Nizozemská Eredivisie - souhrn 1. kola

10.08.2012, 21:56, aktualizováno 12.08.2012, 18:25
Komentáře a souhrny
Ajax doma ve šlágru kola remizoval s Alkmaarem, nejlépe zatím vstoupilo do sezony Twente, které přehrálo Groningen 4:1, velký favorit Eindhoven naopak překvapivě prohrál ve Waalwijku. Nováček Zwolle dlouho vedl nad Rodou, ta však po přestávce dokázala srovnat a vybojovat bod, Feyenoord v vyhrál v Utrechtu.

AFC Ajax - AZ Alkmaar 2:2

12.08.2012 16:30

Góly: 9. Gregory van der Wiel, 83. Kolbeinn Sigthórsson - 48. Jozy Altidore, 50. Jozy Altidore

Amsterdamský Ajax nezačal nový ročník úplně ideálně. Proti Alkmaaru se prezentoval rozpačitým výkonem a řadou zbytečných individuálních chyb. Také proto nakonec bral pouze bod za remízu 2:2.

Přitom na začátku utkání to vypadalo pro domácí fotbalisty hodně nadějně. Jejich útočné snažení jim přineslo vedoucí branku už po devíti minutách hry, kdy se do míče opřel obránce Gregory van der Wiel a nádhernou dalekonosnou střelou překvapil brankáře Estebana - 1:0. Po úvodním gólu se hra ale výrazně zklidnila. Ani jeden celek se do žádných velkých akcí nehnal, a proto nebylo zase takovým překvapením, že další stoprocentní gólovka přišla až těsně před přestávkou. To dostal Anita výborný pas za obranu, jenže zakončit ideálně už nezvládl a trefil pouze hostujícího gólmana.

Po obrátce začal Alkmaar jako vyměněný. Na vyrovnání mu stačily pouhé tři minuty. Jozy Altidore využil nedůsledného bránění domácích zadáků, dostal se do vápna a svou střelu umístil přesně k pravé tyči - 1:1. Americký kanonýr byl při chuti, což o malou chvíli později potvrdil znovu, když míč napálil nechytatelně pod břevno - 1:2.

Tak rychlý nepříznivý vývoj hráče Ajaxu evidentně zaskočil a dlouhou dobu jim trvalo, než se dokázali oklepat. Ohromně blízko vyrovnání se ocitli v 68. minutě: Sanova dělovka ale rozezvučela pouze brankovou konstrukci a Sighthórssona pro změnu vychytal brankář Esteban. Islandský útočník se nakonec dočkal až v závěrečné desetiminutovce, kdy využil parádní přihrávky Lukokiho a nekompromisně zakončil - 2:2. Ajax to pochopitelně zkoušel až do samotného závěru, jenže vytouženého třetího gólu se nedočkal.

Více informací k zápasu

FC Twente - FC Groningen 4:1

12.08.2012 14:30

Góly: 30. Nacer Chadli, 33. Dušan Tadić, 54. Nacer Chadli, 71. Dušan Tadić - 83. Leandro Bacuna

Fotbalisté Twente potvrdili roli favorita a ligovou sezonu odstartovali ze všech celků nejlépe. Po dvou gólech si připsali Nacer Chadli a Dušan Tadić, o čisté konto přišli domácí teprve v závěru za rozhodnutého stavu.

Odchod Luuka de Jonga a dalších ofenzivních hráčů s ofenzivou Twente očividně vůbec nezamávalo. Důvěru od Stevea McClarena dostal Nacer Chadli a nutno přiznat, že ji splácí výtečnými výkony. Poté, co svými brankami sestřelil v kvalifikaci Evropské ligy Mladou Boleslav, si vyšlápl i na FC Groningen. Od úvodního hvizdu byl stálou hrozbou pro obranu hostí, až nakonec v 30. minutě otevřel skóre po přihrávce Dušana Tadiće. Hned o tři minuty později zvýšil vedení sám Tadić, ještě v minulé sezoně hráč Groningenu.

Z druhé půle neuběhlo ani deset minut a o vítězi utkání nemohlo být pochyb. Stejně jako u prvního gólu se aktivní Tadić ujal role nahrávače a Nacer Chadli zblízka prostřelil Da Silvu potřetí. Dvaadvacetiletý Srb si nemohl přát lepší ligový debut v novém dresu. Svůj parádní výkon završil v 71. minutě, když využil dalšího zaváhání soupeřovy obrany, a připsal si k dvěma asistencím také druhý gól.

Groningen ještě sedm minut před koncem stihl zmírnit debakl zásluhou Leandra Bacuny a dal výsledku konečnou podobu. Z Arke Stadionu tak odjíždí s porážkou 4:1.

Více informací k zápasu

SBV Vitesse - ADO Den Haag 2:2

12.08.2012 14:30

Góly: 54. Wilfried Bony, 72. Jonathan Reis - 53. Tjarron Chery, 57. Danny Holla

Ambiciózní Vitesse rozhodně nezačalo nový ročník úplně podle plánů. V duelu s Haagem, ve kterém hned dvakrát prohrávalo, vybojovalo pouze remízu 2:2.

Všechny čtyři góly padly až ve druhém poločase, což ale nebylo zase tak překvapivé, jelikož v úvodním dějství se toho na hřišti opravdu moc nedělo. První šance zápasu sice přišla už po pouhých osmi minutách, kdy Bony v akrobatické pozici bránu jen těsně přestřelil, poté ale následovaly poměrně nevýrazné pasáže hry. Za zmínku stojí snad jen Reisův přímý kop, který s vypětím všech sil vyrazil na rohový kop brankář Coutinho.

Teprve po změně stran se začaly dít věci. Hosté odstartovali opravdu dobře a za svou aktivitu nakonec byli v 53. minutě odměněni vedoucím gólem Tjarrona Cheryho. Hráči Vitesse ovšem dokázali okamžitě zareagovat a během několika sekund vyrovnali: po centru van Ginkela se do míče opřel Wilfried Bony a neomylně zakončil.

Domácí pochopitelně toužili vstřelit další gól a vykročit za vítězstvím, místo toho ale podruhé v zápase inkasovali - trefil se Danny Holla. Vitesse si následně podle očekávání vytvořilo tlak, jenže dlouhou dobu se trápilo v koncovce. Až v 72. minutě se ujal rozehrávání přímého kopu Jonathan Reis a svou nádhernou střelu poslal nechytatelně k tyčce, čímž vyrovnal na 2:2. V samotném závěru mohl domácí Havenaar rozhodnout a zajistit pro svůj celek tři body, to by ale musel hlavičkovat o něco přesněji.

Více informací k zápasu

SC Heerenveen - NEC Nijmegen 0:2

12.08.2012 14:30

Góly: 27. Melvin Platje, 36. Pavel Čmovš

V úvodním kole se zrodilo překvapení na hřišti Heerenveenu, který prohrál s NEC Nijmegenem 0:2. Diváci na Abe Lenstra stadionu tak byli svědky nepovedené premiéry Marca van Bastena na lavičce domácího celku.

Vstup do utkání měl lepší Nijmegen, jehož útočná trojice Floor, Platje a ten Voorde soupeři zatápěla tak dlouho, až v 27. minutě padl první gól. Foorův přesný centr z pravé strany našel hlavu Platjeho, který nekompromisně umístil míč pod břevno. Ani to však Srdíčka nevytrhlo z letargické hry a zákonitě přišel druhý trest, opět ze vzduchu. Tentokráte se stal šťastným střelcem český obránce Pavel Čmovš, jenž po rozehrání standardní situace unikl ofsajdové pasti, a Koolwijkův centr zprava proměnil v druhou branku NEC.

Teprve po přestávce se probrali i domácí a hra se přelévala z jedné strany na druhou. Ani jeden z týmů už však nedokázal skórovat a zápas tak skončil přesvědčivou výhrou hostů 2:0. Marco van Basten byl s výkonem svého mužstva logicky nespokojen. "Tohle není zrovna dobrý vstup do soutěže. Máme mladý a nezkušený tým, někdy je to výhoda, jindy za to zaplatíme. Rád bych ještě přivedl několik posil, ale jsem si vědom, že to nebude snadné," zakončila legenda nizozemského fotbalu.

Chuť si Heerenveen může napravit příští sobotu na domácí půdě Feyenoordu, pak jej čeká kvalifikace Evropské ligy s norským Molde.

Více informací k zápasu

FC Utrecht - Feyenoord Rotterdam 0:1

12.08.2012 12:30

Góly: 39. Sekou Cissé

Fotbalisté Feyenoordu zvládl první ligové utkání a z půdy Utrechtu si odvážejí velmi cenné tři body. Dokázali tak napravit snadné vypadnutí z 3. předkola Ligy mistrů a tato výhra je může opět dostat na horu. Soupeř Sparty ve 4. předkole Evropské Ligy rozhodl o svém vítězství už v prvním poločase, kdy se trefil tradiční střelec Sekou Cissé. Utrecht sice ve zbývajícím průběhu hrál s favoritem vcelku vyrovnanou partii, kýžené branky se však nedočkal. Soupeře totiž nedokázal ničím překvapit.

Feyenord v prvním poločase převzal iniciativu a byl mnohem lepším celkem, nicméně i přes herní převahu se v úvodní čtvrthodině do žádné větší šance nedostal. Teprve v 17. minutě mohl na druhé straně udeřit Utrecht. Po nádherném centru do vápna od Gerndta se do zakončení dralo několik hostujících hráčů, ovšem ani jeden z nich nedokázal usměrnit míč do sítě a ten skončil těsně nad horní tyčkou. Domácí od této chvíle začali hrozit.

Po dvaceti minutách hry se do zakončení dostal Nana Asare a jen o pár milimetrů minul levou tyčku. Feyenoord vzal toto varování v potaz a začal opět hrát. Ve 25. minutě se dostal do zakončení Cissé, ovšem jeho ránu dokázal gólman De Ruiter schovat do náručí. Poté se hra hodně vyrovnala a další velká šance skončila brankou. Po dobré střele Lexe Immerse sice předvedl fantastický zákrok De Ruiter, ovšem po následném centru do vápna si skvěle naběhl Cissé a hlavou zakončil přesně - 0:1. Nicméně podle opakovaných záběrů se měl u šance Immerse mávat ofsajd.

Feyenoord mohl zvýšit vedení hned po přestávce, kdy van der Horn namazal míč přímo Immersovi, ten obešel Ruitera a mířil do prázdné branky, ovšem Horn se stačil vrátit a odkopl míč do bezpečí. V dalším průběhu byli hosté přeci jen lepší. Po necelé hodině hry pálil mimo Cissé a dvacet minut před koncem po jeho přihrávce tvrdě vypálil Fernandéz, brilantní zákrok ale vytáhl Ruiter. Svěřenci Ronalda Koemana už v samém závěru kontrolovali průběh hry a zaslouženě zvítězili.

Více informací k zápasu

Heracles Almelo - VVV Venlo 1:1

11.08.2012 20:45

Góly: 14. Everton - 44. Bryan Linssen

Fotbalisté Venla vstoupili do nového ročníku Eredivisie velice slušně a získali velmi cenný bod, což na půdě Heracles nebylo v předchozích letech příliš obvyklé. Venlo tak určitě ukázalo, že by letos nechtělo hrát jen druhé housle, nesmí se ovšem nadějným výsledkem uchlácholit. Domácí šli přitom velmi rychle do vedení, Venlo ale srovnalo v závěru prvního poločasu a ve druhém předvedlo disciplinovaný výkon v obraně, který nakonec stačí.

V úvodní čtvrthodině nebyly k vidění žádné větší šance, ovšem na jejím konci se zrodil hned první gól. Na krásnou přihrávku za obrana si naběhl Samuel Armenetos a přehodil bezmocného hostujícího gólmana. Venlo se dostalo do dobré příležitosti až po dvaceti minutách hry, kdy to zkusil Yanic Wildschut, ovšem jeho pas ve vápně nikoho nenašel. Po půl hodině si vytvořilo další velkou šanci Almelo a mohlo být rozhodnuto.

Nicméně střelu Armenetose dokázal na brankové čáře vykopnout Guus Joppen. V dalším průběhu to zkusil z přímého volného kopu Willy Overtoom a brankář Niki Mäenpää se musel hodně činit, aby vytěsnil balón mimo tři tyče. Venlo ale udeřilo z ničeho nic, když se k přímému volnému kopu postavil Bryan Linssen a dokázal naprosto dokonale přehodit gólmana Remko Pasveera. Po přestávce hosté překvapivě tlačili, jenže síť se jim nepodařilo rozvlnit.

Na krásný pas od Wildschuta si naběhl Nigerijec Uche Nwofor, jeho lehkou teč ale dokázal brankář Almela vytěsnit mimo tři tyče. Následně se do míče opřel Ricky van Haaren a trefil břevno, v samém závěru se dostal do samostatného úniku Robert Cullen a snažil se trefit místo u pravé tyče, ovšem nakonec dolní roh o něco minul a loňský výsledek 7:0 se tak nyní rozhodně neopakoval, Venlo mělo opravdu k vítězství blíže.

Více informací k zápasu

Roda JC - PEC Zwolle 1:1

11.08.2012 19:45

Góly: 58. Sanharib Malki - 7. Joost Broerse

Fotbalisté Rody Kerkrade v úvodním domácím zápase zaváhali a získali ve svůj prospěch pouze jeden bod proti nováčkovi soutěže. Hned v úvodním kole tak zaznamenali ztrátu a pokud budou chtít bojovat o přímý postup do pohárů, budou muset tento výsledek co nejdříve napravit. Naopak Zwolle se po osmi letech ukázalo ve velmi dobrém světle, v závěru navíc sahalo po všech bodech, když domácí hráli od 62. minuty v oslabení.

Zwolle začalo velice dobře od úvodního hvizdu a hned v sedmé minutě se po první vážnější akci dostalo do vedení. Po rohovém kopu nejvýše vyskočil Joost Boerse a hlavou zakončil přesně - 0:1. Roda se od této chvíle dostala do velkého útlumu a ofenzivní výpady se jí vůbec nedařily. Naopak byla pod neustálým tlakem a deset minut před přestávkou mohla prohrávat o dvě branky, akrobatický pokus Boerseho skončil těsně vedle levé tyče.

O poločasové přestávce musel kabinou hostí prolétnout pořádný průvan a na herním projevu to bylo znát. Pět minut po přestávce mohl srovnat Tamata, po dlouhém centru ale jeho hlavičkový pokus skončil pouze v náručí gólmana Achenteha. Nicméně Kerkrade postupem času zvyšovalo tlak a necelou hodinu před koncem se dočkalo vyrovnávací trefy. Po dlouhém výkopu gólmana Biemanse a následné krásné akci se dostal k míči Sanharib Malki a trefil se přesně.

O čtyři minuty později se ale zrodila v domácím táboře pohroma, když druhou žlutou kartu uviděl Donald a obrázek hry se absolutně změnil. Hosté se snažili útočit, do žádné větší šance se však dostat nemohli. Navíc v samém závěru tlačili domácí a nechtěli soupeři půjčit míč, navíc obléhali pokutové území soupeře, co to šlo. Nakonec ale kýženou branku nedali a určitě je pro ně zisk bodu málo.

Více informací k zápasu

RKC Waalwijk - PSV Eindhoven 3:2

11.08.2012 18:45

Góly: 12. Wilfred Bouma (vl.), 40. Rodney Sneijder, 53. Rodney Sneijder - 8. Jeremain Lens, 72. Tim Matavž

Tak takhle si start nové sezóny fotbalisté Eindhovenu určitě ani zdaleka nepředstavovali! Na půdě Waalwijku měli podle plánů potvrdit dobrý výkon z nizozemského superpoháru a vybojovat tři body, jenže nakonec to dopadlo úplně jinak. PSV odjíždí domů s nečekanou porážkou 2:3.

Waalwijk mohl svého favorizovaného soupeře zaskočit už po šesti minutách hry, to by ale nesměl ve vyložené šanci selhat Braber, jehož bravurně vychytal gólman Tytoň. Vzápětí se naopak potvrdilo otřepané pravidlo "nedáš-dostaneš": po hrubce Drosta se ujal míče Jermain Lens, našel si ideální střeleckou pozici a neomylně zakončil - 0:1.

Vedení ovšem PSV vydrželo pouhé čtyři minuty. Poté si totiž zkušený obránce Wilfried Bouma nešťastně srazil míč do vlastní brány, čímž dovolil Waalwijku znovu srovnat krok - 1:1. Zbytek prvního poločasu jednoznačně ovládli hostující fotbalisté, kteří kontrolovali míč a také hrozili: Willems ale nastřelil pouze boční síť, Mertensův přízemní pokus pro změnu lapil pozorný Zoet.

Před přestávkou pak inkasoval Eindhoven hodně nepříjemný direkt, jelikož nevýrazný Waalwijk vstřelil z ojedinělého útoku svůj druhý gól. O ten se postaral záložník Rodney Sneijder, ke kterému se odrazila sražená střela Jozefzoona a odchovanec Ajaxu s přehledem uklidil míč do sítě - 2:1.

Po obrátce následovalo trápení PSV. Hosté možná měli mírnou převahu nad svým protivníkem, jenže směrem dopředu byl jejich výkon naprosto bezzubý. Po osmi minutách hry navíc přišel třetí gól Waalwijku, který díky nechytatelné ráně pod břevno zaznamenal opět Rodney Sneijder.

Eindhoven se i nadále spíše hledal, přesto osmnáct minut před koncem základní hrací doby dokázal snížit. Memphis Depay odcentroval od postranní čáry, v pokutovém území se dostal k hlavičce Tim Matavž a míč uklidil nechytatelně pod břevno - 3:2. Svěřenci kouče Advocaata pochopitelně toužili po vyrovnání, vytoužený třetí gól už ale nevstřelili. Nepomohlo jim ani vyloučení Guye Ramose z 84. minuty.

Více informací k zápasu

Willem II - NAC Breda 1:1

10.08.2012 20:00

Góly: 79. Jens Podevijn - 87. Anthony Lurling

Návrat mezi nizozemskou elitu se fotbalistům Willemu nevydařil úplně podle představ. Proti Bredě sice sahali po vítězství, tři minuty před koncem základní hrací doby ale inkasovali z kopačky Lurlinga vyrovnávací gól na 1:1 a museli se tak nakonec spokojit pouze s bodem.

Domácí fotbalisté sice do zápasu nevstoupili příliš aktivně, přesto mohli jít do vedení už ve čtvrté minutě, kdy se Marko Höcher ujal nařízeného přímého kopu a svou střelu poslal jen těsně vedle tyčky. Zanedlouho zahrozila také Breda, konkrétně Alex Schalk, který se hnal sám na brankáře Meula, na poslední chvíli ale zasáhl stoper Haastrup a hostujícímu útočníkovi odkopl míč od noh.

Hra se následně výrazně uklidnila, což atraktivnosti duelu pochopitelně moc nepomohlo. Za zmínku stál pouze pokus Genara Snijderse, jenž gólmana ten Rouwelaara zaměstnal nepříjemnou dělovkou zpoza vápna. Nudnému průběhu prvního poločasu pak také odpovídala komorní atmosféra na stadiónu.

Po změně stran se bohužel pokračovalo v nastoleném trendu, změnu přinesla až třiapadesátá minuta, kdy se diváci po dlouhé době opět dočkali výraznější šance: mladičký Virgil Misidjan si v pokutovém území udělal prostor ke střele a zhruba z dvanácti metrů vypálil jen pár desítek centimetrů vedle spojnice břevna a tyče. Po této příležitosti se ale bohužel vše opět vrátilo do starých kolejí.

Jedenáct minut před koncem přesto přišla z ničeho nic první branka zápasu. Po chybě hostujících obránců se míče zmocnil Misidjan, ve správný okamžik poslal přihrávku na Jense Podevijna, který z hranice vápna přeloboval vyběhnuvšího gólmana ten Rouwelaara - 1:0. Vedení ovšem Willemu příliš dlouho nevydrželo. Po výborné přihrávce De Roovera se totiž technickou ranou pod břevno prosadil zkušený Anthony Lurling a upravil tak na konečných 1:1.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.FC Twente11004:13
2.NEC Nijmegen11002:03
3.RKC Waalwijk11003:23
4.Feyenoord Rotterdam11001:03
5.SBV Vitesse10102:21
 AZ Alkmaar10102:21
 AFC Ajax10102:21
 ADO Den Haag10102:21
9.Willem II10101:11
 Heracles Almelo10101:11
 Roda JC10101:11
 VVV Venlo10101:11
 NAC Breda10101:11
 PEC Zwolle10101:11
15.PSV Eindhoven10012:30
16.FC Utrecht10010:10
17.SC Heerenveen10010:20
18.FC Groningen10011:40

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (98)

Přidat komentář
smazaný uživatel

krásný začátek ligy

Reagovat
Stiksxx

Přímo nahovno! Až moc krutý výsledek pro nás, ale Waalwijk hrál zkušeně a dokonale takticky.

Reagovat
smazaný uživatel

neuraž se, ale dostat od tohodle týmu 3branky je prostě moc takovýhle ztráty rozhodují o titulu

Reagovat
smazaný uživatel

Ještě jsem neslyšel, aby první zápas rozhodoval o titulu

Reagovat
smazaný uživatel

nikde jsem nenapsal, že první, ale TAKOVÝHLE. Panebože to je inteligence..

Reagovat
smazaný uživatel

psát na začátku ligy o titulu je mimořádná inteligence

Reagovat
smazaný uživatel

jsi vážně takovej dement nebo jen nemáš v sobotu nic na práci než dělat ze sebe vola? Přečti si znovu můj komentář k článku. Takovýhle ztráty budou v konkurenci špičky ligy PSV mrzet a na konci roku právě tyhle ztráty stojí titul. Jestli s tím nesouhlasíš, tak to napiš normálně a ne jak nějaká pinda, spasiba

Reagovat
smazaný uživatel

Přeji ti dobrou noc

Reagovat
smazaný uživatel

nejdu spát, jdu do víra centra Rigy, já tobě přeju dobrou noc

Reagovat
smazaný uživatel

Jinak s tímto vylepšeným komentářem už souhlasím, ale liga je dlouho, uvidí se za pár měsíců. Pořád je lepší ztratit teď než na v rozhodující části sezóny. Tak přeji příjemnou zábavu :)

Reagovat
Euphael

A ty jsi takový dement?....jak můžeš vědět jak budou hrát tuto sezónu fotbalisti domácích?

Reagovat
smazaný uživatel

a vůbec...slovo takovýhle já ve slovníku neznám, to bude nějaký pražský paskvil :D

Reagovat
smazaný uživatel

tyo, koukám, že mě máš dobře přečtenýho... praha

Reagovat
AjaxFans

Co chceč čekat od 7zaja2,to je skoro samá píčovina

Reagovat
Stiksxx

se nediv že je to krutý, když jim všechny tři branky dáme. První vlašák a pak oba dva absolutně volný Sneijder ve vápně

Reagovat
smazaný uživatel

můžu vědět, jak je to s Jonathanem Reisem?

Reagovat
Stiksxx

Je ve Vitesse, kde snad prodloužil do léta 2016. Ale už tam působil minulou sezonu..Už u nás není moc oblíbený

Reagovat
smazaný uživatel

podle mě, kdyby se nezranil, tak je teďka uplně někde jinde. Uplně jsem ho přestal sledovat. díky za info. Z jakýho důvodu není moc oblíbený? (neznám vody Eredivisie )

Reagovat
Stiksxx

Za to může právě to zranění. Zranil si to koleno a léčil se doma v Brazílii a úplně přestal s PSV komunikovat. Nakonec jsme ho nějak našli a navázali znovu kontakt. A domluvili jsme s ním, že zase podepíše smlouvu u nás. už byl na zdravotní prohlídce a čekali jsme až nám lékař z USA potvrdí snímky toho kolene a on mezi tím podepsal s Vitesse.

Reagovat
smazaný uživatel

no tak to je pěkný.... v porovnání třeba s Lensem jsem ho měl za větší talent. Vtipný je, že zůstal ve stejný lize... ok, děkuji za info

Reagovat
Stiksxx

Ted něco podobného nám udělal Labyad, který utekl do Sportingu, ale sliboval že podepíše..Taky ho už fans nemá rádo a to byl ještě větší talent než Reis. Nakonec jsme za něj dostali aspon jeden mil. eur. dokud to není na papíře není nic jasné.

Reagovat
AjaxFans

A tak nemysli si,že fans PSV jsou nějací excelenti v ered.

Labyad zdrhl moc brzy, sere mě,jak ered ztrácí nadějné hráče

Reagovat
smazaný uživatel

překvapuje mě třeba Feyenoord, jak lehce ztratil Castaignose, kterej kdyby ještě 2roky vydržel, tak ho prodají za několikanásobek ceny. Překvapuje mě, že Eredivisie už není tak "nedostupná" a hráči odcházejí za pár euro. Dřív tomu tak nebylo, nebo rozhodně ne v takovým měřítku. Jinak otázka bokem: Jak Rasmus Elm? Odejde nebo po odchodu Pontuse Wermblooma (jestli se to tak správně píše) není jeho odchod na pořadu dne?

Reagovat
Stiksxx

Ten už je v CSKA a sedni si než si přečteš přestupovou částku: pouhých 6.mil. eur.

Reagovat
smazaný uživatel

do CSKA šel Wermbloom ne? O tom jsem slyšel. O Elma měli zájem v Anglii a v Itálii ne?

Reagovat
Stiksxx

Tak on byl spojován s hodně týmy..si ho tu vyhledej a uvidíš.

Reagovat
smazaný uživatel

vzhledem k mý práci mi spousta informací uteče, už mě to začíná štvát

Reagovat
Stiksxx

Já jim to nemám za zlé..Taky mě sere

Reagovat
smazaný uživatel

Mladej Sneijds je tam na hostovani z Ajaxu?

Reagovat
smazaný uživatel

šel tam na přestup podepsal na dva roky

Reagovat
AjaxFans

Heéééj,co ten Assaidi?Já myslel,že se to mělo dnes nějak rozhodnout a přitom dnes hraje za srdíčka

Reagovat
smazaný uživatel

nevím prej zatím žádná dohoda s ním není

Reagovat
Stiksxx

Dneska mužem zápasu. Ten Jozefzoon a Chevalier společně se Sneijderem tahali za nitky. To zase klobouček.

Reagovat
smazaný uživatel

Chevalier je taky z Ajaxu?

Reagovat
smazaný uživatel

ne je to frantík co přišel z Belgie..

Reagovat
fantomas

Hehe

Reagovat
smazaný uživatel

No, hezké výsledky dnes. Je dobré, že NEC bude po prvním kole stále držet krok s PSV.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Mladý Sneijder si s Eindhovenem vytřel prdel.

Reagovat
AjaxFans

Reagovat
smazaný uživatel

podařená premiera Zwolle

každopádně letos vidím boj o záchranu mezi Venlo, Zwolle a Den Haag

Reagovat
AjaxFans

Haag tam nebude,ale TIlburg asi ano.

Reagovat
smazaný uživatel

jak je na tom letos Heracles?

Reagovat
Stiksxx

Já myslím, že by zase mohl být okolo 10. místa. žádné velké změny neměli.

Reagovat
AjaxFans

Proti nám hráli vždycky solidně.Chceme od nich Armenterose a na hostovačku by tam mohl Lukoki.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Stiksxx

Taky si myslím

Reagovat
smazaný uživatel

mna ako fanusika waalwijku od roku 1992 tento vysledok velmi potesil. RKC

Reagovat
Stiksxx

Mě je Waalwijk také sympatický, ale ať radši obírá o body jiné. Už dva vzájemné duely po sobě jsme s nima neudělali ani bod..začíná to být pro nás noční můra jako třeba Roda nebo Breda.

Reagovat
AjaxFans

Reagovat
smazaný uživatel

Breda doma, to je jako pojď mě mrdat

Reagovat
smazaný uživatel

Nechtěli byste k tomu letos přidat třeba i Nijmegen?

Reagovat
Stiksxx

Tak dneska jste opět dokázali, že patříte k černým koním soutěže.

Reagovat
AjaxFans

Heéj nějaký link schopný?

Reagovat
smazaný uživatel

já se dívám na Sport1. Ale mrkni tady na něco http://www.rojadirecta.me/

Reagovat
AjaxFans

sopcast je jaksi popičený.Neotevře se mě to v sopcastu,ale vyskočí to v prohlížeči,že mám cosi stáhnout.Stáhnul a furt nic.Tak čumím s potápaným španelským komentem

Reagovat
AjaxFans

Tak mám rusky sport 1 online.Dívat se na to dá

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
AjaxFans

Ten Blind je fakt mega kokot

Reagovat
smazaný uživatel

Krásný start o sezony. Body z Heerenveenu jsem moc nečekal, už vůbec všechny 3, o to je to příjemnější překvapení. No a aby dal Čmovš gól, to se stává jednou za uherskej rok.

Reagovat
smazaný uživatel

zatím pěkně, dát na 2:0 ať je klid

Reagovat
smazaný uživatel

no jo v této sestavě by byly 3 body zlatý!

Reagovat
smazaný uživatel

koukám na to

Reagovat
AjaxFans

Wiel to pěkně fouknul

Reagovat
smazaný uživatel

Janssen nehraje proč?

Reagovat
smazaný uživatel

Je na odchodu do Arnhemu.

Reagovat
smazaný uživatel

nechápu proč jde pryč, v Ajaxu může kopat LM a on odejde do Arnhemu... to budou asi solidní náklady s dorostem v LM...

Reagovat
smazaný uživatel

Peníze.

Reagovat
smazaný uživatel

jako už su taky solidně naštvanej!!!

Reagovat
AjaxFans

Ani nemluv Moc pozitivního toho poslední dobou nebylo.

Reagovat
smazaný uživatel

a prej bude hůř a na přestup asi nikdo už nepřijde. Nevím jestli to není kachna, ale podle De Telegraaf se objevily nějaký mega dluhy což absolutně nedává smysl!

Reagovat
smazaný uživatel

pouze ta sebevražedná politika co je teď nastolena...

Reagovat
AjaxFans

Taky ti připadá,že Overmars chce furt nějaké mladíky z fcb a je mu jedno,který znich dojde.Nebo se mi zdá,že má zájem pokaždé o někoho jiného

Reagovat
smazaný uživatel

jo přesně nechápu co si tím dokazuje navíc hostování je úplně na nic! To je úplná krize. Dojde Jonathan Dos Santos (střední záložník) a Andreu Fontàs Prat (stoper) oba 22let.

Reagovat
AjaxFans

Tak Assaidi nedojde.Chce prý moc peněz,nadávají na jěho agenta

Reagovat
smazaný uživatel

ti agenti ten fotbal rujnujou taky fest odkaz na zapas viz. výše

Reagovat
smazaný uživatel

Máme někdo link na Ajax, prosím?

Reagovat
AjaxFans
Reagovat
smazaný uživatel

Díky.

Reagovat
smazaný uživatel

Toe vůůůůůůůůůůůůůůůl

Úžasnej balon od Tobyho

Reagovat
AjaxFans

Co myslíš?

Reagovat
smazaný uživatel

Tak 15, 20 min. zpátky, Tobyho nádhernej balon na to levý křídlo, ten to netrefil a překopl to asi o 5 metrů.

Jinak tenhle zápas byl někdy slušná uspávačka.

Reagovat
AjaxFans

Tak to byl Blind.Ještě,že ho vypískali dřeváka jak střídal.

Reagovat
smazaný uživatel

Nene, Blind to nebyl, ne? Jestli to nebyl špatnej přenos, tak to snad byl nějakej černoch, ne? Tušim že Lukoki nebo ten s tim skvělym účesem. Prostě podle mě stejnej hráč, kterej udělal 2. gól.

To kopyto Blinda bych poznal, to se neboj

Reagovat
AjaxFans

Tak to byl Sana.Na to,že to byl jeho první zápas,tak to šlo.Škoda,že trefil jen břevno

Reagovat
smazaný uživatel

Jedná se o nějakym obránci? Blinda radši komentovat nebudu Vždyť takhle to celou sezonu nemůžete odehrát... Fontase z Barcy bych vám přál, vlastně jeho, Sergi Roberta i Tella bych tam rád viděl

Reagovat
AjaxFans

Myslím,že z té Barcy něco dojde.Overmarsovi kontakty.Ale nijak nadšený jen z hostování nejsem.Politika klubu by neměla být až tak škrtící,v Evropě by to mohl být pěkný průser s dorostencama.

Jj,Theo tam měl být od začátku.Už jsem tam viděl,že vymét šibenici.Jestli odejde jen za 1 mga éček,tak to je solidní ztráta.Jinak prý místo Anity Maher,ale už jsem opatrnější po nepříchodu Narsingha a Assaidiho

Reagovat
smazaný uživatel

Sana dobře. Na 3 body to dnes nebylo a Janssen mel hrat základ.

Reagovat
smazaný uživatel

Škodaaaaaaa

Kurva, letos musim zkouknout Ajax častějš

Reagovat
AjaxFans

Polepši se

Reagovat
smazaný uživatel

Ukončete tu sezonu, 2. místo beru!

Reagovat
AjaxFans

PSV 15-té ,taky to beru

Reagovat
Elliasson

A já 4.místo asi beru taky.

Reagovat
afc ajax

AZ využilo z minima maximum , a my sme z maxima využili minimum žial no na začiatok to neni až také zlé.

Reagovat
smazaný uživatel

tak vidím, že se používají opět takřka historické fotky k článkům..

Reagovat
smazaný uživatel

Twente

Reagovat
smazaný uživatel

Pro fans Ajaxu: Jak hrál dneska Schöne?

Reagovat
smazaný uživatel

no hrál levej útok, ale docela to šlo.. v půlce ho střídal Sana něco mu spadlo do oka myslím

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele