Neapol potvrdila změnu trenéra: Mazzarriho nahradil Calzona

19.02., 22:18
Aktuality
Walter Mazzarri (© AFP)

Walter Mazzarri končí na lavičce Neapole, kterou ve zbytku sezony povede Francesco Calzona. Pětapadesátiletý Ital souběžně s tím zůstává trenérem slovenské reprezentace.

"Walter Mazzarri je rodinný přítel a vyhodit někoho takového je bolestivé. V těžké chvíli nám pomohl, ale musíme myslet i na to, že fanoušci Neapole vyžadují něco navíc," vyjádřil se prezident Aurelio De Laurentiis k odchodu Mazzarriho. "Vítáme zpátky Francesca Calzonu, který s námi již dříve spolupracoval," dodal na adresu staronové tváře pod Vesuvem.

Mazzarri se na lavičku Neapole vrátil uprostřed listopadu, když nahradil Rudiho Garciu, zlepšit výsledky se mu však nepodařilo a zapsal pouze šest výher ze 17 soutěžních zápasů (6-4-7).

De Laurentiis chtěl původně s náhradou počkat do léta, ale vzhledem k tomu, že se obhájce titulu propadl do středu tabulky, rozhodl se ke změně ještě před osmifinále Ligy mistrů s Barcelonou.

Partenopei má na vyšší příčky vrátit Francesco Calzona, jenž pro většinu hráčů nebude neznámým, protože v sezoně 2021/22 byl v Neapoli technickým trenérem a předtím tři roky zastával pozici asistenta trenéra Maurizia Sarriho. Rodák z Vibo Valentia nadále povede slovenskou reprezentaci, se kterou se probojoval na nadcházející mistrovství Evropy.

Autor: Jiří Vojík / transfermarkt.de, football-italia.net

Komentáře (36)

Přidat komentář
vilp

To je slušná sezona.

Reagovat
Maroš

Mazzarri, by sa si tiez mal vykaslat na trenovanie. Evidentne mu to nejde, ani neviem, ci po odchode z Neapola niekde vydrzal. Vsade ho vyrazili.

Reagovat
Xavi

To nemohli ještě chvilku počkat.

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
misinho7

Teraz by Calzona mohol vyradit v LM Barcu.

Každopádne skoda pre nas, tpo Eure isto skonci..

Reagovat
JackDaniels.

Reagovat
Seydou Doumbia

Gatusso je ted volný

Reagovat
Csaplárova past

Komedianti, vyhrají titul a moc si o sobě začali myslet. Pravda je, že se na čelo zase hezky dlouho nepodívají

Reagovat
Lech

Reagovat
mastakillah

Reagovat
Csaplárova past

Hele .. odvolali trenéra, když byli třetí nebo čtvrtí v tabulce. Prostě vyhráli titul ... ale obhajoba je nerealistická představa.Moc jim to vlezlo do hlavy, jako tehdy Leicesteru .... Tak se teď podívejme, kam se dostali ze čtvrté příčky. Nevhodný trenér v nevhodnou dobu byl ten Mazzarri ...

Reagovat
mastakillah

Ano odvolali jsme Garcíu protože se na tu předváděnou hru nedalo dívat. Naivně se čekalo, že to pozvedne trenérský dinosaurus jako je Mazzarri. To se samozřejmě nestalo a jsme tam kde jsme. Stále to jsou furt ti stejní hráči, kteří uhráli titul a sezónu předtím skončili třetí. Ten tým tu kvalitu v sobě má, jen potřebuje hrát tu hru, která mu sedí a ne zkoušet experimenty ala Walter (bohužel, při vší ústě k němu).

Pokud Calzona bude hrát podobný styl jako hrával Sarri a nebo Spal, tak to zlepšení přijde.

A není to o tom, že to nekomu vlezlo do hlavy nebo nevlezlo. Pár věcí se nepovede, několik zápasů nevyjde a už se to veze ... což je případ právě této Neapole

Reagovat
Raffaello

Ty vůbec netušíš. Problém je, že se ADL nebyl schopný povznést nad to, že je jen majitel a nemůže kydat do práce sportovnímu řediteli a trenérovi. Pokud je něco, co vždy potopí Neapol, je to majitel, který je posedlý svým egem. Když ti odejde výkonná složka, která stála za titulem, tak logicky padneš. Garcia od začátku nebyl adekvátní náhradou za Spala. Mazzarri byl panic buy, protože ADL nevěděl, co má dělat.

Reagovat
mastakillah

Na druhou stranu to ADL postavil z popela a dotáhnul to až k titulu. Ať je jaký chce, tak tohle zvládl neskutečně

Reagovat
Raffaello

To, co postavil, spláchnul obratem do hajzlu. Jen aby ukojil svoje ego. Sorry, za to ho fakt velebit nebudu.

Reagovat
mastakillah

Nikdo ho tu nevelebí, akorát každá mince má dvě strany. Bohužel mnohdy jsou jeho rozhodnutí kontroverzní, ale klubu se stále tak nějak pod jeho vedením daří. A to i když to tak na začátku nevypadá. Např. před minulou sezónou když odešli Koulibaly, Insigne a Mertens tak jsme všichni čekali, jak se mu to celé sesype jak domeček z karet a nakonec z toho byl titul.

Takových případů bylo za jeho působení více a vždy se to prozatím v dobré obrátilo. Snad to tak bude i teď

Reagovat
Raffaello

Jeho rozhodnutí nejsou kontroverzní. Jsou to rozhodnutí egoistického mecenáše. Majitel, který kecá do práce svým podřízeným, kteří jsou na rozdíl od něho kompetentní, je hlupák a nezaslouží si soucit. Jen to, že jsem majitel a sypu do něčeho peníze, neznamená, že k tomu mám odborně co říct. Postoj "já to platí, já mám poslední slovo" mě vyloženě irituje, zvlášť u lidí, kteří nevědí, co dělají. A pokud něco vybuduješ a vzápětí to sám zničíš, tak je to jako kdybys nikdy nic nevybudoval. Neapol bych moc rád viděl dlouhodobě nahoře, ale s ADL je evidentní, že každý úspěch vyrovná neúspěchem, protože je blázen bez sebereflexe. I když se to něco obrátí v dobré, vždy se to vzápětí obrátí ve špatné. Někomu možná horská dráha vyhovuje, ale udržitelnost je na bodu mrazu.

Ale k tomuhle diletantství upadly všechny italské kluby ze širší špičky, ať jde o Neapol, Juve, AS, Lazio nebo AC. Interu to drží Marotta, bez něj by ten klub byl stejně v háji jako ostatní. Díky chování těchto klubů se mohla Atalanta vyšvihnout nahoru, protože pracuje kontinuálně a díky konzistentnosti se při opakovaných horských dráhách ostatních klubů drží nahoře.

Reagovat
mastakillah

S tím nejde než souhlasit. Bohužel to je skutečně tak jak píšeš, jak na horské dráze. S ADL nějak vyjít bude taky těžký oříšek, proto se u nás taky ti trenéři střídají, jak ponožky

Reagovat
Avanti

V podstatě souhlasím, osobně mi García přišel celkem v pohodě, hrál to kolem 4. místa s týmem, který byl oproti loňsku slabší (Kim, Lozano) a byť ten fotbal nebyl úplně skvělý, tak to bylo dost podobné s koncem loňské sezony. Naopak Mazzarri byl co se týče koukatelnosti katastrofa, tam kolikrát ani nebyla za celý poločas střela na bránu, do toho přišel Afcon a Osimhen s Anguissou byli několik zápasů mimo. Vykopnout Garcíu byla chyba, Mazzarri byl ještě větší chyba.

Reagovat
Seydou Doumbia

Dost špatný výběr trenéru no. Jinak s tvým komentářem souhlasím.

Reagovat
Kucka

ADL se s volbou trenérů tuto sezonu fakt vyznamenal, tak snad do třetice

Reagovat
Kang & Kodos

Slováci vzali trenéra, kterýho vzala Neapol. My jsme měli kouče, kterej pak šel do Ománu. Ale tak hlavně že to nebyl nějakej cizák!

Reagovat
MoonKnight

Furt si myslím, že měl zůstat Rudi na tu sezónu. Neapol by byla minimálně o 3 místa v lize výše.

Reagovat
Raffaello

OT: Huijsen, rodilý Nizozemec, který reprezentoval v mládeži Nizozemsko, přijme španělské občanství a může být oficiálně povolán do Španělské repre. Měl by být povolaný už v jarní přípravě.

Proč? Chápu, že když vyrůstal ve Španělsku v akademii Málagy, kde byl od 10 do 16 let, že tam zažil kus života. Ale poslední tři roky reprezentoval Nizozemsko. Se Španělskem ho váže "jen" těch 6 let v akademii.

Reagovat
10

žil ve Španělsku od 5 let

Reagovat
Raffaello

Takže se cítí jako Španěl? Okay, beru, relevantní důvod. Jako co si budeme, dostat se aktuálně v pozici stopera do seniorské repre Španělska je snazší než se dostat do repre Nizozemska. Ale pak nechápu, proč reprezentoval Nizozemsko v mládeži, když za ně hrát nechce.

Reagovat
10

to ale nikde neřekl, získat občanství země, kde žil většinu dosavadního života, ještě neznamená, že bude hrát v jejich repre

Reagovat
Raffaello

V rámci Evropské unie mi uniká důvod, že Nizozemec přijme Španělské občanství. U non-EU hráčů je to pochopitelné.

Reagovat
10

jemu asi ne

jinak těch důvodů je i v tomto případě reálně spousta, jak legislativních, tak třeba daňových...

Reagovat
Raffaello

S ohledem na oplétačky několika hvězd se španělskými úřady, heh...

Reagovat
10

jinak pokud přijme pozvánku, tak to bude překvapení...v rozhovorech mluvil tak, že se cítí jako Holanďan, že doma mluví holandsky atd.

takže to může být i kachna

Reagovat
Raffaello

Posledních pár dnů se to na mě z twitteru hrne ve velkém, asi mám štěstí na kanály, které se vzájemně podporují.

Reagovat
Raffaello

Co jinak říkáš na spekulaci Conteho do Bayernu? Tuchel po sezóně končí a Conte ho má údajně nahradit.

Reagovat
10

že se v tom Bayern na jejich poměry dost plácá, když se píše i o Mourinhovi jako favoritovi

Reagovat
Raffaello

Jojo, četl jsem už hezkou řádku jmen. Je to až s podivem, nečekal jsem, že se to tam takhle zlomí. Chudák Harry, přivedl s sebou ze Spurs kletbu.

Reagovat
10

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele