Nizozemská Eredivisie - preview 1. kola

10.08.2012, 08:42, aktualizováno 12.08.2012, 09:15
Previews
Dnes vstupuje do nové sezóny mistrovský Ajax, který se utká ve šlágru s Alkmaarem. Nedělní program ale před ním načne rival Feyenoord utkáním v Utrechtu, Twente vyzve Groningen, další papírově silný celek Vitesse změří síly s Den Haagem a Heerenveen hostí Nijmegen...
FC Utrecht - Feyenoord Rotterdam  (neděle 12:30)
Fotbalisté Feyenoordu udělali v loňském roce dojem na celou Eredivisii a po delší době se dostali na čelo soutěže. Díky skvělému závěru skončili na druhém místě a vybojovali si účast v předkole Ligy mistrů. Ovšem v nemistovské části neuspěli hned v prvním kole a v obou duelech s ukrajinským Dynamem Kyjev. Byli jasně horší, prohráli totiž oba duely. Svou formu nyní chtějí ukázat v domácí soutěži a v souboji s Utrechtem budou favorité.

Na trenérské lavici zůstává strůjce loňského úspěchu Ronald Koeman, který kádr oproti loňskému roku výrazně obměnil. Velkou ztrátou je odchod Rona Vlaara do anglické Aston Villy, za něhož nyní Koeman hledá náhradu. Vybral si Jorise Mathisena z Malágy, jeho příchod však rozhodně nebude lehký. Z týmu navíc odešel i záložník Karim El Ahmadi, který zamířil též do anglické Aston Villy.

Výkony Feyenoordu budou nesmírně zajímat českého fanouška, ve 4. předkole Evropské ligy totiž narazí na pražskou Spartu. Do týmu přišel Harmeet Singh z Valerengy Oslo, na hostování bude k dispozici také Omar Elabdellaoui z Manchesteru City. Nejlepší trenér loňského roku Eredivisie, který měl i nabídku trénovat holandský národní celek, přivedl Lexe Immerse z Den Haagu, ovšem příchod hvězdného Dirka Kuijta z Liverpoolu se mu nepodařilo dotáhnout do úspěšného konce.

Feynoord by mohl mít problémy hlavně se střílením branek, do Manchesteru City se totiž z hostování vrátil hvězdný švédský mladík John Guidetti, do Turecka navíc odešel Diego Biseswar. V tuto chvíli není silná ani záložní řada, Leroy Fer odešel do konkurenčního Twente a Otman Bakkal do ruského Dynama Moska. "Je teprve začátek sezóny a já doufám, že náš tým se postupně sehraje a ještě vylepší loňský rok," uvedl Koeman.

Utrecht v loňském ročníku nepředvedl nijak úchvatný výkon a dlouho byl blízko baráže, nakonec skončil na jedenáctém místě a mohl být rád. Na trenérské lavici přeci jen zůstal kouč Jan Wouters, kádr se přeci jen tolik nezměnil. V týmu zatím zůstávají všichni čtyři důležití útočníci Frank Demouge, Edouard Duplan, Alexander Gerndt i Jacob Mulenga, vedení udrželo i záložníka Nanu Asareho.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 3.30 - 3.50 - 2.10
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
FC Twente - FC Groningen  (neděle 14:30)
Fotbalisté Twente dobře vědí, že loňský rok nezvládli a mohou být rádi, že nakonec působí v evropských pohárech. Přešli totiž přes tři předkola Evropské ligy a kromě jednoho zápasu s finským Interem Turku vždy na hřišti dominovali. Shodným výsledkem 2:0 dokázali dvakrát porazit i Mladou Boleslav a nyní jsou krok od základních skupin. Obhajoba loňského osmifinále však nebude vůbec jednoduchá.

Trenérem překvapivě zůstal anglický kouč Steven McClaren, pod jehož vedením klub v jarní části vypadl z přímého boje o poháry. Strůjce předloňského úspěchu však vyhlašuje v této sezóně boj o titul. "Rozhodně nechceme být na druhé koleji. V loňském roce jsme udělali mnoho chyba a závěr sezóny jsme nezvládli. nyní ale do týmu přišlo několik zvučných jmen a tým má určitě na to, aby získal nejcennější trofeje," uvedl anglický stratég.

V týmu zůstal důležitý útočník Nacer Chadli, který skóroval v obou zápasech s Mladou Boleslaví. V loňské sezóně toho sice tolik neodehrál, když byl ale na hřišti, tak to stálo za to. Dobrou formu vykazuje také teď. V současné době je velký zájem o obránce Douglase, o kterého se zajímají anglické kluby. Na hostování do Monaka odešel Emir Bajrami, který také loni nezklamal. Velkou ztrátou je odchod obránce Barta Buysse do belgických Brug.

Velký třesk se zrodil především v ofenzívě Twente. Z týmu už odešla největší hvězda a také nejlepší útočník loňského roku Luuk de Jong, který se chce prosadit v kádru Borussie Mönchengladbach. Dále odešel také druhý nejlepší střelec klubu Marc Janko do Porta, Ola John si vybral Benficu a jeho bratr Joshua dánský Nordsjaelland . Ofenzívu by měli vyztužit nově příchozí Dmitrij Bulykin a Glynor Plet. Oba o svých kvalitách už v minulosti přesvědčili, nicméně po odchodu tolika útočných es to rozhodně nebudou mít jednoduché.

Groningen matně vzpomíná na první polovinu předloňské sezóny a letos se s ním počítá opět s umístěním v dolní polovině tabulky. V minulé sezóně obsadil až čtrnácté místo. Vedení proto sáhlo ke změně trenére, Petera Huistru nahradil Robert Maaskant. Z týmu navíc odešel důležitý záložník Dušan Tadič do Twente a Nicklas Pedersen do Mechelenu. Žádná výrazná akvizice do týmu nepřišla.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.33 - 5.00 - 9.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
SBV Vitesse - ADO Den Haag  (neděle 14:30)
Vitesse během letní přestávky přílišnou aktivitou na přestupovém trhu rozhodně nehýřilo, z čehož lze vydedukovat, že do letošní sezóny půjde pravděpodobně se stejnými plány jako loni. To Haag, který v minulém ročníku po řadě bídných výkonů obsadil až patnácté místo, bude chtít dát co nejrychleji zapomenout na nedávné neúspěchy.

Do nedělního souboje každopádně vstoupí v roli poměrně jednoznačného favorita domácí Vitesse, jehož hlavní předností by měla být sehranost. Vedení arnhemského celku se totiž během léta soustředilo především na udržení stávajícího kádru, což se mu, v rámci možností, vcelku povedlo.

Klub sice opustila hned pětice fotbalistů (Aborah, van Diermen, Jenner, Piiroja, Drost), ani jeden z nich ale nepatřil mezi důležité postavy základní jedenáctky. Z hostování se pak vrátili do svých mateřských klubů Anthony Annan a Ulises Dávila. Nově příchozím naopak stále zůstává pouze zkušený středopolař Simon Cziommer.

To v táboře Haagu nezůstal kámen na kameni. Novými posilami se stalo hned sedm hráčů, z nichž patří mezi nejznámější útočník Rydell Poepon z De Graafschapu a exgroningenský Danny Holla. Klub ovšem také řada fotbalistů opustila: pryč jsou Chiro N’Toko, Ali Boussaboun, Christian Kum, Filip Lukšík nebo Ebi Smolarek. Tou největší ztrátou je však bezpochyby odchod Lexe Immerse do Feyenoordu.

Trenér Maurice Stejin to tak pochopitelně se skládáním základní sestavy neměl během letní pauzy jednoduché, v novém ročníku ale chce, aby se jeho svěřenci pohybovali v klidném středu tabulky, hodně daleko od pásma sestupu.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.44 - 4.50 - 7.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
SC Heerenveen - NEC Nijmegen  (neděle 14:30)
Eredivisie začíná a hned na úvod přinese zajímavý souboj střelecky aktivního Heerenveenu s přijíždějícím Nijmegenem, který by rozhodně rád konečně zažil úspěšnou sezónu.

Domácí Heerenveen v minulém ročníku zažil podařenou sezónu, ve které se dlouhodobě držel na předních pozicích a dokonce to vypadalo, že Srdíčka budou bojovat i o zisk titulu. Ke konci však Heerenveenu došla síla a v konečném zúčtování z toho byla "pouze" 5. pozice. Díky ní si však Heerenveen zahrál boj o Evropskou ligu. Ve 3. předkole byl nizozemskému celku za soupeře vylosován rumunský celek Rapid Bukurešť. Díky prvnímu zápasu, ve kterém Srdíčka slavila vysokou výhru 4:0, jde dál Heerenveen a to i přestože v odvetě prohrál s Rapidem 0:1. Dobrá nálada z minulé sezony se v celku uhnízdila a všichni věří, že i letos bude Heerenveen strojem na branky a hlavně útočným celkem, který bude bojovat o nejvyšší posty.

Zato Nijmegen čeká na vydařenou sezonu již nějakou tu dobu. NEC v minulém ročníku zažívalo velmi kolísavou formu. Nakonec však Nijmegen vybojoval alespoň 8. příčku, díky které mohl bojovat v playoff o Evropskou ligu. V té však brzy skončil. Ve dvojzápase narazil na SBV Vitesse, které díky vítězství 2:0 a prohře 2:3 šlo dále. NEC navíc v tomto ročníku čeká velká zkouška, hned první tři zápasy totiž vyzkouší připravenost týmu naplno. Po Heerenveenu narazí Nijmegen na mistrovský Ajax a posléze i na silné Twente, kterému se však závěr minulé sezóny nevydařil.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.75 - 3.75 - 4.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
AFC Ajax - AZ Alkmaar  (neděle 16:30)
Hned v prvním kole Eredivisie nás čeká pikantní souboj. Mistrovský Ajax přivítá na svém trávníku AZ Alkmaar. Oba celky budou chtít i letos bojovat o nejvyšší příčky a proto je nadmíru jasné, že se máme na co těšit.

Domácí Ajax čeká zajímavá sezona. Ještě před prvním kolem totiž řady nizozemského mistra opustilo několik velkých jmen. Mounir El Hamdaoui odešel do Fiorentiny, Jan Vertonghen nabral směr Tottenham, Dario Cvitanich pro změnu do Nice a Aras Özbiliz zamířil do celku Kubaň Krasnodar. Navíc odešel také ruský střelec Dmitrij Bulykin, který si zahraje v konkurenčním Twente. Přes všechny tyto ztráty však Ajax určitě bude jedním z adeptů na titul. Amsterdamský celek již prakticky do tothoto ročníku vstoupil, když v předsezónním klání Johan Cruijff Schaal podlehl PSV Eindhoven.

AZ Alkmaar bude v amsterdamské aréně také chudší o jednoho tahouna. Rasmus Elm totiž přestoupil do ruského CSKA Moskva. AZ bude i v tomto ročníku sázet hodně na skvělou defenzívu, díky které si v minulé sezóně umístilo na pěkné 4. příčce. AZ si zahraje také Evropskou ligu, ve 4. předkole však narazí na milionářskou Machačkalu, se kterou to nebude nikterak snadný oříšek. Oba celky, jak Ajax, tak AZ, jsou adepty na mistrovskou trofej, a tak se očekává opravdový fotbal, který by mohl lahodit oku diváka.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.62 - 4.00 - 5.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
RKC Waalwijk - PSV Eindhoven  (sobota 18:45)
V posledních čtyřech letech si hráči Eindhovenu na mistrovský titul nesáhli ani jednou, letos jsou ale označováni za jasné favority. Dokáží tyto očekávání naplnit? Hodně napovědět může již úvodní kolo, v němž Advocaatovy ovečky čeká loňské překvapení z Waalwijku.

Eindhovenu stačil jeden jediný zápas, aby všem jasně ukázal, proč se mu před začátkem nového ročníku tolik věří. V duelu nizozemského superpoháru proti Ajaxu podal výborný výkon a po zásluze si dokráčel pro vítězství 4:2 a svou první letošní trofej, který by však podle plánů rozhodně neměla být poslední.

Také proto není divu, že trenér Dick Advocaat hýří optimismem. "V současné době jsme schopni porazit v Nizozemsku naprosto kohokoliv, včetně Ajaxu. Už loni PSV mělo kvalitní tým, letos jsme ovšem ještě silnější," prohlásil zkušený lodivod, jenž se eindhovenského celku ujal v létě po neslavném konci na lavičce ruské reprezentace.

PSV jde do letošního ročníku s opravdu "našlapanou" soupisku. Klub sice opustilo hned devět fotbalistů, pouze Andreas Isaksson a Zakaria Labyad ale patřili mezi členy základní jedenáctky. Jejich náhrady by navíc měly být zárukou té nejvyšší kvality: za výhodné čtyři milióny eur přišel z Heerenveenu reprezentační křídelník Luciano Narsingh, hostování gólmana Przemyslawa Tytona se změnilo v trvalý přestup a z milánského AC zamířil na Philips Stadion velezkušený středopolař Mark van Bommel.

To v táboře Waalwijku řešili naprosto rozdílné problémy. Po loňské úspěšné sezóně, kdy se RKC rvalo až po poslední chvíle o Evropskou ligu, přišel poměrně velký odliv důležitých hráčů. Během několika dní se z týmu pakovali Krisztián Németh, Aaron Meijers, Evander Sno, Mitchell Schet a Roald van Hout. Z hostování se pak do svých mateřských klubů vrátili Adil Auassar, Rick ten Voorde a Geoffrey Castillion.

Waalwijku tak na soupisce mnoho fotbalistů nezůstalo, a proto se musel nový trenér Erwin Koeman s vedením klubu vrhnout do shánění nových posil. Zatím si ale příliš úspěšně nepočínají. Novými příchozími jsou pouze Florian Jozefzoon, Rodney Sneijder, Teddy Chevalier a Peter Jungschläger.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 7.00 - 4.33 - 1.44
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Roda JC - PEC Zwolle  (sobota 19:45)
Zwolle jako nováček soutěže určitě bude chtít zanechat dobrý dojem a hned od prvního zápasu rozhodně nedá svou kůži lacino. V prvním zápase bude stát proti celkem přijatelnému soupeři, kterému se v loňském roce příliš nedařilo. Roda totiž v minulé sezóně skončila na desátém místě. Letos má opět cíl dostat se do horní poloviny tabulky a uvidíme, jestli toho bude schopná.

Nejčerstvější posilou je maďarský obránce Tamás Kádár, který se upsal klubu v úterý a hned by měl naskočit do zápasu. V průběhu léta přišel dvacetiletý Danilo Pereira z Parmy na hostování a také Krisztián Németh z Waalwijku, který by měl vyztužit útok. Hlavně on by měl podpořit ofenzivní sílu Rody, která loni vcelku šlapala. Na výsledcích Rody se bude odrážet hlavně to, jestli dokáže pravidelně sbírat body z domácího prostředí.

Kádr Rody většinou tvoří většinou mladí hráči, jen zřídka se v něm nachází třicátník jako třeba Davy de Beule či Jimmy Hempte. Důležitou informací je, že v kádru zůstal nejlepší střelec Sanharib Malki, který se řadil se šestadvaceti brankami mezi nejlepší kanonýry celé ligy. Velkou ztrátou ale je odchod Ruuda Vormera do Feyenoordu a obránce Jagoše Vukoviče do PSV, které Roda bude jen těžko nahrazovat.

Zwolle v loňském roce suverénně vyhrálo o šest bodů druhou ligu a postoupilo tak přímo do nejvyšší soutěže. Oproti minulému roku udělalo v sestavě vcelku hodně změn a určitě má chuť po osmi letech strávených v druhé lize opět překvapit celé Holandsko. Zwolle se dlouhá léta nacházelo na čele druhé ligy, jenže v baráži pětkrát za sebou neuspělo. Na trenérské lavici působí od roku 2010 Art Langerer.

To naopak Roda trenéra změnil, Harma Veldhovena nahradil letos v létě Ruud Brood. "Úspěšný začátek je vždy velice hezký, ale není podmínkou pro úspěch v celé sezóně. Jsem nadšen, že můžeme začít nový ročník v domácím prostředí a já jen doufám, že své fanoušky na úvod nezklameme," uvedl devětačtyřicetiletý trenér.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.57 - 4.00 - 5.50
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Heracles Almelo - VVV Venlo  (sobota 20:45)
Heracles loni sice nebojoval do posledního kola o záchranu, ovšem po předchozí úspěšné sezóně určitě nemůže být s dvanáctým místem spokojen. Zisk čtyřiceti bodů rozhodně nebyl v plánu. Almelu se dařilo v ofenzívě, jenže obrana za jedničku s hvězdičkou rozhodně nestála. I v loňské sezóně Almelo těžilo z domácího prostředí a uvidíme.

Během léta přišel do kádru chorvatský fotbalista Dario Vujčičevič, následě také Christian Dorda z Fürthu a Dragan Pajlič z Wisly Krakow. Na trenérské lavici zůstává Peter Bosz, který chce s týmem proniknout do horní poloviny tabulky. "Rádi bychom se poprali o evropské poháry, cílem je skončit v horní polovině tabulky. Náš kádr by měl být přeci jen silnější než v loňském roce," uvedl osmačtyřicetiletý trenér a má zřejmě pravdu.

Vedení totiž dokázalo udržet gólmana Remko Pasveera i záložníka Willyho Ovetooma. Ofenzivní hrozbu by měl opět představovat Brazilec Everton, který se loni trefil desetkrát. Druhý střelec Glynor Piet sice odešel do Twente, žádná další výrazná opora však tým neopustila. Venlo je stejně jako každý rok pasováno do pozice outsidera a kdyby se vyhnulo baráži, bylo by to asi překvapení. V té loňské uspělo jako jeden ze dvou celků Eredivisie.

Venlo má dlouhodobé problémy v ofenzívě a příliš se mu nedaří ani v defenzívě, v obou činnostech patřilo v minulém ročníku mezi nejhorší. Před sezónou posílil kraj zálohy Jules Reimerink z Chotěbuzi, obranu vyztužil třicetiletý bek Marcel Seip, který přišel z Bradfordu.

Lehce byla oslabena ofenzíva, v celku zůstal už jen jeden Nigerijec. Michael Uchebo totiž odešel do Cercle Bruggy a Ahmed Musa do CSKA Moskva. V týmu ale zůstal jiný důležitý forvard Yanic Wildschut.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.33 - 5.00 - 9.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Willem II - NAC Breda  (pátek 20:00)
Tak dlouho očekávaný nový ročník Eredivisie je po několika týdnech pauzy konečně tady! V úvodním klání se sice nepředstaví žádný z adeptů na ligový titul, přesto to bezpochyby bude zajímavá podívaná: nováček Willem II vyzve nepředvídatelnou Bredu.

Po roční anabázi ve druhé lize je tilburgský celek zpátky mezi elitou. Většina fanoušků i odborníků se ale shoduje, že to rozhodně nebude jednoduchý návrat. Willem totiž ani v Jupiler League příliš neoslňoval a účast v letošním ročníku Eredivisie si zajistil až díky výborně zvládnutému playoff, v němž úspěšně vyřadil Spartu Rotterdam i Den Bosch.

Vedení Willemu muselo po postupu pochopitelně začít okamžitě jednat a během několika dnů sehnalo řadu posil, které ale většinou budí spíše rozpaky. Do jihonizozemské metropole totiž zamířili především mladíčci a poměrně neznámí hráči (Gaby Jallo, Joerdens Peters, Kevin Brands nebo Kees van Buuren). Jarní hostování Marka Höchera a Genara Snijderse se pak změnily v trvalý přestup.

Trenér Streppel se na druhou stranu musel rozloučit například s Giovannim Gravenbeekem, Marlonem Pereirou nebo Arjanem Swinkelsem. I proto opravdu jen těžko odhadovat, jak na tom letos Willem bude.

To v případě Bredy mají příznivci jasno - na jejich miláčky čeká nelehká sezóna. Klub totiž opustilo několik důležitých fotbalistů. Pryč je talentovaný útočník Ömer Bayram, dres s novým logem ale neobléknou ani Nourdin Boukhari, Danny Gorter, Santi Kolk, Milano Koenders, Jeffrey Sarpong nebo Youssef El-Akchaoui.

Jedinými výraznými posilami naopak zůstávají zatím jen Anouar Hadouir, Sepp De Rover a Mark Looms. Z hostování se sice vrátil útočník Leonardo, jeho setrvání je ale nejisté. Jak vidno, loňské třinácté místo se bude Bredě obhajovat opravdu hodně ztěžka.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 3.10 - 3.25 - 2.30
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.AZ Alkmaar00000:00
 FC Utrecht00000:00
 Roda JC00000:00
 SBV Vitesse00000:00
 Heracles Almelo00000:00
 FC Groningen00000:00
 ADO Den Haag00000:00
 Willem II00000:00
 NEC Nijmegen00000:00
 Feyenoord Rotterdam00000:00
 PSV Eindhoven00000:00
 PEC Zwolle00000:00
 RKC Waalwijk00000:00
 AFC Ajax00000:00
 NAC Breda00000:00
 SC Heerenveen00000:00
 FC Twente00000:00
 VVV Venlo00000:00

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (50)

Přidat komentář
smazaný uživatel

konečně!!!

Reagovat
AjaxFans

jj,akorát jsem to chtěl napsat.Konečně kujwa

Reagovat
Stiksxx

Reagovat
smazaný uživatel

1. kolo a hned AJAX-AZ to si nenechám ujít

Reagovat
smazaný uživatel

tak jistě v neděli na Sport1 16:30

Reagovat
smazaný uživatel

Sláva, konečně. Začátek v Heerenveenu bude rozhodně těžký, bez Schöneho asi nebudou letos žádné extra ambice, ale třeba se bude dařit.

Btw letos mi udělaly obrovskou radost domácí dresy NEC, které byly navrhnuté fanoušky: http://www.football-shirts.co.uk/fans/wp-content/uploads/2012/08/nec1.jpg

Reagovat
smazaný uživatel

hmm zajímavé.. a co sponzor??

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

Jsou super

Reagovat
AjaxFans

Jj,zajímavé dresíky.Žádná jednobarevná nuda

Reagovat
Stiksxx

Reagovat
AjaxFans

Heéééj co říkáte na Spartu a Feyenord?Celkem masakr neé?

Reagovat
smazaný uživatel

No jo, klasické rotterdamské derby.

Reagovat
smazaný uživatel

no nejvíc odporná dvojice!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
AjaxFans

Taky myslím Boby Dnes bude asi oficiálně ten Assaidi,ale Theo je pravděpodobně na cestě pryč.Snad sním nebudou problémy jak s Mounirem

Reagovat
smazaný uživatel

Theo na dva roky do Arnhemu jde domů nedá se nic dělat.. Ale potřebujem stopera jak sůl! Blind je nulička

Reagovat
AjaxFans

Blind je strašný niemand,nehorázně už mě sere.Připadá mi Němčického,když hrál u nás.Nikdy neveděls co udělá za zkrat.Ten Rajkovic by nemusel být zlý + ještě toho Nuytincka

Reagovat
smazaný uživatel

fuj ajax......juden club..stejnej hnus jako slavie

Reagovat
AjaxFans

zmiz sraltane

Reagovat
smazaný uživatel

jo vypadni rumune!

Reagovat
smazaný uživatel

Letos titul pro PSV v suchém triku

Reagovat
smazaný uživatel

tak určitě

Reagovat
smazaný uživatel

jen se směj, ještě máš čas... na konci sezony se ale tvůj křečovitý smích změní v pláč a já se ti s chutí vysměju do xichtu PSV olééé

Reagovat
AjaxFans

To už tu bylo aj loňi.Jestli dojdou ještě min 1 stoper a ten Assaidi,tak by to mohlo být ok.

Místo Thea Lasse a nebo Fischer.

Reagovat
smazaný uživatel

To sice jo, ale kdy jindy než letos. Hlavně v útoku je to neskutečná síla, uvidíme

Reagovat
AjaxFans

Jo,to jo.Mertens - Lens (Matavž) - Narsingh zní fakt šíleně.

Reagovat
Stiksxx

Matavže nech spát. možná odejde.

Reagovat
smazaný uživatel

+ Wijnaldum. Jak říká kolega dole, to bude strašnej válec

Reagovat
smazaný uživatel

jj nechci to zakřiknout, ale poločas Waalwijk 2-1 PSV

Reagovat
Stiksxx

Je to stejný jako za Ruttena..Nabitá soupiska a obrana chabá..útok bez nápadu

Reagovat
smazaný uživatel

Waalwijk 3-1 válec

Reagovat
AjaxFans

Co říct, jen tak dále.Pokoupená celá sestava skoro a . . . . . . . . . Je tam vůbec někdo od vás odchovanec v áčku?

Reagovat
Stiksxx

Možná Depay by mohl být. ten přišel v roce 2006 když mu bylo 12 let..

Reagovat
Stiksxx

Tuto sezonu jsme ale ještě silnější než loni a soupeři dá se říct slabší. Ale oni se zase nějací hráči vyšvihnou ve stylu Dosta apod..Hlavně tam není nikterak velký zásah do základu jako loni, takže hráči už jsou na sebe zvyklí. Bude to válec!

Reagovat
smazaný uživatel

dnes to bol valec az sa z toho PSV nespamatal

Reagovat
FC Porto FC

Reagovat
Stiksxx

Souhlas

Reagovat
smazaný uživatel

ako vždy ajax zli začiatok a super koniec

Reagovat
AjaxFans

Reagovat
Rarášek

Vitesse titul letos Bony nejlepší střelec a přestup do Arsenalu jako náhrada za RVP

Reagovat
afc ajax

Reagovat
smazaný uživatel

aby jste ze s toho Bonyho neposrali Vitesse bude rádo za 6.flek

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Kéž by. Mám obavy, že u těchto miliardářských klubů to dřív nebo později přijde, ty trofeje.

Reagovat
Stiksxx

Zatím se ale vymykají ostatním trendu ostatní miliardářských klubů..doufejme že to tak zůstane.

Reagovat
AjaxFans

Budou čím dál více nebezpeční.Sestavu nemají špatnou.A jestli tam půjde ještě Theo Jansen,tak ... Theo měl u nás celkem hafl finálních přihrávek.

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
AjaxFans

Reagovat
AjaxFans

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele