základní část, 20. kolo
01.02.2009 14:30 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Sparta Rotterdam - AZ Alkmaar 0:2

Alkmaar zvládl své nedělní představení v Rotterdamu a místní Spartu porazil 2:0. V čele nejvyšší nizozemské soutěže už tak má díky zaváhání Ajaxu pohodlný náskok devíti bodů. Branky začaly padat až v druhé půli, nejprve se po hodině hry trefil Dembele, druhý přesný zásah přidal pět minut před koncem El Hamdaoui.

První šanci zápasu měl na kopačkách v 16. minutě hostující El Hamdaoui, poté si ale i domácí výběr vytvořil několik dobrých příležitostí. Tu první z nich zahodil Falkenburg, který trefil pouze brankáře Alkmaaru. Po půlhodině hry zahrozil dalekonosnou střelou Godee, ale i tentokráte byl gólman Romero připraven a jeho pokus zneškodnil.

V druhé půli začali na hřišti dominovat hostující fotbalisté, v 53. minutě o sobě dal poprvé vědět Dembele, ale jeho střela mířila vedle branky. Stejný hráč se však dokázal gólově prosadit o pár minut později, na jeho projektil brankář domácího celku nedosáhl. Rotterdam měl v závěru utkání dobrou možnost vyrovnat, ale Roseho rána mířila mimo tři tyče. Definitivní tečku za utkáním tak udělal pět minut před koncem El Hamdaoui, který upravil skóre na konečných 0:2.

Ajax v sobotu prohrál před vlastními fanoušky s Heerenveenem 0:1, čehož využil Alkmaar, který v neděli nasadil do trháku v boji o ligový titul. Naopak Rotterdam se přiblížil dnu tabulky, na sestupové pásmo má "náskok" pouhých dvou bodů.

Autor: Tomáš Lavický / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele