základní část, 13. kolo
17.11.2012 20:45 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

FC Groningen - AZ Alkmaar 1:1

Trápení AZ i nadále pokračuje. Na groningenské půdě toužil Alkmaar vybojovat tří body, ovšem nakonec se musel spokojit pouze s remízou 1:1.

V prvním poločase sice diváci žádný gól neviděli, přesto se ale rozhodně nedá říct, že by je předváděná hra nudila. Oba celky si dokázaly vypracovat několik zajímavých příležitostí, s jejich využíváním to už ovšem bylo horší.

První stoprocentní tutovka byla k vidění v patnácté minutě, kdy Beerens dostal výborný centr od Marcellise, avšak na brankáře Luciana se svou hlavičkou nevyzrál. Hned vzápětí se domácí gólman vyznamenal podruhé, a to když bravurně zlikvidoval gólovou střelu Mahera. Alkmaar to zkoušel i nadále. Nejblíže vytouženému gólu byl asi Henriksen, který hlavičkoval těsně vedle pravé tyčky.

V pětadvacáté minutě pak zahrozil také Groningen. Andraž Kirm dostal dostatek prostoru i času k zakončení, jenže svou střelu poslal pouze do zasahujícího Estebana. A když o několik minut později neuspěl ani Zeefuik, bylo jasné, že první poločas skončí nerozhodně 0:0.

Úvodní trefu utkání nakonec zaznamenali domácí fotbalisté v průběhu padesáté sedmé minuty: Zeefuikova hlavička se odrazila k Timu Sparvovi a ten uklidil míč do brány - 1:0.

Inkasovaný gól pochopitelně s Alkmaarem pořádně otřásl a dlouhou dobu trvalo, než se opět dokázal vzchopit. Z nelehké situace se ale vyhrabal a osmnáct minut před koncem základní hrací doby udeřil. Adam Maher prošel mezi dvěma obránci a přesnou střelou k levé tyči nedal Lucianovi šanci. Ze strany obou celků to bylo vše, a tak zápas svého vítěze nepoznal.

Autor: Tomáš Honajzer / onlajny.cz

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele