul svou individuální akcí Danny Holla. Prošel přes dva bránící hráče a svou střelou zaměstnal brankáře ADO Roberta Zwinkelse.

Poté o sobě dali vědět i domácí hráči. Po kombinační akci středem hřiště se v brankové příležitosti objevil domácí Richard Knopper. Ten však v přímém souboji s hostujícím brankářem neuspěl a stav zůstal stále 0:0.

Tím skončil celkem nudný a na slibné šance chudý první poločas. Do toho druhého vstoupili lépe hráči domácího ADO a hned v úvodů hrozili rychlými protiútoky. Těm však pokaždé chyběla finální přihrávka.

Běžela 70. minuta a do slibné šance se zásluhou chybné rozehrávky hostujícího Gibrila Sankoha dostal Cornelisse. Ten však nabídnutou šanci nevyužil. Na řadu přišlo obávané pravidlo "Nedáš, dostaneš" a o pět minut později udeřili hosté. Po levé straně se uvolnil Koen van de Laak a naservíroval gólovou příležitost svému spoluhráči z útoku. Gonzalo García-García svou šancí nepohrdl a poslal tak favorita do vedení.

Těsně před koncem mohl přidat další branku na účet hostí Evgeniy Levchenko. Jeho hlavičku po centru Gorana Lovreho však dobře ztlumil Zwinkels.

Utkání poté skončilo a hosté se mohli radovat z vydřeného vítězství.

Více informací k zápasu

Willem II - SBV Vitesse 0:2

31.01.2009 19:45

Góly: 59. Mads Junker, 90. Ricky van Wolfswinkel

Překvapivé vítězství si připravili hráči Vitesse, které přicestovalo na půdu ambiciózního Willem II a svou výhrou 2:0 udělali další důležitý krok k záchraně.

Začátek střetnutí patřil překvapivě hostujícímu celku a už od úvodního hvizdu bylo znát, pro co si hráči Vitesse přijeli. Do první vážnější šance se dostal hostující Mads Junker. Jeho střela však postrádala patřičnou přesnost a branku značně minula.

Do další solidní šance se propracovali vzájemnou pomocí Nicky Hofs a van Wolfswinkel. Ti si párkrát vyměnili míč, prošli přes tři obránce, ale van Wolfswinkel svou střelu poslal přímo na čekajícího brankáře Maikela Aertse.

Hosté však dále pokračovali ve svém náporu a do velké příležitosti se dostal Junker. Ten po centru z levé strany dokázal Aertse překonat, avšak míči v cestě stálo břevno.

Tím skončil i první poločas a fanoušci hostujícího celku se patřičně těšili na poločas druhý. To domácí si rozhodně přáli něco jiného, než co kolovalo v hlavách příznivců z Arnhemu.

Začátek druhého poločasu už patřil domácím. Ti o sobě konečně dali také vědět a do první velké šance se dostal Sergio Zijler. Ten ještě přenechal nabíhajícímu Saidu Boutaharovi, který okamžitě vypálil. S jeho tvrdou ranou však Piet Velthuizen v hostující brance problém neměl.

Tím hra domácích pohasla. Iniciativy se opět chopili hráči Vitesse a odhodlaně šli za svým cílem. Van Wolfswinkel se probojoval až před Aertse a svou ranou ho zaměstnal více, než by si domácí brankář přál. První střelecký pokus dokázal chytit, ale na dorážku dobíhajícího Junkera už neměl nárok.

Vitesse se ujalo vedení, ale tím rozhodně neskončilo. Až do konce utkání se stále snažili hráči z Arnhemu bojovat o další branku. Pravidlem "Nejlepší obrana je útok" se řídili všichni hráči hostujícího celku na hřišti. Blížil se konec zápasu a hosté vytáhli další eso z rukávu. Paul Verhaegh si zpracoval balón a přesným nadýchaným centrem našel osamoceného van Wolfswinkela, který s přehledem pojistil vítězství svého celku.

Více informací k zápasu

NAC Breda - FC Volendam 1:1

31.01.2009 19:45

Góly: 63. Joonas Kolkka - 69. Rowin van Zaanen

Zápas mezi Bredou a Volendamem měl být jasnou záležitostí domácích, jenomže poslední tým tabulky překvapil a z Rat Verlegh Stadium si odváží bod za remízu 1:1.

Utkání pro domácí nezačalo dobře. Po 25 minutách totiž ve vápně srazil Persona Sheotahula Loran a nabídl hostům pokutový kop. K němu se postavil Bernard Hofstede, ale branku přestřelil. Největší šance domácích přišla až v samém závěru prvního poločasu, když brankář Verhoeven nedokázal zlikvidovat Feherův centr. Jenomže to nikdo z domácích hráčů nečekal a nestihl zareagovat.

Skóre se nakonec měnilo až v 63. minutě, kdy se v pokutovém území hostů zmocnil míče Joonas Kolkka a nekompromisní ranou prostřelil Verhoevena - 1:0. Volendam se však nevzdal a s odpovědí přišel už za šest minut. Domácí obránci neobsadili ve vápně volného Van Zaanena, jenž obdržel míč a bez problémů vyrovnal. Pro Volendam je bod určitě úspěchem, ačkoliv kdyby Hofstede proměnil penaltu, mohlo to být jinak.

Více informací k zápasu

AFC Ajax - SC Heerenveen 0:1

31.01.2009 20:45

Góly: 59. Danijel Pranjić

Ajax prohrál už podruhé v řadě a jeho druhá pozice je v ohrožení. V neděli může amsterdamský celek předskočit Twente a Alkmaar mu utéct už na rozdíl devíti bodů. Zezadu se Ajaxu po dnešním vzájemném zápase přiblížil právě Heerenveen.

Heerenveen již v letošní sezoně Ajax porazil, na podzim 5:2 a i tento duel začal slibně. Pranjič po deseti minutách prověřil gólmana Maartena Stekelenburga. Na druhé straně měl šanci Miralem Sulejmani, ale úspěšnější byl brankář Vandebussche.

Trenér Ajaxu Marco van Basten před zápasem přiznal, že pokud jeho tým prohraje, jeho mistrovské ambice dostanou vážnou ránu. Domácí plány dvě minuty po přestávce zkřížil Thomas Vermaelen, jenž se nechal za stavu 0:0 vyloučit. O deset minut později byla situace Ajaxu ještě kritičtější, když se z trestného kopu nádherně trefil Danijel Pranjič a poslal Heerenveen do vedení. Jedinou vážnější šanci Ajaxu ve druhém poločase měl Luis Suarez, ale v akci jeden na jednoho si míč ukopl a nechal vyniknout brankáře Vandenbusscheho. Heerenveen si tak odváží výhru 1:0.

Více informací k zápasu

FC Twente - FC Utrecht 0:0

01.02.2009 12:30

Góly: -

Po včerejší prohře Ajaxu se nedokázalo Twente posunout v tabulce holandské nejvyšší soutěže na druhé místo. Na domácím stadionu totiž s Utrechtem uhrálo pouze bezbrankovou remízu.

Po dlouho dobu prvního poločasu domácí tým na hřišti výrazně dominoval, nedokázal však najít způsob, jak dostat balon za brankáře Utrechtu Michaela Vorma. V první minutě utkání se to nepovedlo Marku Arnautovicovi, který po přihrávce Kennetha Pereze mířil mimo bránu.

O osm minut později se Arnautovic ocitl v koncovce znovu, ale brankář hostí předvedl proti jeho střele vynikající zákrok.

Běžela 32. minuta, když zahrozil na druhé straně hřiště také Utrecht. Michael Silberbauer vyslal na domácí bránu střelu z patnácti metrů, gólman Sander Boschker ale míč vyrazil.

Konec první půle se však nesl ve znamení tlaku domácího celku, který si těsně před odchodem do šaten vytvořil další příležitost ke skórování, ale Perez po přihrávce Ronnieho Stama neuspěl.

Druhé dějství pokračovalo ve stejném duchu, jako to první. Twente mělo častěji balon na kopačkách a Utrecht nasazoval k rychlým protiútokům. V 52. minutě vyslal nebezpečný projektil z přímého kopu Perez, Vorm byl ale v bráně pozorný a balon vytěsnil nad. Poté největší šanci střetnutí neproměnil Theo Janssen, který po centru Arnautovice hlavičkoval do břevna.

Šest minut před koncem se pokusil strhnout vítězství na stranu Utrechtu Simon Cziommer, jemuž rána ale vůbec nesedla a brankář Boschker tak neměl s lapením balonu žádné problémy.

Kvůli dnešnímu zaváhání zůstává Utrecht na třetí pozici holandské ligy, zatímco Utrecht si drží osmou pozici.

Více informací k zápasu

Sparta Rotterdam - AZ Alkmaar 0:2

01.02.2009 14:30

Góly: 65. Mousa Dembélé, 85. Mounir El Hamdaoui

Alkmaar zvládl své nedělní představení v Rotterdamu a místní Spartu porazil 2:0. V čele nejvyšší nizozemské soutěže už tak má díky zaváhání Ajaxu pohodlný náskok devíti bodů. Branky začaly padat až v druhé půli, nejprve se po hodině hry trefil Dembele, druhý přesný zásah přidal pět minut před koncem El Hamdaoui.

První šanci zápasu měl na kopačkách v 16. minutě hostující El Hamdaoui, poté si ale i domácí výběr vytvořil několik dobrých příležitostí. Tu první z nich zahodil Falkenburg, který trefil pouze brankáře Alkmaaru. Po půlhodině hry zahrozil dalekonosnou střelou Godee, ale i tentokráte byl gólman Romero připraven a jeho pokus zneškodnil.

V druhé půli začali na hřišti dominovat hostující fotbalisté, v 53. minutě o sobě dal poprvé vědět Dembele, ale jeho střela mířila vedle branky. Stejný hráč se však dokázal gólově prosadit o pár minut později, na jeho projektil brankář domácího celku nedosáhl. Rotterdam měl v závěru utkání dobrou možnost vyrovnat, ale Roseho rána mířila mimo tři tyče. Definitivní tečku za utkáním tak udělal pět minut před koncem El Hamdaoui, který upravil skóre na konečných 0:2.

Ajax v sobotu prohrál před vlastními fanoušky s Heerenveenem 0:1, čehož využil Alkmaar, který v neděli nasadil do trháku v boji o ligový titul. Naopak Rotterdam se přiblížil dnu tabulky, na sestupové pásmo má "náskok" pouhých dvou bodů.

Více informací k zápasu

NEC Nijmegen - Feyenoord Rotterdam 1:0

01.02.2009 14:30

Góly: 90. Milano Koenders

Další neúspěch si připsali hráči Feyenoordu Rotterdam, když nezvládli své vystoupení na půdě Nijmegenu a podlehli tamnímu NEC těsně 0:1.

Domácí jasně ukázali svou představu o podobě utkání už samotným zahájením utkání. Od úvodního hvizdu vlétlo se NEC snažilo být aktivnější a vytvořit si souvislejší tlak.

Běžela 25. minuta a před brankou hostí se začali konečně dít velké věci. Nejprve se do slibné pozice dostal Lasse Schone, toho však výborným zákrokem vychytal brankář Henk Timmer. Ten se činil i o pár chvilek později po dobré střele, kterou vyslal Jhon van Beukering.

Feyenoord měl velkou šanci na konci prvního poločasu. Kevin Hofland popoběhl s míčem do strany a dobrou přihrávkou našel rozeběhnutého Roye Makaaye. Ten se prodral až do dobré střelecké pozice a svou ranou nechal vyniknout Gabora Babose, který jeho pokus vytáhl pomocí perfektního zákroku.

Babos se znovu vytáhl o pár okamžiků později, kdy tvrdou pumelici Diega Biseswara vyrazil těsně nad břevno.

Poté skončil první poločas a diváci se mohli těšit na dějství číslo dvě. Určitě si v té chvíli každý přál, aby k už tak dobrému utkání přibily jenom branky.

Do druhého poločasu vstoupili lépe domácí hráči. Postupně se tlačili před pokutové území soupeře, avšak hosté se dobře a hlavně účinně bránili.

Utkání se blížilo ke konci a oba celky se smiřovaly s dělbou bodů. Bohužel pro hosty proti byl ke konci aktivní Koenders. Obránce Youssef El Akchaoui, který se vydal na výlet, našel svým centrem právě Koenderse. Ten svou hlavičkou nedal Timmerovi šanci a v poslední minutě poslal svůj celek do vedení 1:0.

Hosté se už do šance nedostali, a tak zápas skončil těsnou výhrou Nijmegenu 1:0.

Více informací k zápasu

BV De Graafschap - PSV Eindhoven 0:3

01.02.2009 14:30

Góly: 14. Ibrahim Afellay, 37. Ola Toivonen, 74. Ibrahim Afellay

PSV Eindhoven potvrdil roli favorita a pod novým trenérem konečně vyhrál, když na půdě De Graafshapu dokázal vstřelit tři branky a poté ubránit své vedení 3:0.

Začátek patřil jednoznačně favoritovi z Eindhovenu. Už po dvanácti minutách se míče chopil Toivonen a svou kolmicí našel volného Nordina Amrabata, který si míč sice dokázal zpracovat, avšak horší už to bylo s jeho orientací. Svou střelu totiž poslal vysoko nad branku domácích.

O dvě minuty později se však k míči dostal znovu Toivonen. Tentokráte si vybral nabíhajícího Afellaye a ten si již počínal mnohem lépe. Svou přízemní střelou nedal Heijblokovi v brance domácích žádnou šanci a poslal hosty do vedení.

De Graafschap měl dobrou šanci ve 27. minutě utkání. Schuurman si pohrál ve středu hřiště z dvěma bránícími protihráči a vyslal jedovku, se kterou si Andreas Isaksson v brance PSV lehce poradil.

Uběhlo několik minut a do další solidní šance se znovu tlačil aktivní Toivonen, ten si dobře zpracoval přihrávku od Amrabata a svou pohotovou střelou poslal PSV už do dvoubrankového vedení.

Do kabin šli tedy hráči PSV hodně spokojeni. Pod vedením nového hlavního trenéra Dwighta Lodewegese předváděli hráči z Eindhovenu mnohem lepší a koncentrovanější hru.

Vstup do druhé půle měli lepší spíše domácí hráči. Už po několika minutách si cestu k Isakssonově brance našel po přesné kolmici Luuka de Jonga rozeběhnutý Rogier Meijer. Ten však do své střely vložil příliš mnoho síly a málo přesnosti. S jeho pokusem si tedy hostující brankář s lehkostí poradil.

Zápas se chýlil ke konci a domácí již ztratili všechny síly. Toho využil 16 minut před konce Afellay. Ten svým střeleckým pokusem nedal Heijblokovi šanci a stanovil tak konečné skóre 0:3.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.AZ Alkmaar20162243:1150
2.AFC Ajax20132545:2141
3.FC Twente20125337:1841
4.SC Heerenveen20115442:3838
5.PSV Eindhoven20105536:2035
6.FC Groningen20103739:2533
7.NAC Breda2095630:2932
8.NEC Nijmegen2086628:2230
9.FC Utrecht2077627:2528
10.Willem II2074925:3025
11.Heracles Almelo2056921:3321
12.Feyenoord Rotterdam20551032:3120
13.Sparta Rotterdam20551034:4720
14.ADO Den Haag20541122:2919
15.SBV Vitesse2047918:3219
16.Roda JC20461025:3818
17.BV De Graafschap20441213:3916
18.FC Volendam20331420:4912

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (44)

Přidat komentář
rufus

Slušná statistika Schulmeistera, za 188 odehraných minut 3 góly. To vyhází na jeden gól za necelých 63 minut, takovou bilanci nemá ani Eto'o.

Reagovat
rufus

vychází..

Reagovat
smazaný uživatel

Kdyby zůstal u nás, v Sigmě, tak udělal líp...

Reagovat
smazaný uživatel

www.afcajax.wz.cz

Reagovat
smazaný uživatel

dobre rybari z Volendamu...ale bod toho bohuzel moc neresi...kazdopadne jen tak dal

Reagovat
terry

Ajax. Směju se jako minulý týden.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
One-Real

Skvěle skvěle Ajax září!

Reagovat
Shevchenko

Ajak

Reagovat
božský John

Mam takvej divnej pocit,že v Ajaxu je něco špatně..

Reagovat
fantomas

Zato zelenobílá armáda jedeeee.

Reagovat
Tomanatura

Reagovat
stas87

kto sa mi tu smial ze srdicka skonci horsie ako 3? pranjic je buh!!

Reagovat
smazaný uživatel

Alkmaaaaare, že by se to konečně podařilo?? Snad už to letos nejsympatičtější tým Eredivizie ukope, zaslouží si to, za to, jaký fotbal hrají, za neskutečnou šňůru vítězných zápasů...

Reagovat
smazaný uživatel

čím jsou ti tak sympatičtí?

Reagovat
smazaný uživatel

tobe asi nema smysl odpovidat kdyz fandis Ajaxu

Reagovat
smazaný uživatel

Čím jsou mi sympatičtí?? Promiň, ale na toto se může zeptat akorát tak nějaký Kuril Tím, že hrají koukatelný kombinační fotbal, že pokaždé, když mají míč, snaží se něco vymyslet, jejich soupeř je skoro vždy pod tlakem, ať hrají proti komukoliv z nizozemské ligy, přehrávají ho, dávají spousty branek, co bys ještě chtěl?? Letos zase jenom potvrzují, že se jim říká holandská Barcelona zcela právem...

Reagovat
smazaný uživatel

navic letos pridali vybornou defenzivu, ktera jim vyhrava zapasy....coz je v tak utocny lize zcela zasadni

Reagovat
smazaný uživatel

Dembele se rozehrál do neskutečné formy, dnes navíc skóroval...

Reagovat
smazaný uživatel

tak Dembele hlavne chybel skoro celou prvni polovinu ligy; loni to byl vlastne jedinej hrac, kterymu se darilo podle ocekavani...podle me je to nas nejlepsi forward, i kdyz treba ne tolik golovej jako El Ham ci Ari

Reagovat
smazaný uživatel

takže to znamená, že si jim minulý rok nefandil. Tuhle odpověď jsem přešně očekával, hrajou pěkný fotbal atd., dobře fandim Ajaxu, ale netroubim tady do světa jako ty, kdo ví co Ajax je.

Reagovat
smazaný uživatel

no ale proc by mu nemohli byt symapticti? on tady narozdil od tebe netroubi do sveta ze je fanouskem AZ, ale ze mu prijdou nejsympatictejsi...

Reagovat
smazaný uživatel

ale já se ho ptal proč mu jsou tak sympatičtí

Reagovat
smazaný uživatel

tak on ti celkem normalne odpovedel, nevim proc by jim musel fandit loni....

Reagovat
smazaný uživatel

protože loni asi moc sympatičtí nebyly když hráli špatně a skončili asi na 11.místě

Reagovat
smazaný uživatel

Sice skončili ve středu tabulky, ale špatně rozhodně nehráli, naprostou většinu zápasů prohráli rozdílem jednoho gólu, měli problémy s obranou, letos jsou mnohem kompaktnější a zaslouženě vedou...

Reagovat
smazaný uživatel

já ale neříkám, že nevedou zaslouženě, dole už jsem psal, že obdivuji jakou mají šňůru vítězných zápasů, ale minulej rok prohrávali zápasy i několika gólovým rozdílem (např. Ajax 6:1, Willem 3:0, Heerenveen 4:0 ...)

Reagovat
smazaný uživatel

Já Alkmaaru fandím asi už pět let, a hrozně mě mrzelo, co se jim stalo před dvěma lety, to byla opravdu neskutečná smůla. A abych pravdu řekl, po té loňské spackané sezóny jsem už ani nedoufal, naštěstí v týmu díky tomu, že fandové vyvinuli na vedení obrovský tlak, zůstal trenér, a to bylo klíčové...

Reagovat
smazaný uživatel

tak ta sezóna před dvěma lety skončila opravdu špatně a to jak pro Ajax tak i pro AZ, to byla škoda, ale tuhle sezónu už to PSV někdo přeruší, nejspíše AZ

Reagovat
smazaný uživatel

souhlasim, to bylo utrpeni to posledni kolo...a to jsme jeste prohrali s Excelsiorem, kterej uz mel jistou baraz ja jsem letos taky vubec nedoufal, zvlast po uvodnich dvou prohrach ale asi nas neskutecne povzbudila ta vyhra proti PSV, od ty doby je to vyhra za vyhrou, ani si to neumim vysvetlit...asi se aklimatizovaly klicovy posily...

Reagovat
smazaný uživatel

na ten zápas AZ vs PSV jsem měl vsazeno na AZ, ale taky jsem nečekal, že budou první, spíše jsem očekával něco od Feyenoordu

Reagovat
smazaný uživatel

Od Feyenoordu je raději lepší nečekat vůbec nic...to je hotová katastrofa

Reagovat
smazaný uživatel

to souhlasim

Reagovat
smazaný uživatel

jinak jako obdivuji jakou šňůru vítězství udělali, i když mě to dost štve

Reagovat
smazaný uživatel

AZ pokracuji v krasojizde

Reagovat
smazaný uživatel

jinak docela komedie ze Koenders sestrelil Feyenoord

Reagovat
One-Real

Alkmaar jede snad to takhle skončí!

Reagovat
smazaný uživatel

tak ja fandim Ajaxu je to moj najoblubenejsi klub a vzdy aj ostane . sledujem ich uz od roku 1994 a mam ich rad preto z e to bolo prve muzstvo ktore som si pozrel v telke dovtedy som futbal nevidela ani on nemal zaujem. ja im stale verim ved kol do konca sezony je este dost a do krizy sa moze dostat aj Alkmaar to nikto nevie do predu. PSV to ale tento rok podla mna uz nevyhra

Reagovat
smazaný uživatel

tak ja fandim Ajaxu je to moj najoblubenejsi klub a vzdy aj ostane . sledujem ich uz od roku 1994 a mam ich rad preto z e to bolo prve muzstvo ktore som si pozrel v telke dovtedy som futbal nevidel ani on nemal zaujem. ja im stale verim ved kol do konca sezony je este dost a do krizy sa moze dostat aj Alkmaar to nikto nevie do predu. PSV to ale tento rok podla mna uz nevyhra

Reagovat
smazaný uživatel

AZ alkmaar kraci s jistotou za titulem. Nadhernej fotbal co predvadej. El Hamdaui to tam tahne jako nikdo jinej. 9 bodu naskok na Ajax, to je luxus.

Reagovat
smazaný uživatel

AZ konečně do Ligy mistrů

Reagovat
terry

Alkmaar. Škoda jen, že na druhé místo nešlo Twente.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Ajax

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele