Nebylo to špatné, je ale před námi spousta práce, uvedl Calzona

22.02., 11:49
Aktuality
Francesco Calzona (© AFP)

Trenér Francesco Calzona po své středeční premiéře na lavičce Neapole ocenil, že jeho noví svěřenci dokázali v úvodním osmifinále Ligy mistrů proti Barceloně zareagovat na inkasovaný gól a po zlepšeném výkonu v poslední půlhodině uhrát remízu 1:1. Podle pětapadesátiletého kouče, který zároveň vede slovenskou reprezentaci, udělal italský tým krok vpřed, ale stále je před ním hodně práce.

Trenér Katalánců Xavi Hernández považoval nerozhodný výsledek v souboji úřadujících mistrů svých zemí za nespravedlivý a byl přesvědčen, že hosté měli zvítězit.

Calzona převzal Neapol v pondělí a hned ve středu ji poprvé jako hlavní trenér vedl v úvodním duelu vyřazovací fáze Ligy mistrů. Už dříve dělal v klubu asistenta. Jeho noví svěřenci po 93. brance útočníka Roberta Lewandowského v prestižní soutěži od 60. minuty prohrávali 0:1, ale čtvrt hodiny před koncem srovnal při svém prvním letošním startu za Neapol útočník Victor Osimhen, který se vrátil z afrického šampionátu, kde s Nigérií došel do finále.

SSC Neapol - FC Barcelona 1:1

21.02.2024 21:00
Více informací k zápasu

"Na první zápas to nebylo špatné. Chtěl bych klukům říci: dobrá práce. Viděl jsem u nich týmového ducha a ochotu znovu bojovat. V poslední půlhodině jsem viděl velkou odezvu (na inkasovaný gól). I ti, kteří přišli z lavičky, dali hře život a energii. Zejména po přestávce jsme ukázali velkou kvalitu, posledních 15 minut bylo skvělých," citoval Calzonu klubový web z tiskové konference.

Kouč, který dovedl slovenskou reprezentaci na letní mistrovství Evropy, je přesvědčen, že aktuálně až devátý celek italské Serie A půjde výsledkově i herně nahoru. "Jsem spokojený s tím, jakou mentalitu hráči ukázali. Kluci mají správný přístup, udělali vše pro to, aby proti skvělému soupeři neprohráli. Je to dobrý krok vpřed a musíme v tom pokračovat. Je ale zřejmé, že je před námi hodně práce, co se týče taktiky. Někdy jsme byli trochu neorganizovaní, ale pokud naši hru stabilizujeme, uvidíme velký pokrok," mínil Calzona.

Barcelona ani v pátém pohárovém utkání s Neapolí neprohrála, už potřetí se ve vzájemných duelech zrodila remíza 1:1. Podle kouče Xaviho však výsledek neodpovídal průběhu utkání. Jeho tým mohl otevřít skóre už na začátku, v 16 letech a 223 dnech historicky nejmladší účastník vyřazovací fáze Ligy mistrů Lamine Yamal se však v úvodních 10 minutách ve dvou šancích neprosadil.

"Zasloužili jsme si více, odehráli jsme velmi dobré utkání. Jsem trochu smutný, protože tenhle zápas jsme měli vyhrát. Vstoupili jsme do něj dobře, naše strategie fungovala a vedli jsme 1:0. Ale po brance Lewandowského jsme trochu ztratili kontrolu nad utkáním. Dominovali jsme 75 minut, ale oni pak ze své první střely vyrovnali," litoval Xavi.

"Tým předvedl dobrý výkon, vytvořili jsme si plno šancí. Ale nebyli jsme efektivní, což nás provází celou sezonu. Takže mám trochu hořké pocity. Ale jsem si jistý, že pokud v odvetě zopakujeme takový výkon, máme velkou šanci postoupit," doplnil čtyřiačtyřicetiletý trenér, který po sezoně u týmu skončí.

Autor: ČTK

Komentáře (5)

Přidat komentář
Unai

Buonasera, non eccezionale, non terribile

Reagovat
772jozef

tu pekne vidno ze repre trener nemá co na robote vacsinu roka ked moze kludne viest aj klub

Reagovat
Nikikrew

pekna hlupost. Navyse pred EUROM, jednoducho sme to nemali dovolit.

Reagovat
Unai

Reagovat
Unai

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele