Nechtěný a přebytečný: Frankfurt na Ekitikého nezapomněl, s PSG se dohodl na hostování

01.02., 20:56
Aktuality
Hugo Ekitiké (© Eintracht Frankfurt)

Přestupový kruh kolem Huga Ekitikého je u konce. Frankfurt získal nepotřebného útočníka PSG na hostování do konce sezóny, bude ho moci poté napevno vykoupit na základě opce. Německá strana hodně usilovala o jeho příchod už během léta, tehdy však zablokoval přesun k jeho řadám sám hráč. Teď už změnu angažmá a stěhování do Bundesligy bral všemi deseti.

Během léta, v závěru transferového okna, vedení Les Parisiens podstupovalo opravdu dost nelehká jednání s Eintrachtem. Ten se dlouho bránil tomu, aby ho opouštěl klíčový forvard Randal Kolo Muani. Ani pro bohatý klub z Paříže nebyly tehdejší podmínky oponenta moc skousnutelné. Požadoval vysokou sumu, navíc potřeboval sehnat náhradu. V tom problém Pařížané neměli, nabídli řešení. Jenže Ekitiké do Hesenska nechtěl.

Patová situace nakonec stejně vyústila v přesun Kola Muaniho do Ligue 1. Ten dokonce začal u svého zaměstnavatele trucovat, netrénoval, už ve Frankfurtu prostě nechtěl zůstat. Luís Campos, hlavní poradce PSG, ale úplně nechtěl přistoupit na to, že by musel za hráče platit víc, než si představoval. Nabídky a návrhy létaly vzduchem, pokaždé ovšem byly německou stranou smeteny ze stolu.

Až se nakonec údajně do hry vložil Nasser Al-Khelaifi, prezident PSG, a přestup opravdu vyjednal. Vůbec však nebyl levný, údajně Eintracht inkasoval částku atakující 100 miliónů eur. Možná že Ekitiké cítil, že se tahle rošáda nedovede do úspěšného konce. Avšak k jeho nevoli se zkrátka hlásil Kolo Muani v nových barvách. A jednadvacetiletý Francouz, který do Parku princů dorazil z Remeše v létě roku 2022 s nálepkou velmi nadějného hroťáka, se ihned dostal na vedlejší kolej.

Nejen to, všichni v klubu Ekitikého odmítnutí přestupu do Frankfurtu brali vlastně jako zradu. Ačkoli by remešský rodák byl u Die Adler brán minimálně jako jeden ze stěžejních forvardů, on se chtěl prosadit v Paříži. Ale neměl šanci. Nakonec byl fakticky vyřazený z áčka, nefiguroval v nominacích na utkání, sumárně odehrál jediný ligový duel, a to naposledy v srpnu v rámci prvního kola.

V útrobách Deutsche Bank Parku nicméně na Ekitikého nezapomněli. Jejich interes nevyšel do ztracena, a tak nyní zkusili nahodit udičku znovu. Tentokráte za zcela jiné situace. A najednou se s hráčem dle kuloárních zpráv velmi rychle dohodli na osobních podmínkách. Ani v zájmu Ekitikého jednoduše nebylo to, aby další půl rok strávil jen trénováním a sledoval zápasy maximálně z tribuny.

Jak uvedl francouzský sportovní deník L'Équipe, který mimochodem podrobně sledoval už letní neúspěšné námluvy mezi všemi zúčastněnými stranami, určitým bodem sporu byla v minulých dnech pouze výše nastavené opce. Nakonec se však očekávaně oba kluby dohodly. Spolupráci následně Ekitiké potvrdil s SGE údajně jen krátce před vypršením deadlinu přestupového okna Bundesligy, tedy před 18 hodinou.

Pokud by se Ekitiké ve Frankfurtu osvědčil a německý klub by chtěl hráče získat natrvalo, musel by zaplatit 30 miliónů eur. Shodně se v tomto ohledu shodují jak novináři z L'Équipe, tak žurnalista Fabrice Hawkins z francouzské televizní stanice RMC Sport. "Hugo je mladý hráč, který již prokázal svůj potenciál. Už v létě jsme o něm byli přesvědčeni a nápad přivést ho sem jsme nezavrhli. Jsme rádi, že se přestup vzhledem k našim ekonomickým podmínkám vydařil. Samozřejmě mu dáme čas, který potřebuje, aby se aklimatizoval," těšilo Markuse Kröscheho, sportovního ředitele Eintrachtu.

Autor: Patrik Sandev / lequipe.fr, getfootballnewsfrance.com, profis.eintracht.de

Komentáře (5)

Přidat komentář
Seydou Doumbia

Další Ligue 1 farma v Německu po Lipsku Nkounkou, Ekitike, Ebimbe, Chaibi, Bahoya

Reagovat
Salfovic

To ten Frankfurt nemá žádnou hrdost ?

Reagovat
icefish

Naopak - jsou to skvělí obchodnici, jestli se Ekitike rozehraje dobre, tak vydělali 70M

Reagovat
Uwe háže buly

Jednoho hráče jim prodali za 100 mega a druhýho si od nich berou na zkoušku za 30. Za rok a půl ho můžou zase prodat třeba za 70.

Reagovat
Sigma Olomouc

A já myslel, že to je největší naděje PSG

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele