základní část, 1. kolo
10.08.2012 20:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Willem II - NAC Breda 1:1

Návrat mezi nizozemskou elitu se fotbalistům Willemu nevydařil úplně podle představ. Proti Bredě sice sahali po vítězství, tři minuty před koncem základní hrací doby ale inkasovali z kopačky Lurlinga vyrovnávací gól na 1:1 a museli se tak nakonec spokojit pouze s bodem.

Domácí fotbalisté sice do zápasu nevstoupili příliš aktivně, přesto mohli jít do vedení už ve čtvrté minutě, kdy se Marko Höcher ujal nařízeného přímého kopu a svou střelu poslal jen těsně vedle tyčky. Zanedlouho zahrozila také Breda, konkrétně Alex Schalk, který se hnal sám na brankáře Meula, na poslední chvíli ale zasáhl stoper Haastrup a hostujícímu útočníkovi odkopl míč od noh.

Hra se následně výrazně uklidnila, což atraktivnosti duelu pochopitelně moc nepomohlo. Za zmínku stál pouze pokus Genara Snijderse, jenž gólmana ten Rouwelaara zaměstnal nepříjemnou dělovkou zpoza vápna. Nudnému průběhu prvního poločasu pak také odpovídala komorní atmosféra na stadiónu.

Po změně stran se bohužel pokračovalo v nastoleném trendu, změnu přinesla až třiapadesátá minuta, kdy se diváci po dlouhé době opět dočkali výraznější šance: mladičký Virgil Misidjan si v pokutovém území udělal prostor ke střele a zhruba z dvanácti metrů vypálil jen pár desítek centimetrů vedle spojnice břevna a tyče. Po této příležitosti se ale bohužel vše opět vrátilo do starých kolejí.

Jedenáct minut před koncem přesto přišla z ničeho nic první branka zápasu. Po chybě hostujících obránců se míče zmocnil Misidjan, ve správný okamžik poslal přihrávku na Jense Podevijna, který z hranice vápna přeloboval vyběhnuvšího gólmana ten Rouwelaara - 1:0. Vedení ovšem Willemu příliš dlouho nevydrželo. Po výborné přihrávce De Roovera se totiž technickou ranou pod břevno prosadil zkušený Anthony Lurling a upravil tak na konečných 1:1.

Autor: Tomáš Honajzer

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
paver

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

A je to tu, Nizozemska :) Novacek si nevyslapne na Bredu a ta vyhraje 0:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

nováček no Breda by mohla vyhrát tak 2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele