Nevypadali jsme jako tým, který chce hrát o titul, uvedl zklamaný Tuchel

22.01., 12:16
Aktuality
Thomas Tuchel (© AFP)

Thomas Tuchel, trenér Bayernu Mnichov, nedokázal vysvětlit překvapivou bundesligovou porážku 0:1 s Brémami a zkritizoval výkon domácích favoritů. Úřadující němečtí mistři podle kouče nevypadali jako tým, jenž chce vyhrát a bojovat o titul.

Utkání 18. kola rozhodl gól Mitchella Weisera z 59. minuty. Bayern měl sice v závěru tlak a šance, ale Brémy s brankářem Jiřím Pavlenkou na lavičce cenný triumf udržely. Vítěz posledních jedenácti ročníků německé ligy ztrácí z druhého místa tabulky už sedm bodů na vedoucí Leverkusen, byť má zápas k dobru.

"Prvních 70 minut jsme nevypadali jako tým, který chce zvítězit a hrát o titul," řekl Tuchel novinářům. "Výhra Werderu je zcela zasloužená. Nabídli jsme soupeři příliš mnoho protiútoků, prohráli moc soubojů, ztratili svou strukturu," přidal padesátiletý trenér.

Bavorské mužstvo utrpělo druhou porážku v bundesligové sezoně. Brémám podlehlo poprvé od roku 2008 a po 27 soutěžních duelech. "Viděl jsem jen málo pozitivní energie, byli jsme nedůslední a statičtí. Nestačilo to. Nedokážu vysvětlit, proč tolik hráčů neudrželo úroveň, kterou předvádí na tréninku," prohlásil Tuchel.

"Hráli jsme, jako by nám na výsledku nezáleželo. Jako bychom vedli tabulku o deset bodů a měli před sebou úterní zápas v Lize mistrů," doplnil bývalý kouč Dortmundu, Paris St. Germain nebo Chelsea.

Bayern může klopýtnutí částečně napravit už ve středu, kdy v dohrávce 13. kola přivítá Union Berlín. "Pokud předvedeme výkon jako s Brémami, budeme mít velké problémy. Musíme jako tým převzít odpovědnost, jednat a najít řešení. Já musím najít řešení," upozornil Tuchel.

Autor: ČTK

Komentáře (68)

Přidat komentář
Jardman

Tome, najdi řešení, že se na to vyseres

Reagovat
Mönchengladbach

Zbavit se Flicka kvůli Nagelovi a Nagela následně kvůli Tuchelovi, to je na Darwinovu cenu.

Reagovat
Moshe Dajan

A Lewy kvůli Kejnovi

Reagovat
icka

Kane > Lewa all day

Reagovat
Moshe Dajan

Reagovat
esmuellert

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
andrew96

Reagovat
Acquanni

Reagovat
bayern987

Reagovat
8lampard8

Reagovat
godwood

Reagovat
PP

Nejspíš bude..

Reagovat
db18

Reagovat
jk

Kane by se měl zbavit Bayernu.

Reagovat
Rezan

a to tam šel kvůli trofejím

Reagovat
janinho

to si trosku mimo, ale nevadi

Reagovat
Hachim Mastour

Reagovat
vladino10

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
esmuellert

Doufám, že Hansi bude vrácen do funkce.

Reagovat
janinho

to moze znamenat len jedine... HERE WE GO: Zuzee to Bayern

Reagovat
Neutron

Mne by sa Mou viac pacil v Barce

Reagovat
janinho

to by bolo totalne epic

Reagovat
Bayern +

Príde Xabi

Reagovat
janinho

snad nie. to by ta liga bola hotova v marci.

davno nebol o nejakeho trenera taky boj ako bude o xabiho. o 2 roky pekne krasne do realu

Reagovat
Bayern +

No jasne, aj s Wirtzom a Grimaldom. A ešte by mohol ukecat Hakimiho. Vy si berte Daviesa a Mbappeho

Reagovat
janinho

jebat celeho mbappeho a wirtza nam netreba xavi, hakimi (ak niekto nadroguje khelaifiho na podpis) a haaland a dobre bude

Reagovat
Bayern +

Nepochopil si Xabi Alonso, Wirtz, Grimaldo a Hakimi smer Bayern. A vy si do Realu berte od nás Daviesa a Gnabryho a celkovo vám prajem Mbappeho.

Reagovat
janinho

tvl, tak to snad bayern neda ani vo futb. manazerovi aj ked verim tomu, ze khelaifi by hakimiho predal hocikam o rok skor len aby neskoncil v reale...

Reagovat
db18

Reagovat
Rich

Komedie pokračuje... Nestabilní výkony, kdy Bayern prohraje s týmem ze spodu tabulky, ale trapně a bez zájmu... Trenér je alibistický, ale hráče nemotivuje... V tuhle chvíli bych do Bayernu bral i Baumgartnera, kohokoliv, včera to byl vrchol nudy... Ale pro Bayern jedině dobře, potřebují dostat facku a potřebuje být čistka v kádru...

Základní sestava: Neuer, Davies, De Ligt, Upamecano, Laimer, Kimmich, Guerreiro, Coman, Sané, Musiala a Kane... Z toho, úplně tragický Davies (myslí na Real už, totálně z formy), De Ligt mimo, Laimer na pravém bekovi nemá, co dělat, to snad raději tam dát Kimmicha a Laimer do středu... Kimmich šedý průměr, ale snažil se... Coman úplně mimo, Sané otrávený od 15 minuty, Musiala obrovská snaha, ale místo přihrání mnohdy, tak hraje na sebe... Kane, nedostával téměř míče a nebyl vidět... Velice zajímavý, byli vystřídáni a Tel (nejvíce se snažil), Muller a Goretzka hráli lépe... Pokud Bayern prohraje s Berlinem a i další zápas, tak Tuchel jde, je zimní přestávka, tak se někdo jiný sežene... Klidně Flicka na půl roku, když by nechtěl déle...

Reagovat
Rudnevs

Príde mi, že tá lavička je pomerne slabá. Dier, Krätzig, Pavlovic, Zvonarek,… co to ma vobec byt? To je pomaly na úrovni toho, ako tam sedel Breno, Lell, Ottl a spol.

Ono je normálne, že Bayern občas hrá profesorsky a nedá gól v prvej polke. Keď sa súper veľmi snaží a má trochu šťastia, tak sa skrz to aj Bayernu ťažko prechádza. Ale oni mali svojho času na lavičke takú silu, že aj z lavičky proste prišiel Mandžukič alebo niekto, kto to celé zvratil v prospech Bayernu. Teraz je tam akurát Tel, ktorý to vyslovene rozpohybuje. Akurát je ešte mladý, ale aj tak kebyže ho tam včera Tuchel dá skôr, tak asi by to vyzeralo inak.

Reagovat
Kucka

Legendární pojistný podvodník Breno

Reagovat
Bayern +

Breno kebyže nie je totálny magor a psychopat, tak Upamecano a De Ligt mu môžu fajčiť kokot čo sa týka futbalovosti a talentu.

Reagovat
bayern987

Posledních 10 zápasů jsme obdrželi 8 gólů a dali jich 5 když Müller nebyl na hřišti, když na hřišti byl dali jsme 12 gólů a obdrželi 2. Náhoda? Nemyslím si...

Vždycky když začneme zápas v útočném složení Musiala-Sané-Coman-Kane většinou je scénář zápasu stejný - vypracujeme si velké množství pološancí, šancí, celých 90 min. obstřelujeme branku ale vždycky hovno z toho, naopak jakákoliv akce soupeře smrdí gólem.

Kdo si určitě zaslouží pochvalu je Neuer - vrátil se po skoro roční absenci a předvádí senzační zákroky, je to borec.

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Neuer klobouček, moc jsem tomu nevěřil, ale je pořád top

Reagovat
Gerd 13

Zajímavý postřeh s tím Mullerem... Ne, nebude to náhoda.

Reagovat
esmuellert

Já to nechápu. Když je Jo vykartovaný, tak střed zálohy o složení Laimer-Goretzka zahraje neskutečně a úplně se nabízí, aby Kimmich zaskočil na krajním bekovi... ne! On tam pořád bude cpát Laimera tvl...

Možná by to chtělo zkusit překvapit jiným rozestavením, být trochu více variabilní a reagovat na průběh zápasu i změnou rozestavení.. to jsem snad poprvé viděl teď v neděli proti Werderu, jinak je to furt to samé, mnoha týmy již dávno přečtené.

Reagovat
vladino10

Akurát v tomto prípade by som možno mal obavu, že kimmichovi by sa ta pravá obrana úplne nepáčila a to by mu narobilo neporiadok v kabíne. Ale to len pocitovo, no... je cudne každopádne, že ani v reprezentácii ho na tom pravom bekovi nechcú využiť- ono keď máš v zálohe pretlak ako Nemci, tak sa to naozaj ponuka

Reagovat
esmuellert

Kimmich kdysi mluvil o tom, že jeho sen je být kapitánem Bayernu a takový hráč by měl prostě plnit pokyny trenéra a neremcat, ačkoliv může zastoupit na pozici, kde by nechtěl moc hrát. Vzpomeň si na Lahma, Bastiho, nebo Alabu... ti taky hráli jeden čas na jiných pozicích a nikdy s tím nebyl moc problém.

Reagovat
vladino10

Ja si spomínam na vyššie spomenutých, ale teda aspoň v mojich očiach Kimmich nemá na Schweinsteigera alebo Lahma absolútne. Tam kde Schweinsteiger v ťažkom zápase potiahol, tam sa Kimmich vytratí. Akože je to kvalitný hráč aj všetko, ale povahovo v nich takých velikanov ako dvaja vyššie spomínaní nevidím. A absolútne neverím, že vrátiť ho na beka nenapadlo ani Flickovi v reprezentácii, ani Julianovi, ani tuchelovi.

Keď si spomeniem na doby kovidove, keď sa celý tím zaočkovať a kimmich nie s odôvodnením "ja sa bojim"...

Viem si predstaviť, že vodcom tímu bude nejaký typek, ktorý je antivaxer alebo provaxer, ale v každom prípade niekto, kto má nejaký svoj názor a za tým si stoji a neuhne. Kimmich bol ten co sa bal. Mne proste príde ako decko...

Ale je to subjektívny názor na niekoho koho osobne nepoznám, takže sa nejdem s nikým do krvi hádať. Len za mňa to, že ma niekto vysokú mienku sám o sebe a vyhlási, že chce byť kapitanom ešte neznamená, ze na to.ma aj reálne vlastnosti.

Reagovat
esmuellert

Souhlasím s tebou, dřív měl ambice být charakterem podobná osobnost, jako legendy, které jsem zde zmiňoval, ale poslední dobou šel v té hierarchii hodně dolů. Píše se o tom, že nemá moc respekt v kabině, těžko říct, jestli je to pravda a jak ho to ovlivňuje. Byly doby, kdy jsem si sestavu bez Kimmicha nedovedl představit, teď si říkám, že hrát občas bez něj není na škodu.

Reagovat
insane

Jen ať to ten Leverkusen vyhraje, pro Bundesligu to bude dobře.

Pamatuju si, jak jsem zrovna víc do hloubky začal vnímat zahraniční dění ve fotbale a jak v sezóne 01/02 hrál Leverkusen do posledních kol o titul s Bayernem a Dortmundem. Největším favoritem byl pochopitelně Bayern, u nás se zase kvůli Kollerovi a Rosickýmu dost fandilo Dortmundu, tak jsem se rozhodl přát to Leverkusenu. O bod jim to nakonec uteklo a další rok div nesestoupili, tak by jim to po víc jak 20 letech mohlo konečně klapnout.

Reagovat
dominios

myslis ten zostup o rok? (samozrejme joke, v skutocnosti sa im ten titul neda nepriat, hraju presne tak, ako sa o titul hrat ma a maju obrovskeho sympataka na lavicke)

Reagovat
dominios

Toto s tym treningom ma uz zacina este slusne povedane poriadne srat. Nebude to potom katastrofalnym couchingom? Nebude to tym, ze trenuje nieco ine nez co treba hrat? Pretoze my si darmo budeme roibt bomba treningy ked super proti nam postavi autobus a brani so vsetkymi hracmi. Vtedy tazko budu fungovat nacvicene treningove rychle prechody/zmeny pozicii a kadeco este ked super proste presne to caka a jednoducho zonovo brani VSETKY nebezpecne priestory. Tazko vykombinuje supera ked sa ten zodpovedne vracia a nenecha si vylakat 2-3 hracov nezmyselne vpred.

Od uplne prveho dna ked tento komediant prebral nas klub ho zachranuju len individualne vykony. Drviva vacsina zapasov je takticky nevyspela a nezvladnuta. Ano, Leroy mal uvod tento sezony ked dokazal aj 3-4x za zapas a je jedno ci v BL ci LM prejst hraca 1:1 a servirovat Harrymu do prazdnej. A inac? Co akoze sme pod TT ukazali? Statistiky tejto sezony velmi klamu, tych strat mohlo nebyt individualnych vykonov ovela ovela viac. A ked si vyberie horsi den defenziva, tento Bayern vie v pohode dostat 3-4 kusky od lahko nadpriemernych muzstiev, takze v LM bude konecna velmi skoro.

Reagovat
smazaný uživatel

JUST IN: The Super League confirm that they have spoken with 50 clubs & have the 'yes' of 20 clubs.

They also say that: “It's enough to get started.”

Začíná se to rýsovat.

Reagovat
Di Stéfano

Zdroj , prosím Ta ?

Reagovat
bayern987

Reagovat
smazaný uživatel

?

Reagovat
jk

Barca, Real, Juventus a k nim 17 poloklubů vlastněných nějakými kromaňonci z blízkého východu a Ruska. Vysílací práva si nakonec koupí si tak maximálně TV Barrandov (na dluh) nebo Al Džazíra. No to bude pecka..

Reagovat
smazaný uživatel

Žádná vysílací práva nebudou, bude to možné sledovat zdarma prostřednictvím aplikace.

Reagovat
jk

To o tom projektu vypovídá možná víc než bych chtěl vědět.

Reagovat
mistr129

už se těším na čistý čas, komerční přestávky a další mňamky

Reagovat
Maximm9

Urcite se to rysuje no

Neni sance, aby tam byl klub z PL nebo Nemecka. francouzka liga dala prohlaseni, ze to taky nepodpori a pokud tam nekdo bude chtit, tak nebude moct hrat francouzkou ligu a PSG to taky nepodporuje. To same chystaji v Italii, kde to chteji podporit i nejakym ''zakonem''.

Top kluby Portugalska taky rekli ne.

Takze mi z toho vychazi, ze Barca s REalem doplni Saudskou ligu a bude se to jmenoval SL

Reagovat
mayday

Jestli Kane přišel do Bayernu a ten nevyhraje po 10 nebo kolika letech v řadě hned titul...

Reagovat
Mönchengladbach

A Tottáč by zároveň vyhrál FA Cup.

Reagovat
vceradnesazitra

Totáč jde na titul protože se konečně toho prokletého losera zbavil

Reagovat
kattos

Reagovat
Gerd 13

Postavit do středu hřiště Guereira místo Goretzky může jen debil.

Reagovat
vladino10

Ale no tak, aj leon je solídne mimo

Reagovat
Bayern +

práveže ešte ten Guerreiro mi momentálne príde ako jediný technicky zdatný futbalista a najmenší problém celého Bayernu

Reagovat
Nickname 9

Reagovat
db18

To nevypadá celou sezonu... netahat to vepředu Kane téměř sám, tak je to na hraně UEL/UECL

Reagovat
bayern987

Idiot nestřídal, idiot byl málem potrestán. Neuer další super zákrok.

Reagovat
vladino10

Striedal, ved je tam Dier

Reagovat
vladino10

konečne niekto saneho za tie výkony poriadne prefackal

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele