Nespěchám na odchod z Atalanty, vyhlásil Zapata

29.03.2019, 18:55
Aktuality
Duván Zapata svými brankami táhne Atalantu Bergamo, načež se dostává do spojení s věhlasnějšími evropskými kluby. Kolumbijský útočník však na změnu dresu nespěchá...

Rodáka ze Santiago de Cali vytáhla na evropskou půdu Neapol, kde se však Zapata nedokázal trvale prosadit do základní sestavy, proto následovalo dvouleté hostování v Udinese.

Po návratu pod Vesuv se však 27letý kanonýr znovu stěhoval, tentokrát do Sampdorie Janov, která za něho poslala Neapoli sedmnáct milionů eur. Zapata se však dlouho v Janově neohřál a před startem tohoto ročníku přišlo další hostování - dvouleté s opcí v Atalantě Bergamo.

Zapata se po pomalém rozjezdu v aktuálně šestém celku Serie A rozehrál ke skvělým výkonům a v tuhle chvíli má ve 28 ligových zápasech na kontě 17 přesných zásahů. "Cítím se tady velmi dobře," vyhlásil Zapata. "Když jsem přišel, bojoval jsem sám se sebou, protože jsem nerozumněl systému. Postupem času se to ale začalo zlepšovat," pochvaluje si.

"Máme v Atalantě skvělé podmínky, abychom se mohli soustředit pouze na fotbal. Tréninkové centrum, jako je tady, nemá hned tak někdo," uvedl Zapata. "Je tady skvělá mládežnická akademie, během příštích let se tento klub může jenom zlepšovat. Jsme v semifinále Coppa Italia a v lize na šestém místě, takže vidíme, že jsme na správné cestě," prohlásil.

Skvělé výkony z uplynulých týdnů dostaly Zapatu do spojení se zájmem milánského Interu, West Hamu United nebo AS Řím, sám ale na odchod nespěchá. "Soustředíme se pouze na zápasy a uvidíme, kde skončíme na konci sezóny. Na odchod nespěchám," řekl Zapata.

Autor: Jiří Vojík / football-italia.net

Komentáře (6)

Přidat komentář
Ferguson6

Príde ponuka z Číny a bude fuč

Reagovat
Bandita_Harry

Snad nie bolo by pekne si v takomto veku vystrielat este prestup do velkeho klubu a presadit sa tam cina potom

Reagovat
Ferguson6

Je to Juhoameričan, keď uvidí veľa peňazí, pôjde kamkoľvek.

Reagovat
Bandita_Harry

Nehovorím že to tak nebude...

Reagovat
Bandita_Harry

Reagovat
smazaný uživatel

Nahradi Schicka.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele