základní skupiny - skupina H, 4. kolo
01.11.2017 20:45 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Borussia znovu jen remizovala a postup jí mizí v nedohlednu

Borussia Dortmund ani na čtvrtý pokus nedokázala ve skupinové fázi Ligy mistrů zvítězit a její šance na postup do osmifinále jsou již notně mizivé. Německý klub totiž na domácí půdě uhrál s kyperským APOELem pouze remízu 1:1, kvůli čemuž za vedoucím Tottenhamem zaostává dvě kola před koncem o nedostižných osm bodů, druhý Real Madrid pak má náskok pětibodový. Ve zbylých zápasech tak tým Petera Bosze s největší pravděpodobností čeká boj alespoň o třetí místo právě s APOELem, neboť oba kluby mají shodně po dvou bodech.

Přestože domácí zápasu podle očekávání herně dominovali, zvládli skórovat jen jedinkrát zásluhou Raphaela Guerreira, na což dokázal odpovědět Mickael Ponte, tedy tentýž hráč, který za klub z Nikósie skóroval do sítě Dortmundu i před dvěma týdny rovněž při remíze 1:1. Bundesligový celek tedy před svým středečním soupeřem zůstává v tabulce skupiny H na třetím místě jen kvůli lepšímu skóre.

Úvodní půlhodina přitom žádné potíže se ziskem tří bodů nesignalizovala. Dortmundští přikovali kyperského soupeře před vlastní šestnáctku a v devětadvacáté minutě se ujali zaslouženého vedení. Povedený pas Shinjiho Kagawy našel za obranou APOELu volného Guerreira, jenž bez váhání ranou pod břevno překonal i brankáře Pereze.

Šest minut po změně stran však domácí defenziva zaspala při bránění Poteho, jenž i s trochou štěstí převzal na přední tyči přízemní centr Carlaa, obtočil se kolem bránícího hráče a nekompromisní ranou překonal bezmocného brankáře Bürkiho.

Borussia se tak musela znovu pustit do dobývání zatažené obrany soupeře a několikrát měla její průlom na dosah. Po sérii bloků bránících hráčů na brankové čáře ale hlavičkující Pierre-Emerick Aubameyang napálil čtvrthodinu před koncem jen břevno a dortmundští neuspěli ani s opakovanými žádostmi o odpískání pokutového kopu. Zápas tak skončil z pohledu domácích hrubě neuspokojivou remízou 1:1 a Boszova družina se z toho zklamání musí urychleně oklepat, neboť již v sobotu se utká ve vysoce očekávaném zápase doma s mnichovským Bayernem.

Autor: Martin Kantor / espn.co.uk

Komentáře (21)

Přidat komentář
smazaný uživatel

min. 3:0 musíme!!!

Reagovat
KingMaster13

5:0

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
Bastaron

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

Burki- Bartra, Sokratis, Toprak, Guerreiro- Weigl, Goetze, Kagawa- Pulisic, Auba, Phillip

Zase Bartra na RB. Načo sa kupoval Toljan?

A prečo do zálohy dáva dva AM naraz? Na lavičke Sahin aj Castro...

Reagovat
smazaný uživatel

no jo... Rapha - kdo jiný.

Reagovat
smazaný uživatel

Ty dresy BVB jsou úžasný.

Reagovat
smazaný uživatel

to je hrůza... o víkendu proti Bayernu to budou jatka

Reagovat
vladino10

Bvb mohlo mať 6 bodov za apoelu a hrať s realom o postup

Reagovat
waynemarkrooney

To mohl APOEL taky

Reagovat
vladino10

No áno, ale od neho sme to nečakali

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Proč Dortmund ztrácí, když to nepotřebujeme?

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
Shevchenko

BVB stejný trapas jako Atlético. Zrovna od těchto týmů bych to fakt nečekal.

Reagovat
smazaný uživatel

To je škoda , BVB.

Reagovat
vladino10

Je možné, že by bosza po Bayerne odvolali?

Reagovat
smazaný uživatel

To je podľa mňa vylúčené, to vôbec nie je štýl BVB. Podľa mňa sa zatiaľ o tom ani neuvažuje, keďže vďaka tomu parádnemu začiatku sa v BL držia stále vysoko. Myslím, že minimálne do konca zimy sa nič diať nebude, a nejaké problémy môže mať Bosz až v priebehu jarnej časti, keď tie výsledky budú naďalej tak katastrofálne. Ono je otázka, či mu vôbec napadne skúsiť niečo zmeniť, alebo bude stále pokračovať v rovnakom rozostavení aj taktike a dúfať, že zase začne vyhrávať... podľa mňa keď nič nezmení, tak sa dostane rýchlo do problémov...

Reagovat
db18

To ještě skončí poslední, ne?

Reagovat
bayern987

Trapas

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele