NEWCASTLE ZÍSKAL BARTONA

06.06.2007, 12:02
Aktuality
Nový manažer Newcastlu Sam Allardyce začíná přebudovávat tým a jedním z jeho základních stavebních kamenů bude Joey Barton. Anglický bouřlivák a záložník Manchesteru City se "Strakám" upsal na pět let...

Barton již včera odpoledne dorazil do Newcastlu, aby se podrobil vstupní lékařské prohlídce. 24letý záložník měl následně odcestovat do Manchesteru a vše si řádně rozmyslet, byl však natolik ohromen tím, co viděl a slyšel, že se před stadionem otočil a ihned podepsal smlouvu.

"Dohodl se na podmínkách a prošel prohlídkou. Jde o pětiletý kontrakt," informoval Bartonův agent Willie McKay.

Manchester City za svého rebela dostane 5,5 milionu liber a Bartonův týdenní plat by měl činit sedmdesát tisíc liber. V boji o 24letého fotbalistu Newcastle porazil West Ham a brzy by do St James' Parku měly dorazit další posily. Nadějně vypadá příchod Davida Rozehnala z PSG, prakticky hotov již je přestup Marka Viduky z Middlesbrough.

Barton, který by v Newcastlu měl nahradit Scotta Parkera, je hodně kontroverzním typem fotbalisty. V roce 2004 během předvánočního večírku popálil cigaretou svého o čtyři roky mladšího spoluhráče Jamese Tandyho a vedení klubu mu strhlo plat za šest týdnů. O půl roku později byl zase předčasně poslán z hostování v Thajsku poté, co napadl 15letého příznivce Evertonu. S fanoušky Toffees měl Barton ještě jednu zápletku. Na podzim po skončení utkání v Goodison Parku věnoval svůj dres jednomu z fanoušků, ale přitom si vyslechl provokace od jiných a zareagoval tím, že si stáhl trenky a vystrčil na ně nahý zadek. Trestem od FA mu tehdy byla pokuta dva tisíce liber.

Zatím poslední prohřešek přišel před derby s Manchesterem United. Barton na tréninku napadl spoluhráče Ousmaneho Daba a způsobil mu četná zranění, díky čemuž byl vyřezen z kádru.

Autor: Tomáš Pavlík / soccernet.com

Komentáře (12)

Přidat komentář
smazaný uživatel

To jim zkušenost s Bowyerem nestačila?

Reagovat
HOST*Victor

Asi ne.

Reagovat
smazaný uživatel

Mozno Allerdyce vie co robi. Zvladol viacero vybusnych hracov a dufam, ze sa mu podari aj Bartona, lebo futbalista je to ozaj dobry.

Reagovat
HOST*

Dioufa moc nezvládl :))

Reagovat
HOST*Heretic

Urcite ho zvadal lepe nez ostatni treneri

Reagovat
HOST*

ale neni lepsi nez parker..zbytocna vymena a oslabenie timu..

(vsetky restauracie v newcastli musia mat obrovsku radost z fat samovych nakupov )

Reagovat
HOST*Heretic

Lepsi mozna neni, ale bude stat polovinu toho co dostane Newcastle za Parkera ... Sam neni hloupy! ...ale doufam, ze Parker se ve WHU rozpomene na stare charltonske casy

Reagovat
HOST*

stal 5.5 m a parker ide do west hamu za 7 m..a barton ma 5-rocnu zmluvu na 12 mil..

myslim ze toto neni velmi dobry biznis..

Reagovat
HOST*Heretic

Hura...Na to cely West Ham ceka...aby NCastle United podepsal Bartona....pak nam dali Parkera...my mohli prodat Reo-Cokera

...pak jeste nejaky ten levy bek (Young/Baines), stredni zaloznik (Cahill/ Joe Cole!!! ) a spickovy utocnik (A.Johnson/Bent/Defoe/Gudjohnsen). Ze nezustane Tevez musi byt jasne i tem nejvetsim optimistum .

Moje osobni prani aby vysel jeste alespon na hostovacku Kieran Richardson!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Richardson je pri tlačenici v Manchestri aj reálni. Bent/Defoe/Gudjohnsen - ťažko. Joe Cole - asi si na práškoch . To ako keby si chcel aby k vám išiel C.Ronaldo

Reagovat
HOST*Heretic

Bent je hodne realny...Defoe by byl taky, jenze vsichni fanousci WHU ho nenavidi za jeho zradu. Jeste jeden stredni zaloznik a utocnik je vazne treba! Leveho beka by v klidu zastali soucasni hraci Konchelski/McCartney/Spector (kdyby teda zustali). Podle toho kolik chce Eggy dat na prestupy si WHU muze dovolit leckoho...a myslim, ze dalsi sezonu budem hrat horni polovinu tabulky!

Reagovat
smazaný uživatel

Tento rok ste mali viac peňazí ako väčšina klubov čo skončila pred vami. Tak dúfam že budúcu sezonu to bude také isté.... . Ale hádam sa vám podarí preskočiť aspoň 3 tímy aby ste sa zachranili

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele