Nejedná se o krizi, říká po dalším nezdaru Dortmundu Pulišić

02.11.2017, 21:10
Aktuality
Borussia Dortmund se po dobrém vstupu do sezony v posledních týdnech trápí a další ránu do sebevědomí dostala včera večer. Vestfálský celek doma jenom remizoval s APOELem Nikósie a už po čtyřech zápasech základní skupiny je jen teoretická jeho šance na postup do osmifinále Ligy mistrů...

Dortmund sice měl velkou převahu a od 29. minuty k dispozici také vedení, když se trefil Raphaël Guerreiro, krátce po změně stran ovšem celou Borussii podobně jako před dvěma týdny šokoval někdejší útočník Dynama Drážďany Mickaël Poté. Další branka už nepadla a BVB má stejně jako APOEL na svém kontě jenom dva body. BVB tak k postupu potřebuje porazit doma Tottenham a vyhrát na půdě Realu Madrid, který by navíc musel ztratit v Nikósii.

"S dnešním výkonem samozřejmě nejsme spokojeni. Museli jsme vyhrát a měli dostatek příležitostí na to dát gól, nakonec ale máme jenom bod. Náš začátek v Lize mistrů nemohl být horší. Teď, pochopitelně, musíme bojovat alespoň o třetí místo," říká americký reprezentant Christian Pulišić.

"Po vyrovnání na 1:1 jsme byli trochu v šoku. Byla to jediná šance soupeře za celý zápas a on jí dokázal proměnit, ale my stále měli spoustu času. Zkrátka to dnes nevyšlo. Možná by se dalo říci, že nám v posledních zápasech chyběla trocha štěstí, ale rozhodně se nejedná o krizi," odmítá Pulišić.

Dortmundu se po dobrém úvodu nedaří ani v domácí lize. Z posledních tří zápasů bral jen jeden bod a přišel o vedení v tabulce. Na první místo poskočil Bayern Mnichov.

"Měli jsme velmi dobrý začátek v 1. Bundeslize. Zároveň jsme ovšem věděli, že to tak nepůjde donekonečna. Ačkoli vše aktuálně nejde podle našich představ, máme stále hlavy nahoře a pokusíme se s tím poprat. O víkendu nás čeká důležitý zápas s Bayernem," vyhlíží šlágr dalšího kola německé nejvyšší soutěže.

Autor: Tomáš Pavlík / espnfc.com

Komentáře (12)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Neříkal tohle včera Ronaldo?

Reagovat
Beči

Termín krize už vlastně ani neexistuje. Ronaldo a Pulišič vědí.

Reagovat
vladino10

"Měli jsme velmi dobrý začátek v 1. Bundeslize." akoby už vtedy nehrali tužku, akurát bodovo to vychádzalo vyborne

Reagovat
Rudnevs

To zasa ne, tužku nehrali určite. Čo som videl, tak zo začiatku hrali pekne, akurát potom prišli silnejší súperi, ktorí potrestali nedostatky v obrane a keď už nedokážu ani na dva pokusy poraziť APOEL, tak to asi prerástlo do krízy, i keď to Pulisic nepriznáva. Ale priznávam, že som Dortmund v tejto sezóne zas toľko nevidel, takže trebárs sa mýlim, ale určite som toho videl dostatok nato, aby som mohol posúdiť že “tužku” určite nehrali.

Reagovat
vladino10

Aby som to uviedol na pravú mieru- pod tou tužkou som myslel to, že už keď mali na konte 0 inkasovanych gólov pár kôl dozadu tak napriek tomu bolo vidno, že ich obrana je mizerná, akurát to prekryla neschopnosť súpera to využiť..som sa tu pred zápasom s realom alebo tottenhamom bavil s LM, ten už vtedy hovoril, že má obavy (a to bol vtedy Dortmund suverénne prvý v lige)..

Reagovat
Rudnevs

Jj, už chápem.

Reagovat
Centrofixka

Celkovo tá hra upadla, ten počiatočný entuziazmus, agresivita, nepočítam teraz obranu, ale niečo fakt príchodom Heynckesa sa v BVB pokazilo :-) pripadá mi to podobne ako pred odchodom Ancelottiho, ako keby hráči štrajkovali, niečo mi tu každopádne smrdí

Reagovat
smazaný uživatel

a co to tedy vlastně je?

Reagovat
Rich

Upřímně jsem zvědavý jak dlouho vydrží trenér Dortmundu ještě ve své funkci. Jestli Dortmund prohraje doma s Bayernem třeba hypoteticky 0-3 nebo 0-4, tak je to na položení funkce, protože výsledky trenér už nemá. Samo vedení Dortmundu si moc dobře uvědomuje, že zápas v Nikosii se má vyhrát a tohle by byla ta poslední kapka.

Reagovat
Centrofixka

Bosz má šťastie, že v sobotu nehrá so Schalke

Reagovat
Rich

Jaksi nechápu, jak to myslíš? Můžeš mi to objasnit?

Reagovat
Contraguy

Mezi Schalke a Dortmundem panuje rivalita. Tudíž by to pro fanoušky bylo horší prohrát v derby.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele