Nizozemská Eredivisie - souhrn 13. kola

17.11.2012, 20:37, aktualizováno 18.11.2012, 16:24
Komentáře a souhrny
I po třináctém kola bude nizozemské lize vládnout PSV Eindhoven, který do puntíku splnil roli favorita a na hřišti Den Haagu nastřílel šest branek. Twente získalo bod v Utrechtu, Alkmaar remizoval na půdě Groningenu, v Heerenveenu uspěl Waalwijk a před vlastními fanoušky získaly tři body týmy Ajaxu, Feyenoordu, Vitesse a Zwolle...

FC Utrecht - FC Twente 1:1

18.11.2012 14:30

Góly: 17. Jacob Mulenga - 2. Willem Janssen

Fotbalisté Utrechtu potvrdili velice dobrou formu z letošní sezóny a zatím ukazují, že dokážou vzdorovat i těm největším favoritům. Nyní obrali o body Twente, které remizovalo podruhé v řadě a v sezóně už celkově potřetí, jejich forma není v tuto chvíli úplně optimální. Twente se nachází na druhém místě se ziskem 30 bodů a jeho ztráta na vedoucí PSV se vyšplhala na tři body. Utrecht má na kontě 22 bodů a je pátý.

Branky padaly pouze v úvodu utkání, poté měli šance oba celky a nutno podotknout, že Utrecht možná byl i blíže rozdílové brance. Svěřenci kouče Steva McClarena přitom začali fantasticky a už ve 2. minutě se dostali do vedení, avšak Utrecht krátce po čtvrthodině hry dokázal srovnat a pak už předvedl opravdu zodpovědný výkon v obraně. Twente tak ukázalo, že v poslední době je jeho slabinou zakončení.

Twente zužitkovalo hned první akci zápasu, když si na přímý volný kop z pravé strany seběhl na zadní tyč Willem Janssen. Na toho obrana domácích úplně zapomněla a hostující hráč hlavou s přehledem zakončil. Utrecht mohl srovnat po necelých deseti minutách hry, když rychlý brejk zakončoval Gerndt, ale mířil těsně vedle. Domácí ovšem mírnou převahu dokázali zužitkovat v 17. minutě, kdy se prosadil Jacob Mulenga.

Ten si naběhl na přímý volný kop zleva a i když byl v těžké pozici, tak i přes faul dokázal hlavou rozvlnit síť. Po půl hodině hry vymyslel skvostnou patičku domácí Nana Asare, jenže Mulenga před prázdnou brankou netrefil míč.

Po změně stran se dlouho nic nedělo, v 67. minutě však gólman hostů Boschker fantasticky vyškrábl na roh hlavičku Mika van der Hoorna. Na druhé straně se zaskvěl také Ruiter, který vyrazil konečky prstů za branku ránu Schildera. Poslední slovo však měli domácí, jenže pokus Oara šel těsně nad horní růžku hostující svatyně a skóre se proto již neměnilo.

Více informací k zápasu

Feyenoord Rotterdam - Willem II 3:0

18.11.2012 14:30

Góly: 33. Lex Immers, 54. Graziano Pellè, 60. Graziano Pellè

Feyenoord se proti poslednímu Willemu dlouhou dobu trápil, nakonec ale vybojoval vysoké vítězství 3:0, díky kterému se znovu dotáhl na čtvrtý Ajax.

Oba celky sice vstoupily do prvního poločasu ve vlažném tempu, přesto mohl jít Feyenoord už po deseti minutách do vedení. Ve velké příležitosti se ocitl Jordy Clasie, ovšem míč nakonec poslal pár centimetrů vedle tyčky. Vzápětí zahrozil také Lex Immers, jenž si pro změnu vylámal zuby na výborném Meulovi.

Blonďatý záložník rotterdamského velkoklubu se nakonec dočkal vytouženého gólu až v třiatřicáté minutě, kdy využil skrumáže před hostující bránou a se štěstím dopravil míč do sítě - 1:0. Největší šance Willemu v celém zápase přišla pět minut před přestávkou. To mohl vyrovnat Marc Höcher, ale Kostas Lamprou jeho střelu lapil.

Po změně stran začal Feyenoord pěkně zostra a za svou aktivitu byl odměněn brzkým druhým gólem v Meulově síti. Ten si do svých statistik připsal Graziano Pellé, který zdárně tečoval střelu Mathijsena - 2:0. Italský kanonýr hrál ve velké pohodě, a proto se už za necelých šest minut měnilo skóre potřetí. To využil vynikající přihrávky Clasieho a bezmocného Meula překonal z úhlu - 3:0.

Následně se sice hra trochu uklidnila, přesto měl Feyenoord dění na hřišti nadále pevně pod svou kontrolou, Willemu téměř nic nedovolil a došel si s přehledem pro zasloužené tři body.

Více informací k zápasu

SBV Vitesse - NEC Nijmegen 4:1

18.11.2012 12:30

Góly: 11. Wilfried Bony, 47. Guram Kašia, 80. Wilfried Bony, 87. Mike Havenaar - 3. Melvin Platje

Fotbalisté Arnhemu potvrdili svou současnou pozici v holandské lize a díky skvělému druhému poločasu získali všechny tři body a opět předvedli ofenzivní představení. Nijmegen odolával pouze první poločas, pak už ale odpadl a nakonec jasně nestačil. Arnhem si proto udržel své třetí místo a s osmadvaceti body ztrácí dva na druhé Twente. NEC se naopak udrželo na sedmém místě se ziskem devatenácti bodů a letos hraje pravdu dobře.

Jenže tentokráte hosté nepracovali příliš dobře v obraně a opět dali prostor nejobávanějšímu útočníkovi ligy Bonymu Wilfriedovi, který se trefil hned dvakrát a se čtrnácti trefami ve třinácti utkáních je zatím suverénně nejlepším střelcem ligy. Hosté se přitom už ve 3. minutě dostali do veden, následně ale dokázal ihned srovnat Bony. Domácí rozhodli o své výhře dvě minuty po přestávce a závěrečné desetiminutovce přidali další dvě trefy.

Nutno ale říci, že hosté v posledních sedmi minutách dohrávali v osmi! Ve 3. minutě vypadl míč z rukavic gólmanovi Pietu Velthuizenovi a nabídnutou příležitost využil Melvin Platje střelou do prázdné branky. O minutu později mohl vyrovnat Bony, povedlo se mu to ale až v 11. minutě. Po centru z pravé strany zakončoval přesně hlavou. Tři minuty před koncem s zrodila první velká nepříjemnost pro NEC, když byl vyloučen Victor Pálsson.

Ten na půlce zbytečně fauloval a uviděl od rozhodčího druhou žlutou kartu. Ihned po přestávce Arnhem zužitkoval výhodu, po rohovém kopu se míč dostal ke Guramu Kašimu a ten tvrdou ranou obrátil stav zápasu. Další zajímavé věci se děly až v závěrečných deseti minutách. Nejprve v 80. minutě tečoval Bony centr zprava do sítě, poté byl po druhé žluté vyloučen Rémy Amieux, který zastavil rychlý brejk a ihned na to dostal přímou červenou za neohleduplný zákrok na Kalase Ryan Koolwijk. Gólový účet zápasu uzavřel Mike Havenaar, který pobyl na hřišti ani ne minutu a ihned na to skóroval snadno hlavou.

Více informací k zápasu

FC Groningen - AZ Alkmaar 1:1

17.11.2012 20:45

Góly: 57. Tim Sparv - 72. Adam Maher

Trápení AZ i nadále pokračuje. Na groningenské půdě toužil Alkmaar vybojovat tří body, ovšem nakonec se musel spokojit pouze s remízou 1:1.

V prvním poločase sice diváci žádný gól neviděli, přesto se ale rozhodně nedá říct, že by je předváděná hra nudila. Oba celky si dokázaly vypracovat několik zajímavých příležitostí, s jejich využíváním to už ovšem bylo horší.

První stoprocentní tutovka byla k vidění v patnácté minutě, kdy Beerens dostal výborný centr od Marcellise, avšak na brankáře Luciana se svou hlavičkou nevyzrál. Hned vzápětí se domácí gólman vyznamenal podruhé, a to když bravurně zlikvidoval gólovou střelu Mahera. Alkmaar to zkoušel i nadále. Nejblíže vytouženému gólu byl asi Henriksen, který hlavičkoval těsně vedle pravé tyčky.

V pětadvacáté minutě pak zahrozil také Groningen. Andraž Kirm dostal dostatek prostoru i času k zakončení, jenže svou střelu poslal pouze do zasahujícího Estebana. A když o několik minut později neuspěl ani Zeefuik, bylo jasné, že první poločas skončí nerozhodně 0:0.

Úvodní trefu utkání nakonec zaznamenali domácí fotbalisté v průběhu padesáté sedmé minuty: Zeefuikova hlavička se odrazila k Timu Sparvovi a ten uklidil míč do brány - 1:0.

Inkasovaný gól pochopitelně s Alkmaarem pořádně otřásl a dlouhou dobu trvalo, než se opět dokázal vzchopit. Z nelehké situace se ale vyhrabal a osmnáct minut před koncem základní hrací doby udeřil. Adam Maher prošel mezi dvěma obránci a přesnou střelou k levé tyči nedal Lucianovi šanci. Ze strany obou celků to bylo vše, a tak zápas svého vítěze nepoznal.

Více informací k zápasu

SC Heerenveen - RKC Waalwijk 0:2

17.11.2012 19:45

Góly: 7. Florian Jozefzoon, 60. Florian Jozefzoon

Waalwijk chytil v minulém kole, kdy na vlastní půdě rozstřílel Utrecht, vítěznou slinu a cenné tři body si na své konto připsal také dnes. Po výborném výkonu zdolal Heerenveen 2:0 a minimálně do nedělního odpoledne se tak posunul na osmé místo tabulky.

Hostující fotbalisté usoudili, že není nač čekat, a do zápasu vletěli pěkně po hlavě. I proto se už po sedmi minutách hry dočkali zasloužené vedoucí branky. Florian Jozefzoon si naběhl na centr Brabera a lehkou tečí jej neomylně usměrnil do brány - 0:1.

Heerenveen mohl okamžitě vyrovnat, ovšem Djuričiće v tutové šanci vychytal pozorný brankář Zoet. Svěřenci kouče van Bastena to pochopitelně zkoušeli i nadále, ale jejich snažení kýžené ovoce v podobě vyrovnávací trefy nepřineslo.

Na začátku druhé půle mohl naopak podruhé v utkání udeřit Jozefzoon, který běžel úplně sám na brankáře Vandenbusscheho, jenže v rozhodující moment nedokázal zamířit přesně a míč poslal těsně vedle tyčky. Vytoužené druhé branky se nakonec dočkal po hodině hry, kdy využil centru Chevaliera a křížnou ranou bezchybně zakončil - 0:2.

Odpor Heerenveenu rázem opadl, a proto si Waalwijk bez potíží ohlídal své vedení až do samotného konce utkání.

Více informací k zápasu

PEC Zwolle - NAC Breda 2:0

17.11.2012 19:45

Góly: 69. Ronnie Reniers, 79. Denni Avdić

Fotbalisté Zwolle zvládli souboj o záchranu na výbornou a neinkasovali, díky třetímu vítězství v sezóně se dostali přes dvojciferný počet bodů a navíc opustili příčky znamenající pád do druhé ligy nebo baráž. Zwolle tak získalo body po třech utkáních v řadě a díky tomu se dostalo na čtrnáctou pozici v tabulce. O skóre přeskočilo právě Bredu, kterou nyní porazilo 2:0 a NAC se prozatím propadlo na patnácté místo.

Utkání bylo dlouho velmi vyrovnané a branka dlouhou dobu nepadla, poté ale domácí dokázali strhnout otěže utkání na svou stranu a během deseti minut dalo dvě branky, které rozhodli o důležité výhře domácích. V prvním poločase nebylo příliš k vidění mnoho zajímavých situacích, Zwolle ale bylo mírně lepší. V první šanci se ovšem ocitl hostující Verbeek, jenže svůj pokus poslal mimo tři body.

Poté zahrozil domácí Mokhtar, nicméně gólman Jelle ten Rouwelaar předvedl dobrý zákrok. Ihned na to pálil střelec druhé branky Denni Avdić, tentokráte ale na pozorného Rouwellara nevyzrál. Po necelých dvaceti minutách hry zahrozil domácí Lachman, ale pálil těsně nad. V 25 minutě se ke střele z dálky odhodlal Avdič, i tentokráte ale mířil nad hostující branku. Po půl hodině hry pálil mimo hostující Leugers, na druhé straně hlavičkoval do gólmana Avdič.

Do konce poločasu mířil do boční sítě Drost, Mokhtar poslal svůj pokus těsně vedle levé tyče a Plum mířil do náruče Rouwelaara. V poslední minutě to ještě zkusil Mokhtar, ani on však netrefil prostor mezi třemi tyčemi. Druhý poločas byl zajímavý až v jeho druhé půli, kde nejprve Avdičovu ránu vykopával jeden z obránců až z brankové čáry a po následném centru se zrodila první branka utkání po chybě hostující defenzívy.

Po špatném odkopu se mí dostal k Ronniemu Reniersovi a ten připraveno ranou poslal domácí do euforie. Za dalších deset minut stvrdil vítězství Rody Avdič. Ten dostal přihrávku do běhu od Mustafa Saymaka a svou bombou propálil vše před sebou. Utkání se následně už dohrávalo a NAC si žádný výrazný tlak nevytvořilo.

Více informací k zápasu

AFC Ajax - VVV Venlo 2:0

17.11.2012 19:45

Góly: 47. Derk Boerrigter, 84. Danny Hoesen

Velmi nudné utkání bylo k vidění v Amsterodamu. Domácí Ajax snadno přehrál Venlo 2:0, avšak předvedená hra neuspokojila prakticky nikoho.

Utkání začalo velmi opatrně. Venlo šlo do utkání s jasným cílem bránit a tak Ajax neměl moc na výběr. Betonová hra VVV však vyvolala po půlhodině hry značné nepokoje obou táborů v hledišti. První poločas tedy nic nenabídl a na řadu přišel poločas číslo dvě.

V tom se Ajax rozhodl, že nebude čekat na to, až se Venlo zformuje do obranného valu, a ihned se rozhodl zaútočit. Moment překvapení vyšel a ve 47. minutě se k exekuci volného přímého kopu dostal Boerrigter. Jeho nádherná technická rána nedala hostujícímu brankáři žádnou šanci a Ajax mohl jít konečně do vedení.

Poté však jakoby Venlo rezignovalo a bylo spokojeno i s porážkou 1:0. VVV bránilo a nedoufalo v žádné možné srovnání. To však mohlo přijít v 78. minutě. V té se hostující Wildschut dostal do skvělé možnosti, když k němu po rohovém kopu propadl míč. Sám před domácím brankářem však nedokázal zakončit.

Na to Ajax zareagoval jediný možným způsobem. Zvýšil svou aktivitu a v 85. minutě rozhodl o osudu tohoto utkání. Ajax skvěle zakombinoval a skvělá akce vyvrcholilo přesnou přihrávkou na osamoceného Hoesena, kterým se tak objevil sám před hostujícím brankáře. V pozici, ve které se nacházel, už nešlo minout, a tak Hoesen stanovil konečný výsledek 2:0.

Více informací k zápasu

ADO Den Haag - PSV Eindhoven 1:6

17.11.2012 18:45

Góly: 61. Charlton Vicento - 14. Luciano Narsingh, 23. Kevin Strootman, 33. Dries Mertens, 53. Georginio Wijnaldum, 72. Timothy Derijck, 81. Orlando Engelaar

Fotbalisté PSV pod koučem Dickem Advocaatem na domácí scéně vzkvétají a díky skvělému ofenzivnímu představení dokázali opět deklasovat dalšího soupeře. Tentokráte na půdě Haagu vsítili šest branek a celkově jich už nastříleli 48 ve 13 utkáních, což vychází v průměru na skoro neuvěřitelné čtyři branky na jedno utkání! Navíc se udrželi v čele a vytvořili si čtyřbodový náskok před Twente, které se představí až zítra.

PSV má na kontě 33 bodů a v celé sezóně prohrálo jen dvakrát, k tomu dokázalo zvítězit již osmkrát v řadě. Den Haag v poslední době předváděl slušné výkony, dnes ale neměl nejmenší šanci uspět, a proto zatím zůstává osmý se šestnácti body, může se však ještě propadnout do dolní poloviny tabulky. Eindhoven byl aktivní od samého začátku utkání a už po necelé čtvrthodině se dostal do vedení zásluhou Luciana Narsingha.

Ten stál na konci nádherné přízemní kombinaci, udělal chytrou kličku ve středu pokutového území a vypálil přímo k tyči. Tlak hostů pokračoval a v polovině úvodního dějství se stav měnil podruhé. Po hezké kolmici Georginia Wijnalduma a následné narážečce s Jermainem Lensem získal míč Dries Mertens a ranou po zemi se trefil přesně k levé tyči. Poté byly další branky k vidění až po změně stran a PSV opět mělo od začátku velkou převahu.

Nakonec se prosadilo v 54. minutě, kdy po rychlé kombinaci našel Mertens přihrávkou z pravé strany Wijnalduma a ten propálil zblízka gólmana Coutinha. Poté po pasu do vápna vyrazil gólman Boy Waterman pouze k Charltonovi Vincentovi a ten v 61. minutě poslal míč do odkryté branky a snížil. Pak už ale stříleli branky jen hosté. V 72. minutě vyrazil Coutinho střelu Mertense pouze před sebe a dorážku obstaral Timothy Derijck - 1:5.

O tři minuty později nastřelil po narážečce s Narsinghem břevno Wijnaldum, poslední trefu duelu zařídil v 81. minutě střídající Orlando Engelaar, který byl na hřišti jen pět minut. Avšak z hranice vápna vyslal parádní nechytatelnou střelou do horního růžku - 1:6.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.PSV Eindhoven13110248:1133
2.FC Twente1393125:730
3.SBV Vitesse1384125:1028
4.AFC Ajax1366131:1624
5.Feyenoord Rotterdam1373326:1824
6.FC Utrecht1364318:1422
7.NEC Nijmegen1354420:2419
8.RKC Waalwijk1344519:1716
9.ADO Den Haag1337322:2316
10.FC Groningen1343614:2315
11.Heracles Almelo1235424:2514
12.AZ Alkmaar1335520:2414
13.SC Heerenveen1334618:2613
14.PEC Zwolle1332812:2311
15.NAC Breda1332811:2511
16.Roda JC1224612:2110
17.VVV Venlo1323816:329
18.Willem II131399:316
Zbývající zápasy
18.11. 16:30Heracles Almelo - Roda JC

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (53)

Přidat komentář
smazaný uživatel

to PSV jede dvojnasobek golu jak twente

Reagovat
EmC

ale jen o 4 body vic

Reagovat
smazaný uživatel

ale PSV ma aspon presvedčivejšie vysledky

Reagovat
smazaný uživatel

No to je fuk, to mali pred 3 rokmi i Ajax a aj tak Twente ziskal titul.

Reagovat
smazaný uživatel

Desperado EmC ja nepsal že ziskaj titul nebo cokoliv o nem jen jsem je chtel pochválit, že proste jedou, že se jim střelecky daří proste

Reagovat
EmC

ja jsem to pochopil...jen se mi to zda takovy blby ze maji dvojnasobek golu a jen o 4 body vic

Reagovat
kubys

Mně se hodně líbí, že ten počet nedělá jen jeden hráč, ale rovnoměrně celé mužstvo.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Talker

Zajímavé je, že nemají ani jednoho desetigolového střelce. 48 golů v lize a stejně nejlepší ligový střelec 7 golů

Reagovat
Stiksxx

je to víc zabijácký. hůř se hlídá 6 hráčů než 1. Nebezpečí je možné z každé pozice.

Reagovat
smazaný uživatel

Bony !!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Ještěže dává Bony tolik gólů. Administrátoři webu nemají moc starosti s tím, jakou fotku dát pod souhrn nizozemské ligy.

Reagovat
Tigerinho

Reagovat
smazaný uživatel

V tom Arnhemu se teda děly věci.. 2 červené po faulu na Kalase, to jen tak mimochodem

Reagovat
smazaný uživatel

celkem 3 cerveny vsechny na strane NEC

Reagovat
smazaný uživatel

jinak ten posledni zakrok sem se celkem bal aby si Kalas neodnesl nejaky zraneni...

Reagovat
Didier Drogba

Bony

Reagovat
Filipow

Filipow18.11.2012 10:51

Bony, mrdni jim tam trojku.

Bony, Ty neposloucháš.

Reagovat
icka

Zajimavy zapas Arnhemu ..,ty 2 cervene na Toma a celkove 3... ,Bony nezklamal

Reagovat
smazaný uživatel

Bony

Reagovat
smazaný uživatel

snad už v zimě odtáhne z Eredivisie ta tlama střapatá Ať je klid od něj i od Vás co se tu z něho můžete pokakat

Reagovat
zelda

Reagovat
kubys

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Bonyyyy !!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Mada

Reagovat
bruchy

tak se přesuneme do sekce Premier League, to máš jedno

Reagovat
smazaný uživatel

beru

Reagovat
smazaný uživatel

Co je špatného na tom, když mají lidi (z velké části sparťani) radost z Bonyho gólů?

Reagovat
smazaný uživatel

Sparta, Střapatec, Vitesse prostě všechno špatně a příspěvky pořád dokola jak regenti..

Reagovat
AjaxFans

Jak hrál jinak Hoessen a Fisher?

Reagovat
smazaný uživatel

včera jsem vyjímečně zápas neviděl Já se Tě zase chtěl zeptat jak chytal Jasper

Reagovat
AjaxFans

čísté konto,tak asi dobré Konečně po dlohé době gol z přímáku.

Reagovat
smazaný uživatel

to jo teda ani nepamatuju kdy naposled..

Reagovat
smazaný uživatel

zááávist

Reagovat
AjaxFans

Reagovat
smazaný uživatel

Neboj, až Bony odejde, tak v týhle sekci budou zase jen dva příspěvky. Od tebe a od tvojí mámy.

Reagovat
smazaný uživatel

nemůžu se dočkat!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Ja su jeho mama

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Aha, tak už je jasný po kom zdědil tu demenci.

Reagovat
smazaný uživatel

Jak je libo kapitane, a ted hajde spat.

Reagovat
smazaný uživatel

Bonymu to přeju i já, ale jak kvůli němu a Kalasovi každej fandí Arhnemu, to mě sere. Ještě když minimálně polovina z nich nadává na City nebo CFC.

Reagovat
Talker

Vitesse fandím, je to parádní spolupráce.

Jinak by mě zajímalo, jak si vedou Kalas, PvA a Kakuta - mají na to, aby hráli příští rok někde v PL?

Reagovat
smazaný uživatel

Bony! Bony! Chelsea volá!

Reagovat
smazaný uživatel

Bony! Bony! Villans volají o pomoc !

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Proč jsou fandové Ajaxu proti Arnhemu tak zaujatí?

Reagovat
smazaný uživatel

protože přišel bohatej strejček jak v Anglii k Chelski nebo k Citizens?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Hruza vykon, z toho uspesneho muzstva zostava len tien, zaloha a utok sa neustale obmienaju, hracom trva kym si sadnu, za Tadica, Janssena , mozno i Castaignosa ustrachany malomocny palec hore, ostatne tam len po ihrisku bludi. Nebyt tragickeho utoku Utrechtu (Mulenga je updatovana verzia Heskeyho), odchadzame s prazdnou. Chyba nam kreativny zaloznik a hlavne vodca.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele